| | #7651 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Yalandı Biliyorum Yaşamak Yalandı biliyorum yaşamak sensiz Geçmedi bir anım bile keşkesiz Seni sordum yağan yağmura çaresiz Sustu,o da şimdi sessiz,dünya sessiz --- Gece çöktü yine tüm hayallerime birden Yalandı biliyorum yaşamak ama neden Neden bıraktın beni yapayalnız aniden Susutum,konuşmayacağım konuşmadan sen --- Bak yine ağlıyorum kendimden çok uzak Yalandı biliyorum yaşamak,bana yasak Elbet içimde ki öfke bir gün duracak O gün en güzel ama son günüm olacak --- Ölmeyi istemedim hiç bu kadar içten Ben seni ölümüne sevmiştim gerçekten Yalandı biliyorum yaşamak sensizken Gülemedim bir türlü yanımda sen yokken Ahmet Nurdoğan | |
|
| | #7652 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Acısın.. beni sormuşsun bugün.. yine aynı demişler.. yaralarımın kabuk bağladığını sanma sakın aynı yerde..daha büyük yaralarım var kanayan..derin bir acımsın.. baharı olmayan bir hayatın... hep hazan mevsimisin.. içimdesin..ama öyle yarım.. öyle uzak.. öyle acısın.. Meltem Ergül | |
|
| | #7653 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- NE DOKUN NE DE İNCİT Gönül çalamazsan aşkın sazını Ne perdeye dokun, ne teli incit Eğer çekemezsen gülün nazını Ne dikene dokun, ne gülü incit… ****************z**************** Bekle dost kapısını, sadık dost isen Gönüller tamir et ehli dil isen Sevda Sahrasında Mecnun değilsen Ne Leyla'yı çağır, ne çölü incit… ****************z**************** Bülbülü dinle ki gelesin coşa Karganın namesi gider mi hoşa Meyvesiz ağacı sallama boşa Ne yaprağını dök, ne dalı incit… ****************z**************** | |
|
| | #7654 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-
İki Yasaklı Seni unutmak yasak anlatmak yasak seni yasak, seni konuşmak dil orucu tutmak gibi asmak gönül sarayımın duvarlarına resmini okumak gece saçlarına en sırlı mûsikî nâmelerini ya da tutup ellerinden gezdirmek seni gökyüzü bahçelerini “Seni seviyorum” diyebilmek var ya avuçlayıp güneşi rüzgârı toplayıp mehtâbı yıldızları alıp kucağına denizi koynuna koymak gibi Beni kahreden kırmızı gecelerimde bile içlenip böyle hiç ağlamadığım sanma ki yasaklım sen hayatımda sıradan biri Ne yapsam nasıl etsem nereye gitsem kâh gül olup esiyorsun rüzgârın eteğinde kâh hasretimsin yanan akşamın kasvetinde kâh Leyla akıyor sırma saçların kâh, ürkek duygularımızı konuşuyor bana sürgün gözlerin… ve dökülüyor uykusuz aşkın acı dilinden "sûz-i dil" şarkılar… şimdi biz ateşe diz çöktüren İlâhî bir terbiyenin su gibi sızıp gittiği hayatımızdan şu devirde ulvî bir öğretinin iki baş bir gönül köhnemiş ve süflî zamana direnen göz göze bir can hüzünlü bir damla kan ama yan yana iki yasaklı değil miyiz her an acılar çekip sisli sözlerimizle buğulu gözlerimizle aşkımızı köşe bucak saklayan iki yasaklı Nereye baksam mecnun zamanlara dalıp gidiyor gözlerim yine seninle demleniyor kat kat kederlerim yemin olsun ki toprağı dirilten her damlanın yüreğine gönlümü bir çöl gibi içen şehlâ gözlerine düştü mü kalbine insanın bir kere ateş ne söndürebiliyor yağmur ne küllendiriyor güneş bu aşk elem seherlerinde yaprak yaprak açıp her mevsim yastığına taze güller dökecek seni mutlaka duyacağım vurgun yemiş bir kalbin İnce ağrısında dalga dalga sensizliği soluyan denizlerin ıssız kıyısında her baharın mayısında bu aşkın yanık izleri olacak belki de pembe yanaklarında o zaman benim cennetim olacaksın elinde yine kırmızı bir gül olacaK İbrahim Çam | |
|
| | #7655 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Sen Giderken Ben Öldüm... Tüm benliğimi ortadan kaldırdım, Bencilliğimi,duygusuzluğumu ortaya koydum Geçit vermedim yaşamaya Ve ihtiyaç duymadım dünyaya Anılarımı hatıra olarak bıraktım Gülüşlerim iz olarak saklansın Ağlamayı bilmeyen bu gözlerimden, Gidişinin ilk gününden seller aktı Bir/de; sen giderken ben öldüm... Mavi dolu hayatıma kızılımı katıyorum Ölüm meşalesini yakıp, Adına sessizce sen koyuyorum Ve hayattan yavaş yavaş kopuyorum Daha gidişinin ilk günü ! Fakat tüm damarlarım kurudu, Kemiklerim eridi, Beynim durdu, Bedenim çöktü Ve sen gittin Ben öldüm... Ağladım resmine bakarken Sen dinledin beni,ben seninle konuşurken Sen izledin beni,ben seni öperken Sen sustun bana,ben seni göğsüme yaslarken Ve sen öldürdün beni,beni terk edip giderken Evet sen giderken ben öldüm sevdiğim Sen giderken ben öldüm... Son kez şarkımızı dinliyorum Ve son kez şarkımıza eşlik ediyorum Şarkımız ölmek vardır dönmek yoktur diyor Ama biz sevdamızdan dönüyoruz, Belkide ikimizde ölüyoruz Önceliği kendimde buldum Ve sen giderken ben öldüm... Emrah Köçekçioğlu | |
