| | #5001 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Ağlama yeşil gözlüm, Yüreğimdeki ömrüm, Yarım benim, gönlüm.. Damlalarında ölürüm… Deniz dalgam, karım yağmurum, Baharım canım, Öbür yarım…. Sen ağlama ben ağlarım. Ay yüzlüm, mehtap bakışlım. Ellerimle büyüttüğüm aşkım…. Ağlama, Yoluma karalar bağlama. Gel uzan sol yanıma. Tenim ilaçtır sana, Dola kollarını koluma, Ben ağlarım gülüm sen yorulma….. Sen gönlüm gibi olma. Çaresiz bir köşede solma. Boş yere saçlarını yolma. Ben ağlarım gülüm sen yorulma…… ali sarıtaş | |
|
| | #5002 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Zindanı Taştan Oyarlar Sılanın ufak tefek yolları Ağrıdan sızıdan tutmaz elleri Tepeden tırnağa şiir gülleri Yiğitim aslanım aman burda yatıyor Bugün efkarlıyım açmasın güller Yiğitimden kötü haber verirler Demirden döşeği taştan sedirler Yatak diken diken yastık batıyor Yiğitim aslanım aman burda yatıyor Bir şubat gecesi tutuldu dilin Silaha bıçağa varmadı elin Ne ana ne baba ne kız ne gelin Yiğitim aslanım aman burda yatıyor Ne bir haram yedin ne bir cana kıydın Ekmek kadar temiz su gibi aydın Hiç kimse duymadan hükümler giydin Yiğitim aslanım aman burda yatıyor Döşek melil mahzun yastık batıyor Mezar arasında harman olur mu onüç yıl hapiste derman kalır mı Azrail aç susuz canın alır mı Yiğitim aslanım aman burda yatıyor Döşek melil mahzun yastık batıyor Zindanı taştan oyarlar İçine bir yiğit koyarlar Sağa döner böğrü taşa gelir Sola döner çırılçıplak demir Çeliğin hası da yiğitim aman böyle bilenir Döşek melil mahzun yastık batıyor Yiğitim aslanım aman burda yatıyor Dilimde dilimi bulduğum, gücüne kurban olduğum Anam babam gibi övdüğüm Dayan aslan ustam yiğitim dayan Dayan hey gözünü sevdiğim Bugün efkarlıyım açmasın güller Yiğitimden kötü haber verirler Sana kökü dışarda diyenlerin kökleri kurusun Kurusun murdar ilikleri dilleri çürüsün Şiirin gökyüzü gibi herkesin Sen Kızılırmak'çasına bizimsin En büyük demircisi dilimizin Canımız ciğerimizsin Bugün burdaysa şiirin yarın Çin'dedir Bütün hışmıyla dilimiz Kökünden sökülmüş bir çınar gibi yüreğimiz içindedir Bugün burdaysa şiirin yarın Çin'dedir Acısıyla sızısıyla alnının kara yazısıyla Bir yanı nur içinde tertemiz Bir yanı sızım sızım sızlayan memleketimiz içindedir Bugün burdaysa şiirin yarın Çin'dedir Bütün hışmıyla dilimiz Kökünden sökülmüş bir çınar gibi yüreğimiz içindedir Kaynak: Biguzel Bedri Rahmi Eyüboğlu | |
|
| | #5003 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2BİRDENBİRE herşey birdenbire oldu birdenbire vurdu gün ışığı yere, gökyüzü birdenbire oldu mavi birdenbire,herşey birden bire oldu birdenbire tütmeye başladı duman topraktan filiz birdenbire oldu tomurcuk birdendire yemiş birdenbire oldu birdenbire,birdenbire herşey birdenbire oldu kız birdenbire oğlan birdenbire yollar,kırlar kediler,insanlar aşk birdenbire oldu sevinç birdenbire Orhan Veli KANIK | |
|
| | #5004 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Harcarken güzeldi, Dağıtırkende. Her güzelliği seviyor, En güzelineyse tapıyorduk. Böyle geçti yıllar Şimdi ise Tükettik sevgileri, Şimdi kaldık böyle çıplak. volkan kaz | |
|
| | #5005 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Akşamları hep gidiyorsun Ben bakıyorum sadece Eline bile dokunamadan Çıkıp gidiyorsun Ben bakıyorum ardından O kadar... Kuru bir 'iyi akşamlar' O güzel dudaklarından İki kelime duyduğum Hiç kalmayacakmısın Bir akş** bile Çok kalmasanda olur Kısa bir süre kalsan Ne kadar mutlu olurum Yada giderken elimi tutsan Sıcaklığını hissetsem Ne rahat uyurum! .. İHSAN DİNİBÜTÜN | |
|
| | #5006 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Geceler yıldız yıldız Geceler hain Geceler vefasız... İsyanım var diyorum, isyanım var Yâr diyorum, yâr! ! ! Tutup ellerinden getirmezler ki Lânet ediyorum gecelerden, lânet! ! ! Koynunda saklıdır zaten Yalnızlık, ihanet... Geceler hain, geceler insafsız Küsmüşüm kadere, küsmüşüm bir kere Dilimde yâr, başımda efkâr Dönüp duruyor içimde, hasret dolu cendere... Ne söylesem az gelir dostlar! ! ! Vefasız gecelere... yunus kulak | |
|
| | #5007 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 ADIM SONBAHAR nasıl iş bu her yanına çiçek yağmış erik ağacının ışık içinde yüzüyor neresinden baksan gözlerin kamaşıroysa ben akş** olmuşum yapraklarım dökülüyor usul usul adım sonbahar Attila İLHAN | |
|
| | #5008 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 çok soğuk bir yalandı; Gözlerin... öyle bir kaybolmuşum ki... karanlık ruhunda... kimsesizdim ya senin olmuşum birer birer... zaten bir siyahı sevmişim bir de seni... tutma ellerimi korkuyorum sussan sabaha dek ve senin olsam bu rüya bitmese hiç sıkı sıkı tutsam ellerini ve sevsen beni gerçekmişim gibi... Git... yalancı bir rüzgarım ben.. ruhum satılık; beş para etmez... sevme beni yalancı düşlerim var benim sahip olamadığım hayaller... ve sen... Gitmelisin... korkuyorum....tutma ellerimi... bırakamam sonra... tutma yüreğimi; sevemem seni,senin beni sevdiğin kadar... korkuyorum... avucuna aldığın eriyen bir kartanesiyim ben... ve nefesinle eriycem... Bırak beni... dokunma bana... ben sen değilim sende ben değilsin... sevme beni... yalanım ben... yalancıyım... ne seni sevmeye hakkım var, ne de düşlerine girmeye.. Gitmeliyim....Gitmelisin... Dedim ya yalancı bir kartanesiyim ben; Ve Nefesinle Ölücem... YALÇIN BOZ | |
|
| | #5009 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Tuz Ayarı Hep karlı doruklar göründü Burada kirli akşamlar arasından Bir telefonun ucunda oturdum Üşümüş sesini bekledim Evraklar ihanetler arasından Çakmamış çağlar arasından. Kanat çırptıkça esir kirpikler Yerini anımsayıp durdu gümüş yara Metropollerden içeri bir çarpıntı Haşhaş kapsülündeki hışırtı. Nasıl da kirlenmiş düşler denizinin kıyısı Burçlarında tutunamıyor rüzgar Kurnazın nezaketi mi, aptalın yürek temizliği mi? Hep o eksik şey, eksikliği tuzun eksikliği kadar şey. Arayıp da bulamazsan çıkıp gel Birlikte bakınalım yürek hurdalıklarında. isimsiz kıral | |
|
| | #5010 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 utandım Bir hoş oldu dünya seni sevince Dilim tutuluyor daha görünce Ansızın karşı karşıya gelince Gözlerine bakacaktım .. Utandım. Hayalimden çıkmadı güzel yüzün . Aşk korku , aşk ümit, .bir tatlı hüzün Yanyana yürürken seninle bir gün , Ellerini tutacaktım...Utandım. Ümit ışığı vardı gözlerinde Biliyordum ki seviyordun sende Kaç kez , kaç kez karar verdiğim halde. Seni seviyorum diyecektim...Utandım. Yıllar geçti bugün yarın diyerek , Sevgilim seni daha çok severek Başımı avuçlarına vererek , Ağlamayı çok istedim..Utandım Ekrem Kemal Kırmacı | |
|
![]() |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |