Arama

Medya Haber - Sayfa 99

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.765 Cevap: 1.864
peaceful - avatarı
peaceful
Ziyaretçi
23 Kasım 2008       Mesaj #981
peaceful - avatarı
Ziyaretçi
ÇOĞU CEP KULLANICISININ BİLMEDİĞİ KODLAR NE İŞE YARIYOR?
Medya Haber

Sponsorlu Bağlantılar
TIKLA, gizli cep kodlarını öğren - Foto
Kendileri ufak ama işlevleri büyük... İşte çok fazla bilinmeyen cep telefonu kodları...

CHIP'in haberine göre cep telefonunuzda görünenden daha fazlası saklıdır. Örneğin sadece cep telefonu üreticilerinin göreceği şekilde gizlenmiş bilgiler... Bu gizli mesajları okumak isteyenlerin özel erişim kodlarına ihtiyacı var. Mesela >*<<*<* tuş kombinasyonu Sony Ericsson cep telefonlarındaki gizli servis-menüsünü açıyor. Bu menü sayesinde cep telefonunuzu ve fonksiyonlarını profesyonellerin yaptığı gibi en ince ayrıntısına kadar denetleyebilirsiniz.

GSM kodlarında ise durum farklıdır. Bu kodlar sayesinde birkaç tıklama ile GSM ağındaki hizmetleri kontrol edebilirsiniz. Bunlar pek gizli değildir, çok kullanışlıdır ama yine de birçok cep telefonu kullanıcısı tarafından bilinmez. Mesela arama aktarmalarını uzun uzadıya menü üzerinden ayarlamanıza gerek olmadığını biliyor muydunuz? Veya bir tuşa iki kez basmayla konferans moduna geçebileceğinizi?
İŞTE EN ÖNEMLİ GSM KODLARI - TIKLA GÖR


HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
24 Kasım 2008       Mesaj #982
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Öğretmenler Günü'nde hayatını kaybetti

Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki bir dershanede görev yapan öğretmen Fatih Gürlek, geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi, öğretmen eşi Birgül Gürlek (27) ise ağır yaralandı.
Sponsorlu Bağlantılar

Alınan bilgiye göre, Gürlek çiftinin de içinde bulunduğu ve Doğanşehir Sağlık Ocağında sağlık görevlisi olarak çalışan Hasip Kınaş'ın kullandığı otomobil, Malatya'ya gelirken Beylerderesi mevkisinde elektrik direğine çarptı.

Fatih Gürlek olay yerinde hayatını kaybetti. Birgül Gürlek ve Hasip Kınaş yaralandı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine kaldırılan Birgül Gürlek'in yoğun bakıma alındığı ve durumunun ağır olduğu bildirildi.

Hasip Kınaş ise Malatya Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Fatih Gürlek ve Birgül Gürlek'in 5 aylık evli oldukları öğrenildi.


AA

HÜRRİYET

peaceful - avatarı
peaceful
Ziyaretçi
24 Kasım 2008       Mesaj #983
peaceful - avatarı
Ziyaretçi
KİRACILIKTA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
Medya Haber

Kiracıların canını sıkacak haber
Ev sahibi ile kiracı arasında yeni bir dönem başlıyor. Artık fatura ödemeyen kiracı kapı dışarı edilecek.

Ev sahipleri, Türk Borçlar Kanunu Tasarısı'nın mevcut haliyle yasalaşması halinde kiracılar çok dertli olacak. Tasarının hazırlanması için Adalet Bakanlığı'nda oluşturulan komisyona başkanlık eden Prof. Dr. Nevzat Koç, ''Tasarıda ev sahibi ve kiracının karşılıklı menfaatleri arasında, adil denge kurulmaya çalışılmıştır'' dedi. İşte tasarı yasalaşırsa kiracıları bekleyen tehlikeler.

EVLATLIĞIM OTURACAK

Bugünkü düzenlemeye göre, ''Oğlum evlenecek. Kızım gelin olacak'' şeklindeki gereksinimlerle tahliye davası açabilen kiraya verenler, tasarıdaki düzenlemenin yasalaşmasından sonra, ''Babam, dedem, torunum veya evlatlığım oturacak'' gibi gerekçelerle de kira sözleşmelerini dava yoluyla sona erdirebilecekler.

TEK TARAFLI SÖZLEŞME İPTALİ

Ev sahibi, 15 yıllık uzama süresi sonunda, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az 3 ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilecek. Düzenlemeyle, kiraya verene, tazminat ödemekle yükümlü olmaksızın, sözleşmeyi tek taraflı sona erdirme hakkı tanınmış olacak.

HAPİS CEZASI KALKIYOR

Boşaltılan konut ve iş yerlerinin, 3 yıl süreyle eski kiracıdan başkasına kiralanamayacağına ilişkin mevcut düzenleme, tasarıda korunuyor. Yeniden kiralama yasağına' aykırı hareket eden ev sahibi için öngörülen 1 yıla kadar hapis cezası kaldırılacak.

Su faturası ödemeyen kapı dışarı

Ev sahipleri konut ve iş yerlerinde, sadece kira bedelini değil, elektrik ve su gibi yan giderleri de ödemeyen kiracılara karşı, temerrüt sebebiyle tahliye davası açabilecekler. Kira sözleşmesinin kurulmasından sonra, başlangıçta belirlenen kira bedeli, özellikle kanun gereği sözleşmenin süresinin uzatıldığı durumlarda, ekonomik koşullara bağlı olarak değiştirilebilecek. Böylece kiraya verenin, konut veya iş yerinin durumuna göre uygun bir kira bedeli elde etmesine olanak sağlanacak.Bugün


24.Kasım.2008 00:40:46
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
27 Kasım 2008       Mesaj #984
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
12 saatte 4 bebek öldü


Medya Haber


Bursa'da, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde 12 saatte art arda 4 bebeğin öldüğü bildirildi.

Bursa'da, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde 12 saatte art arda 4 bebeğin öldüğü bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde 12 saatte art arda 4 bebeğin ölmesi üzerine yetkililer, güvenlik amacıyla araştırma başlattı.

Dört bebeğin ölümünü takiben yenidoğan yoğun bakım ünitesinde kullanılan tüm aletlerin ve teçhizatın kültürünün alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bebeklere hazırlanan TPN solüsyonlarından kültür alınmıştır. Hiçbirinde üreme tespit edilmemiştir. Aynı zamanda, tüm yenidoğan ve doğumhane personelinin burun ve el kültürleri alınmıştır. Ölen bebeklerin hepsinden, epidemik patojen olup olmadığının araştırılması için postmortem kan kültürü, beyin omurilik sıvısı kültürü, mide aspirasyon sıvısı kültürü, trakeal aspirasyon sıvısı kültürü, gaita kültürü alınmıştır. Hiçbirinde epidemiye (salgın hastalık) işaret edebilecek bulgu saptanmamıştır. Gerekli tüm araştırmalar yapılmış olup Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizde enfeksiyon saptanmamıştır.''

Ölen bebeklerin 26-32 hafta arasında değişen gebelik süreleri sonucunda ''prematüre'' olarak dünyaya geldiği bildirildi.


A.A

GAZETEPORT
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
27 Kasım 2008       Mesaj #985
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
TEM otoyolunda çatışma: 2 polis şehit


Medya Haber


27 Kasım 2008

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde, otoyol turnikelerinde yol kontrolü yapan trafik ekiplerine bir araçtan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda polis memuru İbrahim Darıcı olay yerinde hayatını kaybederken, saldırıda yaralanan polis memurlarından Halil Aksak da hastanede yaşamını yitirdi. Böylece şehit polis sayısı 2’ye çıktı.

Saat 11.30 sıralarında Adana- İskenderun otoyolu Denizciler Beldesi turnikeleri İskenderun Bölge Trafik Şube Amirliği'ne bağlı ekipler rutin yol kontrolüne başladı. Bu sırada otoyola giren bir araçtan polislerine üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Araç kaçarken, saldırıda trafik polisi İbrahim Darıcı olay yerinde ve yaralanan polis memurlarından Halil Aksak da hastanede yaşamını yitirdi. Yaralanan polis memuru İhsan Başer'in ise tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Olay üzerine İskenderun polisi alarma geçti. Aracı takibe alan polislerle araç içindekiler arasında çatışma yaşandığı bildirildi.

Bu arada, teröristlerin açtığı ateşin Denizciler beldesinde bir eve isabet etmesi sonucu Mehmet Zakir (58), Fatma Kaya (50) ve 1 yaşındaki Eray Kaya'nın hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

KAÇAN TERÖRİSTLERLE SICAK TEMAS

Trafik kontrolü yapan polis ekiplerine, uzun namlulu silahlarla ateş ettikten sonra kaçan teröristlerin 3 kişi oldukları bildirildi. Takibe alınan teröristlerle Bitişik köyü Kozu Yaylası'nda sağlanan sıcak temasta çatışmanın halen devam ettiği belirtildi.


HÜRRİYET
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
29 Kasım 2008       Mesaj #986
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Yılbaşı biletleri satışa çıktı


Medya Haber


Milli Piyangonun yılbaşı özel biletleri satışa sunuldu.

Kiminin düzenli olarak, kiminin ise “ya çıkarsa” diyerek satın aldığı, yine de yeni bir yıla girerken, zengin fakir bir çok kişinin “olmazsa olmaz” diye şansını denediği Talih Kuşu...

Büyük ikramiyenin bu yıl 25 milyon YTL olduğu Milli Piyangonun yılbaşı özel biletleri satışa sunuldu.

Tam biletlerin 24 YTL'den, yarım biletlerin 12 YTL'den, çeyrek biletlerin ise 6 YTL'den satıldığı yeni yıl özel çekilişine için daha ilk günden ilgi büyük olurken, bayiler bu yıl küresel krizin etkisiyle talebin daha da katlanacağını belirtiyor.

Bazılarının ekipler halinde çalıştığı bayiler, vatandaşların yoğun olarak alışveriş yaptığı yerlerde konumlanırken, “kıran kırana” rekabet şimdiden başlamış durumda. Kimisi ünlenen isimleri ile müşteri çekiyor, kimisi ise kredi kartı ile satış imkanı sunuyor.

Başkent'in tanınmış bayisi Ali Haydar, yılbaşı çekilişi için hazırlıklarının tamamlandığını ve ekipler halinde çalıştıklarını anlatırken, bu yıldan satış anlamında umutlu olduklarını söyledi.

Dünya genelinde ekonomik krizin yaşandığını bunun da vatandaşları daha çok şans oyunlarına yönlendirdiğini belirten Haydar, “Kriz bana kazandırır, benim işim artar, insanlar için 6 lira önemli değil, 25 milyon lira kazanmak önemli” dedi.

“Ali Haydar” olarak markalaşan ismiyle 1980 yılından bu yana biletçilik yaptığını anlatan Haydar, kendisine yurt genelinin yanı sıra Avrupa'daki vatandaşlardan da talep geldiğine işaret etti.

Perakendeden çok toptan satış yaptığına dikkati çeken Haydar, “Merkez Bankası gibi sağlam güvence kaynağı oldum” dedi.

KREDİ KARTINA 12 TAKSİT

İstanbul'un ünlü Nimet Abla'sının Ankara bayisinde bilet satan Erdal Doğuş ise biletin satışa çıkardıkları ilk saatlerden itibaren ilginin beklediklerinden yüksek olduğu belirtirken, kredi kartı ile de bilet satan bayi Çetin Koç, insanların artık nakit sıkıntısı çektiğini, cebinde parası olmayan insanlara da kredi kartı yoluyla satış olanağı sunduklarını kaydetti.

Vatandaşlara çeyrek bileti dahi kredi kartı ile satın alma imkanı sunduğunu anlatan Koç, 100 ve daha fazla bilet alana komisyonsuz 12 taksit seçeneğinin de bulunduğunu ifade etti.

ÇARKLAR YENİ YILDA KİME NE VERECEK?

2008'i yeni yıla bağlayan 31 Aralık günü yapılacak Yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye olarak 1 adet 25 milyon YTL verilecek. Çekilişin diğer büyük ikramiyeleri de, 1 adet 5 milyon YTL ve 1 adet 1 milyon YTL olacak.

Yılbaşı çekilişi, en az 3, en fazla da 9 kişinin yeni yıla milyoner olarak girmesini sağlayacak. Çekilişte 25 milyon ve 5 milyon YTL'lik büyük ikramiyelerin çeyrek bilete, 1 milyon YTL'lik ikramiyenin ise tam bilete çıkması halinde 9 kişi milyoner olacak. Her 3 ikramiyenin tam bilete çıkması durumunda ise, 3 talihli yeni yıla milyonluk ikramiyelerle giriş yapacak. Özel çekilişin diğer ikramiyeleri de, 1 adet 500 bin YTL, 5 adet 200 bin YTL, 10 adet 100 bin YTL, 50 adet 50 bin YTL, 150 adet 10 bin YTL, 150 adet 5 bin YTL, 150 adet bin YTL, 1.500 adet 300 YTL, 10 bin adet 200 YTL, 40 bin adet 100 YTL, 120 bin adet 80 YTL, 800 bin adet 50 YTL olarak belirlendi. Çekilişte ayrıca 2 milyon adet amorti ve 63 adet teselli ikramiyesi dağıtılacak. Böylece tüm biletlerin satılması halinde toplam ikramiye adedi 2 milyon 972 bin 82'ye, toplam ikramiye tutarı da 144 milyon 25 bin YTL'ye ulaşacak.

25 milyon YTL tutarındaki büyük ikramiye, satılan bilete isabet edinceye kadar çekilişe devam edilecek.


ENSONHABER
peaceful - avatarı
peaceful
Ziyaretçi
30 Kasım 2008       Mesaj #987
peaceful - avatarı
Ziyaretçi
ENVER PAŞA: ARAMIZ İYİ, TÜRKİYE'NİN LİDERİ MUSTAFA OLABİLİR
Medya Haber

88 yıl gizli kalan gerçek !
Enver Paşa'nın Kurtuluş Savaşı sürerken İngilizler'le üç ayrı gizli görüşme yaptığı belgelendi.

İngiliz istihbarat raporlarına göre, Türkiye'nin bağımsızlığının tanınması karşılığında İngiltere'ye Bolşevikler ile işbirliğinden vazgeçmeyi öneren Enver Paşa, 'Anlaşma olursa Mustafa Kemal lider olabilir' diyor.

Star'ın haberine göre, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin kurucu önderi Harbiye Nazırı Enver Paşa'nın dönemin İngiliz Savunma Bakanı Winston Churchill'in bilgisi dahilinde İngiliz İstihbarat Binbaşısı Ivor Hadley ile Berlin'de üç kez gizlice görüştüğü ortaya çıktı. İngiliz isthbarat raporlarına göre, 88 yıl önce yapılan görüşmelerde, Enver Paşa, İngiltere'ye açıkça Türkiye'nin bağımsızlığının tanınması için teklif götürüyor. Mustafa Kemal'in tekliften haberi olup olmadığı sorusuna ise Enver Paşa, 'Aramız çok iyi. Benim altımda çalışabileceğini söyledi. Lider olabilir' yanıtını veriyor.

ONUNLA ARAMIZ ÇOK İYİ

TÜRK Tarih Kurumu'nda yürütülen bir proje kapsamında 2004-2009 yılları arasında ABD, İngiltere ve Alman milli arşivlerinde incelemeler yapan Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Bülent Özdemir, İngiliz istihbarat raporlarına ulaşmayı başardı.

İngiltere Savaş Bakanlığı, belgeleri ve istihbarat raporlarının yer aldığı, 'War Oficce'de incelemeler yapan Doç. Özdemir, Enver Paşa'nın İngiliz istihbarat subayı Ivor Hadley ile 6 Ocak 1920, 16 Ocak 1920 ve 24 Şubat 1920 tarihlerinde Berlin'de bir araya geldiğini ortaya çıkardı.

İstihbarat raporlarına göre, Enver Paşa, İngiliz subayın 'Anadolu'da Kurtuluş Savaşı'nı yürüten Mustafa Kemal sizi ciddiye alacak mı' sorusuna şu yanıtı veriyor: 'Mustafa'yla aramız iyi. Mustafa, imkanlar dahilinde İngiltere ile anlaşabileceğini ve gerekirse benim altımda sıradan bir subay olarak çalışabileceğini söylüyor. Eğer bir anlaşma olacaksa İngiltere'nin Mustafa Kemal'i bir lider olarak tanımasında benim açımdan bir sakınca yoktur. Önemli değil, lider Mustafa Kemal olsun.'

MEÇHUL KADIN ARACI

İNGİLİZ arşivlerine göre, ilk görüşme Enver Paşa'nın eşi Naciye Hanım ve 3 yaşındaki kızı Türkan'ı İngiltere üzerinden getirdiği Almanya'daki, '17 Knausstasse Grunewold-Berlin' adresinde gerçekleşti. 6 Ocak 1920'de kimliği belirsiz bir kadın, İstihbarat Binbaşısı İvor Hadley'i, telefonla arayarak 'Enver Paşa ile görüşmek ister misiniz?' diye sordu. İstihbaratçı bu telefona, 'O meşhur Enver Paşa mı?' diye karşılık verip görüşmeyi kabul etti.

BiRiNCi GÖRÜŞME 6 OCAK 1920

Vatansever olduğunu söyleyerek işbirliği önerdi


İstihbarat Binbaşı Hadley, İngiliz Savaş Bakanlığı kayıtlarına da giren ilk görüşmeyi şöyle anlatıyor: 'Enver Paşa söze bir vatansever olduğunu söyleyerek başladı. Savaşın kaybedildiğini, bir asker olarak bunu kabullendiğini ve Türkiye'nin gerçek dost olarak İngiltere'yi gördüğünü söyleyerek, gizli bir işbirliği teklif etti.'

Hadley, Enver Paşa'nın görüşmede kendisine, 'Eğer Türkiye ile bir işbirliği yaparsanız İngiltere'nin Mısır'da ve diğer Müslüman doğu ülkelerinde (Özellikle Hindistan-Afganistan) yaşadığı sorunların çözümü konusunda bizzat çalışarak nüfuzunu kullanacağını, ve bu teklifin doğrudan Savunma Bakanı Wınston Churchill'e iletilmesini istediğini' söylüyor. Binbaşı Hadley, 'Londra'ya gidip bunları Churchill'e anlattım. O da o sırada Paris Barış Görüşmeleri'nde olan Başbakan Lord Crouzon'a gönderdi' diye de ekliyor.

iKiNCi GÖRÜŞME 16 OCAK 1920

Enver Paşa 'Profesör Ali' takma adını kullanıyordu


HADLEY: Churcill'in bilgisiyle 16 Ocak 1920'de Berlin'deki adreste 'Profesör Ali' takma adını kullanan Enver Paşa ile ikinci kez görüştük. 'Mustafa Kemal sizi ciddiye alacak mı?' diye sordum.

Enver Paşa da 'Mustafa, imkanlar dahilinde İngiltere ile anlaşabileceğini, gerekirse benim altımda sıradan bir subay olarak çalışabileceğini söylüyor. Anlaşma olacaksa İngiltere'nin Mustafa Kemal'i lider olarak tanımasında benim açımdan bir sakınca yoktur. Lider Mustafa Kemal olsun' dedi.

ÜÇÜNCÜ GÖRÜŞME 24 ŞUBAT 1920

Bağımsız Türkiye'ye karşılık Bolşevikler


'ENVER Paşa, 24 Şubat 1920'de acil görüşme talebinde bulundu. Bu görüşmede Enver Paşa, anlaşma halinde;

1- Bolşevikler'in Kafkasya yoluyla İran'a kadar gitmesini engelleyeceğim.

2- Afganistan ve İran'da İngiliz karşıtlığının ortadan kalkması için çalışacağım.

3- Mısır'a belli oranda bağımsızlık verilirse, 'Oradaki milliyetçilere İngiltere ile yakın ilişkide çalışın' telkinlerinde bulunacağını söyledi. Enver Paşa, bunları tam bağımsız yeni bir Türkiye karşılığında yapabileceğini ifade etti.'

İngilizler'e blöf yaptı

Doç. Bülent Özdemir (Balıkesir Ünv.): Bütün bu gelişmeler, Enver Paşa'nın öncelikle İngiltere ile anlaşmak istediğini, Sovyet hükümeti ile yapacağı görüşmelerin daha çok B planı olduğunu ve yine Sovyet Rusya'nın opsiyonunu İngiltere'ye karşı bir blöf olarak kullandığını gösteriyor.

Mustafa Armağan (Tarihçi-yazar): Almanlar'la görüşmelerini biliyoruz. Ruslar'la görüşmeleri yayımlandı. Atatürk'le ilgili sözlerini açıkcası hiç duymamıştım.

Doç. Hakan Kırımlı (Bilkent Ünv.): Kesinlikle böyle bir görüşme olmuştur. Enver Paşa'nın o dönemdeki yazışmaları bağlamında bakılınca bu görüşme gerçektir.

30.Kasım.2008 10:20:56
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
1 Aralık 2008       Mesaj #988
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Mevlana'yı anma etkinlikleri başladı


gp 336459
spacer


Mevlana'nın 735. Vuslat Yıl Dönümü Anma Etkinlikleri, Konya Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen ''Hoşgörü ve Sevgi Yürüyüşü'' ile başladı.

Kent merkezindeki Zafer Meydanı'nda başlayan ''Hoşgörü ve Sevgi Yürüyüşü''ne, Konya Valisi Osman Aydın, Suriye'nin Halep kentinin Valisi Dr. Tamer Al Hacce, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu bünyesindeki semazenler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu eşliğinde yapılan yürüyüş, Mevlana Müzesi'ne kadar sürdü. Yürüyüş sırasında İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, Konya Valiliği önüne bir konser verdi.

Halep Valisi Al Hacce, Valilik önünde karşılaştığı, Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi ile sohbet etti. Hacce, Halep doğumlu olduğunu öğrendiği Çelebi'yi, kente davet etti.

Mevlana Müzesi önünde sona eren yürüyüşün ardından müze gezildi ve dua edildi. Daha sonra çocuk semazenler, müze içinde sema gösterisi yaptı.

Etkinlikler, akşam saatlerinde Mevlana Kültür Merkezi'nde yapılacak sema gösterisi ile devam edecek.


sanar - avatarı
sanar
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2008       Mesaj #989
sanar - avatarı
Kayıtlı Üye
gp336310of9


Serhan Şeşen'in beyin ölümü gerçekleşti


Menenjit nedeni ile hastaneye kaldırılan ve yanlış teşhis konulan 26 yaşındaki Serhan Şeşen'in beyin ölümü gerçekleşti.

Grup Gündoğarken'in solisti Burhan Şeşen'in 26 yaşındaki oğlu Serhan için umutlar tükendi. Hürriyet'in haberine göre, Burhan Şeşen'in yanlış teşhis yüzünden yoğun bakımda yattığını söylediği oğlu Serhan Şeşen için nakledildiği Alman Hastanesi'nde bir basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda genç müzisyenin beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı.

Tatsız bir tablo

Toplantıda Yoğun Bakım Uzmanı Tülin Erdem: "Tatsız bir tablo var ortada. Hepimiz çok üzüntülüyüz. Bize geldiğinde durumu daha vahimdi. Diğer hastanede konan teşhise göre beyin ölümü zaten gerçekleşmişti. Hala beyin ölümü devam ediyor. Sonuç olumsuz. " dedi. Erdem diğer hastanede yanlış tedavi uygulandığı iddialarını "Bunu konuşacak platformda değiliz. Alman Hastanesi elinden geleni yapıyor." şeklinde yanıtladı.

Beyin Apsesi

Serhan Şeşen'in doktorlarından İnfeksiyon Hastalıkları ve KlinikMikrobiyoloji Uzmanı Dr. Cengiz Uzun ise " Böyle bir hasta geldiğinde tetkikler yapılır. Tetkiklerden sonuca ulaşılmazsa ileri derecede tetkiklere devam edilir. Bunun içinde tomografi de vardır. Serhan'ın hastalığının tanısı beyin apsesi ve buna bağlı gelişmiş santral sinir sisteminde fıtıklaşmadır. "dedi.

Uzun sözlerine şöyle devam etti: "Birinci planda yapılması gereken gözdibi muayenesidir. Böyle bir apse durumunda beyinde basınç artışı varsa, siz de su alırsanız beyin fıtıklaşır. Biz notlarda böyle bir durum göremedik.Yalnız böyle bir durumda su almasanız da kötü bir sonuç doğurabilir. Buna cevap vermek çok zor. Oldukça kötü bir enfeksiyon.Tedavisi başka türlü de olabilirdi. Apsenin büyüklüğüne göre bazen antibiyotikle de tedavi edilebilir."

72 Saati var

Uzun basın mensuplarından gelen 'Organ bağışı gerçekleşecek mi?' sorularına da " Hasta enfeksiyonlu olduğu için organ bağışı gerçekleşemez cevabını verdi. Uzun sözlerini "Yoğun bakım süreci çok uzun sürmeyecek. Genelde 72 saat söylemi vardır ama durum daha ciddi." diyerek noktaladı.

A.A

GAZETEPORT
bilen2 - avatarı
bilen2
Ziyaretçi
2 Aralık 2008       Mesaj #990
bilen2 - avatarı
Ziyaretçi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimdeki eksiklikleri İl Milli Eğitim Müdürlükleri´ne yolladığı bir genelge ile gizlemeye çalışıyor. MEB´in yolladığı genelgede, bazı Milli Eğitim Müdürlükleri´nin internet sitelerinde yer alan öğretmen açılarına ilişkin "resmi belgelerin" gizlenmesi emri veriliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan İl Milli Eğitim Müdürlükleri´ne bir genelge gönderildi. Genelgede, bazı milli eğitim müdürlüklerinin sitelerinde, illere ait öğretmen açığına ilişkin "resmi belgelerin" yer aldığı
belirtilerek, öğretmen açığına ait belgelerin gizlenmesi emri verildi. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen açığına ilişkin hala resmi açıklama yapmaktan kaçınmasına karşın bazı milli eğitim müdürlükleri internet sitelerinde okullara ait öğretmen ihtiyaçlarını açıklama yoluna gitti. Milli Eğitim Bakanlığı ise duruma hemen el koydu.
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın imzası ile 81 il valiliğine ve il Milli Eğitim Müdürlükleri´ne gönderilen 14 Kasım 2008 tarihli 104376 sayılı “Öğretmen Açığı” başlıklı genelgede, ilginç bir emir geldi. Bakanlık, valiliklere ve il milli eğitim müdürlüklerine resmen “öğretmen açığını gizleyin” emri verdi. Genelgede, Personel Genel Müdürü Yalçın, “Yapılan inceleme sonucunda iller bazında öğretmen ihtiyacının yansıtıldığı resmi belgelerin yer aldığı ve milli eğitim
müdürlüklerince bazı internet sitelerine link verildiği tespit edilmiştir. Bundan böyle, bu hususta gerekli dikkat ve özenin gösterilmesini rica ederim” diyerek, söz konusu “resmi belgelerin” yayınlanmaması emrini verdi.
Söz konusu “emrin” ardından milli eğitim müdürlüklerinde yer alan öğretmen ihtiyacını belirten “resmi belgeler” kaldırıldı.





ÖSS HAKKINDA HERŞEY SinavlarTR.com

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww