Tanrı nerede?
Mahallenin iki afacan kardeşi tüm mahalleliyi bıktırmış. Sürekli ana-babalarına şikâyete geliyorlarmış. Kırılan camların, kuyruğuna teneke bağlanan kedilerin, lastiği indirilen arabaların sorumlusu hep bu afacan kardeşlermiş.
Ana-babası usanıp kilisenin papazına anlatmışlar durumu ve yardım istemişler. Papaz "Gönderin çocukları konuşayım" demiş.
Çocukları göndermişler. Papaz önce büyük oğlanı çağırmış:
"Söyle bakim evladım, Tanrı nerede?" . . .
Pembe Aydınlık
Onu bir gün mutlaka terk edeceğim!
ThinkerBeLL 12 Kasım 2009 23:55 (Pembe Aydınlık)
İlişkinin böylesi...
İlk önceleri sadece yakın arkadaşlarımla paylaştım küçük sırrımı. Sadece gönül eğlendiriyordum onunla (ne kadar da aptalmışım...). Aileme . . .
fun.gifOnunla tanıştığımız zaman ben onlu yaşlarımın sonlarındaydım, o ise benden oldukça yaşlı. Hayatına giren ilk kişi değildim ve sonuncusu da olmayacaktım kuşkusuz. Herkes bu beraberlik için yaşımın çok küçük olduğunu düşünüyordu. Aslında hiç bir zaman yaşınızın uygunluğu söz konusu olamaz böyle bir ilişkide...
İlk önceleri sadece yakın arkadaşlarımla paylaştım küçük sırrımı. Sadece gönül eğlendiriyordum onunla (ne kadar da aptalmışım...). Aileme . . .
Termodinamik Yasalar
ThinkerBeLL 1 Kasım 2009 03:20 (Pembe Aydınlık)
Termodinamik Yasalar
1) Kazanamazsınız.Ya da
2) Berabere kalamazsınız.
3) Oyundan çıkamazsınız.
1) Çalışmadan bir şey elde edemezsiniz.Veya
2) Çalışarak en fazla elde edebileceğiniz şey ancak karsız zararsız olmaktır.
3) Bunu da ancak mutlak sıfırda elde edebilirsiniz.
1) Oyunu ne kazanabilirsiniz ne de oyundan çıkabilirsiniz.. . .
2) Çok soğuk olmadığı sürece oyunu berabere bitiremezsiniz.
3) Hava o kadar soğumaz.
Murphy Kanunları
ThinkerBeLL 31 Ekim 2009 04:10 (Pembe Aydınlık)
Murphy Kanunları
- Bir şeyin ters gitme olasılığı varsa, ters gidecektir.
- Bir şeyin birkaç şekilde ters gitme olasılığı varsa, hep en kötü sonuç doğuracak şekilde ters gidecektir.
- Bir şeyin ters gidebileceği olasılıkları engelleseniz bile, anında yeni bir olasılık ortaya çıkacaktır.
- Bir şeyin olma olasılığı, istenme olasılığı ile ters orantılıdır.
- Er ya da geç olası en kötü koşullar zincirlemesi vuku bulacaktır.
- Ne zaman bir şeyden vazgeçseniz, vazgeçtiğiniz o şey size geri gelir.
Ağustos Böceği
ThinkerBeLL 22 Ekim 2009 12:24 (Pembe Aydınlık)
Ağustos Böceğinin Hikayesi
Bir ağustos böceği doğmadan önce toprağın altındaki bir larvada ortalama olarak 12 yıl bekler.
Evet, tam 12 yıl. 12 yıllık hapislikten sonra dünyaya gelen garibanın ömrü adında yazılıdır: Ağustos.
Yani topu topu bir ay...
Şarkı söyleyen yalnızca erkek ağustos böceğidir. Çünkü dişi, en güzel şarkıyı söyleyeni kendine eş seçecek ve çiftleşecektir.
Düşünsenize, 12 yıl . . .
Şu hikayeye bir de SUNAY AKIN gibi bakalım...
Bir ağustos böceği doğmadan önce toprağın altındaki bir larvada ortalama olarak 12 yıl bekler.
Evet, tam 12 yıl. 12 yıllık hapislikten sonra dünyaya gelen garibanın ömrü adında yazılıdır: Ağustos.
Yani topu topu bir ay...
Şarkı söyleyen yalnızca erkek ağustos böceğidir. Çünkü dişi, en güzel şarkıyı söyleyeni kendine eş seçecek ve çiftleşecektir.
Düşünsenize, 12 yıl . . .