Arama

Sihir gerçekten var mıdır? - Sayfa 5

En İyi Cevap Var Güncelleme: 27 Mayıs 2015 Gösterim: 88.962 Cevap: 105
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Temmuz 2011       Mesaj #41
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bu dünyada kesinlikle sihir yoktur bu ancak filimlerde olur anne ve babalar bence çocuklarına bu tür filimler izletmemelidirler çocuklarımızın pisikolejisi bozuluyor
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Temmuz 2011       Mesaj #42
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
aslında sihir vardır ama ALLAH tarafından yasaklanmıştır çünkü sihirlerini kötü şeylere kullananlar oldugundan onun içinde kuranda yok olarak görünür.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Temmuz 2011       Mesaj #43
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar Bence Sihir Var Çünkü Bikere Bir Filme Kapılmısdım Sihirli Ve Büyülü Bir Film Adam Aklından Düsündügünü Önüne Getirior
Ben O Gün Parkta Oynuodum Arkadaşım Atakan Kaan Emir Ve Zekeriya İle Oynuoduk Onlar Sihire İnanmazlardı Bende O Filmdeki Gibi Yapmayı Denedim Düsündüm Keşke Kedim olsa Dedim İlk Basta Olmadı Sonradan İse Aradan Yarım Saat Geçti Dısarı Çıktım Bir Kedi Evimize Koşa Koşa Girdi Adını İran Koyduk Ve Bizim Oldu Bikerede Okula Giderken İngilizce Kitabımı Evde Unutmuşum Annemi Aramak İstedim O Zaman 4.Sınıfdayfım Simdi 8. Sınıftayım Öretmenim Çok Kızdı Hemen Tuvalete Gidebilirmiyim Die Yalan Uydurdum Msn Grin Tuvalette Düsündüm Düsündüm
Cebime Ağırlık İndi Bir Baktım Nokia Telefon Var Annemi Aradım Annem Geç Kaldı Bende Eve Gittim Kitabım Odamdaydı Ben Baktım İlk Yoktu Birtane eqruina Die Bir Söz Vardı İnanmadım Ona Ama İse Yaradı Kitabım Koltugun Altından Çıktı Eqruina Sözünün Devamı Vardır Ben Örnek Olarak KısalttımMsn Grin Ama Bencede Sihir Var Ama Kuran Bunu Onaylamaz Zaten Eger Herkez Sihirli Olursa Hayatta Zorluk Die Birsey Olmazdı Hemen Sık Hersey Olurdu Msn Grin
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
23 Temmuz 2011       Mesaj #44
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bence sihir yok . sihir olsaydı Allaha ihtiyacımız olmazdı sihir yoktur sihir var ditenler peri ile ilgili şeyler izliyollarsa etki gibi bişe kalmıştır. ben bikere arkadaşlarımla sihir olduğuna inandık ve winx kılap diye bi r kuluüp kurduk en sonda sihir olmadığına inandık

Alıntı

sihir olsaydı Allaha ihtiyacımız olmazdı

İslam Dininde Sihir ve Büyü

Sihir, büyü dahil dilediğini yaratmaya muktedir olan ve herşeyin O'na muhtaç olduğu hiçbir şeye ihtiyacı olmayan, herşeye gücü yeten, eşsiz ve benzersiz olan tek yaratıcı Allah'tır(C.C). İnsan aciz bir varlıktır, allame-i cihanda olsa Allah'a muhtaçtır. Hiçbir şey kendi kendine varolamaz Herşeyi yaratan bir Yaratıcı vardır, O Yaratıcı Allah'tır ve sadece O'nun varlığı kendindendir!

*Bu tür hassas konularda yorum yaparken cümlelerinizi daha dikkatli, düşünerek kurun. Zira yapmış olduğunuz yorumdan yaşınızın küçük olduğu kanısına varıp yukarıdaki kısa açıklamayı yapma gereği duydum!

Ayrıca, Dinimizde büyü ve sihir vardır. İslam, insanların arasını bozmak,onlara zarar vermek için muska yazmayı ya da yazdırmayı bu minvalde sihir ve büyü yapmayı ya da yaptırmayı çok büyük günahlardan sayarak yasaklamıştır.Kısacası dinimizde sihir ve büyü vardır. Kur'an büyü ve sihirden bahseder ama bunları onaylamaz. Tevhid inancına zarar verdiği ve kötüye kullanılabileceği için de haram kılınmıştır!

'O sihri yapanlar, Allah'ın izni olmadan hiç kimseye zarar verebilecek durumda değillerdi. Onlar böylece kendilerine fayda veren şeyleri değil de zarar verecek şeyleri öğrendiler.'(Bakara Sûresi, 102)
Son düzenleyen nötrino; 23 Ocak 2015 11:36
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Ağustos 2011       Mesaj #45
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bazı arkadaşların dedikleirnden faydalandıma,aslında sihir diye birşeyin olduğuna inanıyorum. Ama günahtır,caiz değildir. Ama bu sihir,başka sihir. Öyle deynek,asa Harry potter değil. O saçma bebek filmi winx club'da değildir. Ben h.potter fanıyımdır ve izliyorumdurda.. Bunun etksinde kalarak bu konuya baktım vede yorum yazıyorum.. bilemiyorum kesin cvap verin,eğer sihir varsa ona ihtiyacım var,sihir yapmak istiyoru.mmmmmmmmm..
misafir - avatarı
misafir
Ziyaretçi
16 Ağustos 2011       Mesaj #46
misafir - avatarı
Ziyaretçi
bence vardır çünkü ben aynı günleri tekrar yaşıorum.
BİLİM UZMANI - avatarı
BİLİM UZMANI
Ziyaretçi
20 Ağustos 2011       Mesaj #47
BİLİM UZMANI - avatarı
Ziyaretçi
BENCE DÜNYADA SİHİR DİYE BİRŞEY YOK. EĞER OLSAYDI DÜNYADA BİR KİŞİ BİLE OLSA SİHİR YAPABİLİRDİ BENCE BU SORUYU SORMANIZIN NEDENİ ÇOK SİHİRLİ FİLM İZLEMEKTEN KANAKLANAN BİRŞEYDİR TAVSİYEM ÇOK SİHİRLİ FİLM İZLEMEYİN DAHA SONRA EKİSİNDE KALIRSINIZ SAKIN UNUMAYIN Kİ DÜNYADA SİHİR DİYE BİRŞEY YOKTUR OLSA BİLE İLERDE BELKİ DENEYİMLERLE SİHİR ORTAYA ÇIKABİLİR.
yelzzz - avatarı
yelzzz
Ziyaretçi
20 Ağustos 2011       Mesaj #48
yelzzz - avatarı
Ziyaretçi
var olan ama olmaması gerken bir şey olduğu belirtilen sihir büyü kuran ı kerimde yer alır
CmPunk10 - avatarı
CmPunk10
Ziyaretçi
22 Ağustos 2011       Mesaj #49
CmPunk10 - avatarı
Ziyaretçi
Sihir Denilen Birşey Yoktur. Bak Prestij Filminden Bi Replik.


Her sihirbazlık numarası üç bölüm ya da perdeden oluşur. Birincisi ''Vaat'' bölümüdür. Sihirbaz size sıradan bir şey gösterir. İskambil destesi, bir kuş ya da bir insan. Bu nesneyi size gösterir. Son derece gerçek, üzerinde oynanmamış, normal bir şey olduğunu görmeniz için nesneyi incelemenizi ister. Fakat gerçek, farklı olabilir. İkinci perdeye ''Dönüşüm'' denir. Sihirbaz olağan bir nesneyi alır ve onu olağanüstü bir şeye dönüştürür. Hilenin sırrını arıyorsunuz ama bulamazsınız çünkü dikkatli bakmıyorsunuz. Siz sırrı bilmek değil kandırılmak istiyorsunuz. Henüz alkışlamazsınız, çünkü bir şeyi yok etmek yeterli değildir. Onu geri getirmeniz gerekir. İşte bu yüzden her sihirbazlık numarasında üçüncü bir perde bulunur. İçlerinde en zorlusu. Bizlerin deyişiyle ''PRESTİJ''.
kakarotto - avatarı
kakarotto
Ziyaretçi
22 Ağustos 2011       Mesaj #50
kakarotto - avatarı
Ziyaretçi
Sihir ve büyü varır. Fakat islam dini tarafından katti suretle yasaklanmıştır ..

Benzer Konular

30 Ocak 2017 / Misafir Soru-Cevap
26 Mart 2016 / Teamoore Soru-Cevap
27 Eylül 2011 / Misafir Cevaplanmış
19 Şubat 2013 / rambo3947 Soru-Cevap
27 Mayıs 2014 / serhat123 Soru-Cevap