Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Bu gün elini... Çakma atasözü

Rower 24 Mayıs 2011 23:22

Bu gün söyle bir geçmise dalıp taaa ilkokul yıllarıma kadar gittim.
Öööyle bakıp düsünürken,okulda yaptığımız sakalardan bi kaçı aklıma gelince hem güldüm hemde bunu günlüğüme tasımaya karar verdim.Msn Happy

''Bu gün elini veren yarın g...de verir. ''

Bu saka için genelde saf ve sessiz bir kurban seçilir.
Tokalasma amacıyla kanka diyerek el uzatılıp kurban elini verir vermez akabinde söylenen
Bu gün elini veren yarın g.... de verir sözü cuk diye oturur.
Sonrada kurbanın etrafında kim varsa,nese içinde yaptığının hayvanlık olmadığı düsüncesiyle kahkahalara boğulup küstahlığından da geri kalmaz.

Nette yaptığım arastırmalara göre bu çakma atasözü hakkında neler yazılmıs çizilmis hepsi asağıda.

1.ortaokul yillarinda yapilan bir sakadir. arkadasiniza tokalasmak icin elinizi uzatirsiniz. o da saf saf size elini verince bu cumleyi soylersiniz ve ardindan butun grup nese icinde anırır, elini veren kisi haric...

2.bir sure sonra bu genellestirilir. karsilikli alip verilen her seyde bugun x ini veren yarin g... verir esprisi yapilmaya baslanir. olay, sonunda kimsenin kimseye gunahini bile vermemesiyle tatliya baglanir.
3.insani bir baskasina yardim için elini uzatmaya korkutan önerme

4.bunu yapan, bunu da yaptı (bkz: elin buz gibi, g....n karpuz gibi)

5.feci şekilde bilinçaltımıza işlenmiş ilkokul espirisi. ortalama bir türk'ün devletin uyguladığı herhangi bir yasağı savunma mantığı -tam olarak bu şekilde ifade etmese de- bugun elini veren yarin g.... verir şeklindedir.

6.bu inanç nasıl olmuş olmuşsa içimize yerleşivermiştir. çocukluktan itibaren önce tekerleme olmuştur; sonra ise uygulanması gereken bir deyim haline gelmiştir. tabi elini sakınmak değildir buradaki inanç... asıl amaç ufak da olsa kimseye bir taviz vermeme inancıdır. çünkü yarın sizden çok daha değerli bir şeyi söküp alacak kadar güçlenebilir bu kişi.

7.- ayten bak tanıştırayım bu çok yakın arkadaşım fikret.ver de elini tutsun.
+ aaaa niye ayol vericekmişim elimi elin adamına!!
- bravo ayten bugün elini veren yarın g... verir testinden başarıyla geçtin, artık evlenebiliriz.
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 1499  Yorum 0  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 0

Yorumlar