Arama

Astrolojide Evler ve Etkileri - Jüpiter

Güncelleme: 16 Haziran 2009 Gösterim: 9.424 Cevap: 0
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
16 Haziran 2009       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Jüpiter

Sponsorlu Bağlantılar
Jüpiter'in yer aldığı ev, o kişi­nin din, felsefe ve eğitimle ilgili ta­vırlarını belirtir ve bunları hayatın hangi alanlarında nasıl kullanaca­ğını ortaya koyar. Bu alanlar, mad­di ve ruhsal zenginliklerinin han­gi sosyal düzenlerde gelişebilece­ğini karşılığında nasıl bir şans el­de edilebileceğini gösterir.
Jüpiter'in bulunduğu evdeki olaylar rahat bir biçimde aktığı için, kişinin olumlu ve iyimser bir bakışla baktığı alanları da belirler. Böylece başkalarına yaşamın iyi yönlerini vermek, göstermek, bu kişiye daha büyük bir kazanç sağ­lar.

Birinci evde Jüpiter'in işlevi

Neşeli hayatın hep iyi yanları­na bakan, iyimser ve uyumlu biri olmalısınız. Dürüst, sözüne güve­nilir ve arkadaş canlısı olduğunuz için sevilir, sayılırsınız. Kendinize güveninizle iyimserliğiniz başka­larının size yardım etmemesini sağlar. Yaşlandıkça kişiliğiniz da­ha bir oturur ve büyük saygınlık kazanırsınız.
Jüpiter iyi etkiler almışsa fel­sefe, din ve eğitim konularında geniş araştırmalar yapabilirsiniz.
Genellikle şanslı olduğunuz için Tanrısal bir güç tarafından ko­runuyormuş duygusu uyandırırsı­nız. Ama son ana kadar yardım gelmeyebilir.
Dini inançlarınız güçlü ahlaki değerleriniz. Jüpiter, Uranüs, Nep­tün ve Plüton ile uyumlu aspeckler oluşturuyorsa, ruhsal kuralla­ra ve kadere, ermiş gözüyle bakar, manevi bir önder olabilirsiniz.
Jüpiter sert etkiler aldıysa; özellikle yaşlandıkça şişmanlar, kendi önemini abartır, nefsinize önem verirsiniz. Biraz palavracı olur, yapabileceğinizden fazlası için söz verirsiniz.
Jüpiter Ateş grubu bir burçta ise, eliaçık, cesur, iyi huylu, iyi bir arkadaş, yücegönüllü (düşmanına bile) bir insan ve biraz kibirli ola­bilirsiniz, iş yaşamınız başarılıdır. Beden eğitimine, dinlenmeye önem verirsiniz.
Jüpiter Toprak burçlarından birindeyse; gizliliği seven, bencil, kibirli, kendini beğenmiş, yüzey­sel düşünen, gösterişçi ve tutucu birisiniz.
Jüpiter Hava grubu burçlardan birindeyse; dürüst, yücegönüllü, bağlı bir kişisiniz. Özellikle Jüpi­ter Terazi ya da Kova Burcu'ndaysa herkese yardıma hazırsınız.. Jü­piter Su grubu bir burçta ise; spo­ru, içmeyi ve şaka yapmayı sevi­yorsunuz. Parasal konularda şans­lısınız ama paranızı harcamıyorsu­nuz. Akrep Burcu egoyu simgele­diği için, Yengeç ve Balık Burçla­rı daha uygun yerleşimlerdir.
Genel çizgileri ile bağımsızlı­ğına ve onuruna düşkün, basitlik­ten nefret eden, amacına bağlı bir kişisiniz.

İkinci evde Jüpiter'in işlevi

Büyük iş yeteneğiniz var. Enin­de sonunda istediğiniz servete ka­vuşursunuz. Bu büyük ihtimalle de bu kazanç yoluyla olur.. Ancak Jüpiter kötü etkiler aldıysa, ne ka­dar çabuk kazanırsanız o kadar ça­buk yitiriyorsunuzya da kazançla­rını kâğıt üzerinde kalıyor.Ev ürünleri, yiyecek, taşınmaz mallar, hastane, ruh bilim, eğitim, gezi ve basın • yayınla ilgili bir iş­le uğraşırsınız. Jüpiter zararlı bir etki aldıysa, olmayan şeyleri ger­çek gibi kabul ederek kendinizi üstün gösterirsiniz. İş ilişkilerin­de görünmeyen olasılıkları unu­tursunuz. Jüpiter çok ağır bir etki aldıysa, borcuna bağlı olmayan bir kişilik belirir.

Üçüncü evde Jüpiter'in işlevi

Filozof gibi bir insansınız. Ruhsal değerlerden kaynaklanan iyimser bir görüşe sahip; eğitim, öğrenim, yayın, din haberleşme ve gezi ile ilgili bir kişisiniz. Düşün­celeriniz inançlarınızla kültür alış­verişinize uygundur.
' Jüpiter.sabit burçlardan birin­de değilse, sık sık geziye çıkarsı­nız. Sosyal düşüncelere ve tüm ' haberleşme yöntemlerine ilgi du­yarsanız. Politika danışmanı yada iyi bir araştırmacı olabilirsiniz.
Jüpiter zararlı bir etki alma­mışsa, kardeşlerinizle, komşuları­nızla iyi ilişkiler kurarsınız. Jüpi­ter ters etki görmüşse, gezilerde önlemsizlik ve aşırı güvenden ötü­rü kazaya uğrayabilir sakat kalabi­lirsiniz. Kazalar Mars ya da Ura­nüs'ten zararlı etkiler varsa daha da tehlikeli olur.

Dördüncü evde Jüpiter'in işlevi

Tipik bir evcimensiniz. Burçlar kuşağında dördüncü ev olan Yen­geç Burcu'nda Jüpiter güçlü oldu­ğu için, yuvanızda ve tüm evcil ko­nularda güvenlik, rahat ve aile bi­reyleriyle iyi ilişkiler sağlar.
Toplumda kabul görmüş bir ai­leden geldiğiniz için, sosyal ve eğitsel yararlar sağlarsınız. Yaşa­mınızın ikinci yarısında şans size
daha da gülecektir. Ana - baba ya da diğer aile üyelerinden miras ve servet kalabilir.
Ailenizle ahlak ve din konular-nida tam bir uyum sağlarsınız. Za­ten aileniz size erken yaşlarda iyi bir din ve ahlak eğitimi sağlar. Ba­banız yüksek mevkide bir kişi ola­bilir. Böyle değilse bile o toplum­da saygın biridir.
Büyük bir eviniz ve geniş bir aile çevreniz olup, evinizi dinsel, sosyal, felsefi ve eğitsel çalışma­lar için kulanırsınız. Jüpiter iyi et­kiler aldıysa, doğduğunuz yerde madde ve ruhi imkanlara kavuşur­sunuz. Jüpiter zararlı etkiler aldıy­sa doğduğunuz yeri bırakır başka bir yere yerleşinsiniz. Jüpiter'in al­dığı etki çok çok tersse ihtimal ki yoksulluk içinde ölürsünüz.
Jüpiter çok ağır etkiler aldıy­sa aile üyeleri, alışkanlıklarına bağlı olarak büyük ve ağır harca­malar yaparak kişiye yük olurlar. Modası geçmiş dinsel inançları vermeye çalışarak kişiyi kısıtlar­lar.

Beşinci evde Jüpiter'in işlevi

Çocukları ilgilendiren her ko­nu ile siz de ilgilisiniz. Sanatı eği­timi de seversiniz. Çocukları se­ven, öğretici, gençlere ruhsal ko­nularda öğütler veren bir kişisiniz. Görevine bağlı, şanslı çocukları­nız olur ve size yardım ederler. Ço­cuklarınız dinle, felsefeyle ilgile­nir, kesinlikle iyi bir eğitim yapar­lar.
Önemli kişilerle duygusal iliş­kiler kurarak mutlu olursunuz. Ba­hislerle, yarışlarla, yada spekülas­yonla para kazanabilirsiniz. Borsa, karaborsacılık, eğlence yeri işlet­mek ve eğitim size göre işlerdir.
Jüpiter zararlı bir etki aldıysa, akıl­sızca spekülasyon ve harcamalar yüzünden ağır para kayıplarına uğ­rayabilir, kendinizi olduğunuzdan daha ileride gördüğünüz için iflas edebilirsiniz.

Altıncı evde Jüpiter'in işlevi

Temel felsefeniz topluma fay­dalı olmaktır. Bu yüzden hizmet ve yapı alanıdaki çalışmalara yönelik sosyal düzene uymak, başkaları­na hizmet etmek amacı ile kulla­nılabilir şeyler yapmak isteyen bir kişisiniz.
Ruhî bedenî ve zihinî iyileştir­me yöntemlerine ilgi duyarsınız. İnsanlar sizin yanınızda kendileri­ni rahat hissedeler. Kişinin zihin­sel ve duygusal durumunun fizik­sel yapısı, üstünde etkisi olduğu­nu bilirsiniz, işiniz (iyileştirme ile ilgiliyse) tıp, ruhsal iyileştirme, masaj ya da doğal ilaçlarla ilgili olabilir.İşinizde çoık sevilir, saygı gö­rürsünüz, işinizi iyi yapmak iste­yip, iş arkadaşlarınız ve patronla­rınızla iyi geçindiğiniz için iyi iliş­kiler kurarsınız. Sağlınız genellik­le yerindedir.Jüpiter, Başak ya da Ikziler Burcu'nda ise, göğüs ve bacakla­rınızdan rahatsız olabilirsiniz. Jü­piter zararlı bir etki aldıysa, tem­bel işini başkalarına ayıran bir ki­şi olursunuz. Aşırı çalışmaya bağlı rahatsızlıklar ve karaciğer hasta­lıkların başgösterebiiir.
Jüpiter yöneticisi olduğu Ba­lık Burcu'nda ise karşıt durumda­ki doğal altıncı evde zararlı durum­da olduğundan başkalarından çok şey beklersiniz.

Yedinci evde Jüpiter'in işlevi
İçten ve arkadaşça davranan biri olduğunuz için evlilik ve ortak­lıklarla mutlu olabilirsiniz. Adaletli oluşunuzdan ötürü dürüst davra­nır, karşınızdakinden de aynı şe­yi beklersiniz.Ruhsal değerleriniz ilişkilerinize de yansıdığından şanslı bir evlilik yaparsınız.Evlilik servet ya da sosyal alanda yükselme amacı ile olabi­lir. Ortaklarını seçerken iyi yargı­layıp, onlara iyi davrandığınız için servet kazanabilirsiniz. Sevgileri­nizde egoya yer yoktur.
Hem fiziksel, hem ruhsal açı­dan iyi yetişmiş olmak ister, kar­şılığında da güven ve arkadaşlık kazanırsınız. Hukuk, toplumsal ilişkiler, satış, tartışmalar, arabulucuk konularında başarı sağlaya­bilirsiniz.
Jüpiter zararlı bir etki aldiysa başkalarından çok şey bekler, ev­lilik ve ortaklıklarınız da safdil olur. kendinize bakmadan büyük ülküler peşinde koşârsiniz

Sekizinci evde Jüpiter'in işlevi

Miras, sigorta ya da ortak ka­zançlar yoluyla varlıklı olacaksı­nız. Jüpiter zararlı bir etki aldıysa miras nedeniyle ağır veraset ver­gileri ödeyebilirsiniz. Genellikle cenaze işleri, sigorta, vergi, muha­sebesi gibi işler ilginizi çeker.
Jüpiter; Uranüs, Neptün ve Ploton ile güçlü bakış açıları oluş­turuyorsa, ölümden sonra yaşam ve spritüalizma ile ilgilenir, telepa­tik bağlantılar kurabilirsiniz. Doğal bir nedenle sessizce ölürsünüz.

Dokuzuncu evde Jüpiter'in işlevi


Siz âleme düzen vermek için yaratılmış birisiniz. Hukuk, felse­fe, din ve yüksek eğitim konularıy­la derin bir aşkla ilgilenir, yaşamı­nızı kesin ahlâk standartları ve fel­sefe sistemleri ile yönetirsiniz. Tüm düşünce sınıflandırma sis­temlerini inceler, bu nedenle iyi bir öğretmen olup, eğitim konula­rında görev alabilirsiniz.
Olabildiğince çok şey öğren­mek istersiniz. Jüpiter zararlı bir etki aldıysa, yüksek öğrenim ola­nağı elde edemez, ya da disiplin­sizlik yüzünden bu imkan kullanamayabiiirsiniz.
Birdin kuruluşunda görev ala­bilirsiniz; çünkü inşalara hoşgörü­lü bir yaklaşımınız vardır. Ancak Jüpiter zararli etkiler almışsa din­sel inançlarınız dar kafalılığa yoI açabil ir.
Diğer ülkeleri gezip, değişik kültürler hakkında bilgi edinmek istersiniz. Evlilik yoluyla yakınla­rınızdan yardım görebilirsiniz, işi­niz yayıncılık, öğretim ya da gezi­lerle ilgili olabilir.

Onuncu evde Jüpiter'in işlevi

Hayatta her şeyinizi çalışarak elde edeceksiniz. Mesleğinizde iyi bir yere ulaşıp ün kazanacak, ya­şamınızın ikinci yarısında büyük ödüller elde edeceksiniz, işinizde, toplumsal sorumluluklarınızda din ve ahlak değerlerine önem ve­rir, çevrenizi etkilersiniz.
Ancak çevrenizdekiler bu iyi niteliklerin anlayamayabilirler. Mesleğinize yakın, dürüst tutkulu bir insansınız. Genellikle toplu­mun temel direği olarak kabul edi­len ünlü kişilerden biri olabilir, po­litikada ya da toplumsal kuruluş­lardan birinde görev almış olabi­lirsiniz.
örgütlenme yeteneğiniz de yöneticilikte başarılı olmanızı sağ­lar. Daha büyük sorumluluklar ve güven sağlayabilmek amacı ile eğitime önem verir, karşılığını da alırsınız. Özellikle yaşlandıkça sağlam kişiliğiniz daha belirginle­şir.
Jüpiter, Toprak burçlarından birinde ise büyük iş yeteneğiniz ilerki yaşlarda varlıklı olmanızı sağlar. Jüpiter Oğlak Burcu'nda ise, meslek tutkularınız için evini­zi savsaklamanız yüzünden aile ilişkileriniz iyi olmaz. Jüpiter za­rarlı bir etki aldıysa kibirli ve ken­dini beğenmiş olmanız, gözden düşüp şansınızı yitirnenize neden olabilir.

Onbirinci evde Jüpiter'in işlevi

Grup ve ekip adamısınız. Amaçlarını arkadaşlarınla birlikte gerçekleştirmeyi yeğlersiniz. Ar­kadaş önemlidir, zaten genelde herkese iye davranan bir kişisiniz. Çok seviten tHfi olduğunuz için akradaşlarınız da eliaçık, her zaman size yardıma hazır kişiler olurlar. Arkadaşlarınızla öğüt alışverişle­ri yaparsınız. Ancak Jüpiter zararlı etki aldıysa bu öğütler her zaman yerinde ve uygulanabilir olmaya­bilir.
Jüpiter zararlı bir etki aldıysa, arkadaşlarınıza olan sorumluluk­larınızı savsaklayıp onları bir ka­lemde silebilir ya da kişisel ka­zanç amacı ile arkadaşlık yapabi­lirsiniz.

Onikinci evde Jüpiter'in işlevi

Deruni ve Ledünni bir kişiliği­niz var. içe dönük çalışmalar, me-ditasyon, ve yalnızlık yolu ile ruh­sal araştırmalar yapmayı seviyor­sunuz. Jüpiter, Uranüs, Neptün ve Plüton ile aspekt oluşturuyorsa, mistisem ve iç aydınlatmaya önem verirsiniz. İhtiyaç sahipleri ve yoksullara derin bir yakınlık du­yar, onlara savurganca yardım edersiniz. Başkalarına yardımla doyuma ulaşır, hastane, üniversi­te, dini kuruluşlarda perde arka­sında çalışmaktan hoşlanırsınız.
Düşmanlarınız azdır, zaten on­larla da arkadaş olursunuz. Jüpi­ter iyi etkiler almışsa zor zaman­larda eski iyi davranışlarından kaynaklanan gizli destekler görür­sünüz.
Jüpiter zararlı bir etki aldıysa, nörotik eğilimler ve uygulanırlığı kuşkulu olan ülkücülük görülebi­lir. Bu kişiler, kendilerine acıyan­lara parazit olurlar. Sorumlulukla­rını, üretim ve yaratma güçlerini kullanamaz, fantaziye sığınırlar.

Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi

Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....

Benzer Konular

16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
21 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
21 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar