Arama

Birkaç haftalık kedi yavruları anneleri yoksa eğer nasıl beslenir? - Sayfa 5

En İyi Cevap Var Güncelleme: 11 Temmuz 2018 Gösterim: 156.473 Cevap: 70
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
29 Mart 2013       Mesaj #41
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba kedimin sol gözü hep kısık duruyor ve o gözü sulu sulu acaba ne olmuş olabilir

Gözü mikrop kapmış olabilir. Bence kedinizi hemen bir veterinere götürün.
Sponsorlu Bağlantılar
theMira
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
1 Nisan 2013       Mesaj #42
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı

köpeklerle ilgileniyormusunuz bilmem ama bi soru sorucam ben 45 günlük bi golden aldım hayvan barınağından puppy köpek mamasıyla besleyin diyorlar ancak kilosu 10 tl o kadar veremem çünkü ayda 10-15 kg mama tüketiyorlarmış ben ev yemekleriyle besliyeceğim ancak bi kere ev yemeğiyle besledinmi kuru mamaya geçemezsin diyorlar çok ta sorun olurmuş kısacası köpeğimi genelikle salam veya makarna ile beslersem bir şey olurmu.köpeklerle ilgilileniyor ve biliyorsanız lütfen yardımcı olurmusunuz yalnız en kısa zamanda cevap yazarsanız sevinirim.

Sponsorlu Bağlantılar
SAYGILAR...

Golden Retriever cinsi köpekler kontrollü beslenmedikleri sürece aşırı kilo alabilen köpeklerdir.Bu nedenle düzenli ve dengeli beslenmelidirler.Özellikle yavru köpekcikler mutlaka kaliteli bir yavru köpek mamasıyla beslenmeli ve temiz su verilmeli!

Alıntı

1 haftalik yavru kopeklerin annesi emzirmiyorsa ne yapılmalı? lutfen yardim edin

Toz halinde yavru köpekcikler için hazırlanmış mamadan alarak bu mamayı suyla karıştırıp biberon yardımıyla yavru köpekciği besleyebilirsiniz!

Alıntı

merhaba kedim dün doğurdu 4 minik yavrusu oldu yavrular sağlıklı arada sırada incecik sesleriyle bağırıyorlar ama anne kedinin karnı hala şiş acaba tekrar mı doğuracak ve yavruların evcil olmamasını istiyorum çünkü insanlar kötü davranıyor ama sokaktaki çocuklar elledi acaba evcil olurlarmı ve son olarak yavrular kaç haftalıkken insanın varlığını anlarlar yani ne zaman dokunsak evcil olurlar.
ACİL CEVAP LÜTFEN!

SAYGILAR...

Kediler bir doğumda 4-6 yavru doğurabilirler.Yavru kedicikler 3. hafta ve sonraki zamanlarda süt dişleri çıktıktan sonra oyun oynamaya çevreyi algılamaya başlarlar.Bu kediciklere ev ortamında bakıldığı için haliyle size alışıp evcil olacaklardır.Kısaca dışarı çıkarıp çıkarmamanız bir şey ifade etmez!

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

kedim doğurduğundan beri 1 hafta oldu yavrulardan biri gözünü açtı ama diğerlerinin gözleri kapalı siz 2 hafta sonra gözleri açılır demiştiniz ve kulakları da artık yapışık değil yavrular erken mi gelişiyor?

Yavru kediciklerin ilk doğdukları zaman duyma ve görme yetileri olmaz.Bu kediciklerin 8-16 günlük iken gözleri açılır.Gözleri açılsa bile görme yetisi yavaş yavaş gelişir!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Nisan 2013       Mesaj #43
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba bir kedi yavrusunu bahçeye bırakıp gitmiş yavru feci şekilde bağırıyor bir kutuya önce gazte sonra bez koydum içinede yavruyu bizim bahçede yavrulsrı olan bir kedi daha var ama bu yavruya bağırıyor ne yapabilirim anne kediyi tutup yavruya süt m emzirtiyim bide bu yavru hapşırıyo galiba ACİL CCEVAP

merhaba yavruyu bizim bahçedeki diğer anne kedinin yavrularının arasına kaynattım yavrular küçük yavruya vuruyo ama neyse anne önce kabul etmedi sonra girdi yuvaya emzirdi yaladı yavruyu sonra galiba huylandı zıpladı kaçtı yuvadan zıplarken 1 tane yavrusunu ve annesiz yavruyu düşürdü geri koydum hepsini yuvaya şimdi iyiler ancak diğer yavrular annesiz yavrunun 2 katı bunlar yuvadan çıktığında annesiz yavru ortada kalacak ben buna üzülüyorum.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
27 Nisan 2013       Mesaj #44
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı

ben bahçemde yetişkin erkek bir kedi besliyorum ancak kedimin kuyruğuna bir şey olmuş hani iki erkek kedi kavga ederken kuyruklarını hafif kaldırıp meydan okurlarla işte öyle kalmış kuyruğu kıpırdatamıyor(en ucunu ve ortasını kıpırdatamıyor vücuduyla birleşik olan yeri aşağı yukarı yapabiliyor) ancak canı yanmıyor ve kuyruğunu kıpırdatamadığından dolayı oturamıyor çünkü kuyruğu bacaklarının arasına giriyor. sizce ne olmuş olabilir?

Kedilerin kuyruk yapısı kıkırdak dokudan oluşur.Bu tür durumlar genelde kuyruğun hareketini sağlayan sinirlerin zarar görmesi sonucunda oluşur.Bazen sinirler kendini yenileyebilir. Ama sinirler ileri seviyede zarar görmüş ise kalıcı sorunlar oluşabilir (kuyruk felci ...vs gibi) Acilen kediciği veterinere görütürüp tedavisini yaptırmalısınız!

Alıntı

yavruyu bizim bahçedeki diğer anne kedinin yavrularının arasına kaynattım yavrular küçük yavruya vuruyo ama neyse anne önce kabul etmedi sonra girdi yuvaya emzirdi yaladı yavruyu sonra galiba huylandı zıpladı kaçtı yuvadan zıplarken 1 tane yavrusunu ve annesiz yavruyu düşürdü geri koydum hepsini yuvaya şimdi iyiler ancak diğer yavrular annesiz yavrunun 2 katı bunlar yuvadan çıktığında annesiz yavru ortada kalacak ben buna üzülüyorum.

Alıntı

bir kedi yavrusunu bahçeye bırakıp gitmiş yavru feci şekilde bağırıyor bir kutuya önce gazte sonra bez koydum içinede yavruyu bizim bahçede yavrulsrı olan bir kedi daha var ama bu yavruya bağırıyor ne yapabilirim anne kediyi tutup yavruya süt m emzirtiyim bide bu yavru hapşırıyo galiba

Yavru kediciği önce veteriner kontrolünden geçirin ve yavru kediciğe önceki sayfalarda bahsettiğim pratik yöntemleri uygulayarak bakmaya çalışın.Başka kediler kendi yavruları dışındaki bebek kedicikleri kabul etmezler.Kabul edenler de olabilir ama bu nadir bir durumdur.O nedenle yavru kediciğin kendi annesini bulmaya çalışın.Anne kedi fazla uzaklaşmış olamaz.Büyük bir ihtimalle o da yavrusunu arıyordur!

Alıntı

yavru kedilerin göz renkleri kaç haftalıkken belli olur?, yavrular kaç haftalıkken yuvadan çıkıp gezmeye ve koşmaya başlar?, yavrular ne zaman sütten kesilir? ve son olarak yavrular kaç haftalıkken anneden ayrılır?

Göz renkleri (İris) =>4-6 haftalık.
Yürüme => 14-21 günlük.
Sütten kesilme dönemi => 6-8 haftalık.
Anneden ayrılma dönemi => Yavru kedicik 2 aylık olduğunda!

Alıntı

ben bizim terasta henüz bir iki haftalık 5 kedi buldum anaları ilk hafta yanlarındaydı ama şimdi hiç gelmiyor ve kedileri nasıl besliceğimi bilmiyorum bana yardım edin onların seslerini duydukça içim acıyor

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

balkonumuzda bir kedi 3 yavru yapmış biz yanlışlıkla anne kediyi korkutup kaçırdık onlara nasıl bakacağımızı anne kedinin gelip gelmeyeceğini yavruların ne kadar aç dayanacağını bilmiyorum lütfen yardım edin

Yavru kedi bakımı çok zor bir iştir hele ki 3 - 5 yavru var ise daha da zorlaşır bu durum.Anneleri mutlaka gelecektir yavrularını bırakıp gitmez çünkü.Yavru kediciklere elinizden geldiğince önceki sayfalarda bahsettiğim pratik yöntemleri uygulayarak bakmaya çalışın.Bunun yanında anne kediciği de takip edin mutlaka gelecektir.Yavru bebek kediciklerin (özellikle gözleri açılmamış olanların) annelerinin yanında olmaları zorunludur.Maalesef bu aşamadaki annesiz yavru kediciklerin yaşama olasılığı çok çok düşük oluyordur!
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
1 Mayıs 2013       Mesaj #45
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı

o üç yavruyu da diğer annenin yanına bıraktım anne kedicik fark etmedi bile ve yavruları kabul etti ancak bu yavrular 2 haftalık diğerleri ise 6 haftalık yavruları dövüyorlar ve emmesine izin vermiyolar ama ben arada sırada büyükleri çıkartıyorum.

Bu durum nadir de olsa anne kedinin yavru kedicikleri fark etmeyip kabul etmesi çok iyi bir gelişme.Bunun yanında 2 haftalık olan yavruların beslenmesi arada sırada değil düzenli olarak sağlanmalı!

Alıntı

anne kedinin de haline acıyorum 8 kediye bakmak kolay değil anne kediyi ne ile beslersem daha sağlıklı kalır?

Süt, yumurta, yoğurt, peynir...gibi protein değeri yüksek besinlerle besleyebilirsiniz.Ayrıca yavru kediler için hazırlanmış özel kuru mamalarla da besleyebilirsiniz anne kediyi.Yavru kedicikler için hazırlanan kuru mamaların içeriğindeki besin maddelerinin oranı oldukça yüksektir.Bu nedenle bu tür mamalar anne kedi için oldukça faydalı olur!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Mayıs 2013       Mesaj #46
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
nötrino adlı kullanıcıdan alıntı

Kediler için genelde pire spreyleri ya da pire damlaları kullanılıyordur Ben genel anlamda parazitlerden bahsettim kene de,bit de olabilir bu ayrıca hiç belli olmaz bunu bilemezsiniz Ama genel anlamda kedicikler için her tür parazite karşı bu ilaçlar (sprey,damla) kullanılıyordur pire spreyi ya da pire damlası adı altında .Sadece küçük bir damla damlatıcaksınız ense kısmına ,zati veterinerinize sorarsanız size nasıl uygulayacağınız konusunda detaylı bilgi verecektir. Zarar verici birşey olsa kullanılmaz veterinerler tarafından da önerilmez ve aynı şekilde burada size bunu öneriyor da olmazdım öyle değil mi?? Benim de bir kedim var şu an 4 yaşında 5 e girmek üzere ,benzer aşamaları bende yaşadım.

Genel olarak anne kediler yavrularını asla terkedip gitmezler bu bir gerçektir Ama istisnaları da olabiliyordur demekki...(Bunun nedenlerini öğrenmek lazım)

Kedileri Pirelerden Koruma Yöntemleri

Benimde başımda şuan var anne kedi beş yavrudan birini kendine benzeyeni alıp gitti ve diğer yavrulara almadı iki gün bekledim fakat almadı bundan dolayı kendim bakıyorum iki yavruyu kurtarama dım ama iki yavru yaşıyor biri sağlıklı diğeri hasta bitkin bitkin yatıyor bebek gibi bakıyoruz ama umarım yaşar
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
8 Mayıs 2013       Mesaj #47
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Benimde başımda şuan var anne kedi beş yavrudan birini kendine benzeyeni alıp gitti ve diğer yavruları almadı iki gün bekledim fakat almadı bundan dolayı kendim bakıyorum iki yavruyu kurtarama dım ama iki yavru yaşıyor biri sağlıklı diğeri hasta bitkin bitkin yatıyor bebek gibi bakıyoruz ama umarım yaşar

Anne kediler bazen yavrularını daha temiz, sakin ve güvenli bir yere taşımak isterler.İçgüdüsel bir davranıştır bu.Anne kediyi takip etseydiniz yavru kediciği nereye taşıdığını öğrenebilirdiniz belki.Dediğim gibi anne kediler yavruları için mutlaka geri gelirler.Geri dönmemesinin başka nedenleri olabilir.Hasta olan bebek kediciği önce veteriner kontrolünden geçirin.Bebek kediciği sıcak ve temiz tutup süt ile veya bebek kedicikler için özel hazırlanmış toz mamalardan alarak bir şırınga ya da şırıngayla zorlanıyorsanız biberon yardımıyla itinalı bir şekilde besleyin.Malesef bu aşamadaki annesiz bebek kedicikler çok nadir hayatta kalabiliyor.İnşallah bebek kedicik iyileşir.Allah şifa versin!
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
17 Mayıs 2013       Mesaj #48
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

getirdiğim yavrular artık 4-4,5 haftalık olmuştu ve annesi yalamadığından gözleri kapalı kaldı geçen gün bir tanesinin gözleri azıcık açılmıştı baktım gözüne kapak gelmiş hemde kapak kıpkırmızı olmuş ve her geçen gün kapak gözünü daha çok kapatıyor böyle gözü kapalı kalırsa kör mü olur ya da kör olmazsa ne olur? ne yapabilirim hayvanlar 4-4,5 haftalık gözleri hayla kapalı lütfen yardımcı olun.

Bu aşamadaki kediciklerin açılmamış gözleri ancak annelerinin yalamasıyla açılabilir.Bundan mahrum kalan annesiz yavru kediciklerin gözleri ise önce çapaklanır.Bu çapaklar ılık suyla ıslatılmış bir mendil ile yumuşak bir şekilde itinayla temizlenirse gözler açılır. Çapaklanmadan sonra bakım yapılmaz ise gözler iltihaplanır.Vakit kaybetmeden yavru kedicikler veteriner kontrolünden geçirilip tedavi edilmeli!
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
2 Haziran 2013       Mesaj #49
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

benim bahçemde 4 tane yavru kedi var 10 haftalık oldular ve hala süt emiyorlar artık yavruları başka birine vereceğim evde bakacak bu yavrucuklar kaç hafta daha süt emecekler?

Bir önceki sayfada yavru kediciklerin sütten kesilme dönemi hakkında bilgi vermiş idim =>Mesaj Linki 108

Sütten kesilme dönemi => 6-8 haftalık.
Anneden ayrılma dönemi => Yavru kedicik 2 aylık olduğunda!


Yavru kedicikler hala anne sütüyle besleniyorlarsa bırakın beslensinler.Engel olmaya çalışmayın. Çünkü onlar için anne sütünden daha besleyici ve sağlıklı bir gıda olamaz.Bunun yanında yukarıda verilen dönemsel bilgiler doğru olmakla birlikte bu süreler uzayabilir de. Bir süre sonra zaten sütten kesileceklerdir!
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
31 Ağustos 2013       Mesaj #50
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı

6 aylık kedi yavrularım var bahçede besliyorum anneleri artık onları terk etti (3 aylıklarken) şimdi başka bir kedi daha doğurdu bahçeye, 6 aylık yavrular şimdi onun sütünü emiyorlar anne kedi gittikçe zayıflıyor emmeye bir başladılar mı 30-40 dk. emiyorlar yavruları anne kediden nasıl uzak tutabilirim evde biberon falan yapsam süt doldursam ondan içerler mi içerlerse anne kediyi rahat bırakırlar mı?

Bir önceki sayfada yavru kediciklerin sütten kesilme ve annelerinden ayrılma dönemleri hakkında bilgi vermiş idim.Buna göre kedicikler 6 aylık olduğu için sütten kesilip kuru mama ile beslenebilecek düzeye gelmişlerdir.Onları ve diğer anne kediciği yavru kedicikler için hazırlanmış özel kuru mama ile besleyebilirsiniz.Böylece anne kedicik yeni doğmuş yavrularını kendi sütüyle paylaşımsız daha iyi beslemiş olur.Eğer yavruları koparamıyorsanız bu bağlamda tüm yavru kedicikleri sağlıklı ve düzenli besleyebilmesi için anne kediciği siz özel olarak beslemelisiniz.

Süt, yumurta, yoğurt, peynir...gibi protein değeri yüksek besinlerle besleyebilirsiniz.Ayrıca yavru kediler için hazırlanmış özel kuru mamalarla da besleyebilirsiniz anne kediyi.Yavru kedicikler için hazırlanan kuru mamaların içeriğindeki besin maddelerinin oranı oldukça yüksektir.Bu nedenle bu tür mamalar anne kedi için oldukça faydalı olur!

Birkaç haftalık kedi yavruları anneleri yoksa eğer nasıl beslenir? - Tekil Mesaj - Ms
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

14 Mart 2015 / Ziyaretçi Cevaplanmış
27 Ekim 2013 / Misafir Soru-Cevap
8 Haziran 2014 / Misafir Cevaplanmış
7 Kasım 2011 / Teamoore Soru-Cevap
18 Mart 2013 / Misafir Soru-Cevap