-
-
USTAYA SAYGIYLA,ŞÜKRANLA....
O mavi gözlü bir devdi.
Minnacık bir kadın sevdi.
Kadının hayali minnacık bir evdi,
bahçesinde ebruli
hanımeli
açan bir ev.
herkese nasip olur inşallah -
BEKİR COŞKUN yazdı:19 MAYIS NERENİZE BATTI?...
Bahane çok güzel eğitim aksamasın, buna kargalar bile gülermi dersiniz. -
HAFİZE,BEN VE YILMAZ
Sahip çıkmıyacaklar ne yazıkki mmia.Öyle duyduğunuz birkaç çığlığa da inanmayın..
Çünki dünyada 100 yıla yaklaşmış bir hareketin öyle ortalıktan kolayca silinmesi mümkün değildir..En azından sistemi oturur..Bugün az biraz cılız sesler duyuluyorsa bunu savunanların düşünmsi gerekir öncelikle..Hata nerede diye..?
Tüm dünada gençlerin kutladığı etkinlikler vardır..Ama bunlarda yer alan gençler bir heyecan tutku istek taşırlar...Çünki yaşayacakları olayın tasarlanmasında planlanmasında mutlaka kendi payları vardır...Düşünceleri sorulur neler yapılması gerekebileceği hakkındafikirleri alınır..Kendi fikri sorulan kimse o olaya tepkide vermez..
60 yaşını aşmış kokoş morukların 13-18 yaş arasındaki gençlerin ne istediğin ne yaşamak istediğine karar vermesi bu sonuçları doğurmuştur.
İnsan ömründe bir kaç defa yaptığı bir şeyi bile unutmazken bu ülkenin tüm insanları bu düzenden en az 5 defa geçmişlerdir..Nasıl olurda benimsemezler unuturlar?
Demekki işin ruhu verilememiş millete sadece şekli enjekte edilerek herşey anlatılacağı zannedilmiş..Ruhu olmadığı içinde şekil çekilince hiç birşey hissedilmiyor..
Çünki şekil bile ithaldi..O şeklin Moskova'dan ithal edildiğini kaç genç biliyor acaba?
Şimdi tüm bunların asıl sebebine kendimden izah vereyim..Benim okuduğum yıllarda ülkede cumhuriyet elden gidiyor meselesi yoktu..Sağcısıda solcusuda cumhuriyetci idi..
Zaten tüm çocuklar gençler gibi dünaynın gerçek yüzünden habersiz öğrenciydik işte..
Ama 23 nisanları 19 mayısları hiç sevmedim...Hayatımın en galiz küfürlerini o günleri hazırlayanlara düşleyenlere planlayanlara yaptım...
Çünki kendilerine cumhuriyetçi diyen kokoş moruklar yüzünden hep sıkıntı çektik..Tuzları kuru bu elitler milletin neler çektiğini hiç anlamadılar..İnsanların yiyecek zor bulduğu dönemde her sene yeni bir merasim kıyafeti almak zorunda bırakılması ne demektir hiç anlamadılar.!!!5 çocuklu bir ailede bunun bugün bile ne manaya geldiğini göremeyecek kadar anlayışsızlar..Ben tören elbisesi alamadığım için 19 mayısa gitmedim.Ertesi günü tokat yedim..Söyleyin haydi?benim kırılın onurum çektiğim sıkıntı kaç tören eder kaç cumhuriyet eder?ülkemmi işgaldeydide vatan sağolsun diyecektim?
Cumhuriyeti yıkmak isteyenler varsa( ! ) bunların sorumlsu cumhuriyete şekille sahip çıkılacağını sananlardır -
Yılmaz Özdil'in çok anlamlı 19 mayıs yazısı
Dünyada 30 lu yaşlarına kadar işçi olup daha sonra siyasete girip 50 li yaşlarında dünyanın sayılı zenginlerinden biri olan bir başka ülke başbakanı göstererebilir misiniz?
Dünyada mevcut iktidarın yürüttüğü siyaseti beğenmeyip yanlışlarını ortaya koyduğu için hapse atılan gazeteci, siyasetçi, asker, memur, sivil vatandaş'ı olan bir başka cumhuriyet ile yönetilen ülke gösterebilir misiniz? ki dünyanın en büyük yolsuzluğunu bir başka devletin ispat ettiği insanları şartlı martlı tahliye eden ama siyaset yapanlara teröristlerle aynı kefeye koyup suçlu muamelesi yapan bir başka ülke demokratik ülke gösterebilir misiniz?
Ve kanla canla kurtarılıp dişinden arttırarak öz sermaye edinen bir ülkenin bütün bu kaynaklarını babalar gibi satarım diyen bakanı olan bir başka milliyetçilik ilkesine sahip ülke gösterebilir misiniz?
Ve 87 yıllık Cumhuriyet döneminde edinilen öz sermayeyi yok sayarak (satarak) yol yaptık diye övünen bir ülke göstrebilir misiniz?
Ve ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum diyen bir başbakanın, kadınlar çalıştığı için işsizlik oranı yükseliyor diyen bakanın mitinginde %90'ı kadınlardan oluşan bir kitle gördünüzmü?
Biz tutukluluk sürelerinin mahkumiyete dönüşmemesini istiyoruz diyerek 10 yıldır iktidar olan ve bu konuda hiç bir adım atmayan ama mağdurum da mağdurum edebiyatı yaparak milleti saf yerine koyan başka iktidar ve hakikaten buna inanan bir millet gördünüzmü?
Emeklilik yaşını 65'e çıkaran ve bu sizi etkilemiyor bundan sonra işe girecekelri etkiliyor (yani sana bişey yapmıyorum çocuğuna yapacam) diyerek oyunu her seferinde çoğaltarak o siyasete veren bir başka ülke gördünüzmü?
Hepinizin aile doktoru olacak diyerek (katılım payı+tahlil ücreti+Sağlık sigortası primi +Basamaklı sağlık paketi)ni haşırt diye geçiren daha sonra kamu özel ortaklığı adı altında bir yasa çıkararak devlet hastanelerini özel sektöre pazarlayan bir başka hükümet ve bir fil daha isteriz diyen millet gördünüzmü?
daha sayayım mı?
Durmak yok yola devam 2023 çok önemli bir devrin 100. yılı değil yeni bir devrin başlangıcı olacak.
Bu devir ne olacak onu da siz düşünüverin gari Allah sizede akıl vermiş dimi düşünün diye
siz ne için verdiğini sanıyordunuz? -
Sevgili Atam 10.yıl nutkunda ulusa seslenirlen...
Türk milleti çalışkandır...Türk milleti zekidir....demişti.
Umarım yanıltmayız -
-
Yakında bayram seyran derken üzerinde Atatürk yazan ne varsa silinecek. Atatürk orman çiftlikleri zarar ediyor, şehrin içinde kaldı vs, taşınmaları gündemde, Atamalar da zaten trajedinin zangocu oldu, offf yaaaaa. Yazık oldu ölenlere yada o zamanların çekilen çilelerine. -

bende görmemişim. Mobilde zor oluyo amaa