Arama
Günlük Kontrol Paneli
3.67 puan, 3 oy. 3.67 puan, 3 oy.

Kedi dir o kedi...

kompetankedi 28 Şubat 2012 13:15

Sevgili günlük;

Buraya uzun zamandır bir şeyler yazmaya niyet etsemde klevyemin azizliğine uğradın hep..
Belkide Günlük yerine Aylık olsaydı beni kurtarırdı.

Başladık bi kere artık dönüş yok....Msn Wink

Ne yazıcaktım unuttum.

Adama sormuşlar (neden bayana sormadıklarını evlendikten sonra öğrendim Msn Grin) sen ne olmak istiyorsun bu hayatta.. Balta mı yoksa Sapmı... Adam atılmış "tabiiki Balta" diyerek kendini bir yere koyma edasıyla. Baltanın hiçbişi olduğunu sapın kırılıp elinde kaldığında öğrenecek elbet..

Sözüm meclis ten içeri yada dışarı farketmez. İnsanlarda sahiplenme duygusu önlenemez Hit tir. Güzel ama değerli ne görürse sahiplenme duygusu ön plana çıkar. Etrafımızdaki onca insan ne Balta ne de Sap iken odunculuğa soyunuyor. Kişiler vasıflarını göz ardı ederek hep tek yanlı yargılarıyla illa birilerini alt ederek bir yerlere yada savunduklarını kabullendirmede basamakları hep kendince yorumluyorlar...
Kişiye sormazlar mı Sen ne kattın bu çorbayada kaşıklama hakkını elde ettin..yada yargılama..
Çuvaldız bir tür iğnedir. Adındanda anlaşıldığı üzere çuval dikmeye yada ona benzer kumaşları bağlamaya yarar ama birde güzel bir yanı vardır; Battığında canı acıtır tıpkı iğne gibi. Canı acıyacak kişi ehliyetli biri değilse hiç bulaşmasın çuval dikmeye... bıraksın bu işin erbabı yapsın.. İğne bile tutamaz ken sen bu nasıl çuval dikmek demek abestle iştigal etmektir.(Anlayana Saz)

Önce bir düşüneceksin hayat nelere gebe. Ve bu hayatın en ufak anlarında bile neler öğrendiğini. Kolay geçer zaman ama birikimi kalıcıdır. Bu birikimlerde insanlara toyluk, olgunluk ve bilgelik verir. Birilerini yargılarken önce öz eleştiriyi içinde yapıcaksın "ben ne yaptım" demek kaçıştır. Doğrusu ne yapmamalıydım olmalıdır.

Hep şikayet etmek işin ehli olmasda profesörlere taş çıkartan ahkamlar ve yorumları tatlı kelimelerle bezeyip roman yazmak sadece sizi tatmin ediyorsa o roman değil sizin hikayeniz olur.

Haklıyken haksız durumuna düşmek sirkenin küpe olan aşkından öte değildir. Biraz şerbetten tatmanın herkese faydası vardır.
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 2592  Yorum 1  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 1

Yorumlar

  1. Avatarı yok
    Allah'a şükür Kedi, nihayet katıldın sen de günlüklerimiz serisine Msn Tongue
    Ne şerbet, ne sirke.. Valla bugün hiçbirisi şifa değil bana, ölüyorum ben Faint
     
    Ziyaretçi 26 Eylül 2007 23:27