Arama

Astrolojide Evler ve Etkileri - Plüton

Güncelleme: 16 Haziran 2009 Gösterim: 11.113 Cevap: 0
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
16 Haziran 2009       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Plüton

Sponsorlu Bağlantılar
Plüton'un bulunduğu ev, kişi­nin kendisini ve çevresini yenile­mesi için gereken bilinçli yaratı­cı irade gücünün hangi yönde de­nemesi gerektiğini gösterir. Plü­ton büyük kader güçleri ile ilgili olduğundan, bulunduğu ev, bu de­ğişikliklerin kişiyi nasıl etkileye­ceğini, yani ana karmanın kişisel karmaya nasıl bağlanacağını anla­tır. Kişinin doğaüstü eğilimlerini nasıl gösterebileceğini, zihni ile iradesinin duyarlı bölümlerini na­sıl kullanacağını da bu konumdan çıkarabiliriz.

Birinci evde Plüton'un işlevi

Gücünüzün farkında, sağlam bir iradeye sahip bir kişisiniz. Plu-to ufuk çizgisi üstünde ise ve çok sert bakış açıları oluşturuyorsa, ileriyi görebilirsiniz, hayatı enerji tabakaları olarak anlayan, ileri tek­noloji ile ilgilenen birisiniz.
İlk çevreniz çok büyük zorluk­larla dolu olduğu için, genç yaşta yaşamınızı sürdürmek amacıyla savaş ile tanışırsınız. Daha sonra­ki yıllarda yalnızlığa alışıp, içiniz­deki "ben"i başkalarından uzak tutmaya başladığınızda, bu sava­şın izleri sizde kalmıştır artık.
Fiziksel görünüşünüz biraz kaba olabilir. Anlaşılması zor bir ki­şisiniz. Yüzeyde görünenden çok daha değişik bir kişiliğiniz var.
Zaman zaman insanlarla zor uyum sağlarsınız. Geleneksel dav­ranışlara uymakta zorluk çekersi­niz. Derin bir hayat görüşü ve bi­linçle kendinizi yenilemek istersi­niz. Sağlığımıza özen gösterirsiniz ama bedenin kafaya hizmet ettiği­ni öğrenmelisiniz. Plüton burçlar kuşağının doğal birinci evi olan Koç burcunun ikinci yöneticisi ol­duğundan, bu evde güçlüdür. Ki­şisel gücünü iyi bilen, iradeli bir varlık olarak, duygu ve düşünce­lerinin bilincine varmış bir ki­şisiniz.
Evlilik, yuva ve meslek konu­larında geçinilmesi zor bir in­sansınız.

ikinci evde Plüton'un işlevi

Tutkulu bir kişisiniz. Plüton, burçlar kuşağının ikinci evi olan Boğa'nın karşıt burcu ve Akrep'-in yöneticisi olduğundan, maddi tutkularınız başkalarının parası ile ilgilidir.
Bütün dünyanız para ve onu elde etmek için peşpeşe atılımlar­dan ibarettir.
Plüton sert etkiler almışsa, bencilliğiniz ve açgözlülüğünüz yüzünden akrabalarınızı yitirebilir­siniz. Mahkemelik olur, başka ya­sal güçlüklerle karşılaşabilirsiniz. Vergi, sigorta ya da miras korun­ları çıkabilir. Spekülasyonla para kayıplarına uğrayabilirsiniz.
Plüton'un ikinci evde bulun­masının vereceği temel ders, pa­ranın bencil olmayan bir biçimde herkesin yararına kullanılması ge­reken bir konu olduğudur.

Üçüncü evde Plüton'un işlevi

Dünyada olup bitenlerin gün­delik hayatın temel nedenlerini kavrayabilen bir kafaya sahipsiniz. Fikirlerinizi kabul ettiremeyecek-seniz, onları hiç söz konusu et­mezsiniz. Herhangi bir konuda gerçek olaylar yanıldığınızı gös­termezse, inançlarınızdan vazgeç­mezsiniz.
Değişik düşüncelerinizin ge­lişmesine ve kanıtlanmasına yar­dımcı olan arkadaş ve ortaklarınız vardır. Becerikli, bilimsel yetenek­leri olan birisiniz. Doğaüstü konu­lara ilgi duyarsınız. Hayati konu­larla ilgili gizli ve özel bilgilerden sorumlu olabilirsiniz. Konuştukla­rınızla düşündükleriniz ciddi so­nuçlar verebilir.
Bilinmeyen nedenlerle gizli yolculuklara çıkabilirsiniz. Deği­şik, tuhaf deneyler geçirebilir, ge­zide kazaya uğrayabilirsiniz. Plü­ton sert etkiler aldıysa, entrikala­rınız kardeş ve komşularınızla ara­nızda güçlükler çıkmasına neden olabilir. Bu güçlükler, birlikte ça­lıştığınız kişiler, sosyal düzeni simgeleyen kuruluşlar ve gizli düşmanlarla olabilir. Büyük ihti­malle uluslararası bir istihbarat ör­gütünde görevlisiniz.

Dördüncü evde Plüton'un işlevi

Ataerkil bir ailede yetişmiş ka­zak bir erkek veya evde bütün ip­leri elinde bulunduran bir hanım­sınız. Yuvanızda başkan olma tut­kusu taşıyan, yuvanızdakileri bas­kı altında tutmak isteyen birisiniz.
Kök satabilme konusunda bü­yük bir beceriniz var. Doğa ile olan güçlü bağlarınız bir doğa sevgisi olarak görünür. Ekoloji ya da jeo­loji çalışmalarıyla yeryüzünün sır­larını öğrenmek isteyebilirsiniz.
Madencilikte başarılı olursu­nuz. Plüton sert etkiler almışsa, ana-babanızdan biri, erken yaşta ölebilir. Doğaüstü ilgileriniz yaş­landıkça ortaya çıkabilir. Aile üye­leriyle güç yarışına girişebilirsiniz

Beşinci evde Plüton'un işlevi

özel eğitim veren, kendisi de özel yeteneklere sahip biri olma­lısınız. Sanat, aşk ve yetenekli ço­cuklarla ilgili konularda yaratıcı gücünüz var. Uygulamalı sanatlar­da, yüksek düzeyde sağlam eser­ler veren birisiniz. Ruhsal doğuşu­nuz, sevgi ile ortaya çıkabilir. Hü­nerli ve iradesi güçlü çocuklarınız olabilir. Plüton sert etkiler aldıy­sa, cinsel davranışlarınızda dü­şüklük tehlikesi vardır. Sevgilini­ze baskı yapmaya ya da çocukla­rınıza sert davranmaya yatkın ola­bilirsiniz. Spekülasyon sonucu ağır kayıplara uğrayabilirsiniz.

Altıncı evde Plüton'un işlevi

Hep yeni yöntemler arayan, gizli kalmış meseleleri gün ışığı­na çıkarmaya çalışan birisiniz. El­deki işleri ve çalışma yöntemleri­ni geliştirme yeteneğiniz var. Gizli bir iş yapan birisiniz. Devletle atom enerjisi projeleri yapan ya da ağır endüstride çalışan kişile­rin Plüton'u altıncı evdedir.
Sağlığınızı iyileştirmek için uyumlu düşünme ve beslenme alışkanlıklarınızı düzeltme konula­rında iradenizi kullanmalısınız. Gaibe ait iyileştirme yeteneğiniz olabilir. Plüton çok sert etkiler al­mışsa, sağlığı geliştirmek için cid­di işlerle uğraşırsınız, iş arkadaş­larınıza baskıcı ve uyumsuz dav-ranı'larda bulunduğunuzdan, iş gü­venliği sağlayabilmek amacıyla, değişik davranışlara yönelebilirsi­niz, işinize olan uyumsuzluğunuz, kafanızın dağılmasına neden olur. Dürüst davranmamanız yasal ce­zalara uğramanıza yol açar. Vic­danlı bir çalışma ile kazanç ve

Yedinci evde Plüton'un işlevi

Evlilik ve ortaklıkla hayatı ta­mamen değişen, güçlü iradesi olan, baskı yapabilecek doğaüstü eğilimlere sahip bir eş edinmek is­tersiniz.
Yanlışlıklara içgüdüsel tepki­ler gösteren, güçlü bir adalet duy­gunuz var. Yapıcı bir birliktelik ku­rabilmek için bilinçli olarak ruhsal yapınızı anlamalısınız.
Başkalarının duygu ve davra­nışlarının nedenlerini anlamakta yeteneklisiniz. Ruh doktoru, yar­gıç ya da avukat olabilirsiniz.
Plüton yedinci evde zararlı ol­duğundan, kendinizden daha za­yıf modeli kişilere baskı yapar, da­ha güçlü kişilerden de baskı gö­rürsünüz. Sorumluluğu, kişisel gi­rişimleri paylaşmayı öğrenme­lisiniz.

Sekizinci evde Plüton'un işlevi

Edebiyat, ölümsüzlük fikri siz­de oldukça gelişmiştir. Ölümden sonraki hayat sizi çok cezbediyor.
Yeniden dirileceğinize, yahut ölümden sonra tekrar bilinçli bir hayat süreceğinize sağlam bir imanınız var. Bu nedenle yeniden doğuş, karma, Astroloji, yoga, meditasyon ve diğer doğaüstü konu­larla ilgilenirsiniz.
Enerjinin bu düzeyi ile ilgilen­meniz, maddenin temelini anlatan fiziğe yönelmenize de neden olur.Plüton iyi etkiler almışsa, yük­sek ruhsal güçlere dayanarak kö­tülükleri yenebilirsiniz. Başkaları­nın bir yana bıraktığı düşünceleri yeniden ele alabilirsiniz, ileriyi görme yeteneği ile birleşen güç­lü bir iradeniz var.
Her şeyi ölüm - kalım savaşı ciddi bir iştir. Önemsiz şeylere sa­bır göstermez, kendinizi yalnız önemli konularla ilgili görürsünüz. Yaşam biçiminize ve ahlâk görüş­lerinize ters düşebilen yaşam ve ölüm temalarına yatkınsınız.
Bunalım anlarında çok bece­riklisiniz. Bu zamanlarda adeta bir deha patlaması yaşarsınız. Çalış­malarınızı gizli tutar, son anda sahneye çıkarsınız. Plüton sert et­kiler aldıysa ortaklarınızın parası, vergileri ve mirasları yüzünden ciddi sorunlarla karşılaşabilirsi­niz. Kazanç sağlamak amacı ile doğaüstü güçleri bencilce kulla­narak günah işleyebilirsiniz.


Dokuzuncu evde Plüton'un işlevi

Ya büyük bir reformist, yahut idealist bir ıslahatçısınız. Kanun, eğitim, ahlâk ve felsefe sistemle­rini yenilemeye ilgi duyarsınız. Bü­yük sosyal düzenlerle ilgili temel sorunlara çözüm bulma yeteneği­niz var. İnsanlığın geleceğine güç­lü sezgilerinizle hizmet edeceksi­niz. Bu nedenle ruhsal bir önder olabilirsiniz.
Çok ileri götürülürse yüksek eğitim, geziler ve ruhsal bilgileri­niz gururlanmanıza neden olabilir.
İradenize ahlâk standartları yol gösterir. İkiyüzlülüğe hiç ge­lemezsiniz. İçinde bulunduğunuz ortam veya yönetim biçimi değer yargılarınıza uymuyorsa, onu dü­zeltmek için devrimci olabilirsiniz. Plüton sert etkiler aldıysa, yaşam görüşlerini başkalarına zorla ka­bul ettirmeye çalışan dinsel bir fa­natik olabilirsiniz. Plüton çok sert etkiler aldıysa, sosyal olmayan felsefelere, Tanrıtanımaz tür inançları değiştirmeye zorlaya­cak olaylar geçebilir.

Onuncu evde Plüton'un işlevi

Medyum, illizyonist, falcı, ka­hin ve büyücülüğe yatkınsınız. Ge­leceği görme, şifa gücü ve doğa­üstü bilimlerle ilgilenirsiniz. Yet­kili kişilerle iyi geçindiğiniz ve on­ların davranışlarını anlayabildiği­niz için, politika ve diğer toplum­sal işlerde çalışabilirsiniz.
ileri görüşlülüğünüz akıllı bir önder olmanıza yardımcı olur. Dünyayı yenileme tutkunuz hem güçlü düşmanlar, hem de dostlar kazanmanıza neden olur. Yanlış anlaşılan, ters bir kişi olarak gö­rürsünüz. Meslek yaşamınızdaki bunalımlar, profesyonel çalışma­larınızı değiştirmeniz için sizi zor­layabilir. Plüton sert etkiler aldıy­sa diktatörlük eğilimi ve bencil ki­şisel tutkularınız öne geçebilir. Böylece başkalarından soyutlana­bilirsiniz.

Onbirinci evde Plüton'un işlevi

Her türlü ilişkilerinizde hep ye­nilik arayan birisiniz. Plüton iyi et­kiler almışsa, davranışlarınız iyi olup, bilimsel ve insancıl ilerleme­nizde size yardım edecek güçlü dostlarınız olur. Grupta yaratıcı bir etkinlik gösterebilmek için irade­nizi kullanmalı ve başkalarının doğrularına saygı göstermeye dik­kat etmelisiniz. Davranışlarınız bencilse maddi kayıplar, sevgide düş kırıklığı ile ortak kazanç ve vergiler konusunda sıkıntılar başgösterebilir.
Aile durumunuz, işiniz, sağlı­manıza, başarılı ortaklıklar kurma­nıza olanak sağlar. Başarılı ve di­namik bir önder olabilirsiniz. Do­ğaüstü konularla ilgili kuruluşla­ra katılabilirsiniz.
Doğum haritanız zekânızı vurguluyorsa, sezgi gücünüz bilimsel bir dahi olmanıza neden olabilir.Plüton sert etkiler aldıysa, zevk için ya da arkadaşlarınız için ho­vardaca harcamalarınız yüzünden kayıplara uğrayabilirsiniz.

Onikinci evde Plüton'un işlevi

insanların sırlarını elde etmek gibi büyük maharetiniz var. Sezgili bakış ve durugörünüşle bilinç al­tındakiler! bilinç düzeyine çıkara­rak yenilemek isteyen ruh bilim, mistisizm ve doğaüstü bilimlerle ilgilenen bir kişisiniz. Büyük bir sezgi gücünüz ve geleceği görme yeteneğiniz olabilir.
Bahtsız insanların çevrelerini geliştirme gücünüz var. Bu kişile­re sevgi duyarsınız. Meditasyona yeteneklisiniz. Güçlü sezgileriniz doğaüstü bilinmeyenleri anlaya­bilme yeteneğini verir. Başkaları­nın davranışlarına, duygu ve dü­şüncelerine karşı bilinçaltı telepa­tik bir duyarlılığınız var. Fakat bu yalnızlığa gömülmenize ya da sev­mediklerinize karşı gizli eylemle­re girişmenize yol açabilir. Sorun­larınıza zihinsel yaklaşımınız baş­kalarının ahlâk görüşlerine ve dü­şüncelerine önem vermemenize sebep olur. Dolayısıyla birlikte ça­lışmanız zorlaşır. Plüton sert etki­ler aldıysa; tehlikeli ve gizli düş­manlar, sinirsel sorunlar ve yıkıcı ruhsal güçler tarafından kuşatıl­manız mümkündür.
S p r i t ü a I i s t toplantılardan, uyuşturucu maddelerden ve sizi daha alt düzeyde astral fenomen­lere sürükleyebilecek çevrelerden uzak durmalısınız.

Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi

Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....

Benzer Konular

16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
21 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
21 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar