Arama

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler - Sayfa 55

Güncelleme: 8 Ekim 2017 Gösterim: 249.654 Cevap: 665
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
30 Mart 2010       Mesaj #541
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Facebook profillerine dikkat!

Sponsorlu Bağlantılar

Tam 25 farklı dolandırıcılığa karşı hazırlıklı mısınız? İşte Facebook profillerindeki tehlike...

Trend Micro Kıdemli Güvenlik Danışmanı Rik Ferguson, Facebook profillerine yönelik tehditler hakkında uyardı.

Aynı dolandırıcılık uygulamasının en az 25 farklı kopyasını teşhis eden Ferguson, bunların "peeppeep-pro", "profile-check-online" (online profil kontrolü) ve "stalk-my-profile" (benim profilimi gizlice gez) gibi isimler taşıdığını belirtti.

Ferguson, Facebook profilinizi hangi arkadaşlarınızın görüntülediğini öğrenmenizi vaat eden çeşitli uygulamalar sunulduğunu, ama bu vaadin hiçbir değer taşımadığını ve uygulamaların sahte olduğunu söyledi.

Facebook kullanıcıları, farkında olmasalar da birer kurban konumundaki arkadaşlarından, dolandırıcılık uygulamasını indirmeye teşvik eden duvar yazıları ya da bildiriler alıyorlar. Bunlar, güvenilirliği konusunda sahte garantilerle birlikte geliyor.

Uygulamanın kendisi yeterince ikna edici görünmek üzere tasarlanıyor; ama sunduğu çoğu "Devam" tuşunun hiçbiri, el altından profil görüntüleme işlevselliği sunmuyor. Bunun yerine, sizi başka bir Facebook uygulamasına yönlendiriyor ve dolandırıcıya süreç içinde reklam geliri kazandırıyor.

Fotomontaj bile var!
Dolandırıcılık uygulamalarından birinde, kullanıcının virüs saldırısına uğramış arkadaşlarının bir fotomontajı yaratılıyor, etiketleme yapılıyor ve böylece fotoğraf hızla yayılıyor.

Dolandırıcılık taktiklerindeki bu değişiklikler, Facebook'un yakın geçmişte uygulama işlevselliğinde yaptığı değişiklikleri alt etmek için tasarlanıyor. Değişiklik yapılan işlevsellikler arasında, uygulamaların doğrudan bildiri yollama yeteneğinin kaldırılması da bulunuyor.

Ferguson, Facebook'un bu uygulamalarla mücadele ettiğini, ama Şubat 2009'da da şahsen belirttiği gibi, Facebook'un uygulama yayınlama politikasını gözden geçirmesi gerektiğini vurguluyor. Bu tür uygulamalar yaygınlaştıkça, Facebook'ta vakalara yanıt verenler üzerinde ciddi bir yük oluştuğunu; bu işgücünün uygulama güvenliği incelemesine ayrılmasının daha uygun olacağını ifade ediyor.

Ferguson, kullanıcılara, şimdilik bağlantılara tıklamamayı öneriyor. Facebook yetkililerinin sorunlu uygulamaları ortadan kaldırmalarıyla birlikte bu bağlantıların da sayfalardan silineceğini belirtiyor. Profilinize kimlerin baktığını görmenizi sağlayacak, Facebook tarafından onaylanmış resmi bir işlevsellik bulunmuyor.

(Chip)



volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
30 Mart 2010       Mesaj #542
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Daha satışa çıkmadı ama yok satıyor

Sponsorlu Bağlantılar
ipad 30310 ic 2942 334


Geçen ay gerçekleştirilen konferansta kamuoyunun karşısına çıkan iPad, satışa çıkmamış olmasına rağmen yok satıyor. Apple yaptığı açıklamada yeni iPad siparişlerinin 12 Nisan'a kadar yollanmayacağını açıkladı.

Görkemli bir konferansta kullanıcılara tanıtılan ve teknolojinin son harikası olarak nitelendirilen iPad, henüz satışa sunulmamış olmasına rağmen ürünün ön siparişlerinde patlama yaşanıyor.

Bu konuda bir açıklama yapan Apple, ilk üretilen iPad'lerin çoktan satıldığını ve yeni siparişlerin artarak devam ettiğini duyurdu. 3 Nisan tarihine söz veremeyen Apple, iPad'ler için 3. teslim tarihi olarak 12 Nisan'ı gösteriyor.

Satılıp tükenen modellerin WiFi'lı iPad'ler olduğu belirtilirken, diğer 3G teknolojili iPad'de ise şimdilik böyle bir durum söz konusu değil.

(Hürriyet)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
3 Nisan 2010       Mesaj #543
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
iPad bugün ABD'de bir ay sonra bizde satışta!

ipad 460 3901 334


Daha önce MP3 çalar ve akıllı telefonlarla (smartphone) çığır açan Steve Jobs ve Apple yeni ürünü iPad’i bugün ABD’de teknoloji severlere sunuyor. Laptop, e-kitap ve cep telefonu özelliklerini bir arada barındıran iPad teknoloji uzmanlarından tam not aldı.

Teknoloji uzmanlarının “cep telefonu, laptop ve e-kitap” olarak tanımlayabildiği iPad’i piyasaya çıkmadan önce ABD’nin önemli gazeteleri Wall Street Journal ve NY Times inceledi.

3 farklı hafıza kapasitesiyle piyasaya çıkan iPad’in Wi-Fi’li ve Wi-Fi+ 3G’li iki modeli bulunuyor. Her iki gazetenin de etkileyici olarak tanımladığı iPad’in pil dayanma süresi ve ekranında parmak izi bırakmaması beğenildi.

NY Times adına iPad’i inceleyen David Pogue “İşlemcisi çok kuvvetli, cihaz oldukça çabuk açılıyor, çabuk yüklüyor ve internette gezmek iPhone’da gezmekten çok daha hızlı. Ekranı o kadar büyük ki haritalar gerçek harita boyutunda en ince ayrıntısıyla görünüyor” derken iPad’in olumsuz özellikleri olarak Flash formatında video görüntüleyememesi, dik durumda iken klavyenin kullanımının zor olması ve fiyatının bazı dizüstü bilgisayarlardan daha yüksek olmasını gösterdi.

Dev boyutta dokunmatik ekranın herkesin denemesi gerektiğini belirten Pogue şarjının ilan edilen 10 saatin aksine etkileyici bir biçimde 12 saat dayandığını açıkladı. iPad’in ABD satış fiyatı 499-829 dolar arasında.

ÖZELLİKLERİ

Boy: 242.8 mm & Genişlik :189.7 mm

Ağırlık: 0.7 kg & Dahili disk: 16-32-64 GB

Ekran: 9.7 inç LED dokunmatik

İşlemci: 1GHz

Ekstra: Dijital pusula, GPS

(ekolay)
kalem_adam - avatarı
kalem_adam
Ziyaretçi
20 Nisan 2010       Mesaj #544
kalem_adam - avatarı
Ziyaretçi
LG yine bir ilki gerçekleştirip dünyanın tek 400 Hz hızına sahip Full LED Slim 3D TV’sini 2 haftaya kadar Türkiye'ye getiriyor. 7000 liradan başlayacak fiyatı olan bu televizyonlarla birlikte gelen 3d gözlükler usb üzerinden şarj edilebiliyor ve de 40 saat kesintisiz çalışabiliyor. Teknoloji çılgınlarına duyurulur Msn Happy
after - avatarı
after
Ziyaretçi
10 Haziran 2010       Mesaj #545
after - avatarı
Ziyaretçi
Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler


ABD'de bilgisayar korsanları, Apple'ın tablet bilgisayarı iPad'in yaklaşık 114 bin kullanıcısının elektronik adreslerini elde etmeyi başardı. Korsanlar bilgileri çalmak için 3G ağındaki

Teknoloji sitesi Valleywag'in haberine göre, aralarında New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Beyaz Saray Genel Sekreteri Rahm Emanuel, New York Times genel direktörü Janet Robinson gibi isimler, yüzlerce şirket yöneticisi, askeri veya siyasi yetkilinin bulunduğu 114 bin kişinin e-mail adresini bilgisayar korsanları ele geçirdi.

Bilgisayar korsanlarının, iPad'in 3G ağına bağlandığı cep telefonu operatörü AT&T'nin sistemindeki bir açıktan faydalanarak bu bilgileri elde ettiklerini belirten teknoloji uzmanı site, sorunun 3G erişimli iPad bilgisayarına ve AT&T aboneliğine sahip olanları ilgilendirdiğini kaydetti.

AT&T şirketi de bir açıklama yayınlayarak, güvenlik sisteminde açık bulunduğunu kabul etti ve kullanıcılardan özür diledi.

Apple şirketi, geçen ay sonunda, piyasaya çıktıktan iki ay sonra 2 milyon iPad sattığını açıklamıştı.


Kaynak (AA)
fehri - avatarı
fehri
Ziyaretçi
3 Temmuz 2010       Mesaj #546
fehri - avatarı
Ziyaretçi
Çizi saat üzerine kurulu tam bookmarklık bir uygulama yapmış:
Şehirlere Göre saat, Ülkeler Arası Saat Farkları, Kronometre, Yaz Saati Uygulaması,
IP Adresine Göre Ülke ve Zaman, Herhangi Bir Yıla Ait Takvim, Masa Üstü Dünya Saatleri
Programı gibi birçok uygulamaya kolayca ulaşabiliyoruz.
sitenin adresi : Türkiye'de su anda saat kac, Türkiye icin zaman ve hava durumu bilgisi
CoKBiLMiS - avatarı
CoKBiLMiS
Ziyaretçi
28 Ekim 2010       Mesaj #547
CoKBiLMiS - avatarı
Ziyaretçi
Dünyanın en hızlı süper bilgisayarı unvanı el değiştirdi. Çin'de kullanılmaya başlanan Tianhe-1A adlı süper bilgisayar, Cray Jaguar'ı geride bırakmayı başardı.

28/10/2010 10:10

En hızlı süper bilgisayarlar yarışında Çin en sonunda ABD'yi geride bırakmayı başardı.
Tianjin şehrinde yer alan Ulusal Süper Bilgisayar Merkezi'nde bulunan ve yeni kullanılmaya başlanan Tianhe-1A adlı bilgisayar, artık dünyanın en hızlı süper bilgisayarı olma unvanına sahip. (Cray Jaguar İlk Sıraya Yerleşti)

tianhe a11288249031
Dünyanın en hızlı süper bilgisayarı Tianhe-1A, NVIDIA ve Intel bileşenlerini kullanıyor

2,507 Petaflops
LINPACK benchmark testinde 2,507 petaflops'luk (FLOPS - floating point operations per second - saniye başına yapılan kayar nokta işlemi) performans sergileyen Tianhe-1A, böylece 2,3 petaflops'luk Cray Jaguar'ı geride bıraktı.
Tianhe-1A'nın bünyesinde 7168 adet NVIDIA Tesla M2050 grafik işlemci ve 14336 adet Intel Xeon işlemci bulunuyor.
Toplam 4,04 MW güç harcayan Tianhe-1A'nın, önümüzdeki hafta yayınlanacak TOP500 listesine ilk sıradan girmesi bekleniyor.




Alıntı : ShiftDelete.net
Orj.:En Hızlı Süper Bilgisayarı Çinliler Yaptı - ShiftDelete.Net
HandSome - avatarı
HandSome
Ziyaretçi
5 Kasım 2010       Mesaj #548
HandSome - avatarı
Ziyaretçi
Nokia N8 Türkiye'de satışta

Nokia tarihindeki en yüksek ön siparişi alan Nokia N8 Türkiye'de satışa sunuldu...
.
nokia n8&ampw300&amph300&ampq70

Yeni Symbian işletim sistemine dayalı olan Nokia N8, hız ve kullanım kolaylığını bir arada sunuyor, aynı anda birden fazla iş yapılmasını destekliyor. Kullanıcılar, eşzamanlı olarak birden çok uygulamayı çalıştırabiliyor ve uygulamalar arasında kolay geçiş yapabiliyorlar. Dünyanın en iyi kameralı telefonu olarak nitelendirilen Nokia N8, Carl Zeiss lense sahip 12 MP kamerası ve Xenon flaşı ile, yüksek kaliteli fotoğraf ve HD kalitesinde video çekilmesine izin veriyor. Fotoğraf ve videolar ekranda düzeltilebildiği gibi, birden fazla yolla da paylaşılabiliyor. Bu bağlamda, büyük dosyaları mobil USB (USB on the go) ile harici sabit diske aktarmak ya da fotoğrafları doğrudan Facebook, Twitter ya da RenRen gibi sosyal ağlara yüklemek mümkün oluyor. Bütün bu özellikler, 3,5 inçlik AMOLED cam ekranla birlikte canlı renklerde sunulan sağlam bir alüminyum gövdede toplanıyor.

Nokia N8, eğlencede siyah kuşak sahibi. Digiturk Web TV, E! Entertainment, National Geographic ve CNN gibi kanallardan, ayrıca sezgisel müzik çalardan beslenen WebTV uygulamaları, boş vakitlere renk katıyor. Büyük ekranda Dolby Digital Plus Surround Sound ses sistemiyle HD kalitesinde video izlemek için, cihazı ev sinema sistemine bağlamak yeterli oluyor. İlk kez Nokia N8 üzerinde sunulan Ovi Mağaza'nın en yeni versiyonu ise daha çok sayıda ücretsiz uygulamaya erişim imkanı sunuyor. Bunlar arasında, Foursquare gibi sosyal ağ hizmetleri; Need for Speed Shift gibi tam sürüm oyunlar; CNN Turk, Mynet, Mackolik ve THY gibi popüler yerel uygulamalar da bulunuyor.

Diğer Nokia akıllı telefonları gibi Nokia N8 de 70'i aşkın ülkede hiçbir gizli maliyeti olmayan Ovi Harita yaya ve sürücü navigasyonuyla birlikte geliyor. Ovi Harita'nın en yeni beta sürümünü Nokia Beta Labs üzerinden Nokia N8'e yüklemek mümkün. Yeni sürüm, 85 şehirde kullanıcıları toplu taşıma, trafik durumu, güvenlik kamerası uyarıları, park alanları, benzin istasyonları ve hız sınırı uyarıları gibi konularda bilgilendiriyor.

Nokia N8 Türkiye'de 999 TL tavsiye edilen son kullanıcı satış fiyatıyla satışa sunuluyor.
HandSome - avatarı
HandSome
Ziyaretçi
28 Aralık 2010       Mesaj #549
HandSome - avatarı
Ziyaretçi
Fizy.com mahkeme kararı ile kapatıldı

Siteyi açanlar bugün "T.C. Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığının 17.12.2010 tarih ve 2010/93 Basın Muh-K. sayılı kararı gereği erişime engellenmiştir" yazısıyla karşılaştı.

Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'nın PC Extra’ya yaptığı açıklamaya göre, Müyap‘ın başvurusuyla incelemeye alınan Fizy.com adlı internet sitesinde telif hakları Müyap tarafından korunmakta olan eserlerin telif bedelleri ödenmeksizin yayınlanmasına devam edilmesine istinaden yapılan başvuru sonucunda, Beyoğlu Basın Savcılığı Müyap’ı haklı buldu. Önleyici tedbir olarak siteye erişimin engellenmesi kararını ilgili makamlara iletti.

Bir Türk girişimi olan Fizy.com, Mashable’ın düzenlediği Mashable Awards ödüllerinde bu yıl finale kaldı ve kazanıp kazanmayacağı 5 Ocak’ta belli olacak. Site, çeşitli kaynaklardan video ya da müzik dosyalarını kendi özel arama motoru sayesinde derleyip basit bir arayüzde sunmasıyla biliniyor ve tüm dünyadan günde ortalama 600.000'ün üzerinde ziyaretçisi bulunuyor.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011       Mesaj #550
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Patronlar bu siteleri sevmiyor!
Büyük firmalar personelin çalışma saatleri içinde sosyal ağlara takılıp kalmasını önlemek için bazı sitelere erişimi engelliyor.

110131patronsitelergiri
Sanal alemde insanın ilgisini çeken ve işteyken dikkatini dağıtan çok malzeme olduğu bir gerçek. Bu yüzden pek çok firma, çalışanlarının gün içinde internette fazla zaman geçirmesinden pek hoşlanmıyor. Çareyi de personelin çıkmak bilmediği bazı siteleri yasaklamakta buluyor.

Son araştırmalar özellikle sosyal ağların çalışma saatleri içinde ciddi işgücü kaybı yarattığını gösteriyor. Huffington Post internet sitesinin yayınladığı OpenDNS 2010 Web Filtreleme Raporu'na göre ‘zaman öldürücü’ site kategorilerinde sosyal ağları çevrimiçi oyun siteleri izliyor.

OpenDNS’in Top10 listesine göre firmalarca iş saatleri içinde en çok bloklanan 10 site şöyle:

1. Facebook
2. MySpace
3. YouTube
4. Ad.Doubleclick
5. Twitter
6. MSN Hotmail
7. Orkut
8. Ad-Yieldmanager
9. Meebo
10. eBay.com

Kaynak: ntvmsnbc

Benzer Konular

4 Aralık 2016 / gokhan404 Akademik
15 Mayıs 2019 / c0lin Oyunlar
1 Ekim 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap