Arama

Medya Haber - Sayfa 136

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 715.924 Cevap: 1.864
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
6 Mart 2010       Mesaj #1351
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Emniyet amiri uyuşturucudan tutuklandı

Sponsorlu Bağlantılar

Van'daki uyuşturucu kaçakçılarıyla telefon görüşmesi yapan 2 emniyet amiri teknik takibe takıldı.

Teknik takip sonucu elde edilen deliller sonunda gözaltına alınan Amasra İlçe Emniyet Amiri Ekrem E. E., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, Van Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdürü Kenan Ö.'nün ise aynı soruşturma kapsamında ifadesine başvurulacağı belirtildi.

Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, 12 gün önce İran'dan getirilen uyuşturucunun Avrupa ülkelerine sevk edileceği bilgisi üzerine harekete geçerek plakası açıklanmayan A.Ö. yönetimindeki otomobili takibe aldı. Takip sonucu kent merkezinde durdurulan otomobilde 32 kilo 204 gram eroin ele geçirildi. Operasyonda otomobili kullanan A.Ö.'nün yanı sıra E.A., M.A., M.A., N.A., F.A., S.Ö., S.D., Ş.E. ve F.C. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 10 şüpheli tutuklandı.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler teknik takip sırasında uyuşturucu kaçakçılarının Bartın'ın Amasra İlçesi'nde Emniyet Amiri Ekrem E. E.'nin uyuşturucu kaçakçılarıyla görüştüğünü belirledi. Amasra Emniyet Amiri Ekrem E. E.'nin uyuşturucu kaçakçılarıyla yaptığı telefon görüşmelerinde borç para istediği saptandı.

Operasyon kapsamında, geçen yıl Van Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdürü olarak görev yapan ve daha sonra Amasra İlçe Emniyet Amiri olarak atanan Ekrem E.E., Amasra'da gözaltına alındıktan sonra dün Van'a getirildi. Ekrem E.E. ifadesinin ardından dün akşam sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Soruşturma kapsamında hazırlanan dosyada adı bulunan ve halen Mardin'de görevde bulunduğu açıklanan Van Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdürü Kenan Ö.'nün ifadesinin alınacağı belirtildi.

(ekolay)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
6 Mart 2010       Mesaj #1352
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
25 yıl sonra ortaya çıkan kasaba

Sponsorlu Bağlantılar
kasaba 460 0219 334


Venezuela'da 25 yıl önce sulara gömülen bir kasaba, bölgede yaşanan kuraklığın etkisiyle tekrar ortaya çıktı.

1985 yılında, yakınındaki bir bölgeye hidroelektrik santrali ve rezervuar inşa edilince su altında kalan Potosi kasabası tekrar gün yüzüne çıktı.

Sele kapılmadan önce bin 200 kişinin yaşadığı kasabanın kilise ve mezarlık kalıntılarıyla bazı evlerin çatılarını görebilmek mümkün.

Kasabanın yeniden ortaya çıkma nedeni ise iklim fenomeni El Nino sebebiyle su seviyelerinin rekor seviyelere düşmesi.

(hürriyet)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
6 Mart 2010       Mesaj #1353
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Soykırım tasarısı Temsilciler Meclisi'ne gitmeyecek

obama1 0244 334


ABD'de iktidardaki Demokrat Parti, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinin kabul ettiği Ermeni iddialarını içeren tasarının şu aşamada temsilciler Meclisi Genel Kurulu'na getirilmesinin planlanmadığını bildirdi.

Demokrat Parti'den bir kaynak, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "şu aşamada Ermeni soykırımı tasarısını Amerikan Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'na getirmeyi planlamıyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Clinton'dan açıklama
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Barack Obama yönetiminin, Amerikan Kongresinde, Ermeni iddialarıyla ilgili oylama yapılmasını bloke etmek için “çok sıkı çalışacağını” söyledi.

Clinton, Ermeni iddialarını içeren tasarının Amerikan Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde kabul edilmesinden sonra yaptığı açıklamasında, “Bunun Temsilciler Meclisine gelmemesi için çok sıkı çalışacağız” ifadesini kullandı.

ABD'de iktidardaki Demokrat Parti de, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinin kabul ettiği Ermeni iddialarını içeren tasarının şu aşamada temsilciler Meclisi Genel Kurulu'na getirilmesinin planlanmadığını bildirmişti.

(ekolay)

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
6 Mart 2010       Mesaj #1354
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Kadıköy'de haftasonu yollar kapalı

kadikoy 6310 ic 2344 334


Kadıköy İskele Meydanı'nda bugün saat 11.00 yarın ise 09.00'da yapılacak olanmitingler nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak.

Bugün ve yarın, Tıbbiye Caddesi'ne gelen akım, Rıhtım Caddesi, Altıyol Meydanı'ndan Rıhtım Caddesi'ne kadar tüm yollar, Söğütlüçeşme Caddesi'nden Rıhtıma inen ara sokaklar, Orgeneral Şahap Gürler Caddesi trafiğe kapalı. Ayrıca Taşköprü, Kışla ve Albay F. Sözdener caddeleri ihtiyaç duyulduğunda kapatılacak.

(ekolay)
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
6 Mart 2010       Mesaj #1355
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Washington Büyükelçisi Namık Tan İstanbul'da

tan namik 6310 ic 3559 334


Ermeni "soykırımı" tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmesinin hemen ardından istişare için Başbakanlık tarafından Ankara'ya çağrılan Washington Büyükelçimiz Namık Tan, Türkiye'ye geldi.

Ankara'da gazetecilere kısa bir açıklama yapan Washington Büyükelçimiz Namık Tan, "Uygun görülecek bir zamanda" ABD'ye geri döneceğini ancak dönüş tarihinin kendi insiyatifinde olmadığını söyledi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ve ailesinin bulunduğu THY uçağı saat 09.15'de İstanbul'a indi. Bir süre dinlenen Tan, saat 11.00 uçağıyla Ankara'ya hareket etti.

ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nde kabul edilen tasarıyla ilgili Ankara'da gazetecilere kısa bir açıklama yapan Tan, "Bu konu ile ilgili açıklamalar en üst düzeyde yapıldı. Bunların üstüne söylenecek söz yok. Olayın yanlışlığı anlatıldı. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere üst düzey devlet adamlarına bilgi arz edeceğim" dedi.

Büyükelçi Tan, "Uygun görülecek bir zamanda geriye döneceğim. İstişarenin ne kadar süreceği benim takdirimde değil. Sonuç ortada. Bu iş yanlıştır. Baştan beri yanlıştır. Biz hep bunu söyledik" diye konuştu.

Tan, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının, ABD'nin Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nde onaylanmasının ardından, istişare için Türkiye'ye çağrılmıştı. counthighlightashx?t1267875499281&ampids28709824898100492292870982496510006329

(ekolay)
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
6 Mart 2010       Mesaj #1356
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
AİHM'den KKTC lehine karar

aihm2005 1 2609 334


Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Kıbrıslı Rumların Türkiye aleyhine açtığı binin üzerinde mülkiyet davasının akıbetini belirleyecek 8 pilot davayı KKTC lehine sonuçlandırdı.

Mahkeme, Rum mülkleri konusunda KKTC Tazmin Komisyonu'nu adres gösterdi.

Bu durumda, AİHM'deki mülkiyet davalarının tümünün KKTC Tazmin Komisyonu'na havale edilmesi bekleniyor.

KKTC'nin uluslararası arenada tanınmaması ve AİHM'in KKTC'yi "Türkiye'nin etkin ve fiili kontrolü altındaki bir bölge olarak kabul etmesi" nedeniyle, Tazmin Komisyonu Türkiye'nin mahkeme yetkisiyle kararlar alıyor.

"Mahkeme" statüsündeki Tazmin Komisyonu'nda iki Avrupalı yetkili görev yapıyor.

Komisyon bugüne kadar Türkiye adına 105 Rum'un başvurusunu sonuçlandırdı ve 65 milyon dolar ödedi.

AİHM'de 1100 Rum'un mülkiyet davası bulunuyor. Önce bugün karara bağlanan 8 pilot davanın, ardından da tüm Rum davalarının Tazmin Komisyonu'na gönderilmesi bekleniyor. Ancak bu Türkiye'nin tazminatlardan kurtulduğu anlamına gelmiyor, çünkü komisyonun karar verdiği tazminatları da Türkiye ödüyor.

Rumlar, kararları kabul etmezse yine AİHM'e gidebiliyor. Türkiye bu yöntemle Rum davalarına karşı zaman kazanmış olacak.

(ekolay)
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
6 Mart 2010       Mesaj #1357
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Depremi bilen balık

deprem balik 5310 ic 4856 334


5 metreye kadar büyüyen bu dev okyanus balıkları Şili’de geçen cumartesi meydana gelen 8.8 büyüklüğündeki sarsıntı ve 12 Ocak’ta Haiti’yi vuran deprem sonrasında Japonya kıyılarında balıkçıların ağlarına takıldı.

Onlarcası da kıyıya vurmuş olarak bulundu. Şimdi Japonlar, bir sonraki büyük depremin kendilerini vuracağına inanıyor.

Deniz tanrısının sarayından gelen bir elçi olduğuna inanılan bu balık türünün son günlerde 200 metre derinliğindeki sularda görülmesi endişeleri daha da yoğunlaştırdı.

(Vatan)

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
6 Mart 2010       Mesaj #1358
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Trakya'da kar yağışı başladı. D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde başlayan kar yağışı ve sis ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Bolu Dağı çevresinde sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla hafif şekilde devam eden kar yağışı ve sis, trafikteki araç sürücülerini olumsuz yönde etkiliyor.
Sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 15 metreye kadar düşerken, Karayolları ekipleri güzergahta karla mücadele çalışması yapıyor.
Trafik ekipleri de sürücüleri kar yağışı ve sis nedeniyle dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Trakya'da kar var

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Trakya'da kar yağışı başladı.
Hava sıcaklığının 5 dereceye kadar düşmesi nedeniyle Edirne ve Kırklareli'nde aralıklarla etkili olan kar yağşı sonrası otomobillerin üzeri beyaza büründü.
Trafikte ise sıkıntılar yaşandı. Polis ve karayolları ekipleri güzergahlarında önlemlerini artırdı.
Tekirdağ'ın yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur yağışı etkili oluyor.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının 5 derece olduğu Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da gün boyu karla karışık yağmur yağışının beklendiğini bildirdi.

CNN Türk - 6 Mart 2010
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
6 Mart 2010       Mesaj #1359
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Gül'den ABD'ye sert tepki

gul 1244 334


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermeni iddialarını içeren tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabul edilmesine ilişkin, “Türkiye, tehditle baskıyla hiçbir zaman inanmadığı bir şeyi kabul etmez” dedi.

Gül, “Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Akademi Ödülleri” törenine katılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ermeni iddialarını içeren tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabul edilmesine ilişkin soru üzerine Cumhurbaşkanı Gül, dünde bu konuda açıklamada bulunduğunu hatırlatarak, bu kararın Türk milletin nezdinde hiçbir itibarı olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti: “Üzücü olan şey şudur; ABD gibi büyük bir ülkenin kongresinde siyasetçiler nasıl oy kullanıyor? Bulundukları bölgedeki diasporanın 3-5 oyunu almak için müttefikleri olan bir ülke aleyhinde oy kullanacak kadar vizyon sahibi olmayan siyasetçilerle karşı karşıyayız. Tabii, Türkiye aleyhinde oy kullananlara sorsanız, bahsi geçen olayla ilgili üç dakika konuşamazlar size. Nerede oldu,nasıl oldu, ne yapıldı, oldu mu? Bunu sadece dediğim gibi 3-5 oy için yapıyorlar. Ama bu şöyle kaygı verici; dünyaya yön verme iddiasına olan bir ülkenin siyasetçileri eğer böyle davranıyorsa, bütün dünya olaylarının içeresinden bu ülke nasıl çıkar, ona bakmak gerekir. Şu bir gerçektir; Türkiye tehditle, baskıyla hiçbir zaman inanmadığı bir şeyi kabul etmez. O bakımdan bu karar aslında Türkiye'nin bölgedeki barışçı çabalarını, istikrar için uğraşlarını, Kafkaslar'da büyük bir işbirliği alanı çizilsin, sorunlar çözülsün diye uğraşlarını takdir etmeme ve buna aslında balta vurmaktan başka bir şey değildir.”

Bunun politikaları nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, “Bunların hepsini görürsünüz” dedi.

BELÇİKA'DA PKK'YA YÖNELİK OPERASYON

Bir gazetecinin, Belçika'da terör örgütü PKK'ya yönelik dünkü geniş çaplı operasyonla ilgili sorusu üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:

“Terörle mücadele aslında bütün ülkelerin sorumluluğu altındadır. Bumücadelede uluslararası işbirliği, dayanışma daima önemlidir. Avrupa'daki demokrasi ve özgürlük havasını her zaman terör örgütleri istismar etmiştir. AB ve NATO listesinde terör örgütü olarak geçen bir örgüte karşı nihayet AB'ninharekete geçmesini takdirle karşılıyorum.

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
6 Mart 2010       Mesaj #1360
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
fileashx

Bodrum'da Türkiye, Rusya ve Sırbistan U-19 Milli Futbol Takımları arasında düzenlenen üçlü turnuvanın son gününde oynanan Türkiye-Rusya maçı, futbol sahalarında görmek istenmeyen olaylara sahne oldu. Dakikalarca süren ve jandarmanın müdahalesi ile önlenebilen olaylarda dört futbolcu yaralandı.


Ortakent Yahşi Stadı'ndaki müsabaka centilmence bir havada başladı. Golsüz sona eren ilk yarının ardından milliler, 62. dakikada Muhammet Demir'le öne geçerken, konuk takım 67. dakikada Kanunnikov ile skoru 1-1 yaptı.
Ay-yıldızlı takım 88. dakikada Serdar Gürler'le durumu 2-1 yaparken, uzatma dakikalarında sahneye çıkan Petrakov maçın skorunu 2-2 yapan golü attı. Bu sonuçla Türkiye şampiyon olurken, Sırbistan ikinci, Rusya son sırayı aldı.

fileashxq

Yumruklar konuştu

Son dakika golü sinirleri gererken, hakemin bitiş düdüğünün ardından Eren Albayrak ile Logua arasında başlayan ağız dalaşı bir anda yumruklaşmaya dönüştü.
Diğer futbolcuların da katılımı ile büyüyen kavgayı yönetici ve teknik adamlar ayırmakta güçlük çekince, devreye jandarma girdi.
Yaklaşık on dakika süren kavga sırasında bazı futbolcular yaralanırken, Rus Milli Takımı'ndan Gapon sahayı sedye ile terk etti.
Kavgadan sonra soyunma odalarına giden takımlar jandarma tarafından koruma altına alınırken, maçı izleyen yaklaşık 200 seyirci olayı alkışlarla protesto etti.

Rus oyuncular hastanelik oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Türkiye ile Rusya 19 yaş altı milli futbol takımları arasında oynanan maç sonunda çıkan kavgada hafif yaralanan bazı Rus oyuncular, Bodrum Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi.
Ortakent Yahşi Bilal Şahin Stadı'nda oynanan karşılaşma sonunda iki takım oyuncuları arasında çıkan kavgada, bazı futbolcular hafif yaralandı.
Kavgada yaralanan Rus oyuncular, maçta sakatlanan takım arkadaşlarıyla birlikte Bodrum Devlet Hastanesi'ne geldi. Rus oyuncular, ayakta tedavilerinin ardından hastaneden ayrıldı.

CNN Türk - 6 Mart 2010

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww