Arama

Medya Haber - Sayfa 135

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 663.350 Cevap: 1.864
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
1 Mart 2010       Mesaj #1341
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
770 bin emekliden habersiz kesinti!

Sponsorlu Bağlantılar
emekli 1310 ic 3448 334


Habertürk gazetesi yazarı Ali Tezel, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarından Türkiye emekliler Derneği için aidat kesintisi yapıldığını iddia etti.

Ali Tezel'in iddialarının doğru olduğunu söyleyen İ.M. Bağkur EM. Der. Başk. Hamdi Öz, yıllardan beri emeklilerin maaşlarından bu dernek içine kesinti yapıldığını, bu paraların da SGK bürokralarına verildiğini söyledi.

Ali Tezel'in konuyu bugünkü köşesine şu cümlelerle taşıdı:

"SSK ve Bağ-Kur emeklilerine adam başı 60 lira zam yaptığı hasebiyle Başbakan'a çiçek veren derneğin başkanına kıyak olsun diye, 500 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisi hiç haberleri olmadan derneğe üye yapıldı ve şubat ayında her emekliden en az 12 lira dernek aidat kesintisi yapılıp gönderildi.

Hangi hükümet olursa olsun, yandaşları sever. Örgütlü toplum istemez ama örgütü kendisi idare edebiliyorsa çok sever. İşte bu sebeple yandaş emekli dernekleri yandaş memur sendikaları, yandaş işçi sendikalarına sınırsız destek verilir. Ülkemizde en çok üyeye sahip emekli derneği SGK'ya üye gönderir. Bu sebeple emekli dernekleri kendi başına bırakılmaz. Bazıları korunur, kollanır; emekliler hiç haberleri olmadan derneğe üye olmuş gibi gösterilirler ki üye sayıları çok olsun.

BAŞKAN İÇİN DERNEĞİN İSMİ DEĞİŞTİ
İşte hükümet destekli, eski adı Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) olan ve ismini sadece başkanlarının bildiği, başkanlığı devam etsin diye yeni adı Türkiye Emekliler Derneği olan dernek için 500 bin emekliden bir yıllık dernek aidat kesintisi yapıldı.

Esasen İşçi Emeklileri Derneği'nin başkanı da işçi emeklisi olması lazım ama SGK yönetim kuruluna girip hükümete yalvarıp, işçi emekliliğine son verilip memur emeklisi yapılan ve aylığı da 700 liradan 4 bin liraya çıkarılan Kazım Ergün'ün başkanlığı devam etsin diyederneğin ismi bile değiştirildi.

Şimdi ankara'da 200 metrekarelik, banyolu, yatak odalı makam odasında oturup, gariban emeklilerin haklarını savunuyor!!'

Bu savunmayı iyi yapabilsin diye de emeklilerin hiç haberi bile olmadan şubat ayı aylıklarından derneğe kesinti yaptılar ve bir milyon liraya (eski parayla bir trilyon) yakın parayı Kazım Ergün'ün derneğine aktardılar."

EMEKLİLER FARK ETMİYOR ÇÜNKÜ...
Ali Tezel emeklilerin kesintiyi farketmemelerini de şöyle açıkladı:

"Emeklilerin hemen hiçbiri derneğe üye olduklarını bile bilmiyor. Kesinti yılda bir kere, o da zam verilen ayda yapıldığı için farkına da varmıyorlar. Üstelik bu ayrıcalık sadece bu derneğe tanınıyor. Başka emekli derneklerinini üyelerinden kaynakta kesinti yapmayan SGK sadece TİED üyeleri için kaynakta kesinti yapıp, hesaplarına aktarıyor.

İDDİALAR ÇOK VAHİM
Ali Tezel Habertürk TV'de konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, programa telefonla bağlanan İ.M. Bağkur EM. Der. Başk. Hamdi Öz, kendisinini de geçmişte bu dernekte çalıştığını, bu hukuka aykırı uygulamayla ilgiliolarak 2007 yılında Danıştay'a dava açtığını, bu davanın henüz sonuçlanmadığını açıkladı. Yıllardan beri emeklilerin maaşlarından bu dernek içine kesinti yapıldığını, söyleyen Öz, kesilen paraların da SGK bürokralarına verildiğini, bu bürokratların oldukça yüksek maaşlar aldıklarını söyledi.

Öz, Tezel'in ifadesini düzelterek "500 bin değil 770 bin emeklinin maaşından 18 TL kesinti yapıldı" dedi.

(ekolay)


volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
1 Mart 2010       Mesaj #1342
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
5 bin 200 kişi çıplak poz verdi

Sponsorlu Bağlantılar
tunick a 0905 334


Sdyney'deki Opera Binası'nın merdivenlerinde toplanan ve birbirleriyle kucaklaşan çıplakların çeşitli pozları, fotoğrafçı Spencer Tunick tarafından bir saatten uzun bir sürede fotoğraflandı.

Kamuya açık yerlerde çıplak insanların fotoğraflarını çekmekle ünlü Tunick, çalışması sırasında heteroseksüel katılımcıların, eşcinselleri kucaklamasını ve tam tersini sağlamada zorlandığını belirtirken, "sonunda herkesin bir araya gelerek, dostça ya da aşkla birbirlerini öpmesinden" memnun olduğunu söyledi.

(ekolay)


volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
1 Mart 2010       Mesaj #1343
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
200 tank ormanda unutuldu

tank522 0902 334


Rusya'da orduya ait 200 T-72 ve T-80 tankın, ülkenin merkezindeki Urallar bilgesinde bulunan bir ormanda terk edilmiş halde bulunduğu kaydedildi.

LifeNews adlı internet sitesinde , bir ormanda "unutulan" tankların görüntüsünü yayınladı. Görüntülerde, kilitsi ve korumasız tankların malzemelerini inceleyen ve kapaklarını açıp içine bakan siviller görünüyor. Motorları çalıştıran anahtarların kaybolduğu belirtiliyor.

Gazete, olayı Rus ordusu için "utanç verici bir skandal" olarak niteledi.

Görgü tanıkları tankların neredeyse 4 aydır karların altında olduğunu ve fırsat bulunduğunda rahatlıkla kullanılabileceğini belirtiyor Bir ordu sözcüsü, tankların terk edildiğini yalanladı ve çevrede güvenlik önlemi alındığını iddia etti. Ancak konunun medyaya yansıması üzerine resmi bir soruşturma başlatıldığı kaydedildi.


(ekolay)
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
1 Mart 2010       Mesaj #1344
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Bu Michael Jackson görüntüleri tepki çekti

jackson 1310 ic 2043 334


VH1 televizyonu tarafından 30 dakikalık bir programda yayınlanan görüntülerde, Michael Jackson'ın ölümünden sorumlu olduğu iddia edilen Dr Conrad Murray'i oynayan bir aktör, Jackson'ın benzeri olan aktörü hayata döndürmeye çalışıyor.

Görüntülerde Jackson'ın yatağından hastaneye kaldırılması canlandırılıyor. En şoke edici ise Jackson'ı otopsi için morgda çıplak halde yatarken ve daha sonra yavaşça morg çekmecesine konulurken gösteren görüntüler oldu.

Geçen yıl 25 Haziran'da yaşanan trajik olayda yer alan Los Angeles İtfaiyesinde çalışanlarla yapılan röportajlara da yer verilen programda, aktörlerin yanı sıra gazetecilerin, magazin ve internet sitesi editörlerinin Jackson'ın ölümünün nasıl gerçekleştiğine dair derlemeleri kullanıldı.

Jackson'ın bilincini yitirmiş halde gösterildiği canlandırma görüntülerine yer verilirken, bu görüntülere fonda geçenlerde yayınlanan gerçek 911 kayıtları eşlik etti.

Görüntüler Jackson hayranlarının tepkisini çekti. Jackson 50 yaşında geçen yıl 25 Haziran'da kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.
(Milliyet)


volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
1 Mart 2010       Mesaj #1345
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
3. Amenhotep'in dev heykeli bulundu

amenhotep 1310 ic 0906 334


Mısır'ın en ünlü firavunlarından biri olan 3. Amenhotep'in dev heykelinin kafa kısmı, Luksor'daki kazılarda ortaya çıkarıldı.

Tutanhamun’un dedesi 3. Amenhotep’in kızıl granitten heykeli, firavuna ait tapınak mezarda bulundu. Bunun, firavunun şimdiye kadar bulunan en iyi korunmuş durumdaki büstü olduğu belirtildi.

Kazı başkanı Dr. Houring Sourouzian, "Diğer heykellerde daima, burun ucu gibi bir yerler kırıktır veya yüz tahrip olmuştur. Bunda ise taçtan çeneye kadar her yer sapasağlam" dedi. Mısır Eski Eserler Kurumu Başkanı Zahi Havas da heykeli "yüksek sanatsal kaliteye sahip bir başyapıt" olarak nitelendirdi.

Diğer parçaları daha önce bulunan heykelin sadece kafasının yüksekliği 2,5 metre. 3. Amenhotep, Mısır’da MÖ. 1387-1348 yılları arasında hüküm

(ekolay)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
1 Mart 2010       Mesaj #1346
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
15'lik dahi silah icat etti


Rusya'ya bağlı Başkortostan'da bir lise öğrencisi elektrikle çalışan yeni bir silah icat etti.

Başkortostan'ın başkenti Ufa'da yaşayan lise öğrencisi Maksim Kotelnikov tarafından icat edilen silahın, Büyük Hadron Çarpıştırıcısının çalışma prensibine göre çalıştığı ve özelliklerinin keskin nişancı tüfeği "sniper"den daha ileri olduğu ifade edildi.

Rus Lifenews internet sitesinde yayımlanan habere göre, Kotelnikov'un icat ettiği ve Rusya Savunma Bakanlığının ilgilendiği silah ateşlendiğinde ses ve alev çıkarmıyor, geri tepmiyor.

Kotelnikov, "çekirdek sistemi" olarak adlandırdığı, hızlandırıcı bobin ve manyetikleşen kurşunlarla çalışan tüfeğin sadece elektrikle çalıştığını ve ateşleme sırasında kurşunun anında hız kazandığını ifade etti.

Kotelnikov, bir yıl emek verdiği icadını, elektromanyetik silahlara ilişkin televizyonda izlediği bir filmden ilham alarak geliştirdiğini belirtti.

Sankt Petersburg'da düzenlenen "Rusya'nın Genç Beyinleri" yarışmasında en iyi icat dalında birinciliği kazanan Maksim Kotelnikov, silahıyla ilgilenen Rusya Savunma Bakanlığının kendisini tesislerinde "elektromanyetik sniper tüfeği"ni yapmaya ve denemeye davet ettiğini aktardı.

Savunma Bakanlığının bilim adamları ve uzmanları denetiminde yapacağı bir aylık staj döneminde 15 yaşındaki mucidin, 3 adet örnek silah yapması gerekiyor.

Kotelnikov, silahın başarılı bulunması durumunda Savunma Bakanlığıyla anlaşma imzalayacağını ve silahın Rusya Silahlı Kuvvetleri envanterine gireceğini ileri sürdü.

(ekolay)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
1 Mart 2010       Mesaj #1347
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Kürtajını 'canlı' yayınladı

Angie Jackson 1310 ic 2722 334


Düşük yapmaya yol açan hapı içtikten sonra yaşadıklarını YouTube'da yayınlayan kadın internet dünyasını sarstı.

Amerika'da yaşayan Angie Jackson, 22 Şubat'ta yaptıklarıyla internet dünyasını sarstı.
Kürtaja karar veren Angie, düşük yapmayı sağlayan bir ilacı içtikten sonra kamerasını çalıştırdı ve tüm yaşadıklarını kaydedip, YouTube üzerinden dünya ile paylaştı.

Videosuna yazdığı açıklamada "Bir çok nedenden dolayı, ki bunlara sağlığımı da büyük tehdit altına sokması sebebiyle kürtaj oluyorum. Şu anda. Evet, tam şu anda kürtaj oluyorum. Kötü değil, korkutucu değil, sadece düşük yapmak gibi"
YouTube videosuyla da yetinmeyen Angie, yaşadıklarını bir yandan Twitter'a yazmayı da ihmal etmedi.

Twitter'da da konuyla ilgili açıklama yapan kadın, "Bunu ilgi çekmek ya da kendimi haklı çıkarmak için yapmıyorum. Zaten kararımla barışığım. Bunu kürtaj konusunu açıklığa kavuşturmak ve diğer kadınlara örnek olmak için yapıyorum." satırlarını yazdı.

Angie bu konuda ilk değil. Daha önce de Penelope Trunk Twitter üzerinden düşük yapmasını canlı olarak yazmıştı. Yaptıklarıyla büyük tepki gören Angie, buna şaşırdığını ama kesinlikle utanmadığını açıkladı.
(Milliyet)

_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
1 Mart 2010       Mesaj #1348
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
TARKAN SERBEST
ADLİYEDEKİ SORGUSUNUN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI
01.03.2010

tarkanserbestk

İstanbul'daki uyuşturucu operasyonu kapsamında 4 gündür gözaltında tutulan Tarkan Tevetoğlu'nun da aralarında bulunduğu 3 kişi adliyedeki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Tarkan savcılık sorgusunda uyuşturucu madde kullandığını belirterek, 'Pişmanım' dediği ifade edilmişti. Tarkan'ın savcının, "Arkadaşlarına uyuşturucu temin ettin mi" sorusuna ise "Temin etmedim" yanıtını verdiği öğrenildi. Tarkan'ın savcıya 45 dakika ifade verdiği belirtilmişti.

SEVENLERİ TARKAN'I YALNIZ BIRAKMADI
Uyuşturucu operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen Tarkan'ın savcılık sorgusu sürerken hayranları da Tarkan'ın serbest bırakılacağına inandıklarını belirterek, "Tarkan bizim için bir idol. Bu olay, bizim Tarkan'a olan sevgimizi asla azaltmadı. Çıkışını bekliyoruz. Eminiz ki serbest kalacak" diye konuştular. Hayranları, Tarkan'ın "Sabret" isimli şarkısının sözlerini söyleyerek, ünlü sanatçıya destek verdi. Öte yandan, Tarkan'ın yıllardır birlikte çalıştığı şoförü, iddiaların sorulması üzerine, "Öyle bir şey yok. İnanmıyorum" diyerek ünlü şarkıcıya destek verdiler.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Mart 2010       Mesaj #1349
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ilk kez meslek gruplarına göre işsizlik oranlarını açıkladı. Hem anne babaların hem de üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerin rüyası olan bilgisayar mühendislerinin yüzde 20'si işsiz. Bilgisayar mühendisleri en çok işsiz kalan meslek gruplarında ilk sıralarda.

TÜİK, ilk kez eğitim durumu ve mezun olunan okullara göre işsizlik verilerini açıkladı.
Buna göre en yüksek işsizlik oranı yüzde 31.3'le sosyal hizmetler okuyanlarda.
Ancak Türkiye için çok yeni bir meslek olan bu alanda sadece 24 bin öğrenci eğitim görmüş.
Gene bir başka yeni alan olan ulaştırma ve çevre korumada da sadece 20 bin kişi eğitimişsizlik oranı yüzde 21.1.
Uzun süredir eğitim verilen alanlardan sanatta işsizlik oranı yüzde 24.

Bilgisayarcıya iş yok!

İşsizlik oranında bilgisayar okuyanlar da başı çekiyor. Bilgisayar mezunlarının yüzde 20.6'sı işsiz. 178 bin bilgisayar eğitimi alan kişinin 55 bini hiç iş aramazken, 98 bini çalışıyor. 25 bin bilgisayar mezunu ise işsiz.
Buna karşın en düşük işsizlik oranı güvenlik hizmetleri alanında eğitim alanlarda görülüyor. Bu konuda eğitim görenlerin sadece yüzde 1.6'sı işsiz kalıyor. Güvenlik alanında eğitim alıp çalışan 94 bin kişiye karşılık sadece 2 bin kişi işsiz.
Sağlık da en az işsizlikle karşılaşılan sektörlerden. Sağlık alanında eğitim alanlar arasında işsizlik yüzde 4.
Hukuk eğitimi görenlerin yüzde 4.3'ü, veterinerlik eğitimi alanların yüzde 6.8'i işsiz.

Eğitim durumu ve işsizlik

Tabloya eğitim durumuna göre bakıldığında da ilginç bir sonuç ortaya çıkıyor. Türkiye'de okuma yazma bilmeyen 5 milyon 787 bin kişi bulunuyor. Bunların 4 milyon 698 bini iş aramayıp evinde otururken, 1 milyon 2 bini çalışıyor.
Okuma yazma bilmeyenler iş aramadıkları için işsiz sayılmadıklarından bu grupta işsizlik oranı yüzde 8.
Okul bitirmeyip okuma bilen 3 milyon 689 bin kişinin de 2 milyon 522 bini evde, 988 bini iş hayatında yer alıyor. Burada da işsizlik oranı yüzde 15.3.
İlkokul mezunu 19 milyon 84 bin kişinin 9 milyon 690 bini evde otururken, bu eğitim
seviyesinde işsizlik yüzde 12.2.
Ortaokul mezunlarının yüzde 17.6'sı, genel lise mezunlarının ise yüzde 18'i işsiz.

CNN Türk - 02.03.2010
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
6 Mart 2010       Mesaj #1350
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Haydar Dümen hakkında şok iddia

haydar1 5919 334


Dümen'in seanslarına katılan hastalar ATV'deki Deşifre programında inanılmaz iddialarda bulundu...

ATV ekranlarında yayınlanan Deşifre programının bu haftaki konusu Haydar Dümen'in hastalarına uyguladığı vajinismus tedavisiydi. Bu hastalık nedeniyle tedaviye giden çiftin anlattıklarıyla şoke etti.

Katıldığı televizyon programlarında, ilaçsız olarak tek seansta vajinismus hastalığını tedavi edeceğini söyleyen Haydar Dümen, hastalarını çift olarak muayeneye alıyormuş. Hastalara asıl şoke eden olaylar bundan sonra başlıyor. Çünkü muayene sırasında kendileriyle aynı sorunu paylaşan en az 7 çift daha ortak muayeneye katılıyor. En mahrem konuları başkalarının yanında konuşuyorlar. Yüklü muayene ücretini peşin olarak ödedikleri için diğer çiftlerin sorunlarını da dinlemek zorunda kalıyorlar.

Seans öncesi bayanların dudağına bir krem sürdüren Dümen, ardından bir sürü ilaç ve sıcak su tavsiyelerinden bulunarak hastalarını evlerine uğurluyor. Toplu seansın ardından hastaların Haydar Dümen ile görüşebilmeleri için 1500 lirayı gözden çıkarmaları gerekiyor. 1500 liranın bedeli de baş başa sadece 5 dakikalık bir görüşme..

'Bu seans sonrası ya başarılı olamazsak ne yapacağız? diye soran çifte Haydar Dümen'in ‘Eğer başaramazsanız size bir kod vereceğiz gelip burada benim önümde seks yapacaksınız’ dediğini iddia edildi.

Programa çıkan bir diğer çift ise; 'Dümen'in sapık olduğundan bile şüphelendik, size belden bir iğne ile anestezi yapacağız ve burada seks yapacaksınız' dediğini söyledi. Tedavi olamayan hastaların Haydar Dümen'i tekrar görmek istemelerine rağmen bunu asla başaramadıkları iddia edildi...

(Haber3)

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww