Arama

Balık Burcu ve Aşk

Güncelleme: 9 Ekim 2009 Gösterim: 7.590 Cevap: 4
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ağustos 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Balık ilk bakışta büyüleyicidir. Genellikle çok kibar ve yumuşacık bir tarzı vardır Balık insanının. Aslında, bir romantizm ve rüya aleminde yaşar. Hassas, gizemli özelliklerinin yanında, psişik yetenekleri de yaşamında önemli rol oynar. Kolayca sevmeye ve aşık olmaya yatkın bir yapısı vardır.

Sponsorlu Bağlantılar
Balık doğru insanı buluncaya kadar, pek çok aşk ilişkisi yaşayabilir. Sürekli bir ilişki için, duygusal ihtiyaçlarına karşılık bulması ve kendini güvenlikte hissetmesi gereklidir. Her türlü insana ve ortama kolayca adapte olabilen Balık insanları, gerçekten çok çekicidirler. Bir Balık insanının gönlünü kazanmak için, dış görünüşüne iltifat etmek, ya da yaptığı bir şeyleri takdir etmek doğru bir başlangıç olur.

Eğer Balık'a yeterince düşünceli, nazik, sevgi gösterebilen tavırlarla yaklaşılırsa, karşılığında inanılmaz bir sevgi ve sadakat verecektir. Eğer Balık ilişkide eleştirel yaklaşımlar ve sadakatsizlik görürse, tolerans gösteremeyip, incinip, yıkılan özelliktedir. Balık insanı sevdiği için her şeyi yapabilecek ve göze alabilecek kapasitededir. Bir kere sevdiği zaman, tüm vaktini, enerjisini ve kaynaklarını bu insan uğruna harcayabilir. Balık sanata ve karşılıklı iletişim kurmaya bayılır. Mistisizm, doğaüstü, deniz ve güzel sanatlar ilgisini çeken konular arasındadır.

Bu hassas burcun üyeleri, reddedilmeyi ya da tamamıyla gözardı edilmeyi hiç sevmezler. Oldukça iyi bir dinleyici olan Balık insanları, aynı zamanda başkalarına empati duymakta da ustadırlar. Balık aradığı sevecen, sadık ve şefkatli eşi bulduğu zaman, başka hiç bir şey O'nu aşkından döndüremez.

Seçtiği ve sevdiği eşinin yaptığı her şeyi, verdiği her kararı karşı çıkmaksızın kabul eder. Oldukça romantik ve duygusal bir aşık olan Balık insanı, sevdiğinin ihtiyaçların cevap verebilmek adına her şeyi yapabilir.

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Temmuz 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Balık Burcu Temmuz Ayı Yorumu
Aşk ve İlişkiler
Sponsorlu Bağlantılar

5 Temmuz -1 Ağustos tarihleri arasında, İkizler burcunda seyrini sürdürecek Venüs gezegeni siz Balıklar için, her 225 günde bir tekrarlanan süreç olarak değer taşımakta. Öncelikle yuvanızla alakalı konulardaki paylaşımların, iletişiminin göstergesi anlamına gelen bu enerji, aile içindeki her türlü bağlantının, problemlerin gündeme gelerek çözülmesi adına etkilidir. Kimi zaman kardeşlerinizle ilgili kimi zaman yakınlarınızla alakalı her konu eviniz içinde konuşularak çözümlenilmeye çalışabilir. Merkür gezegeninin de bu alanda geri hareket yapacağını hesaba katarsak, doğal olarak hem evliliğinizi veya ilişkinizi iletişimsel anlamda gözden geçirme zamanınızdır. Zihinsel uyumun ev alanı içinde mutlaka sağlanması gereken zamandır. Kişisel olarak ahenk içinde ve huzurlu bir dönem geçirmek için, öncelikle dengeli bir paylaşımın sağlanması gerekmektedir. Venüs İkizler burcunda mantıklı bir bağ kurmak gerektiğini de göstermektedir.
Aile içi ilişkiler yüzeysel olmamalı, birlikte yaşadığınız kişiyle paylaşımlarınızı düzene koymalı, dışarıdan hiç kimsenin evinizdeki sorunlara karışmamasını sağlamalısınız. Bu dönemde duygularınızı tarafsız bir bakış açısı altında incelemeniz ve bilinçaltınızdaki çelişkilerden muhakkak uzak durmanız, karar verilmesi gereken konularda her ayrıntıyı gözden geçirmeniz lazımdır. Sizler bu dönemde evinizi sosyal hayatın merkezi gibi görerek, dostlarınızla, arkadaşlarınızla paylaşım içinde olabilirsiniz.

Kimileriniz için bu süreç yuvanızda vakit geçirmek isteğinizin belirtecidir. Bekar balıklar için bu dönem evlilik konusunun kimi zaman aile üyeleriyle konuşulduğu fakat kararsız kaldığınız bir süreç olabileceği gibi, aynı anda iki ev arasında koşuşturmanız da mümkündür. Bu dönemde dikkat etmeniz gereken en önemli konu, hassasiyet içinde düşünmemek, olaylara ne kayıtsız ne de fazla duygusal bakmamaktır. İç dünyanızdaki güven hissinizin yükselmesi için, balık hassasiyetini dengede tutmanız kesinlikle gereklidir.

21 Haziran – 22 Temmuz tarihleri arasında, aşk evinizde ilerleyecek Güneş gezegeninin Yengeç burcundaki seyrinden geçtiğimiz Haziran ayında sizlere bahsetmiştim. Tabi yine hatırlamanızda fayda var. Bu etki altında, duygular alemi sizi farklı bir konuda düşünmeye zorlar. Yani, aşkla büyümek aşkı teninde hissetmek isteyen yürek, geçmişini hatırlar. Bu durum, bir yol ayrımında hangi yöne gideceğini bilemeyen bir yolcunun haline benzer. Öylece durur ve bekler. Bu bekleyişte kendi yüreğinin sesine kulak vermesinin daha doğru olacağını düşünür. Bu durum, derin sulardan sığ yüzeye çıkarak keşifte bulunmak isteyen bir balığın, korku içinde kendi karanlığına dönmek istemesine benzer. Çünkü geçmiş bildiği, gelecek ise bilmediği bir yerdir. Sevgili Balıklar Güneşin Yengeç burcu seyri, aslında böylesine çelişkili bir zaman diliminin simgesidir. Fakat bu bir Balık için yabancısı olduğu bir hal değildir. Bu süreçte yapılması gereken tabi ki geçmişin tekrar gözden geçirilmesi fakat mutlaka, ya onarılarak düzenlenmesi veya tümüyle geride bırakılarak devam edilmesidir. Bu enerjiyi olumlu şekilde kullanmanın yolu ise, önce geçmişinizle barışmak, sonra onu uğurlamak ve yeniye yer açmaktır.

Bu süreç, duygu dünyanızla alakalı her konuda güvencenizi ön planda tutarak ilişkiler yaşamak istemeniz, sizde bu hissi uyandırmayan, tedirgin eden ve geleceği olmayan kişiden uzak durmanız gayet doğaldır. Duyarlılığın yoğunlaşacağı bu süreç, bir Balık için büyümek ve gelişmek adına sesini yükseltmeyi ve kendine yeni bir yol çizmek için eskiyle alakalı herşeyi geride bırakmayı kabul etmesi gereken bir dönemdir. Artık bir dönem kapanmak üzeredir. Bu tarihlerde, hem geçmiş ve hem gelecek aynı anda sizi kendi tarafına çekmeye çalışabilir. Bir bakarsınız geçmiş bildiğiniz yerde durmakta ve size dön demektedir ama gelecek ise tam önünüzde size gülümsemekte hadi gel diyerek çağırmaktadır. Burada vereceğiniz karar, eskinin deneyimlerini ve yaşanılanlarını unutmadan yeniye yer açmak ve edindiğiniz tecrübelerin ışığında yol almaktır. Güneşin bir daha bu alandan transit geçmesi için en az bir yıl beklemek gerekeceğinden aşk hayatınızla ilgiyi konularda mantıklı düşünmeye çalışmanın önemini her yıl olduğu gibi yine görmekteyiz.



Alıntı: Kaliteli Hayat

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Ağustos 2009       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Ağustos Ayı Balık Burcu Yorumları

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Balıklar Ağustos ayında aşk hayatınızla ilgili konularda iki önemli enerjinin etkinliğini görmekteyiz. Birincisi Venüs gezegeninin Yengeç burcundaki hassasiyet dolu, yıllanmış ilişkileri besleyen, koruyan ve yüreğinizdeki aşkı büyüten, sahiplendiren enerjisi, ikincisi ise, ciddi ilişkiler evlilik evinizde bulunan mantıklı düşünmeyi ve gerçekleri net olarak görmeyi sağlayan tarafsız gözlem gücüne sahip Başak burcu seyri. Bu iki enerji de aralarındaki görünüm dolayısıyla ne ilginçtir ki, bir yandan duygularınızla hareket ederken, aşkı sevgiyi yüreğinizde büyütmeye çalışırken, diğer yandan gerçekçi ol, ilişkini tam manasıyla anlamaya çalış diye sizi bir öğretmen gibi uyaran mantığınız arasındaki sevimli paslaşmanın göstergesi gibi.

1 Ağustos-26 Ağustos tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerleyecek Venüs gezegeninin burcunuzla oluşturduğu olumlu görünüm aşk konusunda her zamanki verici ve cömert tutumunuzun bu sefer karşılığını görebilmeniz açısından etkileyicidir. İlişkiniz olsun veya olmasın Balıklar bu süreçte, kendilerini sahiplenecek, kendiyle çelişkiye düşmeyecek, sorumluluk bilincine sahip, kendi gerçeğinin farkında olan partnerlere doğru yönelim ihtiyacı duyabilirler. Her ne kadar ciddiyete dönüşmesi aşamasında pek yeterli olmayan bu enerji geçmişte kalan ilişkileri canlandırıcı bir etki yarattığı gibi, küskünlükleri de ortadan kaldırıcı bir niteliğe sahiptir.

Bu tarih aralığında duygularının farkında olan ve bunları değerlendirmeye çalışan yüreğiniz empatide bulunmaya da dünden hazırdır. Çünkü yaşanılan süreçte yeni bir ten, yeni bir soluk ve yeni bir insanla birleşmek, onunla bütünleşmek öyle kolay iş değildir. Kaldı ki bir Balık için şefkat ve merhametin, olumlu sonuçlara inanmak isteyen, karmaşa içinde yönelimini kaybetmekten korkan duyarlı birinin öyle kolay kolay geçmişi toprağa gömmesi kolay değildir. Geçmiş derken burada kastettiğim sizin yüreğinizde yer etmiş, evet bu adam veya evet bu kadın dediğiniz kişiden söz ediyorum. İşte böylesine sevdiğiniz ve böylesine sahiplendiğiniz kişiyi arar ruhunuz. Çünkü onunla olduğunuz takdirde kendinizi rahat hissedeceksinizdir.

Mütevazi Balıklar için bu dünyanın değil, derinliklerin kanunu geçerlidir. Çünkü onlar yüzeyle ilgilenmeyi çoktan bırakmışlardır. Gerçeklerin acı ve incitici yanlarından ziyade kendi dünyalarının derin mavilikleri onlar için her zaman huzur ve güvenliğin Yengeç burcu seyirlerinde yaşanan aşk, Ay ışığının yürekle valsine benzer. Işık sizi takip eder, siz de ışığı. Sarmaş dolaş bedeninizde sadece sizin duyduğunuz yürek çarpıntılarını kaç kişi anlayabilir ki? Ama siz çok iyi anlarsınız. Bu yüreğin kim için nasıl attığını. İşte o bilme aşamasında:
4 Ağustos tarihi geldiğinde, Merkür gezegeninin Başak burcundaki katı ve tok sesi duyulur. Aşkla hiç alakası olmayan, aşkı pratik ve somut gerçeklerle sınırlamaya çalışan, neyin yararlı neyin yararsız olduğunu kalın çizgilerle belirlemeye çalışan bilincin sesidir bu. İçinde duygu barındırmayan bu ses, gerçekçilik terazisinin yürekte kurulması halidir. Terazinin bir kefesine aşk konur, diğerine mantık. Hangisi ağır basacaktır, tartılmaya başlanır. Sonuç şudur. Aşk adı üstünde aşk gibi yaşanacak, kısa veya uzun, gelecek veya geçmiş, doğru veya yanlış farketmeyecek fakat ilişki belli bir zaman sonra Merkür tarafından yargılanarak ne yönde ilerlenileceğine karar verilecektir. İşte böyle sevgili Balıklar. Bu süreçte ne olursa olsun bağımlılıklarınızın esiri olmadan duygularınızın gerçek anlamda farkına varmanızı tavsiye ediyorum.

Alıntı
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2009       Mesaj #4
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Eylül Ayı Balık Burcu Yorumları

Aşk ve İlişkiler

4 Eylül tarihinde burcunuzda meydana gelecek Dolunay, direkt olarak kendi isteklerinizle partneriniz arasındaki kutuplaşmanın göstergesi olabileceğinden, içinde bulunduğunuz şartların farkında olarak, sakin ve sabırlı bir şekilde hareket etmeniz faydalıdır. Bazılarınız oldukça zorlu bir beraberlik yaşıyor olabilir. Sorunlar nedeniyle birbirinizi anlamakta güçlük çekiyorsunuzdur. Kimileriniz karşılıksız veya henüz adı konmamış bir beraberliğin rüzgarında bir yaprak misali savruluyor olabilir. Bir kısmınız dış etkenler nedeniyle veya partnerinizin içinde bulunduğu durumdan dolayı bir araya gelmekte zorluk çekiyorsunuzdur. Veyahutta uzun süredir doğru bir ilişki yaşamadığınız için artık umutlarınız tükenmiş olabilir. Hangi durumda olursanız olun, Dolunay bana göre, kişinin içinde ilişki sorunlarını aydınlatıcı evrensel bir projektör ışığı gibidir. önemli olan bu ışığın anlamını iyi kavramaktır.

Eğer gerçekçi bir gözle bu ışığa bakarsanız göreceğiniz herşey, bundan sonrasında daha mutlu ve doyumlu bir beraberlik yaşamanız adına etkilidir. Eğer tam tersine kapkara bir gözlükle ışığa bakarsanız göreceğiniz şeyin gerçekle alakası olmayabilir. Ancak kendinizi rahatlatırsınız ama hakikatler apaçık ortadadır. Bu Dolunay, beraberliğinizde şartların beklenmedik bir şekilde değişimi olabileceği gibi, yaptığınız fedakarlıkların da simgesidir. Yoğun bir şekilde karşınızdaki adına iyilik güzellikler düşünürken, ilişkinin istediğiniz seyirde gelişmeyişi duygusal açıdan kendinizi mutsuz hissetmenize yol açabilir. Bedensel arzularınız bu beraberlikte tatmin olmuyor, bazen kurban durumuna düştüğünüzü hissediyorsanız lütfen mantıklı hareket ediniz. Kaçış-bağımlılık arası bir ilişki yaşamaktan uzak durunuz. Eğer bu birliktelikte yerine oturmayan, eksik kalan noktalar varsa, geri hareket süresince gözden geçirmelerde bulunun. Bu konularda geri hareket belki ıssızlaştırıcı bir dönem olabilir. Fakat şu bir gerçek ki, kişiyi daha gerçekçi düşünmeye sevkedicidir.

6 Eylül-17 Eylül arası Terazi burcunda geri hareketine başlayacak ciddi ilişki ve partner evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin etkisi altında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ilişkinizle ilgili konulardaki paylaşımları tarafsız bir şekilde mercek altında almanız ve nasıl bir beraberlik yaşıyorsunuz öncelikle bunu net olarak saptamanızdır. Eğer bay bayan iyi olmak adına hareket ediyorsanız bu durum kimi zaman öfke patlamaları şeklinde reaksiyonlar göstermenize sebep olabilir. Karşılıksız veren, destekleyen bir kişi iseniz, sonunda bağımlı bir ilişki kurmanız mümkündür. Her bağımlı ilişki bir süre sonra, yapılan herşeyi mazur görmeniz anlamına gelir ki, bunun size kesinlikle faydası olmaz. Maddi çıkarlara veya herhangi bir paylaşıma dayalı bir ilişki yaşıyorsanız, o zaman işler yoluna gitmediğinde daha fazla fedakarlık yapmak için gereksiz risklere gireceksiniz demektir ki bu da oldukça yanlıştır. Bu tarihler arasında, ilişkinizi bir terazi gibi düşünerek, artı ve eksilerini kefeye yerleştirmeniz en doğrusudur. Yine bu tarihler arasında karşınıza çıkabilecek bir kişiyle henüz herşey yerine oturmadan cinsel bir ilişkiye girmek sakıncalıdır. Öncelikle bu kişiyi tanımanız en doğrusudur. Partneriniz karar vermekte zorlanan, sırf işler yolunda gitsin diye sorunları örtbas eden bir kişiyse daha da dikkatli olmanız gerekebilir.

18 Eylül -28 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda geri harekette olacak Merkür gezegeni, partner evinizle birebir alakalı olduğundan geçtiğimiz aylık yorumunuzda da belirttiğim gibi, mantıklı düşünmek adına sizlere sunulmuş bir şans anlamındadır. Belki geri harekette iletişimsel konularda sorunlar yaşayabilirsiniz. Fakat şu bir gerçek ki, içinde bulunduğunuz durumun ve yaşadığınız ilişkinin hayatınızdaki önemini çok daha net kavrayabilirsiniz. Bu süreçte sorunlu ilişkisi olan Balıklar yargılayıcı tarzda davranmadan fakat aşırı duyarlılık da göstermeden, bilinçli bir şekilde hareket etmelidirler. Bu dönemde mükemmellik arzusu fazlasıyla yükseldiğinden, kişi ilişkisinin nasıl bir özellikte olduğunu sorgulama gereği duyabilirler. Yalnız bu sorgulama yapılırken, ani kararlardan uzak durmalı, süre bitimine kadar incelemeler sürdürülmelidir. Geri hareket dönemleri kimi Balıklar için geçmişte yaşanan bir ilişkinin özlemini yüreğinizde taşımanız anlamına geldiği gibi, tam tersine yaşanan ilişki nedeniyle kaybettikleriniz konusunda duyulan pişmanlığında da göstergesi olabilir. Bu dönemi doğru bir biçimde kullanmanın yolu, görmek istediğiniz şekilde değil ,hakikatler doğrultusunda beraberliğinizi gözden geçirmenizdir.

20 Eylül sonrası yani geri hareket devam ederken başlayacak Venüs gezegeninin Başak burcu seyri, Venüsün bu burçta zayıf enerjili olması nedeniyle, Ekim ortasına kadar, ilişkilerde duygusallıktan ziyade mantığın ön planda olması anlamına gelmektedir. Ayrıca bu enerji, çalışma ortamınızda yaşanan bir aşkın işareti olduğu gibi, paylaşımlarınızda ortaklaşa hareket etmenin de göstergesidir. Yalnız bu enerji altında, ince eleyip sık dokuma fazlasıyla yoğundur. Partneriniz ilişkide fazla titiz davranışlar sergileyebilir veya size karşı sevgisini sunmakta kimi zaman çelişkili tavırlar gösterebilir. Bu halleri ise kafanızı oldukça karıştıracağından, hangi yönde hareket etmeniz gerektiğini kimi zaman tespit etmeniz zorlaşabilir. Gördüğünüz gibi Eylül ayı gerek geri hareket gerekse diğer etkiler nedeniyle kendi içinde durgunluk getirici ve içsel anlamda sorgulamalarda bulunmanıza neden olucu bir ay olarak dikkat çekiyor. Bize düşen öncelikle kendimize olan sorumluluklarımızın farkında olmak, ölçülü ve ılımlı bir şekilde hareket etmek, detayları fark ederek değerlendirme altına almaktır.


Kaynak: Mynet
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
9 Ekim 2009       Mesaj #5
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Balık Burcu Aylık Yorumu
Ekim ayına genel bakış

4 Ekim tarihinde meydana gelen Koç burcu Dolunayı, maddi kazancınızla ilgili yaşam evinizde etkili olan önemli bir gökyüzü oluşumudur. Parasal durumunuz veya diğer kişilerle mali ilişkilerinizde dikkatli olmanız gereken bu etki altında bazı gelişmeler nedeniyle maddi açıdan güce olan ihtiyacınız artabilir. Hesaplanmayan masraflar veya ödemeler gerginlik yaratıcı olduğundan ek gelir sahibi olmak ve hayatınızı daha düzgün hale getirmek için çaba sarfetmeniz gerekebilir. Yatırım konularında dikkatli olmalı, bütçeniz sınırları içinde hareket etmeye özen göstermelisiniz. Mali iniş ve çıkışlara karşı önlemci olmanız sizi olabilecek sıkıntılar ve gerilimden koruyabilir. Aşk hayatınızla ilgili meselelerde tarafsız düşünmenizi ortadan kaldırıcı, duygusal ihtiyaçlarınıza göre cinsel istekliliğinizi arttırıcı olan Mars gezegeninin seyri isteklerinizle arzularınız arasındaki ikilemi ortadan kaldırıyor. Lakin fazla duyarlı tepkilerden uzak durmanız gerekiyor. Ciddi ilişkisi olanlar veya evliler ise aralarındaki kişisel, iletişimsel farklılıkları nedeniyle Ekim ayı boyunca zıtlaşmalar yaşayabilirler. Dikkatli olmak gerekiyor. Maddi konularda ise, işbirliği şart. Evlilik, ortaklık, miras, sigorta yoluyla elde edilen gelirlerle ilgili değişimler söz konusu. 12 Ekim tarihinde geri hareketi sona eren ikinci yöneticiniz Jüpiter özgür hareket edebilmeniz adına size destek verirken, Satürn gezegeninin Terazi burcunda etkinliği ortak mali konularda yaşanacak iki buçuk yıllık bir döngünün başladığını haber vermekte.

Aşk ve İlişkiler:

25 Ağustos-16 Ekim tarihleri arasında aşk hayatınızla ilgili konularda etkili olacak Mars gezegeninin Yengeç burcu seyri altında, oldukça kırılgan, duygularınızı kontrol edebildiğiniz zamanlarda gayet anlayışlı ve duyarlı, sevecen ve kabullenici olan siz, kontrolünüzü kaybettiğinizde mutsuz ve hüzünlü biri olmanız mümkün. Kendi yaşamınızı başkalarıyla karşılaştırırken kimi zaman hayatı suçlayabilir, istekleriniz söz konusu olduğunda onların peşinden yerine, herşeyin ayağınıza gelmesini arzulayabiilrsiniz. Duyarlılığınız aşk hayatınızla ilgili mevzularda ön plana çıkarken, olumsuz bazı durumlar oluştuğunda kendinize acımanız mümkün. Bunların tümü bu enerjinin olabilecek negatif yanları hakkında bilgilenmeniz açısından değerli. Tabi ki Mars Yengeç burcu seyrinde tümüyle rahatsız edici bir enerji değil. Burcunuzla uyumlu açı oluşturduğundan, bir yandan sahiplenilmek, korunmak ve kollamak isteyen ruhunuz, dış dünyadaki gerçeklerin farkında olmamanız halinde üzülmeniz anlamına gelebilir. Benim tavsiyem öncelikle bağımlılıklarınızın altını şöyle bir çizmek.Yani yaşadığınız ilişkinin sizin hayatınızda eski bir alışkanlık mı yoksa gerçekten mutlu olmanızı sağlayan bir beraberlik mi olduğunu iyi tespit etmek. Çünkü bu ikisinden oldukça farklı.

20 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında Başak burcunda ve evlilik evinizde ilerlemesini sürdürecek aşkın gezegeni Venüsün seyri sizin dünyaya bakış açınızla partneriniz arasındaki farkı iyice belirginleştiriyor. 2007 yılından bu yana karşıt burcunuzda ilerlemekte olan Satürn etkisini de hesaba katarsanız birlikte olduğunuz partnerin yaşamsal engelleri veya ikilemli tavırları sizi rahatsız etmiş olmalı. Bir yandan tam olarak durduğunuz noktayı bilmek isterken, belirsiz durumlar nedeniyle kuşkulu ve eleştirel bir insan haline gelmeniz gayet kolay. Çünkü kendinizi tam olarak güvende hissetmemenin sıkıntısı içindesiniz. Bu arada ilişkinizle ilgili mevzularda bilgi toplamaya beraberliğinizin tam olarak durduğu yeri öğrenmeye çalışmanız, kendi görüşlerinizi ifade etmek yerine başkalarının düşüncelerini benimseyerek ilişkinizi analiz etmeniz bu enerjinin yansımaları altında zorlayıcı faktör olarak sıralanabilir. Tabi ki yükselen burçlarınızın farklılığına göre bu durumun tam tersi de görülebilir. Partnerinizin çelişkili ifadeleri veya etrafındaki insanların onayını almadan hareket edemiyor oluşu rahatsızlık verici olabilir. Sorumlulukların eşit dağılmadığı bu ilişkide doğal olarak tatmin olmak zor. Nitekim 13 Ekim günü Venüs ve Satürn gezegenlerinin ilişki evinizdeki kavuşumu duygusal konularda kendinizi son noktaya gelmiş gibi hissetmenize neden olabilir. Yani üzerinizdeki baskılar, engeller artabilir. Bir şeyler yapmak lazımdır. Fakat düzeltilecek o kadar çok vardır ki nereden başlayacağınızı bilemezsiniz. İşte bu noktada Merkür gezegeninin beraberlik evinde 10 Ekim tarihine kadar devam edecek güçlü Başak burcu seyri, mantıklı düşünmek ve iyi analiz etmek zorunda olduğunuzun göstergesidir.

İlişkisi olmayanlar açısından bütün bu enerjilerin anlamı bugüne dek yaşanılanların genel bir muhasebesini yaparak artık doğru düzgün bir beraberliğe olan ihtiyacınızın büyüdüğünü göstermekte. Hayatınızda sorun istemiyorsunuz. Artık insan sarrafı olmuş durumdasınız. Karşınıza çıkan kişinin aklı başında mı, yararsız mı, iki yüzlü mü yoksa gelip geçici biri mi olduğunu şıp diye anlar haldesiniz. O yüzden güzel sözlere verilen vaatlere kanacak haliniz yok. Satürnün derslerinin ne kadar ağır olduğunun farkındasınız. Siz artık kalıcılık istiyorsunuz eğer olmuyorsa anında güle güle diyecek kıvama geldiniz. Ekim ayındaki enerjiler açıkçası yeni bir ilişkiden ziyade cinsel paylaşımların işareti olarak önemli gözüküyor. Fakat bunlar romantizm olgusu çerçevesinde yaşanan fakat ne yaşadığınızın bilincinde olduğunuz heyecanlı tutkulu birliktelikler şeklinde. İçinizdeki ses, cana yakınlığınızı ve çekici olduğunuzu fısıldar gibi. Dönemin kendine has doğası nedeniyle akışa göre şekil almaktan yana olacağınız bu enerji altında, kişisel bakımınıza fazlasıyla önem verebilirsiniz. Dişi veya erkek kimliğinizi en çekici yanlarınızla sunmaktan ve yaşamaktan yana olacağınız bu kısa süreçte, karşınızdaki insanı tutkularınızla güzelliklerinizle kendinize tutsak etmeyi başarabilirsiniz. Lakin iç dünyanızda hayatla sanki dalga geçer gibisinizdir. Madem istediğim gibi biri yok, o zaman bakalım hayatın tadına şeklinde düşünebilirsiniz. En belirgin ihtiyacınızın paylaşım, en çok istediğiniz şeyin huzur olduğu bu süreçte kendinizi güvende hissetmediğiniz açıktır. Hayatın bir yandan tadına varırken, rest demeye hazır fakat elindeki kartların da bilincinde olan bir oyuncuya benzeyebilirsiniz. Bu oyuncu artık ne yapması gerektiğini, rakibini çok iyi bilmektedir. Fakat herhangi biri için artık parmağını kaldırmaktan yanadır. Hayatına giren kişinin onu şöyle sıkıca sarmalayıp kendine getirmesi lazımdır. İşte o kişi gelene kadar bu dönemi hoş bir şekilde geçirmeye karar vermiştir. Gerçekler ise gölge gibi yanındadır.



Kaynak: Mynet


Benzer Konular

9 Ekim 2009 / ChosenoNe Burçlar
9 Ekim 2009 / Misafir Burçlar
19 Aralık 2009 / Lavie Burçlar
22 Ocak 2012 / Misafir Burçlar
25 Aralık 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap