Arama

Facebook Hakkında - Sıkça Sorulan Sorular

Güncelleme: 15 Şubat 2015 Gösterim: 68.304 Cevap: 94
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012       Mesaj #1
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Facebok'ta Sık Karşılaştığımız Sorular
Facebook Hakkında En Çok Merak Edilen Soruları Bu Başlıkta Cevaplıyoruz.
Sponsorlu Bağlantılar
MsXLabs.org

Merak Ediyorum;
-Facebook şifre kırma programı var mıdır ?
-Facebook hesabım çalındı, ne yapabilirim?
-Facebook zaman tüneline nasıl girebilirim?
-Facebook zaman tüneline (timeline) girdim. Bundan çıkabilir miyim?
-Arkadaş listemi nasıl gizlerim? Başkası tarafından görünmemesini nasıl sağlarım?
-Facebook’a girdiğimde profilim görünmüyor, facebook.com/advertising/ link buraya bağlanıyor. Ne yapabilirim?
-Telefon kodu onay problemi yaşıyorum, bu sorunu nasıl aşabilirim?
-Facebook hesabımı açtığımda hesabım facebook.com/checkpoint sayfasına yönleniyor ve Facebook bilgilerimi, hatta t.c. kimlik numaramı istiyor. Bunu nasıl aşabilirim?
-Facebook hesabım kapatıldı. Ne yapabilirim?
-Facebook’da bir kişinin beni engelleyip engellemediğini nasıl anlayabilirim?
-Facebook bana 50 dolarlık ücretsiz reklam olanağı sundu. Bu doğru mu? Bu güvenli mi?
-Facebook’da yer alan uygulamalara, yarışmalara ne kadar güvenebilirim? Bunlar benim bilgilerime ulaşabilir mi?
-Facebook kapatılabilir mi ? Kapanırsa ne zaman kapanır?
Sıkça Sorulan Sorular

- Facebook şifre kırma programı var mıdır ?
Hayır, böyle bir program bulunmamaktadır. Eğer böyle bir program olsaydı, piyasada Facebook sahibi insan kalmazdı.Üç yaygın şekilde Facebook şifreleriniz çalınabilir :
Sahte bir Facebook giriş sayfasına e-mail adresinizi ve şifrenizi yazmanız, bilgisayarınızın hack’lenmesi(Genellikle keylogger veya trojanlar), size gelen ve güvenilir olmayan bir e-mail’deki bağlantıya tıklamanız.

- Facebook hesabım çalındı, ne yapabilirim?
Facebook hesabınız çalındıysa, yapmanız gereken ilk şey Facebook’a kayıtlı mail adresinizin hala sizde olup olmadığını anlamaktır. Yani, Facebook’a kaydolduğunuz mail adresiniz hâlâ elinizde mi? Eğer elinizde ise, Şifreni mi unuttun ? kısmına tıklayıp, mail adresinizi girip hesabınızı geri alabilirsiniz.
Eğer ki email adresinizi kaybettiyseniz, email adresiniz @hotmail ise, mail adresinizi buradaki adımları sağlayarak geri alabilirsiniz. Bu işlem %100 gerçekleşir ve hotmail adresinizi geri alabilirsiniz.
Yine de beklemek istemiyorsanız, Facebook’a kayıtlı olan telefon numaranız ile, facebook kullanıcı adınız ile ve ilgili bölüme adınızı ve bir arkadaşınızın adını girerek geri alabilirsiniz.

- Facebook zaman tüneline nasıl girebilirim?
https://www.facebook.com/about/timeline giriş yapıp "Zaman Tüneline Geç" kısmına tıklayıp zaman tüneline girebilirsiniz.

- Facebook zaman tüneline (timeline) girdim. Bundan çıkabilir miyim?
Bundan çıkmanız mümkün değildir, zaten belirli bir süre sonra tüm facebook hesapları zaman tüneline girecektir. Fakat, kesin olmamakla beraber bazı yöntemler ile zaman tünelinden çıkıldığı görülmüştür. Aşağıda bu yöntem(ler) belirtilmiştir.

* http://developers.facebook.com/apps adresine giriş yapıyorsunuz. Açılan sayfada kullanmakta olduğunuz uygulamarın yer aldığı bir liste yer alacak. Bu listeyi sayfanın sol tarafındaki bölümden görebilirsiniz. Burada Facebook Zaman Tüneli ( Time Line ) uygulamasını bulun sağ üstte yer alan “Uygulamayı Düzenle” butonuna basın. Alt kısımda “Uygulamayı Sil” seçeneği mevcut. Buraya da bastıkran sonra oluşturtuğunuz sözkonusu uygulama silinir ve kısa bir süre sonra profilinizi eski hale getirmiş olursunuz.

** Facebook; IE(Son sürümü) google chrome ve Mozilla yı destekliyor. Kullanıcılarının ise Internet Explorer 7 yi kullanmasını tavsiye etmiyor. Facebook’da tekrar eski düzene dönmek için bir süre Internet Explorer 7 kullanmak yeterli. Yeni sürümü desteklemediği için tekrar eski haline dönecektir.

- Arkadaş listemi nasıl gizlerim? Başkası tarafından görünmemesini nasıl sağlarım?
"Arkadaşlar" kısmına girin, üst tarafta düzenle butonuna tıklayın. Yanında kilit işareti var üzerine tıklayın, "Sadece ben" olarak ayarlayın. Başkalarına görünmez. Bunu gizlilik ayarlarından da yapabilirsiniz.

- Facebook’a girdiğimde profilim görünmüyor, facebook.com/advertising/ link buraya bağlanıyor. Profilim gözükmüyor, profilim açılmıyor. Ne yapabilirim?
Profiliniz sayfaya dönüşmüş. Ve otomatik olarak reklam sayfasına giriyor üyeliğiniz. Bu konuyla ilgili net bir çözüm yok, ancak aşağıda yazılan bilgileri denemenizi öneririm.
İlk olarak durumunuzu anlatan bir maili ip@facebook.com a gönderin. Daha sonra,

Giriş Yap | Facebook
Giriş Yap | Facebook
Giriş Yap | Facebook
Giriş Yap | Facebook
Kişisel Profilim Kapatıldı | Facebook

Bu adreslerden yardım çağrısında bulunun. Ayrıca, bu konuda biraz ısrarcı olmanız gerekebilir.

- Telefon kodu onay problemi yaşıyorum, bu sorunu nasıl aşabilirim?
Bu sorunla ilgili, bu konuda yer alan videoyu izleyin. Sorunu gidereceksinizdir.

- Facebook hesabımı açtığımda hesabım "facebook.com/checkpoint" sayfasına yönleniyor ve Facebook bilgilerimi, hatta t.c. kimlik numaramı istiyor. Bunu nasıl aşabilirim?
Bu sayfa genellikle hesabınız kitlendiğinde veya hesabınızın size ait olmadığında Facebook tarafından aktif olarak açılır. Sebebi ise, Facebook her insanın üye olduğu bir sistem olduğu için, o ad ve o soyada ait kişinin hesabının gerçek olduğunu yani kendisine ait olduğunu istemesindendir. Düşünce her ne kadar bu olsa da, yine de bilgilerinizi vermeyin derim. Yapmanız gereken, çıkan ilk sayfada " Bilgilerimi Verme " ya da " Geç " e tıklamanızdır. Hesap fake de olsa veya sizin de olsa.. Kitlense de.. Facebook’a bu tür bilgilerinizi vermeyin. Eğer verirseniz, tüm bilgilerinizi sizden alır ve bu sizin lehinize bir durum olur. Yine de bu konuyla alakalı durum yaşıyorsanız Facebook Yardım Merkezine başvurabilirsiniz.

- Facebook hesabım kapatıldı. Ne yapabilirim?
Biraz beklemelisiniz, neden kapatıldığına dair bilgi mutlaka ekranda yer alıyordur. Kapanmalar ya da ceza almalar, bir müddet sonra düzeliyor. Eğer ki düzelmiyorsa veya sorun yaşıyorsanız, durumunuzu Facebook Yardım Merkezine anlatabilir, ip@facebook.com a mail yollayabilirsiniz.

- Facebook’da bir kişinin beni engelleyip engellemediğini nasıl anlayabilirim?
Bir kişinin seni engellediğini anlamak istiyorsan, onun usernamesini veya profil id sini gir. Yani www.facebook.com/ekremhidesystem gibi. Eğer profili açılmıyorsa, hata veriyorsa(bu profile ulaşamadık gibi) seni engellemiş olabilir. Bundan net bir şekilde emin olmak için, facebook hesabından çıkış yap. Çıkış yaptıktan sonra normal - üyeliksiz - www.facebook.com/ekremhidesystem linkine gir. Eğer profil açılıyorsa seni engellemiş demektir. Açılmıyorsa facebook hesabını kapatmış ya da dondurmuş demektir.

* Facebook usernamesini veya facebook id sini nasıl bulurum? Ortak arkadaşlarından görüp de alabilir, ya da hatırlıyorsan alabilirsin.(bazı tarayıcılar kaydediyor genellikle linkleri) oradan da alabilirsin.

Son olarak, bunu arkadaşında da görebilirsin. Ortak arkadaşına " yaa xxx in profili sende açık görünüyor mu? " diye sorup, eğer arkadaşında açık görünüyorsa seni engellemiş olduğunu anlayabilirsin.

- Facebook bana 50 dolarlık ücretsiz reklam olanağı sundu. Bu doğru mu? Bu güvenli mi?
Öncelikle mailin nereden geldiğine ve linklerin nereye bağlandığına dikkat edin. Facebook size kupon kodu vermesi lazım, verdiği kupon kodu ile reklam verebilirsiniz. Eğer ki kredi kartı vs. istiyorsa, veya diğer bilgileri. Bundan şüpheleniyorsanız veya bu bilgilerinizi vermek istemiyorsanız. Reklam hakkınızı kullanmamanızı öneririm.

- Facebook’da yer alan uygulamalara, yarışmalara ne kadar güvenebilirim? Bunlar benim bilgilerime ulaşabilir mi?
Facebook’da yer alan her uygulama, erişimine izin vermeden önce size bildirir, şu tür özelliklerinizi, bilgilerinizi alacağız ve bunlara erişeceğiz diye. Kontrol tamamen sizde, güvenliğinizi sarsan bir durum görürseniz uygulamaya erişimi kapatabilirsiniz. Yine de bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız, Facebookda Yapılan Ödüllü Yarışmalar ve Güvenliğimiz adlı konuya bakabilirsiniz.

- Facebook kapatılabilir mi? Kapanırsa ne zaman kapanır?
Bu soru çozu zaman karşımıza çıkıyor ve gündemimizde yer alıyor. Facebook’un kapanması gibi bir durum söz konusu olamaz, çünkü Facebook gündemimizde yer edildiğinden beri " kapatma " durumu düşünülmüştür. Yani işlev olmuştur ancak hiçbir etken sağlanamamıştır. Dolayısı ile kapanmamıştır. Bundan sonra da kapatılacağını düşünmüyorum.

Kaynak: Bilgininadresi

Son düzenleyen _Yağmur_; 24 Haziran 2013 16:26
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
15 Haziran 2012       Mesaj #2
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Facebook'ta grup nasıl silinir?

Sponsorlu Bağlantılar
Sistemimiz üyesi kalmayan grupları otomatik olarak siler. Bir grup kurduysanız, grubu önce tüm üyeleri, sonra da kendinizi çıkararak silebilirsiniz. Üyeleri çıkarmak için, grubun en üstündeki Hakkında sekmesine tıklayın ve ardından her bir üyenin adının yanındaki X işaretine tıklayın.

Not: Bu grubun ilk yöneticisi ve kurucusu değilseniz, grubun kurucusu grubu kendi isteğiyle terk etmediği takdirde, grubu silemezsiniz.

theMira
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Şubat 2013       Mesaj #3
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Facebook hesabımı izinsiz bir erişime karşı nasıl korurum?

İzinsiz erişim, sizin dışınızda başka birinin kanunsuz yollardan hesabınıza erişim sağlaması anlamına gelir. Genellikle hesap ele geçirme oldukça zor ve teknolojik olarak yoğun bir süreç olarak algılanmaktadır. Ancak, birçok vakada önemli ve gizli bilgileri bilgisayar korsanlarına kullanıcıların kendisi vermektedir.
Bu makalede izinsiz erişimin nasıl gerçekleştiğini ve hesabınızı nasıl koruyacağınızı açıklayacağız. Bu makaleyi okuduktan sonra hesaplarınızı korumak için tavsiye edilen tüm önlemleri alacağınızı umuyoruz.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Şubat 2013       Mesaj #4
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Müşterek bir Facebook hesabı oluşturabilir miyim veya bir Facebook hesabını başka biriyle paylaşabilir miyim?

Facebook hesapları bireysel kullanım içindir. Yani müşterek hesaplara izin veremiyoruz. Ayrıca belli bir e-posta adresiyle tek bir Facebook hesabı açabilirsiniz.

Her hesap tek bir kişiye ait olduğundan herkesin hesabında gerçek adını kullanmasını zorunlu tutarız. Böylece, bağlantı kurduğunuz kişinin bir başkası olmadığından her zaman emin olursunuz. Ad ilkelerimiz hakkında daha fazla bilgi alın.

Bir hesap oluşturduktan sonra, arkadaşlarınızla etkileşimlerinizi tek bir yerden görmek için Arkadaşlık Sayfalarını kullanabilirsiniz.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Şubat 2013       Mesaj #5
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Facebook hesabımın durup durmadığını bilmiyorum. Bunu nasıl öğrenebilirim?

Oluşturmuş olduğunuz bir hesap Facebook'ta durmaya devam ediyorsa, bunu bulmanıza yardımcı olabiliriz. Bunun için hesabınızla ilişkili bir e-posta adresini, telefon numarasını veya kullanıcı adını biliyor olmalısınız. Hesabınızı adınızı ve Facebook'ta arkadaş olduğunuz birini kullanarak da bulabilirsiniz.

Hesabınızı bulduğunuzda, şifrenizi yenileyebilirsiniz. Sonra, hesabınızı kullanmaya devam edebilir veya
hesabınızı silebilirsiniz
Son düzenleyen Mira; 17 Temmuz 2014 20:15
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Şubat 2013       Mesaj #6
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Facebook'ta kayıt sürecini tamamlayıp e-posta adresimi nasıl onaylarım ?

Kayıt işlemini tamamlamak için, hesap oluştururken kullandığınız e-posta adresinin sahibi olduğunuzu onaylamanız gerekir. Bu şekilde, hesap bilgilerinizi doğru adrese gönderdiğimizden emin olabiliriz. E-posta adresinizi onaylamak için, Facebook'un kayıt onay e-postasındaki bağlantıya tıklayın.

Bu e-postayı bulamıyor veya hesabınızı onaylayamıyorsanız, durumu bize bildirin.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Şubat 2013       Mesaj #7
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Facebook'un bana davet veya hatırlatma e-postaları göndermesini nasıl durdurabilirim?

Bir hesabınız yoksa bildirim ayarlarınızı kontrol edin. Almak istediğiniz bildirim türlerinin yanındaki Düzenle'ye tıklayın ve uygun kutuların işaretli olduğundan emin olun.

Kısa bir süre önce bir e-posta daveti veya bildirim aldıysanız, Facebook'tan gelen tüm e-posta mesajlarının altında yer alan abonelikten çıkma bağlantısı talimatlarını da izleyebilirsiniz.

Bir e-posta daveti veya hatırlatıcı almadıysanız, ancak e-posta adresinizin Facebook'ta kayıtlı bilgilerden çıkarılmasını istiyorsanız lütfen bir talep gönderin.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Şubat 2013       Mesaj #8
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Facebook'ta göremediğim bir şey hakkında nasıl şikayette bulunurum?

Facebook'taki bir şeyin Topluluk Standartlarımızı ihlal ettiğini düşünüyorsanız, şikayette bulunabilirsiniz. Facebook'ta kötüye kullanım şikayet etmenin en iyi yolu kötü amaçlı içeriğin yanındaki Şikayet Et bağlantısını kullanmaktır. Şikayet etme hakkında daha fazla bilgi alın.

Facebook hesabınız olmadığı veya şikayet etmeye çalıştığınız şeyi göremediğiniz için şikayet bağlantısı kullanamıyorsanız, lütfen buradan şikayette bulunun.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Şubat 2013       Mesaj #9
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Hesabı olmayan biri kötüye kullanımı nasıl şikayet eder?

Hesabı olmayan kişiler buradan başvuruda bulunabilir. Lütfen Facebook hesabı olmayan ve sitedeki bir ihlali şikayet etmek isteyen kişilere aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp gönderin:
https://www.facebook.com/help/?faq=221047557939568
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Şubat 2013       Mesaj #10
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Facebook hesabım yoksa, benmiş gibi davranan sahte bir hesabı nasıl şikayet ederim?

Birisi sizmiş gibi davranan bir Facebook zaman tüneli oluşturduysa ve sizin Facebook hesabınız yoksa lütfen şikayetinizi bildirin.

Benzer Konular

3 Ağustos 2006 / RasqutiN Sosyal Ağlar
11 Ağustos 2015 / NeutralizeR Sosyal Ağlar
28 Ağustos 2014 / BrookLyn Sosyal Ağlar
3 Mayıs 2014 / _Yağmur_ Sosyal Ağlar