|
| | #7656 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Git Gidebilirsen! Sevdayla başladık, hüsranla bitti, Durma sevdiğim git, gidebilirsen! Kaderimiz bize, bak neler etti, Vurma sevdiğim git, gidebilirsen! Dağları devirir, ova yapardık, Evreni çevirir, yuva yapardık, Bir gün göremesek, dava yapardık, Sorma sevdiğim git, gidebilirsen! Sevdamız asırlar sürer sanmıştık, Gözlere inanmış, nasıl kanmıştık, Ayrı geçen aya, güne yanmıştık, Yorma sevdiğim git, gidebilirsen! ‘Benimsin kimseler bakamaz’ derdin, ‘Yuvamı depremler yıkamaz’ derdin, ‘Gönlüm başkasına akamaz’ derdin, Kırma sevdiğim git, gidebilirsen! Sensiz dünya zindan, dar olur bana, Yokluğun zulümle ar olur bana, Geceler tek dostum, yâr olur bana, Görme sevdiğim git, gidebilirsen! Fatma Biber | |
|
| | #7657 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Düşünülmüyor Sensiz Savrulmuş bir sonbahar yaprağı gibiydin İçimde tarifsiz kıpırdaşan duygu mabedindeydin Ürpermiş ceylan yavrusu gibi tedirgindin Masum tertemiz hayatın yamaçlarındaydın Geceyle gündüzün sana bakınca düşünülmüyor sensiz Çıkmaz yolların hayatın sillesinden habersiz Kötülüğün henüz girmediği küçük yüreğinin aşksız Can almak için hayatın acısı sana bakınca düşünülmüyor sensiz Bir ince sızımdın gülen gözlerinin her bakışında Ne bir ölüm ne başka bir acı hissediyordum kanatlarında Sende bilirsin belki kuşlar gibi cırpınışımda Düşünülmüyor hayat sana her bakışımda Geceyle gündüzün sana bakınca düşünülmüyor sensiz Çıkmaz yolların hayatın sillesinden habersiz Kötülüğün henüz girmediği küçük yüreğinin aşksız Can almak için hayatın acısı sana bakınca düşünülmüyor sensiz Hüseyin Akçam | |
|
| | #7658 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-![]() Masallar ve Rüya Gibi….. Sevmek, sevmek nedir ki; Yüreğim hiç kilitli değildi ki; Giren batırdı gitti dikenini, Yaşanmışlıklar masallar ve rüya gibi, Baharın ilk heyecanı cemre gibi, Adını ne yazacağım kerem misali, Ne zaman vuracağım, kalbini kaşesini, Geleceksin biliyorum masal ve rüya gibi, Beyaz bir güvercin gibiydin apak, Sonsuzluğu sereceğim sana saltanat, Yaşantımız boyunca ikimiz içinse hayat Masallar rüyalar gibi olacak kâinat.. Para pul vaat edemem yüreğim zengin, Gönül soframı kurdum katığım sendin, Yaratan sağlık vermiş, kulum kıymet bilsin, Her canlıya bir eş,sen ben gibi birbirini sevsin… Hüseyin AKÇAM | |
|
| | #7659 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Olmasaydın Da... Tanmasaydım ya seni, Gecelerce ağlamasaydım ya sana. Akan yaşlara değermiydin ki ! seviyorum dediğinde, sevdinmi ki... Kuru bir hazan sarılığında ellerim, Gözlerine bakamamışken ben, Teninde bir is kokusu, Aşk'ın tüm gözenekleri tıkalı... Böyle sızlarmıydı içim, Sen yakmasaydın. Uykularımı bölermiydim gece yarılarında ! Sen diye sıçrarmıydım yataktan, Hayal olduğunu anladığımda Kovalarmıydım uykularımı, Gözlerim şarap kızllığındayken... Olmasaydın tınımda, Kapı açılışlarında, telefon çalışlarında. Cama her serçe vuruluşlarında, Olmasaydın keşke... Ben hep sana hasret kalsaydım, Hasret kalsaydım da, Böyle gece yarılarında irkilmeseydim. Her selada senmisin diye, Senmiş gibi ağlamasaydım gidenlere... Hasret bıraksaydın da gözlerine, Ben hep onlara hasret kalsaydım. Teninde el izi olmasaydı da Ömrümce darılmasaydım sana... Hiç olmasaydın da, Satırlarıma akmasaydı hüzünler, Ve darılmasaydı dostlarım bana, Olmasaydında içmeseydim şu zıkkımı... Cennetim dedim ya sana, Şimdi bin pişmanım cehenemi tatmadığıma, Sen cennetimsen, Ben yanıyorum kor alevlerde hala, Köz oldum, sönmedi ateşlerim, Mahşere kadar yanıyorum hala... Yürek yanıda da, değermiydin Ağlıyorum ağlamasına da, Söyle şu tuzlu sulara, Değermiydin... Olmasaydın da, Ben şimdi gülüyor olsaydım, Olmasaydın da... Olmasaydın da... ah... Uğur Zengin | |
|
| | #7660 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Giderim O Zaman gideceksen... git ezberimden amenna ben de giderim, o zaman gözüm açık giderim uyumam son geceni saçını okşamam atmam elimi omuzuna adını içimden söylerim ağızda tütün tadı dibe çöker acıları yüreğin adını alır giderim giderim o zaman, üstesinden gelemem maviye düşer kızılın en yosması batarım daldan ayrılır çiçek yedi renk siyah olur denizler çekilir,su kurur giderim o zaman tenimde çiy çok erken gün doğarken kalamam sabaha yasımı alır giderim siyahı saklı dönmem bir daha Demir Mutlugil | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |