Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Network Marketing ile Karıştırılan İllegal Sistemler

CrasHofCinneT 7 Şubat 2012 23:02
8 Şubat 2012 22:54 CrasHofCinneT tarafından güncellendi (Güncellendi)

Network Marketing ile karıştırılan birçok kötü niyetli yapılanma olmuştur. Gerçi fazla şaşırmamak lazım; Her güzel oluşumu kötüye kullanan insanlar hep olmuştur ve hep olacaktır. Burada asıl önemli olan, kötü niyetli oluşumların olması değil, iyi ile kötüyü ayırt edemeyen insanların olmasıdır.
saadet zinciri titan piramit sistemler
Geçmişte Saadet Zinciri adı altında bir yapılanma Ülkemizde gerçekleşmiştir. Bu yapılanma da işleyiş şu şekildeydi; Sen sisteme girerken X miktar para ile giriyorsun ve X miktar para ile sisteme dahil edebileceğin kişileri bulup para kazanıyorsun. Yani ortada sadece para dönüyor! Ürün filan yok. Bir nevi para oyunu işte..

Daha sonra görünüşte(!) daha masum bir versiyon ile organizasyonlar kuruldu. Bu organizasyonlardaki esas yukarıda anlatılandan farksız fakat bir fark var! Ortada bir ürün var. Acaba nasıl bir ürün? Tamamen göstermelik.. Yani 50 liralık bir ürün veriyorlar fakat sen sisteme 1000 lira ile dahil oluyorsun. (Rakamlar örneklendirmedir.) Ve belki de o ürünü bile alamıyorsun!.. Gariptir ki, yaptıkları işe Network Marketing dediklerini de duydum. Fakat asıl yaptıkları Titan sistemdir.

Bu sistemler de paradan para kazanırsınız fakat Network Marketingde üründen/hizmetten para kazanırsınız. Bir şirkete dahil olurken, şunu kendinize sorun Ben bu ürünü normal yoldan almam ile Network Marketing ile almam arasında ne fark var? Zararım var mı?. Anlatmak istediğim, Network Marketingde verdiğiniz ücrete karşılık gelecek bir ürün alırsınız/almalısınız. Network Marketingde para kazanmak kişinin tamamen kendi çabasıyla ilgilidir fakat sisteme dahil olmaktan dolayı para kaybetmek yoktur.

Birde bu ayrımı yapabilmenize yardımcı olan Network Marketing(Doğrudan Satış) Dernekleri Kurulmuştur. Ayrıntılı bilgi edinmek için Network Marketing Dernekleri Hakkında Bilgilendirme başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bu Kategoride: Network Marketing
Gösterim 2929  Yorum 1  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 1

Yorumlar

  1. Avatarı yok

    Teşekkürler..

    Bu kısa fakat bir o kadar da bilgilendirici yazı için çok teşekkürler..
     
    Ziyaretçi 27 Şubat 2013 01:55