Arama

İstenilen rüyayı görmek mümkün mü?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 20 Ekim 2018 Gösterim: 15.049 Cevap: 10
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
22 Kasım 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
İstenilen rüyayı görmek mümkün mü?
EN İYİ CEVABI nötrino verdi

Rüyalar!

  • Bilim dünyasında rüya, bir çok yönden aydınlatılamamış muğlak bir konu olarak görülür. Bu bağlamda yapılan çalışmalar doğrultusunda görülen rüyalar türlerine göre sınıflara ayrılmıştır.Bu rüyalardan biri de parapsikologların Lucid rüya adını verdikleri rüya türüdür. İlgili rüyanın, rüyayı gören kişi tarafından kontrol edilebildiği söylenir. Lucid rüya gören kişi gördüğü rüyanın farkındadır. Bu bir anlamda rüya içinde rüya görmekle eşdeğerdir ve bu tür rüyalar oldukça net hatırlanır. İstenilen rüyayı görmek ifadesiyle aslında görülen rüyayı yönetmek kastedilir. Bunun yanında Lucid rüya ile astral seyahat olgusu birbirine karıştırılır bazen. Ancak iki olgu arasında ince bir fark vardır. Astral seyahat olgusu uyku-uyanıklık arası bir hal olduğu için ilgili olguda gerçek bir farkındalık söz konusudur. Lucid rüyada ise rüya içerisinde bir farkındalık vardır!
Rüya Nedir?
Astral Seyahat

Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen Safi; 20 Ekim 2018 01:08
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Eylül 2010       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İstediğin rüyayı görebilirmisin bilmiyorum ama rüyalarını kontrol edebilirsin...

Sponsorlu Bağlantılar
Genelde rüya görmek için abdestli olmak gerekir...
10 Kez Bismillah Çektim Sonrada televizyonun karşışında uyuya kaldım.
gerçektende izlediğim filmin içindeydim sanki

rüyalar genelde yaşanan ve bliinçaltı düşüncelerin yansımasıdır bu yüzden sen zaten müdahale etmiş oluyorsun ....

ayrıca uykuyla uyanıklık arası zamanda zaten dışarıdan gelen sesler rüya ile birleşir rüya gibi görülebilir ...
bunuda deniyebilirsiniz...
Kroot - avatarı
Kroot
Ziyaretçi
22 Eylül 2010       Mesaj #3
Kroot - avatarı
Ziyaretçi
kisilerin ruyaları istenilen sekilde gorune bılır Bilinc altı dedımız olaya gırer..
Birseyı cok ıstersen veya bır seyden cok etkılenırsen bılınc altına bu yerlermıs olur bunu ruya seklınde gorebılırsın veya bır seylerı hayal ederek uyu emınol uykuya daldıgında hayellerın gercek olucak Msn Happy
herneyse abdestle pek alakalı oldgunu sanmıyorum bu konun bunuda belırtmıs olayım
ayrıca ınsanlar uyuduktan sonra yaklasık 30 kadar ruya gorur fakat hatırlamaz bu peryotlar 5 - 3 -4 dakıkalık olabılır bunu daha kapsamlı ogrenmek ıstersen lise 2 piskolojı kıtabını ıncele..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Eylül 2010       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
istediğiniz rüyayı görmek için mesela smackdown uyuduğunuzda onu dinleyin mesela jeff in şarkısını dinleyin ama o şarkının jeff in şarkısı olduğunu bilmeniz gerekir biz denedik kuzenimle ilk ben sonra o yaptık o uyurken john cena nın şarkısın istedi bende onu açtım ve yemin ederimki o gece crüyasında john cena olarak kendini görmüş ama değişik sanki sadece o var ve istediğini yapıyor sanki şarkıyı o söylüyor yani banada jeff de aynı şey oldu bu sefer başka bir yöntem denedik bilgehan demirin sunumunu buse fer ilk bendim bana velican yani kuzenim jeff vs rey jeff vs cm punk world heawyweight championihp i dinletmiş bende rüyamda aynısını gördüm ama şöyle birazcık değişikti yere düşünce acı hissetmiyodum sankki ama bağırıyodum rüyamda nese velicanda john cena vs randy orton wwe championishpi öle dinledi uyurken sonrada ben de uyudum saten sonra yani o anlatımlı maç tekniğinden sonra rüya görmüosun yatıosun sadece
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Eylül 2011       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bana gore dualarla cok alakası var nedenmı uyku demek olumn yarısı demektır uykuday ken gorulen ruyların pısıkoljıyle uzaktn yakından hıc bır ılgısı yok ruya ruhanı anlamda baska bır boyutta gezıntı yapmak bana gore bu bılımsel acıklamalar bı torba dolusu zırvalıktn baska bısı degıl.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Kasım 2011       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
abdest le bence alakası yok ama bunun öyle bir yöntemi varki yapınca ne istersen onu görüyorsun ben bi dergide öğrenmiştim ama dergiyi okuyucağım akşam halı sahada kaybettim şimdi nette arıyorum bunu
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Ağustos 2015       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Gerçekten çok fazla görmek istediğim bir insan vardı. Adıyla çok hayaller kurduğum bir insan kendisi. Rüyalarımda beraber olalım istedim,gülen yüzünü sadece rüyamda da olsa görmek istedim. Çok fazla araştırma yaptım. Lucid rüya karşıma çıktı ilk. Araştırmaya başlamadan önceki gece hiçbir hazırlık yapmadan Lucid olmuştum ve görmek istediğim kişiyi görmüştüm. Onunla vakit geçirdim. Yeniden lucid olmak için çok şey denedim ama olamadım. Yine de bazı günler 'onu' görmeye devam ettim. Artık onu görmediğim günler de eksik hissetmeye başladım sanki bağımlı gibi.

Her neyse 1-2 gün önce yatmadan evvel abdest alıp 9 kere "Ela ya lemu men halak ve huvel latiful habir" diyerek
uykun gelinceye kadar da Ya latif ya Habir diyerek
rüyada istediğimizi görebileceğimizi öğrendim. İlk gün denedim. Olmadı. Heyecanlandığım için sağa sola döndüm durdum sabaha kadar. Tekrar araştırmaya başladım bu duayla ilgili yorumlara falan baktım. Gece abdestimi aldım. Duayı falan okumadan önce. Deli gibi ağlamaya başladım. Allah'ım sen bana yardım et şu şu kişiyi göreyim bu gece rüyalarıma girsin. Allah'ım sen bu dualarımı duy. O kadar çaresiz hissettim ki kendimi.Baya baya 10 15 dakika dua edip ağladım. Gerçekten de Rabbim yardım etti bana bunu yazdığım gece rüyamda gördüm onu. O kadar şükür ettim ki..

Gerçekten çok fazla görmek istediğiniz birisi varsa, Allah'a kalbinizi açın, dua edin. Allah ile aranızdaki tüm engelleri kaldırın. Allah her şeyi duyan ve görendir. Dualarınızı kabul edendir. Bu kadar uzun yorum, hatta yorum ilk defa yapıyorum. Hepsini okumazsanız son satırları okuyun derim :p
Martinaa - avatarı
Martinaa
Ziyaretçi
29 Ağustos 2015       Mesaj #8
Martinaa - avatarı
Ziyaretçi
Olmaz olmaz demeyin.. Bizzat kendim yapıyorum bunu..
Denemenizide tavsiye ediyorum.. Biliyorsunuz rüyalardan mesaj alanlar az denilmeyecek kadar fazlalar..

Istediginiz rüyayi görmek veya uyandiginizda rüyanizi hatirlamak ister misiniz?

Uykunun hizli göz hareketi ( REM - rapid eye movement) fazi çogu rüyalarin görüldügü fazdir. Yeni dogan bebekler, hatta fetuslar bile REM fazinda rüya görürler. REM pozisyonunda, gözler hariç hiçbir kasimiz hareket etmez, nerede ise bir sanal felç geçiririz. Rüyalar gerçekte sürekli devam eden bilinçalti dalgalanmalari temsil eder. Ayni zamanda fiziksel tansiyonun, stresin serbest birakilmasidir.

Istediginiz rüyayi görmenin yolu bu bilinçalti aktivitelerin farkina varmaktan geçmektedir. Bunu basarabildigimiz taktirde rüyalarimizin içerigini de kontrol etmemiz mümkün olur. Kabul edersiniz ki kendimizin senaryosunu yazdigi bir rüyayi hatirlamak elbette daha kolay olacaktir. Rüyalarini kontrol etmeyi becerebilen insanlara rüyalari sanal aktivitelerden daha gerçek, kisiler ve objeler daha canli gözükür. Ve çogu zamanda rüyada gördükleri kisiler ile mantikli iletisim kurabilirler.
Bilinçalti aktivitelerini kontrol edebilen kisiler, rüyalarindaki karakterleri yaratabilir, isterlerse yok edebilirler. Sadece istemek yeterli olur.Rüyalarinizin farkina varip varmadiginizin en iyi tesbit yöntemi uçmaktir. Evet bilirsiniz, çogu zaman rüyalarimizda kendimizi havalanmis veya uçarken görürüz, eger rüyamizi kontrol edebiliyorsak ve rüyada olup olmadigimizin farkina varamiyorsak, tek yapacagimiz uçmayi denemek. Eger uçabiliyorsak tabi ki hala rüyadayiz demektir.

1-Rüyalarinizi kontrol etmenin bir yöntemi, uykuya dalmadan önce 10/20 defa sürekli olarak "rüyada miyim" veya " rüyami görüyorum" sorusunu sormaktir. Bilinçli olarak sürekli tekrarlanan soru dogal olarak bilinçalti durumundaki rüyamiz ile birlesecek, rüyamizda kendi kendimize sürekli ayni soruyu sorarak olaylarin, konumun , içinde oldugumuz durumun daha bilinçli bir sekilde farkina varmamizi saglayacaktir.

2-Bu yöntemin farkli bir metodu ise özellikle çabuk uykuya dalan kisilerin "rüya görüyorum 1", "rüya görüyorum 2 " diye saymalaridir. Bir süre sonra uykuya daldiklarinda rüyalarinda bilinçli olarak saymaya devam ettiklerini göreceklerdir.

3-Bir baska yöntem ise telkin yöntemidir. Örnek olarak uykuya dalmadan önce sürekli elinize bakarak, "eger rüyamda elimi görüyorsam, o zaman rüyada oldugumu anlarim" diyerek telkin ile uykuya dalmayi gösterebiliriz. Sürekli tekrar eden kötü rüyalar veya kabuslara önlem olarak, uykuya dalmadan önce olumlu senaryolar olusturmak her zaman yararli olmustur. Senaryolarinizi kendinize en olumlu olacak sekilde kurgularsaniz, bilinçaltindaki tekrar gösterimde sizin lehinize olacaktir. Kendinizi rüyalarinizi kontrol ettiginiz konusunda telkin edin ve korkacak hiçbir sey olmadigini vurgulayin. Bir süre sonra, uykuya dalarken bu hayalleriniz rüyalariniza karisir ve olumlu sonuçlar alirsiniz.

Yukaridaki teknikleri kullanarak 4-5 hafta içerisinde rüyalarinizi kontrol etmeyi ögrenebilirsiniz. Tavsiyemiz öncelikle rüyalarinizda gözlemci olmanizdir. Rüya gördügünüzü fark ettiginizde birakin her sey oldugu gibi gitsin. Ilk zamanlarda rüya gördügünüzü fark eder etmez uyanabilirsiniz, ama zamanla olaylari ve kisileri kontrol etmeye, gerçek dünyada yasayamadiginiz olumlu, pozitif yasami uykunuzda isteyerek elde edebilirsiniz.

Uyku pozisyonunda yaklasik her 45 dakikada bir sag veya sola döneriz. Bu hareketler soldan saga her 90 dakikada bir yüksek nöron (beyin hücresi) hareketlenmelerine sebep olmakta ve birkaç dakikalik REM fazi olusmaktadir. Tabi ki benzer beyin fonksiyonlari gündüz de devam etmektedir dolayisi ile bazen gün içerisinde sanki kendimizi rüyada imis gibi görürüz.

Arastirmalar göstermistir ki, rüyalarini kontrol edebilenler kontrol edemeyenlerden daha pozitif, olumlu rüyalar görmektedirler. Tabi ki kontrol edebildiginiz bir seyde neden kötü veya olumsuz bir durum ortaya çikarasiniz ki...

Arastirma görevlileri ise bu günlerde rüyayi kontrol etme yöntemlerini fobileri olan insanlarin rehabilitasyonunda kullanmaktadirlar.
Son düzenleyen Safi; 20 Ekim 2018 01:08
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Kasım 2016       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Evet istenilen rüyayı görmek mümkün fakat bilimsel açıklamalar zırvalık sözüne de katılmıyorum çünkü rüya ruhani olduğu kadar bilinç altına yerleşmiş bazı şeyleri uyku esnasinda görmedir. Bilinç altına yerleştirdiğin bir şeyi rüyamda görürsün ve rüyanı kontrol edebilirsin. Bunun açık örneği benim. Rüyalarımda rüyada olduğum bilincindeyim ve rüyalarımın kontrolünü elimde tutabiliyorum.
zalım - avatarı
zalım
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2016       Mesaj #10
zalım - avatarı
Kayıtlı Üye
Ancak rüyada olur Msn Happy

Benzer Konular

20 Şubat 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap
2 Nisan 2014 / Consix Soru-Cevap
28 Ocak 2016 / ThinkerBeLL X-Sözlük
26 Ocak 2010 / Misafir Soru-Cevap