Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Network Marketing'i Kirletenler

CrasHofCinneT 10 Şubat 2012 04:38
10 Şubat 2012 13:09 CrasHofCinneT tarafından güncellendi (Güncellendi)

Network Marketing hakkında kötü söylemlerde bulunan insanlar var ve hep olacaktır. Bunlar çoğu zaman yersiz ve mantıksız sebeplere dayanır. Ya da şirket veya kişilerin hatalarını tüm sektöre mal edilerek yapılır. Birde bu sektörün karşısında duranların olmasını da pek olağan dışı bir durum gibi görmemek gerekir. Her güzel oluşuma karşı çıkanlar hep olacaktır. Şimdi bakalım, Network Marketingi kimler, nasıl kirletiyor...
network marketingi kirletenler
Yalan/Yanlış Vaatler
Network Marketing çalışanlarının sırf kayıt alabilmek/ürün satabilmek için yalan/yanlış vaatlerde bulunduğuna çok rastladım. “Çok kolay bir iş.”, “Bu işe girersen seni şu kariyere getireceğim.”, “X parayı Y zamanda kazanacaksın.(kesinlik var.)” vb. birçok şey söylendiğini duyuyorum. İşe katılan kişi verilen vaatlere uyulmadığını görünce, kişinin o hatasını sektöre mal edebiliyor. Çevresine de kendi yaşadıkları üzerinden telkinlerde bulunabiliyor. Burada yine kişilik meselesi devreye giriyor. Dürüst olmayan kişilerden her alanda uzak durmak gerekiyor.

Yanlış Tanıtım Çabaları

Bazı kişilerde işin kolayına kaçmaya çalışarak “gördüğüne saldır“ zihniyetiyle insanları sektörden soğutuyorlar. En yakın arkadaşını her gördüğünde işten bahsetmeye çalışmak, sosyal medya üzerinde gördüğü her alana link atmak gibi karşıdakinin usanacağı çabalara girişiliyor. Bu gibi durumlarda insanlar bu işin böyle yapılması gerektiğini zannediyor. Bu iş insan ilişkilerine dayanan bir iştir fakat insani duyguları sömüren bir iş değildir.

“Network Marketing bir ev hanımının yapabileceği kadar kolay, bir diplomat yada iş adamının yapabileceği kadar saygın bir iştir.”

Rakiplerin Birbirini Kötülemesi

Bu sektörde çalışan kişilerin, bir topluluk içerisinde diğer network şirketlerini kötülediğini gördüğümde, hemen anlıyorum ki, ya bu kişi bu şirketten bir darbe almış ya da bu insanın kişiliğinde bu var. Kesinlikle ikisinden birisi oluyor. Ya organizasyonundan o şirkete geçenler oluyor. Ya da o kişinin yapısı öyle, hep kendi işiyle değil başkalarının kötü yanlarıyla uğraşıyor. Elinde kesin ve net belgelerin varsa iyi niyetle uyarırsın o başka. Ama varsayımla, değerlendirmelerle böyle bir şey yapmak etik bir davranış değil. Network Marketinge yeni adım atacak birisi ise bunları görünce bu sefer hepten bu sektör kötü sektör diyor. Sen kendi işinle ilgilen, kendi şirketinin, ürününün, kazanç modelinin güzel yanlarından bahset. Bırak değerlendirmeler adaylara kalsın..

Şirketlerin Yaptığı Hatalar

İllegal oluşumlarda bulunan veya niyeti kötü olmasa da hata yapan şirketlerde bu sektöre zarar verebiliyor. Bazı insanlar Network Marketingi o şirketle tanıyor ve onu benimsiyor. Hatta Network Marketingi bir şirket zannedenler bile var. Buda zamanla toplumun bilinçlenmesiyle aşılacak bir konudur.

Çekemeyenler ile Korkanlar

İlginç bir başlık oldu ama bu gerçekten doğru; bu sektörden korkan ve çekemeyen insanlar var. Peki, kimler neden çekemiyor ve korkuyor? Çünkü yanı başındaki herhangi bir maddi başarısı olmayan bir insan, bu sektörle hiç umulmadık şeyler yapıp yükselebiliyor. Network Marketing, bir iş adamına da, yüksek lisans yapmış bir insana da, bir ayakkabı boyacısına da aynı fırsatı sunuyor. İşe ilk başladıklarında herkes eşit. Burada torpil yok, emek veren kazanıyor. Dolayısıyla, başkalarının yükselmesini çekemeyen insanlar için bu korkutucu bir durum. Hep yüksekte olmak ve bulunduğu yüksekliği paylaşmak istemeyenler içinde korkutucu bir durum. Ne kadar güzel bir iş modeliyle karşı karşıya olduğumuzun farkında değil misiniz?

Özetle Tavsiye;
Bu işin içerisinde olanlar; bu sektörü yanlış temsil etmeyin, profesyonel olun ve öyle hareket edin. Bu işi araştırma aşamasında olanlar; kötü izlenimleri değerlendirirken, bunun kişi veya kişilerin mi hatası, yoksa sektörün mü hatası olduğuna çok dikkat edin.

Bu Kategoride: Network Marketing
Gösterim 1509  Yorum 0  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 0

Yorumlar