| | #7761 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Son Kez Geldim.. Hani, güneş yaldızlı renklerini bin-bir sihirle savururken evrene Ve henüz şebnemler kurumamışken gül yapraklarında En büyüleyici kokularımı süründüm tene Sabahların puslu serinliğinde, al duvaklarımı, .....................senin için takındım geldim.. Şafakların kızıllığındaki altın tozlarına buladım ak ellerimi Gelin kınamı ......................senin için yaktım da geldim Ve tüm arınmışlığıyla sevdamı, beyaz şarap tadında Dudaklarımdan, ......................dudaklarına sunmaya geldim Bu gece, gözlerini kamaştırmak için mehtabı yüklendim gelin tacıma. Gecenin tüm sihrini bedenime dolayıp, yakamozlardan gelinliğimi ..........................giyip te, geldim.. Bu gece, gecenin en kıvrak danslarını, tüm arsızlığımla yüklenip ..........................geldim koynuna Bu gece dört mevsimin tüm renklerini damarlarıma dolayıp ............................seninle akmaya geldim Bu gece, henüz söylenmemiş tüm sevda sözcüklerini kulağına fısıldamak için nefeslendim şarkılardan fal tutup, şiirlerde atışmaktan ............................yoruldum artık aşkım! demeye geldim Bu gece, yüreğimin tüm özlemlerini senin kollarında avaz-avaz .............................haykırmak için geldim Bu gece, yaşanmamış tüm hayalleri bohçalayıp, Gönül Dergah’ına ...............................sermeye geldim.. Bu gece, yaralı bir ceylan gibi sabahın alacasında indim kapına.. Kaldır şu kahrolası engelleri, dikme şu duvarları zaten korkak ataklarıma ........gör artık gözlerimdeki aşkı! ..............çekme şu kapkara perdelerini ...................ürkek bakışlarıma! ........................Hoyrat rüzgar’larını estirme artık ............................kendi nefesinden bile titreyen yapraklarıma! Yordun beni, yordun artık yeter! ......Medcezir’lerinle oyuklar açıp durma ...........yüreğimin kumsallarına! ....................................... haykırışlarım ile seni, sarsmaya geldim Bu gece, benim başıma, ........sevda adına, .............aşkın hatırına, ...............Allah aşkına yeminleri ettirip bendeki seni özgür bırak- bırak ta, iki yaralı kuş tek beden de buluşup şu hayali gök kubbede birlikte uçalım sevdiğim”,......................demeye geldim Uçalım be sevdiğim, bırak ta tutunayım kanatlarına Ölümden öte yol mu var be can özüm hadi, kır zincirlerini birlikte atlayalım önümüzden hızla akıp giden ......bu trenin son vagonuna ...........Sonu ölüm de olsa ben sende ölmeye hazırım ...............sende hazırsan aşkta ölmeye ....................ya da, benimle yeniden doğmaya ........................ben, kendimi senin küllerinden binlerce kez yaratmaya hazırım, .......hem de her şeyimle hazırım ............be sevdiğim! ...............Bak işte arındım tüm korkularımdan ......................ve koşulsuz geldim kapına Bu gece Seninle yeniden doğup, ..........seninle, .............sende ölmeye geldim, demeye geldim Ama bilmelisin ki son gücümle ................... ve son kez geldim sevdiğim ....................................... inan ki, son kez geldim Meral Adak | |
|
| | #7762 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Islak gözlerinle bakma yüzüme. Mızrap oldun benim gönül sazıma. Diken olsan gül görünür gözüme. Suçlu aranırsa adresimi ver. Ben zaten yanmışım sen yanma yeter.! İster baş tacı et,ister kaldır at. Gözlerin hep gülsün feleğe inat. Sen mutlu ol,gerisi teferruat. Seni üzgün görmek ölümden beter. Ben zaten yanmışım,sen yanma yeter.. (alıntı) | |
|
| | #7763 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- ANLATAMIYORUM Ağlasam sesimi duyar mısınız, Mısralarımda; Dokunabilir misiniz, Gözyaşlarıma, ellerinizle? Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel, Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu Bu derde düşmeden önce. Bir yer var, biliyorum; Her şeyi söylemek mümkün; Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum; Anlatamıyorum. Orhan VELİ YAŞADIKLARIMDAN ÖĞRENDİĞİM BİRŞEY VAR Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır Kopmaz kökler salmaktır oraya Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına İnsan balıklama dalmalı içine hayatın Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara,göğe,bütün evrene karışırcasına Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana Ataol BEHRAMOĞLU Son Düzenleyen BURCUAY; 08-08-2009 @ 20:14. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi | |
|
| | #7764 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-NE GİTMELER TÜKETEBİLİR SENSİZLİĞİ, NE BEKLEYİŞLER GETİRİR SENİ BANA... BİR HÜZÜN TÜRKÜSÜDÜR DURMADAN ÇALAN, BİR AYRILIKTIR, DURMADAN KANAYAN... KALEM AĞLAR,YÜREK AĞLAR,GÖZ AĞLAR... AĞLAYIŞLARA TERCÜMANDIR PARMAKLAR... YAZAR...YAZAR...YAZAR... HİÇ DURMADAN BIKMADAN SENİ YAZAR... KALEMİN GÖZYAŞLARIN DURAĞIDIR PARMAKLAR... PARMAKLAR ŞAHİTTİR AĞLAYIŞLARA... İKİ YİTİK SEVDA... İKİ PARÇA CAN... İKİ YİTİK HASRET... | |
|
| | #7765 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Özleminle Sessiz Çığlığım Bırakma beni! Şu koskoca şehirde, Şu bankta, Şu sahilde, Martılarla bir başıma Bırakma beni! Uzaklaşma benden! Nefesine ihtiyacım varken, Sesinden, kokundan, teninden Hasret bırakma beni! Demirleme yüreğimi! Sensiz katran karası gökyüzü, Görmüyor ki gözlerim, Sana bakmadan hiçbir yüzü! Yaz güzellikleri içinde Yaşatma bana güzü! Erteleme bir başka bahara gülüşümü Bitir hazanımı, hüznümü Bırakma beni! Sana tutsak ise bu yürek, Esaretine boyun eğmişim! Ne yapayım söyle.. Nedir içinden geçen niyet Yüz çevirme, sonundayım Yazın.. Bırakma beni! Şefkatin, merhametin, sabrın, şükrün Binlerce kez lezzetini tattım.. Sahibi değilim vücudumda ki Aza ve cihazların! Her şey Rabbin emaneti! Bırakma beni! Bir gün her şey duracak ya İşte o gün gelmeden Bil sevgimin kıymetini! Gel yanı başıma.. Bırakma beni! Hamit Aydoğmuş | |
|
| | #7766 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- nedendir biLmiyorum bu araLar daha bi ağLak haLdeyim... içimde çıLdırtan bir aşk acısı içimde bir başka sen bu gördüğüm değiL sanki kaçar gibi bir bakış ve her adımda geri dönüşLer işte adın bu senin koşmaya başLarken korkusundan ayrıLığın acının birden durdurup dünyayı içinden sesLenen sevdamsın duyduğumu biLir ama yinede susarsın gözgöze anLarımızda... Abdullah Kaptan | |
|
| | #7767 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- ÜZGÜN ŞİMDİ ELLERİM Sana gel diyemedim/Gittim bir iki kitap ve saksı çiçekleri aldım Yağmur yağıyordu ve içeriye alınıyordu bütün renkler… Söyleyecek bir sözüm olsun diye hep eksik bıraktım şiirlerimi Ekmek çalmak gibi bir şey seni sevmek diye yazdım Birkaç dize dışında kimsenin haberi de olmadı Üzgün şimdi ellerim /Sana gel diyemedim Mustafa Karademir | |
|
| | #7768 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Bilemedin Sen Değerini... Acı söyletir zalim gurbet Ömrüm bitiyor gönlüm hüzünlü Diline ders verdi beline kemer Sana derim sana dost bildiğim Yaktı dost kül etti beni gurbet Doğduğuma beni pişman etti Bana bu dünyayı zehir etti Sana derim sana dost bildiğim Sevdiğime bin pişman etti Beni gece gündüz hep ağlattı Seni yıkılasın zalim gurbet Sana derim sana dost bildiğim Taşına toprağına mahrum etti Gençliğimi benden alıp götürdü Dost bildiğim beni arkadan vurdu Sana derim sana dost bildiğim Ne fırtınalar kopuyor içimde Güneş açmıyor nedense yüreğimde Hep seni düşündüğümde Sana derim sana dost bildiğim Her yüzüne güleni dost sanma Selam verene dost bilip kanma Sende ah edip de derinden yanma Sana derim sana dost bildiğim Aç gözlerini bir etrafına bak Bu garip hüseyin yanmaza iyi bak Var mı benden başka candan bir dost Sana derim sana dost bildiğim Dostunu düşmanını iyi tanı dost Arkanı kimseye dönüp yolda yürüme Buda benden sana nasihat olsun dost Sana derim sana dost bildiğim Seni dost bildim elimi verdim Verdiğim elin kıymetini sen bilemedin Kabahat sende değil eli verende Sana derim sana dost bildiğim... Hüseyin Yanmaz | |
|
| | #7769 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-Git Ayrılığın nağmesi bu duyduğumuz, Bakışların gönlümü caydırmadan git. Ne bir hatıran kalsın ne de bir umut, Duruşların gönlümü yandırmadan git. Bütün resimlerini sök at duvardan, Sana ait ne varsa çıkart odamdan. Kitabın arasında şöyle canından, Bir gül bırakmıştın ya soldurmadan git. Hani bir şarkı vardı mazide kalan, Öyle içten acıklı, öylesi nalan. Göğsüme yaslanıp da sevince boğan, Yeşermiş tüm aşkları kurutmadan git. Nasıl güzeldi herşey hatırlasana, Nasıl gülüşürdük biz dert ortasında. Ekmek paramız yokmuş ne gam, ne tasa, Güzel hatıraları zehretmeden git. Hani mevsimlerden, hep biri bahardı, Hani gökten her cemre bize yağardı, Hani kış ortasında mevsim bahardı, Şu inanmış gönlümü, kandırmadan git. Allah aşkına bırak, öldürmeden git... Bedirhan Gökçe | |
|
| | #7770 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-BENİ SUSARKEN BÖLME !!! Yüzünün hangi oylumuna takılsam Uçsuz uçurumlara düşüyorum Ağlayınca şişen göz kapaklarında Hangi tankerleri yüzdürdün bu akşam? Sığınağımıza kaçan birkaç damla yağmur Gözyaşına mı karıştı yoksa? Fazla değil mi bu sessizlik ikimize; Beni susarken bölme! Satır aralarındaki sızıntıdan kendimi ele veriyorum Ben sana, seni gösteren bir aynaydım Dökülseydi sırlarım sen de göremeyecektin Ben ki kendimi yine sırlardım Sen kendine yeni aynalar bakmasaydın Buldun mu yüzüne en uygun olanını? Ve ağrılarını saklayabildin mi, sırsız aynaların sırrına? Kulaklarıma sağır sesler peydahladım Beni susarken bölme! Az daha doğduğumuz öykü de ayaküstü ölüverecektik; Anamızdan emdiğimiz acılar burnumuzdan gelecekti az daha… Dipsizliğinde dibi tutarmış sandık, sanma oyunlarımızda Meğer suskunluğumun dibi karaymış Ben kuyu sanmışım Ben susarken bölme! Merhemine biraz Ağrı sür biraz Toros Yol ortasında adresim yutuluyor bırakma ellerimi Duru durdurmaya duramıyor, durak sandığımda köprüleri Oysa her şeyi birleştiren köprüler yine ayırdı bizi Saçlarını sakladığın rüzgarı biraz savursan Açılmayacaktı bu kıyı şeridinden Zulamdaki sardunya suskuları Beni susarken bölme! Ellerin büyükken ellerimden Hangi coğrafyama sakladın, mendilleşen parmaklarındaki yaşları? Bana do minör bağırma Uslu bir su kuşuyken bünyemde Verdiğin geçici rahatsızlık için, ömür dilerim senden sadece! Ben sana ne yaptımların kaldı bak Bu ucube caddelerde Susmanın onaylamak olduğunu hatırlattığın bir gecede Beni susarken bölme!!! Kahraman Tezoğlu Son Düzenleyen ahmed; 11-08-2009 @ 00:35. Sebep: resimli şiir bölümü değil! | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |