Arama

Başarılı olmak için zekâ mı yoksa çalışmak mı önemlidir? - Sayfa 3

En İyi Cevap Var Güncelleme: 19 Nisan 2017 Gösterim: 160.002 Cevap: 33
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
15 Ocak 2013       Mesaj #21
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Birçok kişi zekanın ileriye taşınabilmesi için çalışmanın gerektiğini söylemiştir. Ancak kromozomlarımızda doğuştan bulunan potansiyel zeka geliştirilemez.

İnsanlardaki potansiyel zekanın gelişimi beynin ve sinir sisteminin olgunlaşmasıyla doğru orantılıdır.Kalıtımla aktarılan zeka çeşitli deneyimler,içinde bulunulan çevresel faktörler ve öğrenme yoluyla geliştirilebilir.Ama zekadan çok daha farklı bir kavram olan akıl ile zeka kavramı karıştırılmamalı.Doğru düşünebilmek akıl ile olur.Zeki olmak akıllı olmak değildir.Zeka düşünme kabiliyetidir.Doğru düşünebilme prensiplerini ise akıl gösterir.Kısaca zeka, akıldan aşağı bir bilinç basamağıdır!
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Şubat 2014       Mesaj #22
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bnce çalışmak önemlidir .Çünkü en basit örnek herkesin zekası vardır. çalışkanında tembelinde ama çalışkan adı üstünde çalışarak başarır BU benim görüşüm

Başarıya ulaşmada zekâ ve çok çalışmak birbirinin bütünleridir. Ama unutulmamalı ki bir insan zekâsını kullanmadan çalışamaz. Aptal biriyseniz isterseniz 7 gün 24 saat çalışın kafanız almadıktan sonra ne anlamı olur ki? Zihinsel engelli insanları çok çalıştırın bakalım. Sabah akşam çalışarak başaracaklar mı yapmaları gereken şeyi. Bakın
Einstein n,e diyor: İnsan aklın sınırlarını zorlamadıkça hiçbir şeye ulaşamaz. Yani çalışsanız ne fayda zekânızı zorlamadıktan sonra…
Sponsorlu Bağlantılar
Tabii ki de akıl önemlidir zekâ sayesinde çalışmadan zeki olmayan bir insan ise çok çok çalışarak bir başarıya ulaşıyorsa o sadece onun şansıdır, belkide karşısına çıkan sorun çalışması sırasında ezberlediği bir sorunla aynı olduğu için başarmış olabilir. Çalışmakta başarıda etkilidir ama zekâ olmadan da çalışmanın bir anlamı yoktur. Sonuçta başarısı devamlı olmayacaktır. Ve başarıya ulaşamayacaktır.


Başarmanın yolu tabiî ki çalışmaktan geçer ama bir insanda en önemli olan şey zekâsıdır bir insan zekâsını kullanamazsa çalışmasının ne yararı ve anlamı olur ki? Diyelim bir insan çalışmak istedi ama adamda zekâ düşüklüğü var veya zekâsını kullanamıyor bu adam nasıl zekâsız çalışabilir ki? Çalışmak elbette zekâ gerektirir arkadaşlar.
Bence başarı için zekâ önemlidir mesela çalışmayı araba zekâyı ise benzin olarak görelim. Benzin olmadan arabayı ne kadar uğraşsanız çalıştıramazsınız…
Aptal bir insanı düşünün. Çalışsada başaramaz. Matematik problemlerini bir kere zekâmızı kullanarak çözüyoruz. Genellikle çalışmakta önemli ama aptal bir insan çalışsada yararı az olur. Şunu da söylemem lazım. Zekâ seviyesi düşük olan bir insanın aklına çalışmak bile zor gelir.
Doğadaki madenleri düşünelim. Zekâyı da madenlerin saflığıyla eşleştirelim. Nasıl ki bulunan madenin saflığı onun değerini arttırırsa, zekânın üstünlüğü de kişinin başarı şansını arttırır. Hatta belli bir mertebeye kadar çaba sarf etmeden de başarılara ulaştırır. Bu kişiye doğuştan gelen bir şanstır. Ancak akılsız bir adamın çalışmasıyla hiçbir şey olmaz.
Bence zekâ bir insanın kapasitesi bir yere kadardır ne kadar zorlarsan zorla alamaz. Örneğin insanın beyni dolu bir şişe gibidir şişeye bir şey koymak için boş bir yer yoksa ne kadar zorlarsan zorla alamaz ya sise patlar ya siz yorulursunuz.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Mart 2014       Mesaj #23
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bence başarılı olmakta çalışmak daha önemlidir.Çünkü
zeka ne kadar çok olursa olsun sen onu çalışmayla desteklemezsen körelir
zeka anlayabilme ve anladığını yorumlamadır sen ne kadar çok zeki olsanda hafızanda saklayacak bir bilgi olmazsa başaramazsın eğer sen çalışmazsan gayret göstermezsen çok zeki olsanda okumayı öğrenemezdin harflere bakınca bi anda kocaman rromanları ansiklopedileri okuyamazdıneğer sen hergün bir şeyler okumaya çalışmasaydın gayret göstermeseydin okumayı unuturdun bu yüzden çalışmaktır
bu yüzden bence çalışma daha önemli ama çalışma zekayla yoğrulup gelişmelidir ama eğer bir bilgi öğrenildiyse %51 çalışmanın, gayret göstermenin %49 zekanın önemi vardır. arkadaşlar zekayı bi tohuma benzeteck olursak zeka tek başına hcbir şey yapamaz önemli olan o tohumun ekilmesi sulanmasıdır tuhum ancak öyle büyür... her insanda belli ölçüde zeka vardır ancak bunu çalışarak ilerletebiliriz.Büyük iş adamlarına bu mevkiye nasıl geldiniz diye sorduğumuzda hepside çalışarak, filanca okulları okuyarak buralara geldim diyor.Bir gün Edisona başarınızı neye borçlusunuz diye sormuşlar O da % 5 zekama,%95 çalışmama borçluyum cevabını vermiştir.Burdan da anladığımız gibi zekam var diye yan gelip yatmak ile hiç bir yere varılmıyor.Çalışacaksın ki bir yerlere varabilesin. tartışmasız çalışmak önemlidir..Çalışmak sonradan edinilen bir kabiliyettir,zeka doguştan verilern bir hediyedir.Fakat bu hediyeden herkeste vardır fakat bu kabiliyetten herkeste yoktur. Buna tavşan ve kaplumbağanın yarışındanda örnek verebiliriz…diyelim iki öğrenci var ikiside anadolu lisesine gidiyor yani bir sınav sonucu seviyeleri belirlenerek ve seviyelerinin birbirine yakın olduğu anlaşılarak o okula yerleşmişler ama ne olduysa olmuş ve biri takdirle geçerken sınıfı, diğeri güç bela düz geçiyor bu iki öğrenci arasındaki fark ne olabilir o liseye geçtikten sonraki çalışmalar sonucu takdir alan öğrenci takdir almayı hak etmiştir. ancak düz geçen öğrenci çalışmadığı için zekasına güvendiği için düz geçmiştir.
ayrıca başarıyı bir çember olarak düşünelim zeka bu çemberdeki sadece bir dilimdir. diğer dilimler ise para ortam olanaklar vs.dir. yani zeka sadece bir parçasıdır başarının diğer dilimler ise çalışmaya bağlıdır parayı çalışarak elde ederiz ortamı çalışarak hazırlarız olanakları çalışarak elde ederiz.




SOULAR

SORARIM KARŞI TAKIMA SİZDE BURAYA ÇALIŞARAK GELMEDİNİZMİ????

ARILAR BALLARI ZEKALARIYLAMI YOKSA ÇALIŞARAKMI YAPIYOLAR
MİSAFİR - avatarı
MİSAFİR
Ziyaretçi
12 Kasım 2014       Mesaj #24
MİSAFİR - avatarı
Ziyaretçi
Bence çalışmak daha önemlidir . Çünkü sizlerin zekayla ilgili savunduklarınızın hepsinin bir hatası var. Örnek vermek gerekirse :
Bir çuval para olsa o kişinin de zekası olmadan kullanamaz demiştiniz . Ama arkadaşlar unutuyorsunuz ki o bir çuval para havadan değil çalışarak geliyor . Veya zekan olmazsa istediğiniz kadar çalışın birşey anlayamazsınız denilmişti. Aksine zekamız olmasa bile çalışarak her şeyi aklımızda tutarız zekamız çalışarak gelişir bu yüzden yine çalışmak önemlidir. Unutmayın biz 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. sınıflara nasıl geldik yani ben zekiyim çalışmama gerek yok diye mi tabii ki hayır siz de çalıştınız çalışarak başardınız.......
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
4 Mart 2015       Mesaj #25
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Tabiiki ikiside çok önemli.İkiside bir ikili.Yani ikiz kardeş gibiler.Biri olmazsa diğeri hiç olmaz.İnsan zeka olmadan çalışamaz ,insanın çalışma isteği olursada zekaya ihtiyacı vardır...
Biraz karışık oldu ama Msn Happy
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
4 Mart 2015       Mesaj #26
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Üstün zeka da olsa çalıştırılmayınca körelir.
Çalışmak önemli - avatarı
Çalışmak önemli
Ziyaretçi
28 Mart 2015       Mesaj #27
Çalışmak önemli - avatarı
Ziyaretçi
ilk olanın zekayla hiç bir alakası yok ki! İçgüdü zeka değildir. Ve düşünme ve düşünerek çalışmak insana özgü bir davranış olduğu için hayvanları bu işin içine katamayız. Siz hiç başarılı arı, başarısız arı duydunuz mu? Zekayı kullanabilme yeteneği doğuştan gelmemiştir. Bu iki seçenek arasında doğuştan gelmeyen çalışmak olduğuna göre, nasıl zeka olabilir?

Demişsin ki;"Öyle zeki insanlar görmüşümdür ki çok az sürelerle ders çalışarak başarılı olmuşlardır. Öyle çalışkan insanlar da görmüşümdür ki gecesini gündüzüne kattığı halde çok basit derslerden geçer not almakta zorlanmışlardır." Burada ikisin de çalıştığını söylüyorsun. Fakat ikisi de eşit çalışmış olsaydı tabi ki zekası fazla olan galip gelirdi ama zekası fazla olan aklına atarak, zekası az olan (bakın, hiç demiyorum.) ezberleme yöntemiyle, sonuçta ikisi de öğrenmiş ve başarıya ulaşmış olur. Ve demişsin ki "zeka kabiliyet yetenek çalışma ile gelmiyor." Tabi ki onlar doğuştan gelir fakat yeteri kadar çalışma ile istediğinden fazlası olur. Hem zaten zaman kaybı olduğunu düşünürsen İmkansız başaramazsın.

Zeka düzeylerinin farklı olmasına üstte de değinmiştim, istersen olur.

Heee... Alır, sen zeki olup olmadığını zaten sınavlarla ölçemezsin ama madem başlamışsın devamını getirelim. Edison bile ampulü yaparken o kadar IQ ya rağmen 1000 deneme yaptıysa senin o yüksek notu sadece zekanla alman biraz sıkar.

Oyalanmak zekanın olmadığında mı oluyor? Bence bu da çok mantıksız. Zeka akıl hastaları dışında herkeste var. Yani böyle düşünemezsin. Kafayı çalıştırmak zeka değildir. Bu üç kelimenin arasındaki farı görmüyor musunuz? Adı üstünde çalışmak. Yani kafayı çalıştırmak zeka olamaz.

Bizim de münazaramız var. Fakat bize çalışma konusu geldiği için değil mantığını anlamanız için yazdım. Konusu çalışmak olan var ise bu ikisini karşılaştırarak çalışmanın önemini anlayabilirler.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Nisan 2015       Mesaj #28
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
tabiikide zeka.çünkü zeka olmadan çalışamayız .eğer çalışsakta çalıştıklarımızı aklımızda tutamayız.bilim adamlarını düşünün.zekaları sayesinde birşey bulup onu öne sürüyorlar sonra onun üstünde çalışıyorlar.peki zekaları olmasaydı o icatı yapabilirlermiydi? tabiiki hayır.zeki insanlar hayatları boyunca birkaç adım önde giderler ve yorulmazlar ayrıca çalışmaklada vakit öldürmezler.zaten onlar zeki.biri bir matematik sorusunu 3 saatte öbürü ise 10 dakkada çözer.yani 10 dakkada çözen herzaman daha başarılı olur.çünkü sınavlardada süreyle yarışıyoruz.zeki biri için sürenin önemi yoktur.o zaten 2 dakikada çözer ve anlar.ama çalışan için aynı şeyi söyleyemiycem.ona bakarsanız arılarda karıncalarda çalışıyor.bir karıncayı götürüp bir sınava sokalım.başarılı olur mu sizce?...zeka insana verilmiş en büyük nimettir...insanlar zekalarının eğer %100 ünü kullansalardı dünyaya hakim olurlardı.bunun yanında çalışmakla biyere geleceğimize pek anlam veremiyorum.ben de münazaradayım.umarım biz kazanırız... Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Eylül 2015       Mesaj #29
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
başarılı olabilmek için zeka mı yoksa çalışmak mı önemli diye sorulmuş. benim fikrime göre her zeki insanın elinde bir kitap var. mesela einstein çok zeki bir adamdı. fakat elinde sürekli bir kitap vardı ve o kitaplarla araştırma yapıyordu. yani kendiliğnden fikirler gelmiyordu. sürekli kitap okuyarak tıp dilinde[ nöronları] genişliyordu.XD yani her insan istese zeki olur. bu yüzden hem çalışmak hem de bu var olan beyninizi kullanabilmek önemli.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ekim 2015       Mesaj #30
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yanlis dusunuyorsun. Engelli insanlar calisarakta topluma kazandiriliyor artik. Sen eski caglarda kalmisin. Ornegin, otizmli cocuklar muzik aleti calabiliyor, sarki soyluyor ve dans edebiliyorlar. Bunlar, onlar icin buyuk bir basaridir. Einsteina sormuslar "Size cok zor bir soru sorsak ve 100 dakika versek ne yaparsin?" diye sormuslar. "98 dakika dusunur, 2 dakikada o soruyu cozerim." demistir. Dusunerek insan zayifliyor. Yani dusunmekte bir calismadir. Einsteinin cevabina gore onemi olan da calismaktir. Son bir sey daha Einstein, dedigin gibi zekayi savunmamistir ve zekasiyla havalanmamistir. Aksine Edisonla aslinda calisarak basarili olduklarini zeki olmadiklarini soylemistir. Soyledigin sozu de yanlis yorumlamissin 😉😉😉☺☺☺☺

Benzer Konular

7 Aralık 2014 / Rana AKYAZI Soru-Cevap
28 Mayıs 2015 / Ziyaretçi Cevaplanmış
16 Nisan 2015 / Misafir Soru-Cevap
22 Aralık 2013 / het Soru-Cevap
23 Şubat 2013 / Misafir Soru-Cevap