| | #6041 (mesaj-linki) | |
| Şairsin Saçlarımda Hangi avucuna sığdırayım şimdi bu kuşu Seni hangi sözcükle özetleyeyim Kimin türküsünü dinlesem senin melodik sesin Sesini hiçbir dize anlatamıyor kahretsin Gözlerin hiçbir ayak izi barındırmamış bir dağda Esmer açan bir çiçek Koklanmaz, koparılmaz, dokunulmaz… Bak yine kalemimin ayağına dolaştı harfler Bak yine parmak uçlarında bir güvercin yine esmer Benim saçlarım saman kâğıdı Ve sen yine şairsin saçlarımın her telinde kaleminle B. Toprak | |
|
| | #6042 (mesaj-linki) | |
| Acaba Ben limanları sevdim Tayfunlardan,fırtınalardan Azgın dalgalardan sonra Ben güneşi sevdim Karanlıktan, Yağmurdan,kardan Çamurdan sonra Olmasaydı fırtınalar Kar,yağmur,tufan Olmasaydı karanlık Sevebilir miydim? Görmeseydim seni Sana bağlanır mıydım? Burhan Küçük | |
|
| | #6043 (mesaj-linki) | |
| Saat Kaç Elin elime değdiğinde Yıldırımlar çakardı Aklım tümden dururdu Yüreğim alev alev Yangın yeri olurdu Gözlerimin yeşili Kül olur uçuşurdu Kaybolurdun içinde Elini elimden çektiğinde Duran aklımı Kurmaya çalışırdım Saat kaç da durmuştu Hiç hatırlamazdım Burhan Küçük | |
|
| | #6044 (mesaj-linki) | |
| Bir gün ve bir ruhtu benim kaderim Bir günde değişmeliydi dünyam Ve her şey her güzellik bir güne sığmalıydı Bir gün olmalıydı ömrüm Bir ruh dokunmalıydı dünyama Ve bir ruhu ben bir günümle süslemeliydim Bir gün ve bir ruhtu benim kaderim Ve ben Bir günlük bir kadere Bir ömürlük bir rüya yüklemeliydim Ve ölmeliydim... Bircan Aykurt | |
|
| | #6045 (mesaj-linki) | |
| seni yazmak gökyüzünün zifiri karanlığında yıldızların şafkıması gibi gözümü aydınlatıyor seni yazmak için kağıt bulamamak zihnimden akanları yazmaya son gelişinmiş ıssız dünyama ellerim saçlarından akarken yıldız gibi son gelişinmiş kalbimin odasını terk etmezden son gelişinmiş samanyolunda parlaması gibi son gelişinmiş bin yıl olmuşcasına sensiz son geliş olmayarak son gelişinmiş bilemedim yağmayan bulutlara yazılmalı sessiz ve sensiz geceleri yağmur yüreklim diyen ozadan ağlayan bağlamanın son dokunuşuydu ellerim tezeneye son gelişinmiş türküler öksüz kalmasın diye unutulmayan sözlerin geceyi sabaha katışıymış son gelişinmiş elimde elinin teri tuzu kaldı kalbimi dalayan son gelişinmiş haberim yok sevmelerin son gelişi de varmış yaşamın öğrettiği seni yazmak seni yaşamak kadar zormuş ciğer dağlanır can kanatır göz yaşlarını paylaşamazsın yüreğine akıtırsın seni yazmak buyüzden zor seni yaşamak buyüzden mükemmel seni yazmak esmeyen rüzgara dil dökmektir sözcükler öyle ağırki düşüyor yüreğime bir yük son gelişinmiş dönmemek üzere seni yazmak düştü andan sonraya ilkyazdan sonbahara içimizi titreten zemheriden yaza yüreğimi dalayan kor ateşin seni yazmak son gelişinmiş yazın ortasında anıların ırgatlığına orak sallarken benliğim yığın son gelişinmiş notaların öksüz kalışı gibi yarım bir türkü söylemek neyse seni sensiz yaşamakta o seni yazmak ya da yazamamak kalmayan sayflara cevat üstün | |
|
| | #6046 (mesaj-linki) | |
| SENSİZ YAŞAMAK. Yaşanacak ne kaldı? Sen yoksan yanımda sevgili. Gençliğim desem. Rüzgar gibi geldi geçti. Olgunluk yaşım otuzbeşti. Saçlara ak düştü,yüz kırıştı. Sevdamı aşk mı? O; acılardan sarmaşıktı. Canıma yapıştı. ah sevgili benim gözümle. bir kendine baksaydın. Gönül sarayımdaki güldün. Babilin asma bahçelerinde bile olmayan. Bir bilsen seni nasıl sevdim. Yakut sendin sarraf bendim. Seni yüreğimde desen,desen. Aşkla,sevgiyle işledim. Sen benim mümtaz eserim. Gecelerimde hülyam serim’din. dünyamın son harikasıydın. Ah benim gözümle kendine bir baksaydın. Şimdi sen söyle Sen yoksan sevgili yaşanacak ne kaldı? şefik aydemir | |
|
| | #6047 (mesaj-linki) |
| DUY BENİ VE GEL... Nasıl seslenirim sana gel diye, Nasıl derim sana gelmişken kal gitme diye, Hem gidermiki sesim bunca yolu aşıp oralara, Birden için burkulur, kulağın çınlarmı, Anlarmısınki o zaman benim seni andığımı Peki, kalkarda gelirmisin onca yaşanmışlıktan sonra. Gözyaşımı silermisin ve benim le kalırmısın En önemlisi severmisin AHMET AKYOL Son Düzenleyen Blue Blood; 16-07-2008 @ 11:33. | |
|
| | #6048 (mesaj-linki) | |
| Ne zaman gelir bilmem Gönlümdeki baharım. Ne zaman çırpınarak, Uçacak gönül kuşum. Kururken bir kardelen, Açmayı beklemeden, Kendisine kıyana, O eğilmez başını, Bir kızağın ardırdan Ne zaman kaldıracak? Yalan mı rüyalarım, Düş mü görüyor rüyam? Yoksa bu yalan dünya Rüyamın rüyası mı? Titretiyorsa beni, Rüyamdaki sevgili, O zaman nasıl yalan Oluyor rüyalarım? Özgür Altun | |
|
| | #6049 (mesaj-linki) | |
| Sahipsiz Kelimeler Gözlerin Düşlediğim kelimeleri öldürüyor Deliyim herhalde Şurada seninle sohbet ederken Ki kaçışan kelimeler Bu alfabeden oluşuyor Bilinmezki aşkın dili ama Belki bendeki yürek O alfabeden yoksun yaşıyor. Tanrım Yıllardır sakladığım kelimeler Birer birer kendini asıyor. Ergin Kaya | |
|
| | #6050 (mesaj-linki) | |
| Sevdim seni be güzelim İçinde yalanı olmayan Tertemiz duygularla sevdim Gönül kapımı açtım sana Sonuna dek İstedim ki yalnızca seni seveyim İstedim ki yalnızca beni sevesin Bir dünya yarattım kendime İçinde yalnızca sen ve ben İstedim ki Bu küçücük dünyamda Ne yalanlar olsun Ne sahte sevgiler Nede ihanetler Güneşim olsun istedim AŞKIN Işığım olsun dedim GÖZLERİN Sevdam sevdan olsun Aksın gönül pınarından Dolsun dedim Suya hasret gönül bahçem Masallar yazılsın istedim AŞKIMIZA Anlatılsın nesilden nesillere Türküler yakılsın istedim SEVDAMIZA Dolaşsın dilden dillere Çok şey mi istedim de Senden… Bırakıp gittin beni Bu acımasız İhanetlerin ve sahte sevgilerin Kol kola gezdiği Bu koca dünyada Yapayalnız bırakıp ta… ÇOK ŞEYMİ istedim ki senden mustafa ata | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, Şiir | 15 kitalik siirler, 2 kitalik kizilay siirleri, 2 kitalik siirler, cemil oksuz, hazim olcayin hayati, iki kitalik siirler, kizilay siirleri 2 kita, siir nehri, |
Şiir Nehri -2- [Arşiv] Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Şeria Nehri (Ürdün Nehri) | ThinkerBeLL | Dünya Coğrafyası | 0 | 04-12-2009 03:26 |
| Nil Nehri Rüya Tabiri (Rüyada Nil Nehri Görmek) | BrookLyn | Rüya Tabirleri | 0 | 09-11-2009 22:50 |
| Dünya Nehirleri - Volga Nehri (İdil Nehri) | ThinkerBeLL | Dünya Coğrafyası | 0 | 06-09-2009 13:30 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 19:30 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12495 | 02-12-2006 23:53 |