Arama

Jüpiter'in Burçlar Üzerindeki Etkileri

Güncelleme: 16 Haziran 2009 Gösterim: 9.451 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
16 Haziran 2009       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Jüpiter'in Burçlar Üzerindeki Etkileri;
Jüpiter bolluk ve rahatın habercisidir. Kendine güveni, centilmenliği ve yöneticiliği temsil eder. Jüpiter'in size vereceği şey olumlu bir hırs ve yöneticilik kabiliyetidir.
Güneş sisteminin tüm gezegen ve aylarının toplamından daha büyük olan Jüpiter'in, Güneş'ten aldığının üç katı ka­dar ısı yaydığı belirlendi. Bunun Üzerine Jüpiter'in iri, sıcak bir ge­zegen olmaktan çok, küçük, serin bir yıldız olup olmadığı tartışılma­ya başlandı.
Sponsorlu Bağlantılar

Mars'ın Güneş'e uzaklığı 141 milyon mil'ken, Jüpiter'in uzaklı­ğı 484 milyon mil kadardır. Mars'­la Jüpiter'in arasında koskoca, boş bir uzay parçası bulunmakta­dır. Bu boşlukta kozmik kalıntılar ve meteorikartıklar vardır ve her­halde bir zamanlar orada bir baş­ka gezegenin yörünge çizmekte olduğuna işaret etmektedir. Eski mitoloji, bu gezegenin adının "Vulcan" olduğuna inanmıştı. Bu kelime, şiddetli patlamalarla ilgi­lidir, yüzyıllarca yaşamış, sonun­da yanardağlarla yok olup gitmiş­tir.

Jüpiter, Dünya'dan 120 kere daha büyük olup, ekvator çapı 89.329 mildir (dünyanın 8.000 mil). Bu dev gezegen, Güneş'in çevre­sinde yaklaşık olarak 12 Dünya yılı sûren turlar yapmaktadır. Bu kor­kunç büyüklüğüne rağmen, Jüpeter kendi ekseni çevresindeki bir dönüşü 9 saat 55 dakikada tamamlayabilmektedir. (Dünyanınki 24 saat).

Güneş sisteminin devi belki de iç gezegenlerin, yani Mars "Vulcan" (astreoid kuşağı), Dün­ya, Venüs ve Merkür'ün doğum kaynağı olabilir. Jüpiter'in 12 ay'ı vardır. Bunlardan dört tanesini Galile, 1610 yılında, teleskopunu o yöne ilk çevirdiğinde keşfetmiş­tir. Bu aylardan en büyük iki tane­si, Ganymede ve Cailisto adını al­maktadırlar ve herbiri Merkür'den büyüktür. Jüpiter'in atmosferi renklidir, ekvatoruna paralel çizgi­leri vardır. Buna ekseni çevresin­de büyük bir hızla dönüşü yol aç­maktadır.

Jüpiter'de zaman zaman çok sayıda iri oval benekler (herhalde atmosferindeki değişik yoğunluk­taki gazlar) gözlenmiştir. Bunların en dikkati çekeni, Büyük Kı­zıl Benek denilenidir. Eni 8.000 mil, boyu 30.000 mildir. Jüpiter'in dönüş hareketini izlememekte, rastgele ve düzensiz hareket eder gibi görünmektedir. Astronomlar bunu açıklayamamaktadırlar.

Astroloji'de Jüpiter'e "büyük kısmet", Venüs'e de "küçük kısmet" diye birer nitelik yakıştırılmıştır. Her iki gezegen de, han­gi burca girerlerse oraya iyi şans getiriyor gibi gözükmektedirler. Biraz alıştırma ve tecrübeyle, do­ğum anında Jüpiter'leri sizinle ay­nı burçta olan kimselerden hoş­landığınızı göreceksiniz. Tabii on­lar da sizden. (Aynı şekilde, eğer bir erkeğin şemasında Venüs'ün yeri, bir kadının semasındaki Mars'ın yeriyle aynıysa, bu iki ki­şinin arasında güçlü çekicilik iliş­kileri olacağı ileri sürülüyor. Bu durum Mars - Venüs bağlantıların­da, Yükselen Venüs bağlantıların­da ve Güneş - Venüs bağlantıların­da da kendini göstermektedir.

Güçlü Jüpiter etkisi almış kim­seler, merhametli, sosyal yaratılış­lı, iyimser, dürüst ve açık sözlü olurlar. Gururlu, liberal, mantıklı, kendilerine güvenen, karartı in­sanlardır. Jüpiter'in (tabii diğer ge­zegenlerin de) mutlaka sizin de semasınızın herhangi bir yerinde var olduğunu hatırlamak gerekir.Neredeyse, size o burcun yönet­tiği alanlarda şans getirmesi bü­yük olasılıktır.
Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi

Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

22 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
22 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
19 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
3 Ağustos 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
17 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar