Arama

Medya Haber - Sayfa 137

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 661.737 Cevap: 1.864
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
6 Mart 2010       Mesaj #1361
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhit Özcan, ABD'li bilim adamlarının yaptığı iki ayrı araştırmanın; görme fonksiyonunun düzelmesi ve kanserden diyabete hastalıkların iyileşmesi için umut olduğunu söyledi.

Sponsorlu Bağlantılar
fileashxu


Prof. Dr. Muhit Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son beş yılda Türkiye'de yapılan kemik iliği nakli sayısının 600'den 1200'e çıktığını hatırlatarak, kemik iliği naklinde kök hücrenin kullanıldığına dikkati çekti. Kök hücrenin kemik iliği nakli dışındaki kullanım alanlarının büyük araştırmalara konu olduğunu vurgulayan Özcan, "Kök hücre araştırmaları henüz doğmamış bir bebek ancak çok umutluyuz" dedi.
Araştırmacıların son dönemde iki yeni sonuca ulaştığını dile getiren Özcan, bunların insanoğlunun aya attığı ilk adım gibi dev adımlar olduğunu ancak sonuca ulaşmak için daha çok zamana ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Gece körlüğünde tedavi mümkün

Araştırmalardan ilkinin, farelere dışarıdan verilen embriyonik kök hücrelerinin gidip retinaya yerleşmesi ve görme fonksiyonunda düzelmeye yol açması, ikincisinin de dışarıdan kök hücre vermeye gerek olmadan insanın kendi alelade bir hücresini yeniden programlayarak sinir hücresine dönüştürmesi ve hasarlı dokuyu tedavi etmesi olduğunu açıklayan Özcan, şöyle konuştu:
"Columbia Üniversitesi'nden Stephen Tsang'ın araştırması, yan görüş kaybı ve az aydınlatılmış alanlarda görme zorluğu (gece körlüğü) ile karakterize edilen bir retinal hastalık grubu olan 'Retinitis Pigmentosa'nın (tavuk karası) tedavisi için umut oldu.

Hastalık, retinada görmeyi sağlayan hücrelerde hasara neden oluyor ve bu hastalık ABD'de 10 milyon, Türkiye'de ise 2.5 milyon kişide görülüyor. Tsang ve arkadaşları, RP hastalığı taşıyan farelerin göz dibindeki retinaya embriyonik kök hücre transfer ettiler. Retinaya yapılan nakil sonrası o kök hücrenin hem oraya yerleştiği hem de faaliyet görmeye başladığı anlaşıldı."
Prof. Dr. Özcan, retinaya yerleşen kök hücrelerin işlevsel olamamalarının bugüne kadar bir sorun olarak ortaya çıktığını dile getirdi ve "Çalışma ile farelerde, embriyonik kök hücrelerin RP'yi düzelterek görme kaybında iyileşmeye yol açtıkları gösterildi.

Tek sorun kansere yol açabilmesi

Bu önemli bir bulgu ama burada sorun deneye katılan farelerin yarısında kanser gelişmesi. Tsang, kök hücrenin kanser yapabilme sorununu aştıktan sonra insan deneylerine geçeceklerini söyledi" diye konuştu.

Terminatör gibi

Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhit Özcan, ABD'deki Stanford Üniversitesi'nden Marius Wernig ve Thomas Vierbuchen'in de, hücre mühendisliği yöntemleriyle farelerde herhangi bir hücreyi sinir hücresine dönüştürdüklerini açıkladı. Sinir dokusu hasarının iyileşmesinin "olanaksıza yakın" olduğuna dikkati çeken Özcan, herhangi bir bağ dokusunu alarak 9 geni aktive eden bilim adamlarının hücreyi yeniden programladıklarını anlattı.

Prof. Dr. Özcan, "Hasarlı doku dışındaki bir bağ doku hücresi, genetik değişikliklerle kök hücre özelliği kazandırılarak sinir hücresi halini aldı. Dışarıdan kök hücre vermeden hücrede genetik
Bu şekilde dışarıdan verilen embriyonik kök hücrelerin olası risklerinin de ortadan kaldırılabileceğine işaret eden Özcan, bunun devrim niteliğinde bir gelişme olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dışarıdan bir hücre vermenize, kök hücre aramanıza ihtiyaç yok. İnsanın kendi sıradan bir hücresi sinir hücresine dönüştürülüyor. Rüyamız, mesela yumurtalığı çalışmayan birinden bir miktar hücre alıp bunu yumurtalık haline dönüştürmek ve doğurgan hale getirmek. Bu olabilecek gibi görülüyor.
Farelerde herhangi bir hücreden sinir hücresi elde edebildiysek, hücreyi yeniden programlama noktasındayız. Vücudumuzda milyarlarca hücre var. Ciltten, cilt altından bir hücre alıp kendi hücrenle istediğin gibi oynayabilirsin. Mesela bir ilacın yan etkisi mi var?

Alırsın hücreyi yeniden programlarsın ve o ilacın vücuttaki yan etkisini kaldırırsın. Gelecek burada ama bugün değil. Mucizevi ilerlemeler oluyor ama henüz felçli bir insanı koşturabilecek noktada değil. Ama her biri küçük mucizeler. Terminatör filminde adam kesildikçe kalkar yürürdü. Kesilmiş yeri programlıyorsun, hasta iyileşiyor.
Mesela diyabet hastasında insülin salgılayan hücre yok. O bölgedeki hücreyi programlıyoruz insülin salgılayan hücreye dönüşüyor. Dışarıdan kök hücre yok. Kanserden diyabete kadar tüm hastalıkların tedavisi için umut olur."
değişiklik yapıldı" dedi.

CNN Türk - 6 Mart 2010

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
6 Mart 2010       Mesaj #1362
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Kameralı görüşmede silahı başına dayadı ve...

Sponsorlu Bağlantılar
chat internet 6310 ic 0358 334


Aydın'da internette görüntülü sohbet ettiği kız arkadaşıyla tartıştığı öne sürülen üniversite öğrencisi 22 yaşındaki E.Ç., başına dayadığı tabancayla intihar girişiminde bulundu. Ağır yaralanan E.Ç., Aydın Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Olay, Hasan Efendi Mahallesi, Mimar Kemalettin Caddesi'nde, saat 02.30 sıralarında meydana geldi. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi E.Ç. kaldığı öğrenci evinde, internetten görüntülü olarak ‘chat’ yaptığı kız arkadaşıyla belirlenemeyen nedenle tartıştı. Tartışmanın uzaması üzerine E.Ç., başına dayadığı tabancanın tetiğini çekti.

Silah sesine koşan yan odadaki arkadaşları tarafından kanlar içinde yerde yatarken bulunan E.Ç., ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınan E.Ç.'nin hayati tehlikeyi atlamadığı açıklandı. E.Ç.'nin başına saplanan merminin bir bölümünün çıkartıldığı kalan kısmı için yeniden ameliyata alınacağı bildirildi. E.Ç.'nin Zonguldak'ta oturan ailesi Aydın'a gelmek üzere hareket etti.

(ekolay)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
6 Mart 2010       Mesaj #1363
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Korkutan gerginlik!

izmir 06031 1612 334


Tokat atılmasıyla başladı, bıçaklar konuştu, kamyonet yakıldı, polis tetikte...

İzmir'in Konak İlçesi'nde, karşılıklı iki grup arasında başlayan kavga, gerginliğe neden oldu. Kardeşinin dövüldüğünü ileri süren E.T., İ.D. ve D.D. kardeşler ile onların enişteleri A.B.'yi bıçaklayıp yaraladı. Yaralıların yakınları da E.T.'nin kamyonetini yaktı. Kavganın büyümesi üzerine çok sayıda polis, olay yerine sevkedildi, geniş güvenlik önlemleri alındı. E.T. gözaltına alınırken, kamyonet itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Bugün, saat 15.00 sıralarında, Gültepe Semti 2589 Sokakta oturan E.T. (26), 6 yaşındaki erkek kardeşini dövdüğünü ileri sürdüğü İ.D. (28), ağabeyi D.D. (36), enişteleri A.B. (62) ile tartıştı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine E.T., inşaat işçileri İ.D. ve A.B.'yi karnından, D.D.'yi de sırtından bıçakladı.

Yaralanan iki kardeş ile enişteleri, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan A.B.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Olayı duyan yaralıların yakınları, sokakta park halindeki E.T.'ye ait 35 AF 1779 plakalı kamyonetini yakarak ateşe verdi. Gerginliğin büyümesi üzerine çok sayıda polis ve Çevik Kuvvet ekibi, bölgeye sevkedildi. Alevler içinde kalan kamyonet ise, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Ancak kullanılmaz hale geldi.

Soruşturma başlatan polis, E.T.'yi gözaltına aldı, kavgaya karışan diğer kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Polisin, bölgedeki geniş güvenlik önlemleri sürerken, E.T.'nin Roman, yaralananların ise Muşlu olması, etnik köken kavgası olabileceği ihtimalini ortaya çıkardı, ancak yetkililer iddianın asılsız olduğunu dile getirdi.

(ekolay)
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
6 Mart 2010       Mesaj #1364
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
PKK'lılar Brüksel'de Türk restoranlarına saldırdı!

pkk 06031 4042 334


Brüksel’in en ünlü meydanındaki Türk lokantası ‘Sultans Of Kebab'ın camlarını kıran göstericiler zor engellendi.

Brüksel'de polislerin Roj TV stüdyolarına yaptığı operasyonu protesto eden 3 bini aşkın PKK yandaşı ellerinde teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri olduğu halde yürüyüş düzenledi. Roj TV çalışanlarının da katıldığı yürüyüş sırasında, kalabalık içinde arbede çıktı.

Çıkan arbedede bir Türk restoranına büyük zarar verildi. Brüksel’in en ünlü meydanındaki Türk lokantası ‘Sultans Of Kebab'ın camlarını kıran göstericiler zor engellendi. Saldırıda restoranın tüm camlarının kırıldığı ve iş yerinin büyük hasara uğradığı belirtildi.

Yürüyüşe katılanların önünü açan eskort ve az sayıda sivil polisin dışında görevli polislerin olmaması dikkat çekti. Brüksel'de bu tür gösteriler için en az 15 gün önceden izin alınması gerekirken 2 günde nasıl izin alındığı anlaşılamadı.

(ekolay)
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
6 Mart 2010       Mesaj #1365
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Akaryakıt ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinin satış fiyatı litrede 6 kuruş zamlandı.

Zam sonrası 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı Ankara'da 3,74-3,75 lira, İstanbul'da 3,73-3,75 lira, İzmir'de de 3,73-3,74 lira arasında değişen fiyatlarla satılmaya başladı.

95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı zam öncesinde litrede Ankara'da 3,68-3,69 lira, İstanbul'da 3,67-3,69 lira ve İzmir'de 3,67-3,68 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyordu.

Dağıtım firmalarının belirlediği tavan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

CNN Türk - 6 Mart 2010
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
7 Mart 2010       Mesaj #1366
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Sigara tiryakilerine kötü haber


Adana’da TEKEL’in hurda makinelerini satın alıp bunlarla kaçak sigara üreten bir kişi yakalandı.

Kaçakçılılara göz açtırmayan polis bunu da gördü. Adana’da Tekel'in hurdaya çıkardığı makineleri alarak çay imalathanesi ruhsatı aldığı depolarında kaçak yerli sigara ürettiği öne sürülen bir kişi yakalandı.

Bir istihbaratı değerlendiren Mali Büro ekipleri, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 depo kiralayıp, çay imalathanesi ruhsatı alan, ancak, kaçak sigara ürettiği öne sürülen Ahmet Aldemir'i (50) ve depoları takibe aldı. Depolarda, Tekel'in yerli sigara markalarının kaçak imal edildiğini saptayan polis, 4 ay süren takip sonunda, operasyon düzenledi. 'Duman' adıyla gerçekleştirilen operasyonda depo sahibi gözaltına alındı. Kaçak sigara fabrikası gibi kullanılan depolardaki 3 ton tütün, yerli sigara markalarına ait sigara ambalajları ve hazırlanmış sigaralara el konuldu.

Türkiye'de ilk kez kaçak sigara fabrikasının ortaya çıkarıldığı belirtilen operasyonda, sigara imalatında kullanılan makinelerin, Tekel'in arızalandığı için hurdaya çıkardığı makineler olduğu anlaşıldı. Bu makineleri satın alıp, kaçak fabrika kurduğu öne sürülen Aldemir, suçlamayı kabul etmeyip, depo olarak kullandığı işyerinde malzeme alım satımı yaptığını söyledi.

(ekolay)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
7 Mart 2010       Mesaj #1367
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Kontör dönemi 1 Nisan'da bitiyor


1 Nisan itibarıyla telekomünikasyon sektöründe arabağlantı ücretleri düşecek.

Kontör uygulamasının yerini de TL ve kuruş bazlı fiyatlandırma alacak. Yani kontör değil para yüklemesi yapılacak. Kullanıcılar hangi operatörün kaç kontöre kaç dakika konuşturacağı gibi hesaplarla uğraşmaktan kurtulacak

TELEFONA KONTÖR DEĞİL PARA YÜKLENECEK
AVEA CEO’su Erkan Akdemir, “Artık şu kadar kontör değil de 20 liralık yükleme yapılacak. SMS, MMS gibi hizmetlerde de kontür kullanılmayacak. Yakında cep telefonları her şeyi yapacak. İleride cüzdan taşımadan alışveriş imkanı olacak. Kart taşımadan cep telefonunuzu kredi kartı gibi kullanacaksınız” dedi.

(ekolay)
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
7 Mart 2010       Mesaj #1368
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Sahibinden satılık hayalet

hayalet 7310 ic 0146 334


Evindeki paranormal aktivitelerin ardından, çağırdığı bir medyum aracılığıyla iki hayaleti şişelettiğini öne süren Yeni Zelandalı Avie Woodbury, hayaletleri açık artırmayla satışa çıkardı.

İnternetteki açık artırma sitesi TradeMe’de 2 bin liranın üzerinde teklif verilen iki hayalet, bir şişede bulunuyor.

(Milliyet)
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
7 Mart 2010       Mesaj #1369
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Cepteki radyasyona son

cep radyasyon 460 2002 334


Bursa Sağlık Fuarı'nda, özellikle konuşma sırasında cep telefonunun yaydığı radyasyonu yüzde 97'ye varan oranda azalttığı belirtilen alaşımlı metalden yapılan ince aparat ilgi gördü.

Bursa Sağlık Fuarı'na katılan bir firmanın satış pazarlama müdürü Fevzi Çakmak, cep telefonlarının yaydığı radyasyonun beyin rahatsızlığı başta olmak üzere birçok hastalığa yol açtığının araştırmalarla kanıtlandığını söyledi.

Yaklaşık 4 yıl önce Finlandiya'da bir firma tarafından cep telefonlarının yaydığı radyasyondan koruyan küçük bir aparat geliştirildiğini ifade eden Çakmak, şöyle konuştu:

“Bu alaşımlı metalden yapılan ince aparat, cep telefonunda bataryanın alt kısmına yerleştiriliyor. Yapıştırılmayan ürünün antene yakın olması gerekiyor. Aparat, konuşma ve taşınması sırasında cep telefonunun yaydığı radyasyonu yüzde 97'ye varan oranda azaltıyor. Azalttığına dair yapılan araştırmalar var. ABD, Rusya ve AB'de yaygın kullanılıyor. Kalite ve güvenlik standartlarına tamamen uygun. Dünyada 4 yıldır kullanılan ürünü ilgili bakanlıklardan aldığımız izinle ithal ediyoruz.”

Çakmak, Türkiye'de başlangıçta insanların bu aparatın etkisine fazla inanmadığını ancak daha sonra kullanıcıların memnuniyeti üzerine satışlarının arttığını belirterek, “Eczane ve telefoncularda 30 liradan satılıyor. Ömür boyu kullanılabiliyor. Fuarda en fazla ilgi gören ürünler arasında yer aldı. Magnetik dalga önleyici olarak satılan bu ürünümüz bütün cep telefonlarına takılabiliyor” diye konuştu.

(ekolay)
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
7 Mart 2010       Mesaj #1370
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Facebook’u kurdu ama o bir hacker


Google’dan sonra dünyanın en çok ziyaret edilen ve en başarılı web sitesi konumundaki Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in rakiplerinin ve gazetecilerin e-postalarını hack’lediği öne sürüldü.

Business Insider Dergisi’nin haberine göre, Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg (26), en az iki kez özel yaşam yasasını ihlal etmekle suçlanıyor.

2004 yılında kendisi aleyhinde Harvard öğrenci gazetesi The Crimson’a makale yazacağını öğrendiği gazetecinin Facebook hesabını hackleyen Zuckerberg, daha sonra kendisini sosyal site fikrini çalmakla suçlayan Harvard’daki rakiplerinin hesabını da ele geçirdikten sonra, aynı rakipleri tarafından kurulan alternatif siteye de sabotaj yapmaya çalıştı.

Arkadaşlarını engelledi
Bu olayda Zuckerberg, Harvard’dan üç öğrenci tarafından kendilerini bilerek yanlış yönlendirmekle suçlandı. Söz konusu üç öğrenci, Harvard bünyesinde HarvardConnection.com adlı bir site kurmayı planladı. Yardım önerisinde bulunan Zuckerberg, onları bilerek yanlış yönlendirip, sitenin kurulmasını engellemeye çalıştı. 2004 yılından itibaren adı ConnectU olarak değiştirilen sitenin kurucuları, Zuckerberg’e dava açtı. Dava, mahkeme dışında Zuckerberg’in 65 milyon dolar ödeme yapacağına dair varılan anlaşmayla sona erdi.

(Hürriyet)




Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww