Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Network Marketing Sektöründe Kullanılan Tanımlamalar

CrasHofCinneT 10 Şubat 2012 04:27

Network Marketing sektöründe birçok farklı tanımla karşılaşabilmekteyiz.

Network Marketing: Türkçe karşılığı “Ağ Pazarlama”dır. Bu sistem/sektör’ün en genel tanımıdır.
network marketing tanimlamalari
Multi Level marketing(MLM): Türkçe karşılığı “Çok Katlı Pazarlama”dır. Network Marketing tanımının bir alt tanımıdır. Ve aslında yaptığımız/anlattığımız işi anlatan en dar tanımdır. Para kazanacağımız kademelerin yüksek olduğu anlamını taşır(çok katlı …). Birkaç kademeden kazandıran sistemlere MLM diyemeyiz fakat Network Marketing diyebiliriz.

Direct Selling: Türkçe karşılığı “Doğrudan Satış”tır. Buda farklı bir tanım olmasına karşın yine Network Marketingin alternatif tanımlamalarından biri olarak düşünülebilir. Şirketler doğrudan kullanıcılara ulaşmasından dolayı verilen bir isim olsa gerek.
**Burada İngilizce ve Türkçeleri ile beraber toplam 6 farklı kelime grubundan söz ettik. Bunlardan herhangi birisi karşımıza çıkabilir. Ben sitenin tümünde sadece Network Marketing tanımını kullanacağım.

Distribütör/Katılımcı: Bir Network Marketing şirketinde çalışan kişiye denir. Örneğin, “Ben X şirketinin distribütörüyüm.” gibi.

Network Marketer: Network Marketing sektöründe çalışan kişilere denir. Ve daha çok bu işi meslek edinmiş kişilerin unvanıdır. Türkçe karşılığı “Ağ Pazarlamacısı”dır.

Sponsor/Lider: Sizi dahil eden kişi anlamına gelir. İki tanımlama da karşımıza çıkabilir. Örneğin, “X kişisi benim liderim/sponsorum.”

Level/Kademe: Oluşturduğunuz ağdaki basamakların tanımlamasıdır. Örneğin, kaydettiğiniz ilk kişi sizin 1. kademenizdedir, onun kaydettiği ilk kişide onun 1. sizin 2. kademenizde olmuş olur. Level olarak da karşınıza çıkabilir. Biz yazılarımızda kademe olarak tanımlayacağız.

Bu Kategoride: Network Marketing
Gösterim 501  Yorum 0  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 0

Yorumlar