| | #71 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2seni düşündükçe matemimde hazan rüzgarlar düşümde her gece beni ellerinle boğarlar çizsem derdimi andıkça hayalini mahsun rüyalarıma kalbura döner meltem ağlayamam sonra feryadıma dön desem ne çare başka ellere bilekçe olmuşsun derdimin bitmez tükenmeyen anlarına sonsuz dilekçe olmuşsun bu yollardan kar desen geçti, yağmur oluk oluk güneş de kuytularımda gezinirken geldi geçti uğramayan tek taş ne bir baş kalmadı gel desem gelemezsin ki başkalarına bilekçe olmuşsun gönlümde sönmeyen hicranımın dumanı tütmeyen ateşi olmuşsun odamdaki balıklar dahi sonsuz akvaryumlarında özgür ben ise gözlerinde hapis sözlerinde mahfoldum bir gel desen bütün uzuvlarım yerinden sökülür de gözlerim bakamaz güle teşbih cemaline doğru hastayım artık hergün bir sıkıntı tüttürüyorum deva yok derdim sensin neyleyim ben böyleyim Erkam Çankaya | |
|
| | #72 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Düşlerde Sevdim Düşlerde sevdim büyüttüm seni. Mekan ve zaman önemsizdi senin yanında Kah yolda, kah otobüste, odada... Seni düşünmek tek düşünce... Düşlerimde sevdim büyüttüm seni Bir şizofren yalnızlığında... Varmıydın sen yoksa;seni ben mi var etmiştim yalnızlımda... Sen yoktun ben yalnızdım. Haziranda tutsaktım,eylülde özgür,aralıkta karamsar... Yine sen yine sen... Adressiz şiirler yazıyorum.her şarkımda seni hatırlıyorum Her yüzde sen görüyorum... Herkes biraz sen aslında yokluğunda Yoksun.... Yokluk yaşıyorum şimdi... Yazan : Erhan Çelik | |
|
| | #73 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Bakma göz yaşlarıma Senin için ağlamıyorum Soğan doğradım da Mehmet Ali Şahin | |
|
| | #74 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 maverâ / insan adım adem bakışım havva öpecekken hayatı gözlerinden kırıldı dudağımda gökkuşağı an söküldü can telef batıyor göğsüme esmer bir mezar taşı -bam teli koptu dilin kırlangıç bana küstü- eski bir yalnızlık tırnağımın ucu kestim güneşin kâhkülünü konuş ey bulut gül tohumunda bir insan ağlıyor iki yağmur tanesi toprağı bir ne yana baksam yeldâ aşk bitince başlıyor // aşk giden gitti... mum yaktım uyan gözlerim aynada mavi hâla gölgem meçhul saklım tuz aklım elâ /// sonra ... Ferhat Gülsün mavi ay yitik gül bu durakta tutuştu rüzgar duman oldu ayaz küllendi bir devir oyuncak bahar...alev dibi mavi nisan sanma ki üşütmüyor artık bu şehir sus... yatağına sürgün dil bilmez kızıl nehir denizini sil öyle git bir avuç yalan elinden içtiğim şiir bilirim... her yürek kendine şair ... Ferhat Gülsün Son Düzenleyen Blue Blood; 06-12-2006 @ 00:44. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi | |
|
| | #75 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Puhu, biyografi çağı can çekişmenin grameri varlığın kıstırıldığı sözcükler hayatını yazsın herkes tedavüldeki jestler bizi almıyor karartmayı çalışıyor bürokratik felcin ara dolguları çok tanrılı görüstü yapıcıları ne yaptınız arkhont atum alizeler ayrıntıların cinnetiyle yoğunlaşan batakta gündeliğin kiri üstüpüye silin şiirlerinizi çığlıklarınızı törpüleyen metal dünya ne tanrı istiyorsunuz ne patron görüntü yapıcıları kanla geçirdiler ellerine bütün iktidarları kanla alınsın ellerinden çekinmeyin vahşetin estetiğinden vardığımız yerde iki şey kaldı geriye bir intikam bir de affedilmeyen Murathan Mungan... | |
|
| | #76 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Son kadeh içilmiş, Son söz edilmişti. bir düşünce sardı hepsini.. Bir hatıra, Bir hırs, Bir kıskançlık, Bir yanıltı, Bir kardeşlik, Bir yanlışlık, Bir kin, Bir ümid, Bir şey.. İnsana ait. Özdemir Asaf | |
|
| | #77 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Her Yağmur Sen Her yağmur sen olursun yüreğimde Her ıslandığımda içimdeki sokaklarını hüzün kaplar, sel basar Ve ben … Ağlamalarım gözükmesin diye yağmurda buğulanır gözlerim Zihnim boş bakışlarım öteleri soluklar Ayrılığın boğazımda bin düğüm. Gönlümde hazan iklimleri Bir eylül sabahı gibi yalnızlığım. Şimdi neden yaşıyorum bilemiyorum. Sensizlik boğazıma geçmiş ip gibi İçimde sızı.. Gözlerimde ayrılığın acıları Yüzümde çizgileri Titreyen ellerime sözüm geçmiyor artık Titreyen kalbime teskin olamıyor hiçbir ümit şarkısı Oysa hiçbir acıda kalbim bu kadar ağırlaşmamıştı Hiç bu kadar koymamıştı Sessizliğim çığlık olur okyanus ötesi sevdama Yaslandığım yüreğin yok yüreğimde Senden bana bir ızdırap kaldı ki tarifsiz Zemheri bir fırtınaya gebe gelecek günlerim Yaktığım resimlerin değil,kalbim Yüreğim üşüyor,canım yanıyor Ne yalan söyleyeyim sensizlik bana çok koyuyor. Senden sonra… İçimdeki ağaçlar yıkıldı Yapraklar düştü Anlıma acı diye ayrılık yazıldı. Kapattı tüm baharlar kapılarını Gönlüme kalın kalın kilitler düştü Zaman sustu Yaşananlar bir düştü Kalemim ayırılıklara küstü Senden sonra… (Mercan Dede ) | |
|
| | #78 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Seni düşünmek güzel şey, ümitli şey, Dünyanın en güzel sesinden En güzel şarkıyı dinlemek gibi birşey... Fakat artık ümit yetmiyor bana, Ben artık şarkı dinlemek değil, Şarkı söylemek istiyorum. NAZIM HİKMET | |
|
| | #79 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Çok yorgunum, beni bekleme kaptan. Seyir defterini başkası yazsın. Çınarlı, kubbeli, mavi bir liman. Beni o limana çıkaramazsın... Nâzım Hikmet Ran | |
|
| | #80 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Ben beni kendi içimde Bilmem arasam bulur muyum Yaşanmamış genç yıllarımı Ve sebebini suskunluğumun Buluşsam orada kendimle Ve yaratsam ellerimle Küçük bir sırça köşk misali Dostlarımla benim evrenimde Boş yere değil yok inanmam Koşarım yine ardından Bulsam da olur bulmasam da Bu ümit beni bil yaşatan Boş yere değil yok inanmam Koşarım yine ardından Bulsam da olur bulmasam da Bu ümit beni bil, bil yaşatan Cesaretim olur o zaman Düşünmeye içtenlikle Açık seçik ve hiç korkmadan Sonuna dek dürüst ve sevgiyle Boş yere değil yok inanmam Koşarım yine ardından Bulsam da olur bulmasam da Bu ümit beni bil yaşatan Boş yere değil yok inanmam Koşarım yine ardından Bulsam da olur bulmasam da Bu ümit beni bil, bil yaşatan SEZEN AKSU | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |