Arama

Japon Mutfağı - Sayfa 2

Güncelleme: 22 Mart 2009 Gösterim: 61.573 Cevap: 71
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
24 Ağustos 2006       Mesaj #11
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Sefire Motoko Abe'den Japon Mutfağı

Sponsorlu Bağlantılar
Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Tomoyuki Abe'nin eşi Motoko Abe, Japon mutfağının özelliklerini ve Japon yemeklerini Lezzet'e anlattı. Tokyo Üniversitesi'nden mezun olan Sefire Abe, daha sonra Miyuki Aşçılık Okulu'nu bitirdi. Miyoko Sakai ile birlikte yazdığı 'Herkes İçin Çabuk ve Kolay Japon Yemekleri' isimli bir de kitabı bulunuyor. Türkiye'ye gelmeden önce İngiltere, Endonezya, Filipinler ve Amerika'da da yaşayan Motoko Abe, Türkiye'de de İstanbul, Efes, Pamukkale, Antalya, Çanakkale, Diyarbakır, Kapadokya, Trabzon gibi birçok şehri ve yöreyi gezme fırsatı bulmuş. Türk insanlarını çok sıcakkanlı bulan Abe, söyleşiye Japonya'nın milli içeceği olan 'yeşil çay' ikram ederek başladı. Henüz hazırlamayı öğrenemese de, Türk mutfağında çok taze malzemeler kullanıldığını ve mutfağımızı çok beğendiğini söyleyen Motoko Abe, özellikle soğuk ve sıcak meze çeşitlerini seviyor. Börek çeşitleri, alabalık ve tavuğu da çok beğenen Abe, Türkiye'deki tavuk etinin Japonya'dakinden daha lezzetli olduğunu söylüyor. Abe, bunların dışında kebap çeşitleri ve baklavayı da çok beğeniyor ve dışarıda yemek yediğinde Türk yemeklerini tercih ediyor. Abe, Japonya mutfağının temel özelliklerini ve ilginç yemek tariflerini Lezzet okurlarıyla paylaştı.
Sunum çok önemli
Japon yemekleri mevsimleri takip eder ve mevsimlere göre değişiklik gösterir. Görünüş çok önemlidir. Lezzetin yanında, sebzelerin kesimi, tabağa yerleştirilmesi ve yiyeceklerin hep birlikte bir manzara teşkil etmesi çok önemli. Japon mutfağının en önemli özelliği çok sağlıklı olması. Japonların uzun ömürlü olması da sağlıklı yeme alışkanlığına dayanıyor. Balık ve tofu (fermente edilmiş soya fasulyesi) gibi kalorisi düşük gıdalar çokça tüketiliyor. Yemeklerde çok yağ kullanılmıyor. Daha çok haşlama, buharda pişirme, ızgara gibi yöntemler tercih ediliyor. Baharat da fazla kullanılmıyor. Tuz, bazen şeker, soya sosu gibi tatlandırıcılar kullanılıyor.

Son düzenleyen Blue Blood; 14 Eylül 2006 19:14
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Mart 2007       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
herşey çok güzel ama uyarmadan geçemicem: inari zushi değil. çoğu yerde inari zushi olarak geçiyor ama inari sushi die yazılır. ayrıca sushi susshi die yazılmız. herneyse.karnım acıktı baba beni japonyaya gönder. onları yemek için neler vermezdim.
Sponsorlu Bağlantılar
bluegreenpelin - avatarı
bluegreenpelin
Ziyaretçi
11 Nisan 2007       Mesaj #13
bluegreenpelin - avatarı
Ziyaretçi
böyle bahsederseniz benim de canım çeker
NiliM - avatarı
NiliM
Ziyaretçi
11 Nisan 2007       Mesaj #14
NiliM - avatarı
Ziyaretçi
Japon Mutfağı
{Sushi}
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxzj7

anti depresan - avatarı
anti depresan
Ziyaretçi
20 Nisan 2007       Mesaj #15
anti depresan - avatarı
Ziyaretçi
[
full10hashisk5
adszbg7 teşekkür ederim
rockhan - avatarı
rockhan
Ziyaretçi
24 Nisan 2007       Mesaj #16
rockhan - avatarı
Ziyaretçi
Valla süper bir sunum olmuş gerçekten ,o resimler filan ,baya güzel bir araştırma olmuş,karnım da acıktı valla okuduktan sonra Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Mayıs 2007       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hayda bir de bunları yemek için japonyaya gidiim oldumu ayak üstü.canım çektiiiii.
ama ellerinize sağlık kokusunu japonyadan bile alabiliyorumMsn Grin
HaRukA - avatarı
HaRukA
Ziyaretçi
3 Temmuz 2007       Mesaj #18
HaRukA - avatarı
Ziyaretçi
japonyada sıradan bir sabah kahvaltısı
Japon Mutfağı

okullarda öğle yemeği burdan yenir
foodtickets
KettoKero - avatarı
KettoKero
Ziyaretçi
11 Eylül 2007       Mesaj #19
KettoKero - avatarı
Ziyaretçi
Yemek

Pilav, Japonya’nın başlıca yemeği olup, çubuklar yaygın biçimde kullanılmaktadır. Sushi, tempura ve soba eriştesi iyi bilinen Japon yemekleridir. Günümüzde Japon mutfağı, daha geleneksel besinlerin yanı sıra, Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’dan unsurları günlük beslenmeye dahil eden son derece çeşitli yemekler sunmaktadır.


Kaiseki Ryori
KaisekiຈRyori

Osechi Ryori
Osechi20Ryori

Soba
Soba

Tempura
Tempura
na3o8ko2 - avatarı
na3o8ko2
Ziyaretçi
22 Ekim 2007       Mesaj #20
na3o8ko2 - avatarı
Ziyaretçi
eri-haru ne yaptınız karnımı acıktırdınız.

Benzer Konular

28 Temmuz 2006 / Mystic@L Edebiyat
13 Ağustos 2008 / Misafir Edebiyat
15 Ağustos 2011 / Misafir Edebiyat
2 Ekim 2008 / KisukE UraharA Edebiyat
18 Mart 2009 / ThinkerBeLL Edebiyat