Arama

Birkaç haftalık kedi yavruları anneleri yoksa eğer nasıl beslenir? - Sayfa 4

En İyi Cevap Var Güncelleme: 11 Temmuz 2018 Gösterim: 156.549 Cevap: 70
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
22 Haziran 2012       Mesaj #31
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

geçen gün annesini kaybetmiş yavru bir kedi buldum annesi hiç gelmiyordu yavru kedicik galiba kaybolmuştu onu aldım bahçemde beslediğim anne kedinin yavrusunun yanına koydum(ikisi de aynı büyüklükteydi)hemen birbirlerine hırladılar ve sardırdılar bende onları ayırdım. anne kedi de annesi kayıp olan yavruya vuruyordu. ben de anne kediyle yavrusu uyurken diğer yavruyu onların yanına koydum o da süt emmeye başladı daha sonra uyandılar birbirlerini gördüler anne kedi hemen ordan uzaklaştı ama yavru kediler dost olmuşlardı yan yana yatmaya başladılar anne kedi ise hala yavru kediye
cırma atıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

acaba anne kediyle annesi kaybolmuş yavru kediyi nasıl dost yapabilirim?
lütfen bu soruma cevap verin siz kediler hakkında çok şey biliyorsunuz acaba bunları nerden öğrendiniz?
SAYGILAR...

Her yabancı anne genellikle kabullenmez başka yavruyu. Çaktırmadan aralarına sok sen onu. Ancak aç kalabilir. Sütten kesilmemistir ve süte ihtiyacı vardır. Marketten toz halinde olan ve karıştırıp süt yapılan bebek sütü alabilirsin. Yavru onlardan ayrıldıysa onlar uyurken aralarına sok onu. Birçok web sitesinden ve burdan öğrendim ben bildiklerimi. Whiskas ve uzman tv gibi siteler yardımcı olur.
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
26 Haziran 2012       Mesaj #32
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

annesi olan yavruya araba çarptı ve öldü artık annesi de gelmiyor yavru kediyi neyle beslemeliyim?

Sponsorlu Bağlantılar
ona genellikle et türü şeyler veriyorum(ciğer vs.)acaba bundan başka ne vermeliyim marketten hazır süt alsam olur mu?
SAYGILAR...

Birşeyler yiyebiliyorsa mama var yavrular icin marketlerde alabilirsiniz. Ama süt de lazım. Süt özel toz halinde bebek sütü olmalı bizim içtiğimiz paketler değil.
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
14 Temmuz 2012       Mesaj #33
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

tatilden yeni dönmüştük... yavru kedi arkadaşımın damında 2 gündür miyavlıyordu ama miyavlama sesinin oradan geldiğini bilmiyordum.Arkadaşımda dama çıktığında kediyi görmüş ve onu başka bir arkadaşıma vermiş arkadaşımda ona su vermek istemiş...ama su verememiş çünkükedi daha küçük olduğu için kaptan su içemiyordu biz kediyi eve aldık.onu şırıngayla besledik artık büyüdü ve güçlendi zıplamaya başladı.ve onu birisine verdik artık verdiğim kişi ona bakmaya başladı...

Umarım sizin kadar iyi bakar. Baktığından emin olun. Daha büyümemiş yavru kediler icin mama yapan firmaların ürünlerini de alın.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
18 Temmuz 2012       Mesaj #34
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

kedim 5 gün önce doğum yaptı. 3 tane sağlıklı yavruları oldu. üçüde çok sağlıklı 2 gün boyunca annesini emdiler. karınları toktu uyuyup emiyolardı. ama 5. gün sarı olanın zayıfladığını ve ağladığını farkettim. vücudu çok soğuk. annesinin memesine doğru koyuyorum ama emmeye bile hali yok diğerleri şuan uyuyor ve sağlıklılar ama diğeri sürekli ağlıyor ve saatlerce emmedi.

Bu aşamadaki bebek kediciklerin kendi anneleri tarafından beslenip,sıcak tutulmaları (anne sıcaklığı) gerekiyordur.2 gün boyunca süt emdiğine göre geriye kalan 3 gün zarfında kedicik bir şekilde beslenemeyip,üşümüş ve haliyle zayıf düşmüş olabilir.Sizin bu aşamada yapacağınız şey kediciğin vücut ısısını dengede tutup ısınmasını ve periyodik olarak annesinden süt emmesini sağlamak.Akabinde bebek kediciği bir veteriner hekim kontrolünden mutlaka geçirin.
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
5 Eylül 2012       Mesaj #35
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

daha önceden beslemiş olduğumuz kedimizin 21 gün önce 4 yavrusu oldu 1 i ölü olarak doğdu 2side doğduklarının ertesi günü ortadan kayboldu bulamadık şu anda 1 tanesini yaşıyor onuda annesi beslemiyor ilk 3 gün zorla besletmeye çalıştık ama olmadı gelip bakıyor yavrusuna bi kenarda oturuo sadece biz de şırıngayla süt vererek beslemeye çalışıyoruz yaklaşık 5 gündür tek gözü mikrop kapıyor gibi sürekli şişiyor ve böcekler oluyor gözünde her gün temizlioruz sabah baktığımızda yine aynı ve dün geceden beride miyavlaması hiç durmadı ne yaptıysak susmuyor bi yeride ağırmıyor kontrollerinide yaptık neden olabilr bunlar yardımcı olabilir msiiniz?

Gözlerini nemli ılık bezle çok hafif silin. Annesinin onu kabullenmesini sağlayın. Miyavlaması sürekli ise alın sıcak tutun arkasını ovun. Sırtını sevin. Hafifçe. Annesi gibi hissetsin. Az nemli bezle kafasının arkasını sevin annesi yalıyor gibi. Süt bebek sütü olmalı kaliteli süt olmalı. Özellikle annesiz bir yavru için. Onu yaşatmaya adayın kendinizi Yaşar umarım. Bu konu mesajlarında bir sürü bilgi bulabilirsiniz. Kolay gelsin.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
9 Kasım 2012       Mesaj #36
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

kedim 3 tane yavru yaptı birine araba çarptı diğeri kayboldu biri kaldı ve anne kediyede araba çarptı arka bacakları kırıldı onu yakalamaya çalııyorum... kalan yavru ,lk başta bir şeyler yiyordu ama daha sonra annesi geldi araba çarpmıştı ve sonra kaçtı o yüzden yavru 2 gündür hiç bir şey yemiyor ve miyavlayıp duruyor süt, ciğer, peynir, ekmek herşeyi verdim ama yemiyor ölücek diye korkuyorum lütfen yardım edin ne yapayım???

SAYGILAR

Bu sorumluluğu alacaksanız bu zavallı hayvanların herşeyiyle ilgilenmeniz,herşeylerine dikkat etmeniz gerekir.Anne kediyi acilen tedavi ettirmelisiniz.Muhtemelen annesinin haline içgüdüsel olarak vakıf olmuş yavru kedicik.Yavru kediciği de aynı şekilde muayeneden geçirip,aşılarını yaptırın.Akabinde anne sütüyle beslenmesini sağlayın.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
9 Kasım 2012       Mesaj #37
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

yavru kedim hiç bir şey yemiyor annesi de kayıp ne yapabilirim acaba, 3 gündür aç ölür mü?

SAYGILAR...

3 gün baya uzun bir zaman ve bu süre zarfında aç kalması kediciği halsiz ve dirençsiz bırakmıştır haliyle.Ayrıca enfeksiyon kapmış da olabilir.Kendiniz bir şekilde su ve süt gibi sıvı gıdalar ile zorda olsa kediciği beslemeye çalışın ve onu sıcak tutun.Vakit kaybetmeden de mutlaka iyi bir veteriner hekime götürerek vereceği reçeteyi uygulayın.İnşallah iyileşir yavru kedicik.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
10 Kasım 2012       Mesaj #38
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı
Angelistic adlı kullanıcıdan alıntı

kedim öldü ve onun bir aylık iki tane yavrusu var nasıl beslenebilirler yavrular? Yardımınıza ihtiyacım var.

1 aylık olduklarına göre ek gıdalarla beslenebilecek düzeye gelmişler demektir.Toz halinde anne sütü ve bebek kediler için özel hazırlanmış kuru mamalarla besleyebilirsiniz.Onları sıcak tutun ve ilk sayfada verilen (mesaj linki 2 ve mesaj linki 5) mesajları da inceleyin.
sade - avatarı
sade
VIP hazan
4 Aralık 2012       Mesaj #39
sade - avatarı
VIP hazan
Annesiz Bir Yavru Kediye Nasıl Bakılır?
Bir yavru kedinin annesinden ayrılması için ideal dönem 8 haftalık olduğu zamandır. Anne sütü yavru kedinin gelişimi için hayati önem taşıyan besinlerin yanı sıra, onu ilk haftalarda bulaşıcı hastalıklardan koruyacak olan antikorları da barındırır. Bu nedenle yavruları anneden erken ayırmak, onların pek çok sağlık sorununa karşı savunmasız kalmalarına yol açar. Fakat kimi zaman anne kedi öldüğü, hastalandığı, yavrularını reddettiği ya da bir nedenle onlardan ayrıldığı için yavruların bakımını üstlenmeniz gerekebilir.Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda neler yapmalısınız?
Eğer yavru kedi 4 haftalıktan büyükse bakımı nispeten daha kolaydır. Daha küçük yavrular için mutlaka öncelikle bir süt anne bulmaya çalışmalısınız. Yaşadığınız yerdeki veteriner kliniklerine, barınaklara, tanıdığınız kedi seven insanlara haber bırakın. Pek çok anne kedi, kendisinin olmayan yavruları da kabul edecektir.
Eğer bir süt anne bulamıyorsanız, anne kedinin yerini siz dolduracaksınız demektir. Her ne kadar gerçek bir annenin yerini tutmak imkansız olsa da, iyi bir bakımla yavruya hayatta kalma şansını vermek sizin elinizdedir.

ISINMA
Annesiz bir yavru kediyi bulduğunuz anda yapmanız gereken ilk şey, onu üşümekten kurtarmaktır. Yavru kediler yaklaşık 5 haftalık oluncaya dek kendi vücut ısılarını korumaktan acizdirler. Bu nedenle onu hemen giysilerinizin içine, sizin vücut ısınızı alabileceği bir şekilde koyun ve imkanınız varsa en yakın veteriner kliniğine götürün. Anneden ayrı kaldığı zaman boyunca meydana gelen olumsuzlukları ancak bir veteriner hekim anlayabileceği ve doğru şekilde müdahale edebileceği için, kedi bakımında ne kadar deneyimli olursanız olun bu adımı atlamayın.
Eve döndüğünüzde yavru için evin sakin, hava akımı olmayan bir köşesinde bir yer hazırlayın. Orta büyüklükte bir karton kutunun içine birkaç kat temiz kumaş serin. Naylon, muşamba gibi malzemeler kullanmaktan kaçının. Evinizde varsa bir sıcak su torbası, yoksa bir su şişesinin içine kaynar olmayan sıcak su doldurarak ve şişeyi havluya sararak kutunun içine koyun. Yavruyu havluya sardığınız bu şişenin yanına yerleştirin. Şişenin ağzının kesinlikle su sızdırmamasına ve yavrunun sıcak şişeye doğrudan temas etmemesine özen gösterin. Şişedeki suyu sık sık kontrol edin ve soğudukça yeniden sıcak suyla doldurun. Kutunun altına ya da içine asla elektrikli battaniye gibi ısıtıcılar koymayın.

BESLENME

Yavru henüz kendi kendine yiyemeyecek kadar küçükse, beslenmesi için biberon (petshoplarda ve veteriner kliniklerinde satılan yavru kedi biberonları ya da eczaneden alabileceğiniz en küçük boy biberon) ve veterinerinizden ya da petshoptan alacağınız anne sütünün yerine geçen bir ürün kullanın. Eğer yaşadığınız yerde bunları bulamıyorsanız eczanelerde satılan, yeni doğan bebekler için üretilmiş TAURİNLİ ve LAKTOZU AZALTILMIŞ bir mamayı en küçük boy bebek biberonuyla verebilirsiniz.
Mamayı küçük miktarlar halinde bir seferlik hazırlayın ve artan kısmını yeniden kullanmayın, atın. Mama ne sıcak ne de soğuk olmalı, oda sıcaklığında olmalıdır. Yavru her 3-4 saatte bir beslenmelidir. Eğer insanlar için yapılmış bir biberon kullanıyorsanız, biberonun memesinin üst kısmına küçük bir delik açın; böylelikle hazırladığınız mama rahatça biberonun ağzından geçecektir.
Yavruyu beslemek için kucağınıza bir havlu serin ve yavruyu bu havlunun üzerine karınüstü duracak şekilde koyun. Sırtüstü ya da yan yatırmayın; ensesinden tutarak havaya ya da arka ayakları üzerinde kaldırmayın çünkü bu pozisyonlardayken mamanın nefes borusuna, akciğerlerine kaçması ve yavrunun boğulması tehlikesi vardır. Biberonu ağzına yaklaştırdığınızda kokuyu alıp kendiliğinden memeye yapışmıyorsa parmağınızı hafifçe ön dişleri arasına sokarak, kesinlikle zorlamadan ağzını açın ve biberonun ucunu ağzına yerleştirin. Bunu yaptığınızda emmeye başlamalıdır. Eğer yavru emmiyorsa zorla içirmeye çalışmayın, derhal veterinerinize başvurun. Biberonu yere 45 derece açı yapacak şekilde tutun; bu sayede yavru emerken hava kabarcıkları oluşmaz ve hava yutmaz. İstediği kadar emmesine izin verin, bıraktığında daha fazla emmesi için onu zorlamayın. Karnı doyduğunda göbeği hafifçe şişkin yuvarlak bir şekil alacak ve emmeyi bırakacaktır. Yavruyu omzunuza yaslanacak şekilde tutarak çok hafif bir şekilde sırtına parmağınızla vurarak gazını çıkarmasını sağlayın.

TUVALET

Anne kedi yavrularını emzirdikten sonra onların karnını ve genital bölgelerini yalayarak tuvaletlerini yaptırır. Siz de her beslenmeden sonra aynı işlemi yapmalısınız. Bu işlem için yavruyu bir kağıt havlu üzerine sırtüstü kucağınıza yatırın. Ilık suyla hafifçe ıslatılmış bir pamukla karnından aşağıya doğru bastırmadan, yumuşak hareketlerle masaj yapın. Yavru tuvaletini yaptığında yine hafifçe ıslatılmış bir pamukla temizleyin ve güzelce kurulayın. Eğer yavruda ishal ya da kabızlık oluştuysa hiç vakit kaybetmeden veterinerinize başvurun.
PİRELER
Annesiz bir yavru kediyi en kısa zamanda bir veterinere götürmenin bir başka önemi de, yavruyu bir an önce pirelerden arındırmak gerekliliğidir. Pireler bir yavru kedi için son derece tehlikeli olan kansızlığa yol açmalarının yanı sıra, yine hayati tehlike anlamına gelen iç parazitleri de taşırlar. Veteriner hekiminize danışmadan yavruya HİÇBİR dış parazit ilacı uygulamayın. Yanlış ürünü kullanmanız, ya da doğru ürünü yanlış doz veya şekilde kullanmanız yavrunun zehirlenmesine yol açabilir.

GELİŞİM EVRELERİ
Yavru kediler birinci haftanın sonunda doğum ağırlığının iki katına ulaşırlar. Doğduklarında kapalı olan gözleri 8-12. günde açılır. Başlangıçta mavi olan gözleri iki hafta sonra renk değiştirmeye başlayacak, esas göz rengi 3. ayda belli olacaktır. İki haftalık olduklarında yapışık olan kulakları açılır ve seslere tepki vermeye başlarlar. Üç haftalık olduklarında yürüme girişimleri başlayacak, 4 haftalık olduklarındaysa süt dişleri çıkmaya ve oyun oynamaya başlayacaklardır. Sağlıklı bir yavru kedi iştahlıdır, uyuduğu saatler dışında hareketlidir ve düzenli olarak tuvaletini yapar. Yavru kedinizin iştahında, hareketliliğinde olağan dışı bir durum gözlemlediğinizde (gözlerde çapaklanma, göz veya burunda akıntı, ishal ya da kabızlık, karnın içeri çökük durması, derisini tutup bıraktığınızda hemen eski haline gelmemesi, halsizlik, soluk alıp vermede güçlük gibi) vakit kaybetmeksizin veterinerinize başvurun.

YARI KATI GIDAYA GEÇİŞ
Yavru 4 haftayı doldurduğunda biberonla beslemenin yanı sıra sulandırılmış konserve yavru kedi mamasını ya da veterinerinizin tavsiyesiyle evde hazırlayacağınız bir mamayı ona verebilirsiniz. Başlangıçta biberonla beslemeye düzenli olarak devam edin fakat gün içinde ona ılık suyla karıştırdığınız mamayı da bir tabakta verin. Mamayla ilgilenmiyorsa zorlamayın. Yavru mamayı yemeye başladığında gitgide biberon öğünlerini azaltın ve bunun yerine mamasını verin. Bu dönemde yavrunun dışkısını dikkatle gözlemleyin. İshal ya da kabızlık şekillenmesi durumunda vakit kaybetmeden veterinerinize başvurun. 5. haftadan itibaren mamadaki su miktarını azaltarak doğrudan konserve mamayı vermeye başlayabilirsiniz. Konserve mamanın yanı sıra ılık yoğurt, haşlanmış ve kemikleri ayıklanmış, küçük parçalar halinde doğranmış ya da blenderdan geçirilmiş et, tuzsuz lor peyniri, haftada bir kez haşlanmış yumurta sarısı gibi gıdalar da verebilirsiniz
Son düzenleyen Safi; 11 Temmuz 2018 20:03


Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
29 Mart 2013       Mesaj #40
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba kedim dün doğurdu 4 minik yavrusu oldu yavrular sağlıklı arada sırada incecik sesleriyle bağırıyorlar ama anne kedinin karnı hala şiş acaba tekrar mı doğuracak ve yavruların evcil olmamasını istiyorum çünkü insanlar kötü davranıyor ama sokaktaki çocuklar elledi acaba evcil olurlarmı ve son olarak yavrular kaç haftalıkken insanın varlığını anlarlar yani ne zaman dokunsak evcil olurlar.
ACİL CEVAP LÜTFEN!

SAYGILAR...

Anne Karnının hala şiş olması ilginç. Tekrar doğurabilir veya baska sebebi de vardır umarım daha iyi anlayan bir arkadas aydınlatır. Sokaktaki insanlara pek elletme ve anneleri cogu zaman yanlarında olmalı. Şu anda evcil olmaları zor. Yabani olurlar ama biraz büyüyünce evcilleşebilir yavrular.

Benzer Konular

14 Mart 2015 / Ziyaretçi Cevaplanmış
27 Ekim 2013 / Misafir Soru-Cevap
8 Haziran 2014 / Misafir Cevaplanmış
7 Kasım 2011 / Teamoore Soru-Cevap
18 Mart 2013 / Misafir Soru-Cevap