Arama
Günlük Kontrol Paneli
5.00 puan, 4 oy.

Ağustos Böceği

ThinkerBeLL 22 Ekim 2009 12:24 (Pembe Aydınlık)

Ağustos Böceğinin Hikayesi

Şu hikayeye bir de SUNAY AKIN gibi bakalım...

Bir ağustos böceği doğmadan önce toprağın altındaki bir larvada ortalama olarak 12 yıl bekler.
Evet, tam 12 yıl. 12 yıllık hapislikten sonra dünyaya gelen garibanın ömrü adında yazılıdır: Ağustos.
Yani topu topu bir ay...
Şarkı söyleyen yalnızca erkek ağustos böceğidir. Çünkü dişi, en güzel şarkıyı söyleyeni kendine eş seçecek ve çiftleşecektir.
Düşünsenize, 12 yıl
. . .

Gösterim 1380   Yorumlar 3  
5.00 puan, 4 oy.

Bana BENİ Anlatan -Alıntılar-

ThinkerBeLL 21 Ekim 2009 12:35 (Pembe Aydınlık)

Merhaba,

İnsanın kendini tekrarlaması hep trajik gelmiştir bana. Hele kendince yeni başlangıçlar yaptığını düşünüyorsa. Ancak devam edegelen durumlar da hep atbaşı gider yeni başlangıçlarda. Aslında değişen bir şey yoktur, sadece öyle düşünmek ister insan. Bir züğürt tesellesi yansımasıdır yeni beyaz sayfalar... Bir kandırmacadır farkındalığının yanı sıra.
Yani, özetlersek bu kaotik gibi duran hafiften pesimist (bu kelimeye de acayip tilt olurum, Türkçesi varken üstelik, merak
. . .

Gösterim 4897   Yorumlar 2  
5.00 puan, 4 oy.

3 Tel Saç

ThinkerBeLL 19 Eylül 2009 05:05 (Pembe Aydınlık)

3 Tel Saç
Bir varmış bir yokmuş, 3 tel saçı olan bir kadın varmış. Sabah olunca kalkmış, aynaya bakmış ve kafasında yalnız üç kıl saç görmüş.
"Hımm", demiş "Galiba bugün saçımı örgü yapacağım."
Öyle de yapmış, günü de harika geçmiş.
Ertesi gün kalkmış, aynaya bakmış, kafasında iki tel saç kalmış...
"H-M-M", demiş,"Bugün saçımı ikiye ayıracağım."
Dediğini de yapmış, harika bir gün geçirmiş.
Bir ertesi gene kalkmış,
. . .

Gösterim 1872   Yorumlar 9  
5.00 puan, 5 oy.

İçimizdeki Kurt

ThinkerBeLL 13 Ağustos 2009 17:52 (Pembe Aydınlık)

İçimizdeki Kurt

Cherokee kabilesinin yaşlılarından biri kabilenin gençleriyle hayat, aşk ve evlilik üzerine konuşurken şunları söylüyor:
-İçimizde iki kurt var ve bunların arasında da korkunç bir savaş...
Kurtlardan biri korkuyu, öfkeyi, kıskançlığı, pişmanlığı, açgözlülüğü, kibiri, kendine acımayı, küskünlüğü, aşağılık duygusunu, yalanları, üstünlük taslamayı ve benciliği temsil ediyor.
Diğeri ise; zevki, huzuru, sevgiyi, umudu, paylaşmayı, cömertliği,
. . .

Gösterim 2429   Yorumlar 4  
5.00 puan, 7 oy.

Atatürk'ün Türk Tanımı

ThinkerBeLL 5 Ağustos 2009 10:10 (Pembe Aydınlık)

Atatürk'ün Türk Tanımı
Atatürk'ün kurşun kalemle, iki küçük not kâğıdı üzerine sığdırdığı Türk tanımı...
Bu tanımı Atatürk, manevî kızlarından Afet İnan'ın yardım isteği üzerine hemen yazıvermiştir. Afet İnan, öğretmeni olan İsviçreli antropolog Profesör Eugène Pittard'ın, kendisine doktora tezi olarak verdiği "Türk Milleti’nin Özellikleri" konusunda Atatürk'ten yardım istemiştir. Atatürk, Afet İnan'ın önce kendi görüşlerini yazmasını istemiş, daha sonra fikrini belirteceğini . . .

Bu kategoride: Türkiye, Türk Ocağı
Gösterim 2906   Yorumlar 5  
Sayfa 5 / 9