Arama

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler - Sayfa 65

Güncelleme: 8 Ekim 2017 Gösterim: 249.653 Cevap: 665
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2012       Mesaj #641
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Adobe CS6'yı tanıttı

Sponsorlu Bağlantılar
Adobe, Adobe Creative Suite ailesinin yeni sürümü Adobe CS6'yı, online lansman yayınıyla tanıttı.

Adobe.com.tr'de ürün herkesin hayal edebildiği her şeyi özgürce tasarıma dökebilmesi sloganıyla tanıtılıyor.

IŞIK HIZINDA ÇALIŞIYOR

Sitede Adobe® Creative Suite® 6 için dijitalmedya geliştirme açısından yepyeni bir deneyim sunarak, ışık hızında çalışmanıza ve geniş kitlelere ulaşmanıza olanak tanıyan bir yazılım ifadesi kullanılıyor.

CS6'yla Artık CS uygulamaları AdobeCreative Cloud™ üzerinden sunulabiliyor. Bu hizmet sayesinde, uygulamaları dilediğiniz zaman indirip yükleyebilecek, piyasaya sunulan diğer uygulamalara, yeni özelliklere ve hizmetlere rahatlıkla erişebileceksiniz.

cs6 family 940x400


Kaynak:Ensonhaber&Adobe

byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012       Mesaj #642
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
"HIZLI INTERNET"

Sponsorlu Bağlantılar
Akamai'nin araştırması ile dünyanın en hızlı internetine sahip ülkeleri ortaya çıktı.
esh1192

Bulut platform sağlayıcısı olan Akamai tarafından hazırlanan rapor ile ülkelerin internet bağlantı hızları belli oldu. Araştırma 2008 yılından bu yana yapılıyordu. Akamai, 4 yıldır yaptığı araştırmanın son raporunu 30 Nisan'da yayınlandı.

TÜRKİYE LİSTEDE YOK

Bu yılın internet hızı geçen yıl yapılan araştırmanın raporuyla karşılaştırıldığı zaman küresel ortalama bağlantı hızı yüzde 19 arttığı görüldü.Yapılan araştırmanın listesinde Türkiye'yi görmek mümkün olmadı. Ancak bir süredir kullanılan Adil Kullanım Hakkı'ndan Türk kullanıcılar oldukça şikayetçi görünüyor.

Akamai'nin araştırmasına göre dünyada olduğu gibi Türkiye'de de 2011'in son çeyreğinde bağlantı hızında bir düşüş yaşandı.(2,949'dan 2,726'ya düştü) Buna göre Türkiye 2,726 son çeyrek rakamıyla listede baya gerilerde görülüyor.

ABD İSE İLK 10'DA YOK

Ayrıca araştırmada ki listede Amerika'nın ilk 10'da olmayışı da oldukça şaşırtıcı oldu. 13. Sırada olan Amerika ortalama 5.8 ortalama hızıyla listede yerini almış.

2007 yılından beri listenin birinci sırası ise değişmedi ve aradaki fark neredeyse iki kat fazla.

esh9537 2

Kaynak:Ensonhaber

byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012       Mesaj #643
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınan uygulama, bu büyük satışın ardından ‘Instagram gerçek bir fotoğraf makinesi olsaydı’ fikrini doğurdu.

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

‘Instagram Socialmatic’ adlı proje hazırladığı prototipte Instagram gerçek bir fotoğraf makinesi olarak tasarlandı

http://i.ensonhaber.com/resimler/galeri/033_1.jpg

16 GB’lık hafıza, Wi-Fi ve Bluetooth özelliği, 4:3 dokunmatik ekran ve optik zoom hayal edilen özellikler arasında.

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Instagram fotoğraflarınızın çıktısını alabilmeniz için, içine yerleştirilen bir yazıcı da bulunuyor.

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

‘Instagram Socialmatic’le çektiğiniz fotoğrafları ister Facebook üzerinden paylaşabilir ister yazıcıdan çıktısını alabilirsiniz. Üzerinde kullanıcı adı ve QR koduyla birlikte basılan fotoğraflar, diğer kullanıcıların sizi kolayca bulmasını sağlıyor.

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Mürekkep haznesi.

http://i.ensonhaber.com/resimler/galeri/073_1.jpg

Yazıcı bölgesi

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Dahili lens ve flaş

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Yapışkanlı fotoğraf kağıtlarının üzerine dilediğinizi yazabilirsiniz.

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Kaynak:Ensonhaber/Teknoloji
yasin demirtaş - avatarı
yasin demirtaş
Ziyaretçi
11 Mayıs 2012       Mesaj #644
yasin demirtaş - avatarı
Ziyaretçi
Aherk!, kullanıcılarının belirlediği hedefleri belirledikleri süre içinde tamamlayabilmesi için, onları, facebooktaki utanç verici fotoğraflarını yayınlamakla tehdit ediyor.
Devamı için:Online Girişim Fikri: Kullanıcılarının daha üretken olması için şantaj yapan platform
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
13 Mayıs 2012       Mesaj #645
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
'Tarafsızlık yasası' onaylandı
Hollanda, internet özgürlüğü adına Avrupa’da bir ilke imza attı. Hollanda hükümeti, 'tarafsızlık yasasını' hayata geçirerek, internet hizmetleri için servis sağlayıcılarına ödenen ek ücretleri ortadan kaldırdı.

120501Untitled 22hlarge

Yasa, geçtiğimiz Haziran ayında parlamentoya sunulmuştu. Yasanın resmileşmesiyle, Hollanda’daki mobil hizmet sağlayıcı şirketler, kendi trafiklerini kullanan Skype ve internet SMS hizmetiWhatsApp internet hizmetleri için müşterilerinden ek ücret alamayacak.
İnternet servis sağlayıcıları (ISP), sundukları hizmetler için fiyat belirleyemeyecek. ISP’ler ağlarda güvenlik nedenleri ve yığılmayı önlemek için filtremele yapabilecek. Ancak bu durumlar gerekli olmadığı sürece internet trafiğini bloke edemeyecekler. Yeni yasa, internetteki ses, video, e-mail ve metin olmak üzere,tüm trafiği kapsayacak.
IPS'ler ise oyunlar ve dosya paylaşım programlarının interneti yavaşlatabildiğini, daha fazla bant genişliği kullanan içerik ve programlar için ek ücret kestiklerini belirtti.

Hollanda’daki dijital hakları savunma hareketi “Bits of Freedom”, internet ağlarını tarafsız kılan yasanın, “açık ve güvenli internetin koruyucusu olacağını” belirtti. Bits of Freedom, yasada tek olumsuz detay olarak göze çarpan, “ideolojik nedenlere dayanarak belli hizmetlerin bloke edilmesi maddesinin” de teknik bir hata olduğunu söyledi.
Hollanda İşçi Partisi’nin (PvDA) milletvekili Han Noten, bu maddenin, geçtiğimiz yıl Reform Partisi (SGP) tarafından önerildiğini ve kendilerini yanlışlıkla kabul ettikleri için yasada yer aldığını belirtti.
Bits of Freedom, ağlardan bilgi sızdırılmasını sağlayan Deep Packet Inspection (DPI) gibi ağ yönetim tekniklerinin de yasa kapsamında önüne geçilmesi memnuniyet verici olarak belirtti. Ağ tarafsızlığına yönelik ilk yasayı kabul eden ülke Kanada olmuştu. Hollanda, Kanada'nın ardından benzer bir yasayı hayata geçiren ve internette kısıtlamaları ortadan kaldıran dünyada ikinci, Avrupa'da ilk ülke oldu.
Sen sadece aynasin...
Fatih Zorşahin - avatarı
Fatih Zorşahin
Ziyaretçi
14 Mayıs 2012       Mesaj #646
Fatih Zorşahin - avatarı
Ziyaretçi
Microsof’un yeni araştırması “dualview”, tek bir LCD ekranda aynı anda 2 farklı görsel ya da videoyu görüntüleyebilmenizi sağlıyor.

Bu teknolojinin nasıl bir şey olduğunu deneyimlemek isterseniz, özellikle laptop’ınızda bu linki tıklayıp 2 ayrı açıdan ekrandaki görüntüye bakmayı deneyin. Yukarıdaki 2 farklı görseli aynı ekranda göreceksiniz.

Devamı İçin: Microsoft Araştırması: Dualview ile iki farklı görüntüyü aynı ekranda aynı anda görün
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
14 Mayıs 2012       Mesaj #647
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Scott Thompson Yahoo'dan ayrıldı
Öz geçmişinde sahtekarlık yapmakla suçlanan CEO Scott Thompson şirketten ayrıldı.

120513 yahoo2v2

NEW YORK - İnternet arama motoru Yahoo, Üst Yöneticisi (CEO) Scott Thompson'ın şirketten ayrıldığını bildirdi. Yahoo'dan yapılan açıklamada, Scott Thompson'ın şirketten ayrıldığı, Thompson'ın yerine geçici üst yönetici olarak Küresel Medya Başkanı Ross Levinsohn'un, yönetim kurulu başkanı olarak da Fred Amoroso'nun atandığı bildirildi.
Fred Amoroso, Thompson'un öz geçmişinde sahte bir bilgisayar bilimi derecesinin bulunduğu suçlamalarıyla ilgili soruşturmayı yürüten yönetim kurulu üyesiydi.

Yahoo'da yüzde 6'lık hisse sahibi olan serbest fon Third Point'in, yönetimdeki bu değişiklikleri talep ettiği belirtiliyor.
Third Point'in Üst Yöneticisi Daniel Loeb ve iki adayı, Yahoo'nun yönetim kuruluna katılacak.
İnternetteki teknoloji günlüğü AllThings D, internet arama motoru Yahoo'nun Üst Yöneticisi (CEO) Scott Thompson'ın istifa edeceğini duyurmuştu.
Sen sadece aynasin...
icrebah - avatarı
icrebah
Ziyaretçi
20 Mayıs 2012       Mesaj #648
icrebah - avatarı
Ziyaretçi
Gelecek birkaç hafta içerisinde Mozilla, uygulama dükkanı Mozilla Marketplace'in "public betasını" yayınlayacak. HTML5 ve JavaScript teknolojilerinin de dahil olduğu çeşitli teknolojilerden yararlanılarak hazırlanacak uygulamaların bulunacağı platformun ilk uygulamaları sadece Firefox'a özel olabilir.

Mozilla, uygulamalar için çok daha özgürlükçü bir eleme sistemi kurmayı amaçladıklarını söylese de, Marketplace'e çıkacak tüm uygulamalar önce kontrol edilecek. Ayrıca, Apple'ın AppStore'undaki "Porno içeriksiz dükkan" ilkesini benimseyen Mozilla, bu içeriği arayan kişilerin tek umudunun Google olduğunu gösteriyor.

İlk olarak Firefox'a zengin uygulama içeriğinin sunulacağı düşünülse de, Marketplace'de Mozilla'nın amacı diğer tarayıcıların da aynı runtime yazılımını kullanarak Marketplace'den yararlanmalarını sağlamak. Tıpkı diğer uygulama dükkanlarında da olduğu gibi, Mozilla da Marketplace'de satılan uygulamalardan payına düşeni alacak. Fakat aynı zamanda geliştiricilere alternatif ödeme sistemleri seçmelerine de olanak sağlanacak, reklamlar da ayrı bir gelir kapısı olacak.
icrebah - avatarı
icrebah
Ziyaretçi
20 Mayıs 2012       Mesaj #649
icrebah - avatarı
Ziyaretçi
ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu bugün Microsoft'un patent haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Android tabanlı Motorola ürünlerinin ithalatını yasakladı.

ITC'nin Motorola telefonları için aldığı karar, Başkan Barack Obama'nın geri çevirmemesi halinde Temmuz ayında yürürlüğe girecek.Microsoft'un Exchange ActiveSync teknolojisini kullandıkları gerekçesiyle Motorola Atrix, Droid ve Xoom (18 model cihazdan) modellerine ithalat yasağı geldi.

MİCROSOFT KARARDAN MEMNUN


Microsoft Android cihaz üreticilerine karşı açtığı davaların neredeyse tümünü kazandı. Bu kararın hemen ardınan Microsoft yayınladığı bildiride "Artık Android cihaz üreticilerinin büyük çoğunluğu patenti bize ait olan uygulamaları kullanmak için Microsoft ile işbirliği içine girmelerini umuyoruz"

Motorola ise yaptığı açıklamada, "Bir patentin ihlal edildiğine yönelik karar hayal kırıklığı yaratmış olsa da, gereken değerlendirmeleri yapıp kararın arkasındaki faktörleri anlamaya çalışacağız" ifadesini kullandı. Temyize gidecek olan Motorola, ITC'nin temyize yakın dönemde cevap vereceği konusunda iyimser değil.


kaynak : ensonhaber.com
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
21 Mayıs 2012       Mesaj #650
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Anadolu Ajansı'na siber saldırı düzenlendi
Anadolu Ajansı, bugün erken saatlerde siber saldırıya uğradığını açıkladı.

Türkiye’de yakın dönemde devlet kurumlarının maruz kaldığı siber saldırıların bir benzeri, Anadolu Ajansı’na düzenlendi. AA, siber saldırıyı kendi geçtiği haberle duyururken, saldırının kaynağı belirtilmedi. Ajans saldırı hakkında şu açıklamayı yaptı:
“Son dönemlerde, çeşitli kamu/özel kurum ve kuruluşlara yapılan siber saldırıların bir benzeri Anadolu Ajansı'na da yapılmıştır. Sabah saat 05.00 sıralarında AA'nın internet tabanlı haber yayın sistemine gerçekleştirilen siber saldırı sonucu, yerel, şirket ve internet abonelerimize sunduğumuz haberler zarar görmüş, bunun üzerine abonelerimize yönelik haber akışı durdurulmuştur.Söz konusu saldırı, AA Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü'nün müdahalesi sonucu haber yayın akışında ciddi bir soruna yol açmadan engellenmiştir. Alınan önlemler sayesinde rutin haber akışımız yeniden sağlanırken, arşiv haberlerimizde oluşan tahribatın giderilmesine yönelik çalışma başlatılmıştır. Benzer saldırıların yaşanmaması için gerekli tüm çalışmalar titizlikle yürütülmektedir. Geçici bir süre haber alamayan abonelerimizden özür diliyoruz.”
Son düzenleyen Efulim; 6 Temmuz 2013 13:56
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

4 Aralık 2016 / gokhan404 Akademik
15 Mayıs 2019 / c0lin Oyunlar
1 Ekim 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap