| | #5101 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Seninle O güzel gözlerinde bulurdum ben kendimi Bana akan sevginle, yakardın yüreğimi O tatlı tebessümün içimde yanan ateş Verdiğin o ümitler, benim yaşam tesellim Ne o, şimdi bitti mi, bizim büyük aşkımız Ne o, birdenbire böyle ayrılacak mıyız Ne olacak şimdi o verilen tatlı sözler Sana bağladığım kalbimdeki ümitler Ayrılık vakti geldi diyorsun şimdi bana Arkana bakmadan gidiyorsun elveda Ayrılık imkansız diyordun hani bana Şimdi gözlerin neden bakmıyor benden yana Şimdi ayrıldık diye mutlumusun kendince Ben ağlıyorum odamda, sensiz ve sessizce Mutlu olduysan eğer, benden sana bir söz yok Ben kendimle yaşarım, yaşarım kederim çok Senden kalan hatıralar ağlatır beni Bir kırık saz gibi inletir beni Bir garip aşık gibi gezerim ömür boyu Gezdiğimiz yerlerden, geçerim deli dolu Hep çile hep dert ile yanarım ömür boyu Gözyaşlarıyla dolu sensiz bir ömür boyu. mikail kartal | |
|
| | #5102 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Ölecek Miyim Anne ? Ellerim üşüyor nedense uzat ellerini anne Ya ellerin çok sıcak ya da benimkiler çok soğuk Bacağım ağrıyor kanım akmıyor sanki donuk Yüreğim üşüyor , yoksa ölecek miyim anne ? Gözyaşım akmıyor nedense gözlerini ver anne Ya sen ağlıyorsun ya da benim yüreğim Canım acıyor içten içe ve donuyor elim Bu sessizlik niye yoksa ölecek miyim anne ? Isınmıyor ayaklarım nedense yüreğini ver anne Ya bedenim ıslanmış ya da bedenimden canım çıkıyor Selen öğretmenim nerde gözlerim hep onu arıyor Bu ağıt bu figan kime , yoksa ölecek miyim anne ? Güllerim kurumuş başucumda onlara gözyaşlarımı ver anne Ya susuzluktan ağlıyorlar ya da benim acılarıma Ve Selenim; gidersem iyi bak anama, kardeşime Gülen gözlerin solmuş, yoksa ölecek miyim anne ? Karanlık çöküyor odama ışığını ver anne Ya benim gözlerim kararmış ya da güneşim doğmamış Farkında mısın bilmiyorum anne gözlerin ıslanmış Avuçların yaşla dolmuş , yoksa ölecek miyim anne ? isimsiz kral | |
|
| | #5103 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2lâ minörden hicaz besteler I. akıp gider hayat akıp gider zaman durduramazsın dünyâyı sarhoş yıllar önünde seni bekler kadehte yaşlandıkça anlarsın ah o günler dersin nâfile saçlarındaki aklar yüzünü aklar kaptırmışın kendini bir boş hayâle göz yaşların şâhidin aynalar her zaman doğruyu söylemez dostum gerçeği kalbine sor uzat ellerini sonsuzluğa dostum çünkü özgürlük senin kaderindir II. sevilmemiş ve unutulmuş bir bestedir hayat mâvi sonsuzluktan uzanır tâ içine bir gitar ve bir de yalnızlık titretir tellerini hayâtın ve öksüz hüzünler salınır gökyüzüne rayından çıkınca dünyânın III. seni sen yapan ne varsa hepsini koy kadehe içiver bir dikişte bırak akıp gitsin klozete bakma sen kozanı yırt da karış insanların içine demelerine çünkü onlar seni öldürmek istiyor sen çok mu cesursun aslında kaybetmekten yoksunsun yâni kaybedeceğin kadarsın çünkü özgürlük senin kaderindir Alkım Saygın | |
|
| | #5104 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 VEDA Silahlara veda Geceye rüyaya ve sana Yalnızlığın geyik gözlü köşesinden Düzenlerin çıkmazına Çizdiğim resmin Saat kulesi ağlıyor Ağzım o çeşit yok Şişe bu çeşit var Sen bir gece gelsen Güneş doğmasa Gitmeden yine gelsen Bu yeni geleni Bu bize bakanı Sana bir anlatsam Güneş doğmasa Sandıkların içini göstersem sana Çizdiğim resmin Yalnızlığın geyik gözlü köşesinde Bir rafa koyabilsen Olup biteni ve onları Sabaha kadar konuşsak O ürkek ürkek bakanı sana bir anlatsam Ateşi karı tüfeği çeksem Ocağa pencereye kapıya Kemana veda Yağmurda şeytan ve şapkası Silahın ölümünü kutluyorum Tren kaçırmış gibiyim Sana veda | |
|
| | #5105 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2BİTMEMİŞ SEVDAMIN ANLAMI Senden ayrılalı ne kadar oldu bilmiyorum Sensiz yaşamaya hâlâ alışamadım Bir kış günüydü, yollara vurdum Seni koyup aklıma, dünyayı dışarı kapadım Biraz yürüdüm önce Sonra ilk gelen otobüse atladım Hep bindiğim o otobüs ilk kez öylesine sessizdi Baktığım yüzler silikti hiç yokmuşçasına Bulabildiğim ilk yere oturdum, cam kenarına Otobüs hareket etti, giderek hızlandı ama Zihnimde düşünceler çok daha hızlıydı Ve dur-durak bilmiyordu Lakin vardığım her durak sensizliğe açılıyordu İnmedim, cesaret edip de inemedim Dengemi yitirip düşmekten korktum Biraz daha oturup gönlüme yöneldim Hissettiklerime inanmak istemiyordum Zaman hızla ilerliyorken Ve ben bir çıkmazla boğuşurken Gerçeğinle hayalin arasında gidip geliyordum Kırılmış kalbim gururumla bir olup Senden nefret ettiğimi haykırıyordu Öte yandan içimi kemiren bir duygu Seni hâlâ yüreğimde tutuyordu Böyle daha ne kadar sürdü bilmiyorum Yokluğunla sarhoş ruhumun gidip-gelişi Tekrar kendime geldiğimde bulunduğum yer Varmak istediğim yer miydi bilemezken Gözlerim seçmese de nerede olduğumu anlıyordum: İnmek zorunda olduğum Başımı taşlara vurduğum Geceleri uykularımda sayıkladığım seni Anılarınla sarılmış bu yerde yâd ettim İşte o an son durağımın senin yanın Hissettiklerimin de hasretin olduğunu Bu kış gününde içimin üşüdüğünü Bitmemiş sevdamın anlamını fark ettim Aslında öyle çok şey vardı ki “Neden? ” diye sormak istediğim Bir bilsen öyle çoktu ki hasretini çektiğim Bu son olmalı Allah’ım, artık yeter! Unutmaya çalışmak ayrılıktan da beter… göktuğ nezihi özyönüm | |
|
| | #5106 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 YARIM KALAN SEN BENİM SEVİNÇLERİM, GÜLÜŞLERİMDE YARIM KALMIŞ. GÜLEMEDİĞİM DOYASIYA,ÇOCUKCA. YAŞIYAMADIĞIM SERE SERPE. YAŞANABİLECEK BİR ÖMRE BEDEL AMA SANİYELERE SIĞDIRILMIŞ TADINI ALAMADIĞIM MUTLULUKLARIM. TADI DAMAĞIMDA KALANIM. SEN HİÇ BİTMEYEN HASRETİM; İNANAMADIĞIM BİR TÜRLÜ YOKLUĞUNA. KARA HABER MİSALİ. YEMEN AĞITLARINDAKİ GİBİ: GELMESEN BİLE HEP BEKLEDİĞİM. GELİR DİYE GÖZLENENİM. İSYANIM, GÜNAHA GİRECEK KADAR. TANRIYA BAŞ KALDIRMAM. OLUR MU BÖYLE KEDER? KADERSİZLİK KOYDUM ADINI OLUR MU BÖYLE KADER? ISLAKLIĞI KALMIŞ DUDAKLARIMDA, KANAKANA İÇEMEDİĞİM,ABIHAYATIM. SUSUZLUĞUM HİÇ BİTMEYEN. VE PAYLAŞAMADIĞIM KALABALIKLAR İÇİNDE,TEK BAŞINA YANLIZLIĞIM HİÇ GİTMEYEN. GÜLÜŞLERİMDE SAKLI ACILARIM. HERKESİN GÖRDÜĞÜ,BİLMEDİĞİ KİMSENİN. ANLATAMADIĞIM KELİMELERLE KANAYAN İÇİN İÇİN BANA VERDİĞİN TEK ŞEY İSTEMEDEN ADINI KADERSİZLİK KOYDUM YA KATLANIRIM SENİN İÇİN. 03.07.07. Yadigar malko | |
|
| | #5107 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2SEVİNÇSİZ ANILAR Ölümüm kandil olacak, Akşamlar akşamlar akşamlar olacak Ben bu acılı baloda Maskesini yitirmiş seferi şair Ben inançsız yolcu Bütün istasyonlarda Kanlı rütbeler takılacak omuzuma Bir kuşluk vakti dalgın atların hıncını düşünürken Sen "Yalnızlığın bahçesini sulamış olacaksın" Ve gidiyorum... Dudaklarımda bir nergis tadı Bak, kar izleri örttü bile, Kendini iyi koru, bu kış çok uzun sürebilir. Anılarım tutkularıma bağlıydı bilirsin Artık pişmanlık olsa da olur olmasa da. Ne olursun sen hep böyle kal Varsın ellerim ellerinsiz kalsın. "Ölümüm kandil olacak, akşamlar akşamlar akşamlar olacak..." Cezmi Ersöz | |
|
| | #5108 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2...Utansın... Bir ömür adadım sana sultanım. Gönülde cennetim, dünyada han’ım Yaradandan sonra mevkiim, makamım, Kokunu çalarsa rüzgar utansın.. Duygu sellerinde bendi tutansın, Kitabım, inancım gibi kutsalsın, Sevda buketinde gerçek goncasın, Seni incitmişse yürek utansın.. Sakınırım seni kitabım gibi, Sevgin en samimî hitabım gibi, Kalbi sarmalayan kaburgam gibi, Sakınmazsa seni, ruhum utansın.. Sır olup dolaştım arzın üstünde, İlahi sanatın yonttuğu büstte, Kimse dokunduysa ya da öptüyse, Başka el değdiyse beden utansın.. Senden baskasından aldıysam koku, Kahreder kuşkunun en hafif şoku.. İstersen yarayım kalbimi oku, Rastlarsan bir ize, gönül utansın.. ( Ahmet Günbay YILDIZ ) | |
|
| | #5109 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Gözlerinle Sevebildin mi Sen bir kadını, Gözlerinle sevebildin mi? Dokunmadan, Kırpışan kirpiklerinde nemlenmiş bulutları Rüzgarına katıp, Islanmış dudaklarında gezdirebildin mi? Akşamları her çöküşünde içine bir hüzün, Hatırladığın oldu mu Yanaklarından süzülen damlaları? Okşarmış gibi onu, Çok uzaklardan yüreğinin kafesinde var olabildin mi? Bir kadına verilebilecek en güzel lezzeti, Tenini sağarmış gibi incitmeden Ona yaşatabildin mi? Gecenin bir vaktinde ....Ve en arzulanan o anda, Ağlayışlarında bulundun mu? Kulağına 'Seninim' diye fısıldayan Bir kadın, Gözlerinde salkım salkım dökülen Bir sevda çiçeği gibi açtı mı hiç sana? ... Ali Arslan | |
|
| | #5110 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Sanma şahım |sen herkesi |sadıkane |yar olur. Sen herkesi |dost mu bildin |belki ol | ağyar olur. Sadıkane |belki ol |alemde |gülzar olur. Yar olur |ağyar olur |gülzar olur |yar olur. YAVUZ SULTAN SELİM Padişahtan benzersiz bir şiir yana ve aşşağıya ne kadar güzel bir düzen | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |