Arama

Medya Haber - Sayfa 98

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 661.964 Cevap: 1.864
TuruncuA - avatarı
TuruncuA
Ziyaretçi
16 Kasım 2008       Mesaj #971
TuruncuA - avatarı
Ziyaretçi
KARADENİZLİ SANATÇIMIZ ERKAN OCAKLI ARAMIZDAN AYRILDI.

Sponsorlu Bağlantılar
Bir süredir pankreas kanseriyle mücadele eden Karadenizli sanatçı, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Ocaklı'nın vefat ettiğini duyan yakınları, sevenleri ve Kamil Sönmez ile İsmail Türüt'ün de aralarında bulunduğu Karadenizli sanatçılar Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi.

Sanatçının cenazesinin, yarın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisinde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

1949 yılında Trabzon'da doğan Ocaklı, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesini bitirdi.

Yaklaşık 40 albüm yapan Ocaklı'nın, ''Mısırı kuruttun mi'' ve ''Ula ula Niyazi'' gibi Karadeniz klasiklerinin de yer aldığı 350 civarında bestesi bulunuyor.

Yönetmenlik ve televizyon programları da yapan Ocaklı, 6 filmde de rol aldı.

Öte yandan, Erkan Ocaklı, geçen sene 40. sanat yılını, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki geceyle kutlamıştı.

Kuzey Yıldızı Trabzonlular Derneğince düzenlenen gecenin sunuculuğunu, bir süre önce vefat eden sanatçı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli yapmıştı.
518 1B8N0W1Y
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
17 Kasım 2008       Mesaj #972
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Sabahdan beri tekrar tekrar okudum; alıntılayamadım. Msn Sad

Sponsorlu Bağlantılar
Yüreğine sağlık. Msn Happy

Işıklar içinde yatsın.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
17 Kasım 2008       Mesaj #973
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Türk berberin evinde heyecanlı bekleyiş


gp 325663
spacer


16.11.2008


Suudi Arabistan'da ''Allah'a küfrettiği'' gerekçesiyle idama mahkum edilen Sabri Boğday'ın eşi, "Riyad Büyükelçiliği'nden arayıp eşimin serbest bırakılacağını söylediler. Ancak eşim eve gelmeden inanmak istemiyorum" dedi.


SAMANDAĞ-Suudi Arabistan'da ''Allah'a küfrettiği'' gerekçesiyle idama mahkum edilen Türk berber Sabri Boğday'ın Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaşayan eşi Muazzez Boğday, bugün kendilerini Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliğinden aradıklarını ve eşinin serbest bırakılacağını bildirdiklerini söyledi.

Muazzez Boğday eşinin idamdan kurtulması için Kral Abdullah'tan Ramazan Bayramı'nda af beklediklerini, ancak af çıkmayınca hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek, şimdi de tüm umutlarını Kurban Bayramı'na bağladıklarını söyledi.

Eşinin 19 aydır cezaevinde yattığını, psikolojisinin bozulduğunu belirten Boğday, şöyle devam etti: ''Riyad Büyükelçiliğinden arayarak eşimin serbest bırakılacağını bildirdiler, ancak eşim eve gelmeden inanmak istemiyorum. Kral Abdullah'ın bayramlarda cezaevinde bulunanlar için af çıkardığını duyuyoruz. Ramazan Bayramı'nda beklediğimiz müjdeyi alamadık. Bu kez Büyükelçiliğin yaptığı duyurunun doğru çıkmasını diliyoruz. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Suudi Arabistan'a gideceğini öğrendik. Bu da bize ayrı bir umut kaynağı oldu.''


gp 325656


Kurban Bayramı'nı eşiyle geçirmek istediğini ifade eden Boğday, ''Ailece perişan olduk. Eşimin annesi yataklara düştü. Sürekli eve kapanarak, çocuğumla birlikte eşimden gelecek hayırlı haberleri bekliyorum. Dilerim bu kez gerçekten eşimi serbest bırakırlar'' diye konuştu.

Eşi Sabri Boğday ile haftada bir iki kez telefonla konuştuğunu anlatan Muazzez Boğday, ''Eşimin morali çok kötü. Dayanacak gücü kalmadı. Allah'a sürekli dualar ediyoruz. İnşallah bu kez hayal kırıklığına uğramayız. Çünkü hiçbirimizin dayanacak gücü kalmadı'' dedi. Sabri Boğday, Suudi Arabistan'da 19 ay önce iş yeri komşusuyla tartıştığı sırada ''Allah'a küfür ettiği'' gerekçesiyle idama mahkum edilmişti.


AA

GAZETEPORT
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
17 Kasım 2008       Mesaj #974
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Pasaportlar artık internetten


Medya Haber


Artık birçok işlem Emniyet'e gitmeden halledilebilecek. İşte o hizmetler...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü vatandaşın hayatını kolaylaştıracak hizmetleri internet ortamına taşıdı.

Türk halkı ve yabancılar polis merkezlerine giderek almış oldukları bazı hizmet ve bilgileri artık yorulmadan evlerinden ve iş yerlerinden Istanbul Emniyet Müdürlügü internet sitesinden alabilecek.

İşte emniyetin internet üzerinden sunduğu hizmetler:

• Pasaport alacak vatandaşlar internet üzerinden online olarak sabah müracaat ettiklerinde pasaportlarını akşam alabilecek.
• Vatandaşlar otomobilleriyle ile ilgili haciz, icra, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve çalıntı olup olmadığını öğrenebilecek.
• Sürücü belgesi ceza puanlarını öğrenebilecekler.
• Silah ruhsatı alma şartları hakkındaki bilgiyi ve müracaatı formunu ücretsiz alabilecekler.
• Yabancılar ikamet, vatandaşlık ve iltica işlemleri ile ilgili Türkçe ve İngilizce form ve dilekçelerini ücretsiz edinebilecek.
• Kayıp olan yetişkin ve çocukların bulunmasına yönelik araştırma ve sorgulama yapabilecek.
• Özel Güvenlik Sınavı’na girenler kimlik ve sınav sonuçlarını öğrenebilecek.
• Aileler ve gençler uyuşturucu ve sporda şiddet konusunda bilgi ve tavsiyeler öğrenebilecek.
• Polis Radyosu 94.1 frekansından dinlenebilecek.
• İhbar ve şikayet yapabilecek.


GAZETEVATAN
peaceful - avatarı
peaceful
Ziyaretçi
17 Kasım 2008       Mesaj #975
peaceful - avatarı
Ziyaretçi
DANİMARKA'DA ERKEK ÇOCUKLARIN SÜNNET EDİLMESİ TARTIŞMA KONUSU OLDU
Medya Haber

Danimarka'da küstah talep
Müslümanlar ve Yahudiler tarafından dini bir vecibe olarak yapılan erkek çocukların sünnet ettirilmesi geleneği Danimarka'da tartışma konusu oldu.

Danimarka Çocuklar Konseyi ve Etik Kurulu yaptıkları açıklamalarla ülkede erkek çocukların sünnet edilmelerinin önüne geçilmesini istedi.

Çocuklar Konseyi Başkanı Charlotte Guldberg konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede "toplumumuzda kız çocuklarının sünnet edilmesinin kabul edilemez olduğuna dair bir konsensus var. Bununla beraber toplum erkek çocukların sünnet edilmesine ise dini bir vecibe olduğu için hoşgörüyle bakıyor. Bu bizim erkek ve kız çocuklarına yaptığımız bir ayrımcılık" dedi ve erkek çocuklarının sünnet edilmesi uygulamasına son verilmesini talep etti.

Kız çocuklarının sünnet edilmesinin yasa ile yasaklandığını hatırlatan Guldberg 15 yaşından küçük erkek çocukların sünnet edilmesinin de yasa ile yasaklanmasını talep etti. Etik Kurulu Başkanı Peder Agger konuya biraz daha temkinli yaklaşırken insanların çocuklarını sünnet ettirmek için çocuklarının 15 yaşına gelmelerini beklemelerini önerdi. Agger, 15 yaşına gelmiş çocukların psikolojik baskı altında kalmadan sünnet olup olmamaya karar verebileceklerini söyledi. Kopenhag Üniversitesi'nden Profesör Kirsten Ketscher ise dinlerin kendilerini hukuktan bağımsız olarak göremeyeceklerini söyleyerek sünnet olacak çocukların 15 yaşına gelmesinin beklenilmesi gerektiğini savundu.

Erkek çocukların sünnet edilmesinin yasalarla engellenmesi fikrine karşı çıkan Danimarka Başhahamı Bent Lexner ise "yahudiler sünnet geleneğini korumak için yıllarca mücadele verdiler. Bu bizim kimliğimizin bir işareti. Bize sünneti yasaklamak Hristiyanların vaftiz olmasını yasaklamakla aynı şeydir" dedi.

İmam Abdülvahid Pedersen ise "sünnet olmaya çocukların kendilerinin karar vermesi gerekiyorsa aynı şey niçin vaftiz edilen çocuklar için istenmiyor" şeklinde tepki gösterdi. Bununla beraber Kutsal Ahit'te yer alan sünnet emri nedeniyle Koptik Kilisesi, Etiyopya Ortodoks Kilisesi gibi bazı Hristiyan cemaatlerde de sünnet geleneği bulunuyor.

CİHAN
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
18 Kasım 2008       Mesaj #976
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
İşte Türkiye'nin 'fakirlik' haritası


harita1


Küresel ekonomik krizin Türkiye’de kendini göstermeye başladığı dönemde, hükümet “Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmet Projesi” adı altında Türkiye’nin yoksulluk haritasını hazırlamaya çalışıyor.

Yoksulluk haritasının en önemli unsurunu, Türkiye’deki yeşil kartlılar oluşturuyor. Ve bugün Türkiye’de yeşil kart sahiplerinin “nerelerde yoğunlaştığına” bakıldığında, aslında Türkiye’nin yoksulluk haritası da ortaya çıkmış oluyor.
İşte, resmi verilere göre Türkiye’nin “yeşil kart” ya da “yoksulluk” haritası:

GÜNEYDOĞU’DA İKİ KİŞİDEN BİRİ YEŞİL KARTLI

Yeşil kart dağıtımından en çok Güneydoğu Anadolu yararlanmış. Bölge illerinde hemen hemen her iki kişiden biri yeşil kartlı. İşte nüfusa göre, illerin yeşil kart oranları;
Zeynep Gürcanlı YAZIYOR
EN ÇOK YEŞİL KART BİNGÖL’DE

Bingöl’de nüfusun yüzde 50’sinin yeşil kartı var. İlin nüfusu 243 bin, yeşil kartlı kişi sayısı ise 118 bin. Bingölü sırasıyla Siirt (il nüfusunun yüzde 47.7’si) , Hakkari (il nüfusunun yüzde 47.6’sı), Van (il nüfusunun yüzde 47.3’ü),Ağrı (il nüfusunun yüzde 45’i), Adıyaman (il nüfusunun yüzde 41’i), Batman (il nüfusunun yüzde 39.3’ü), Bitlis (il nüfusunun yüzde 39.2’si), Şırnak (il nüfusunun yüzde 38.7’si), Iğdır (il nüfusunun yüzde37’si), Kilis (il nüfusunun yüzde 35.7’si), Muş (il nüfusunun yüzde 35.5’i), Mardin (il nüfusunun yüzde 33’ü), Kars (il nüfusunun yüzde 32.6’sı), Diyarbakır (il nüfusunun yüzde32.3’ü) ve Tunceli (il nüfusunun yüzde 31’i) izliyor.

NÜFUSA GÖRE EN AZ YEŞİL KART İSTANBUL’DA

İl nüfuslarına göre “en az” yeşil kartlı sayısı ise İstanbul’da. İstanbul’da nüfusun sadece 2.7’si yeşil kart sahibi. Bu yüzdenin rakamsal karşılığı ise yaklaşık 325 bin kişiye denk geliyor. İstanbul’u “en az yeşil kartlı vatandaş” sayısında Bursa (il nüfusunun yüzde 3.5’i), Ankara(il nüfusunun yüzde 3.7’si), Kocaeli (il nüfusunun yüzde 3.8’i) ve Bolu (il nüfusunun yüzde 3.8’i) izliyor.

EN ÇOK YEŞİL KART SAYISI URFA’DA

En fazla yeşil kart verilen il ise Şanlı Urfa. Urfa’da toplam 540 bin kişiye yeşil kartı verilmiş durumda. Bu rakam, Urfa nüfusunun yüzde 30’unu oluşturuyor.

DİĞER İLLER

Diğer illerde ise nüfusa oranla yeşil kartlı oranları şöyle;

Adana yüzde 15.8, Antalya yüzde 5.5, Aydın yüzde 9, Burdur yüzde 8, Çanakkale yüzde 5.3, Çankırı yüzde 5.8, Çorum yüzde 18.6, Erzurum yüzde 24, Hatay yüzde 18.4, Mersin yüzde 13.3, İzmir yüzde 4.4, Kayseri yüzde 8, Konya yüzde 8.8, Muğla yüzde 4.2, Nevşehir yüzde 9.6, Niğde yüzde 17, Rize yüzde 6.3, Samsun yüzde 16.1, Aksaray yüzde 18.5 ve Ardahan yüzde 27.3


HÜRRİYET
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
20 Kasım 2008       Mesaj #977
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Aç bırakılarak öldürülecek


Medya Haber


İtalya’da 16 yıldır bitkisel hayatta olan Eluana Englaro’ya ailesinin rızası ile ötanazi yapılması hakkını elde etti. Ancak kızın ölüm şekli italyayı ayağa kaldırdı.

İtalya’da 16 yıldır bitkisel hayatta olan Eluana Englaro’ya ailesinin rızası ile ötanazi yapılması hakkını elde etti. Genç kızın nasıl ve nerede öldürüleceği tartışılıyor. Bu yöntemlerden biri "aç ve susuz bırakarak" öldürmek.

16 YILDIR BİTKİSEL HAYATTA

37 yaşındaki Englaro, 21 yaşında trafik kazası geçirip komaya girdi, sonraki 16 yılı yaşam destek ünitesine bağlı geçirdi. Baba Beppino Englaro, kızının yaşam destek ünitesinin fişinin çekilmesi için hukuki mücadele başlattı. Talebi üç kere reddeden mahkeme, bu kez 2008 yılında kabul ederek Eluana’ya ölüm izni verdi. Karar, İtalya’da bir ilk.

NASIL ÖLDÜRÜLECEK?

Ancak bu kararın nasıl ve nerede uygulanacağı sorun oldu. Bölgesel yönetim, kararın kendi sınırlarında uygulanmasına izin vermeyince, Eluana’nın ölümünün gerçekleştirilmesi için yer aranmaya başlandı.

AÇ VE SUSUZ BIRAKMA YÖNTEMİ

Englaro ailesinin devletten yardım isteyerek "Aç ve susuz bırakma" yöntemi ile yaşama son verme önerisi tartışılırken, Papa, "Yaşam kutsaldır ve başka bir varlık ya da yargıçlar yaşam hakkını kimsenin elinden alamaz" dedi. Ötanazinin fiş çekerek değil, aç ve susuz bırakarak gerçekleşmesi fikrine, sivil toplum örgütleri de karşı çıkıyor.

VATİKAN: BU BİR CİNAYET

Ötenaziye karşı çıkan vatikan da bu karara sert tepki gösterdi. Vatikan "Sağlık Bakanı" Kardinal Javier Lozano Barragan, "Eluana’nın yeme ve içmesini kesmek, cinayetle aynı kapıya çıkıyor, bu onu açlık ve susuzluğa, korkunç bir sona mahkum etmekdemektir" diye konuştu.

ANCAK 15 GÜNDE ÖLÜR

Eluana Englaro’nun doktoru, nöroloji uzmanı Carlo Alberto Defanti, mahkeme kararına dayanarak, Eluana’nın yaşam destek ünitesiyle bağının birkaç gün içinde kesilebileceğini söylüyor. Aileye yardıma hazır olduğunu belirten doktor, Eluana’nın ölümünün 15 gün sürebileceğini belirtiyor.
Medya Haber
KENTHABER
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
21 Kasım 2008       Mesaj #978
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
İmralı'ya mahkum gönderiliyor

21 Kasım 2008

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, PKK Terör Örgütünün lideri Abdullah Öcalan'ın kaldığı İmralıya 5-6 mahkumun daha kalacağı bir infaz kurumu yapılacağını açıkladı.

DHA

HÜRRİYET
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
22 Kasım 2008       Mesaj #979
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Lodos Karaköy Vapur İskelesi ‘ni batırdı


Medya Haber


Kadıköy ve Üsküdar seferlerinin yapıldığı yüzer iskeleyi dengede tutan 16 su tankından biri, akşam saatlerinde 42 kilometre hızla esen lodosun etkisiyle tamamen battı.

Dengeyi sağlayan 16 su tankından birinin hasar görmesi sonucu yan yatan yüzer iskelenin diğer tanklarında da hasar meydana geldi.

Bin 200 metre karelik yolcu salonuna sahip yüzer iskeleyi karaya bağlayan çelik halatların da kopması sonucu Karaköy İskelesi ters dönerek sulara gömüldü.

İSKELENİN YERİNE YÜZEN YENİ DUBA KONACAK

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) Genel Müdürü Ahmet Paksoy, şiddetli lodos nedeniyle batan Karaköy Vapur İskelesi’nin yerine yüzen yeni bir duba konulacağını söyledi.

Karaköy’deki, Kadıköy ve Üsküdar seferlerinin yapıldığı yüzer iskelenin batmasına ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Paksoy, İstanbul’un yaklaşık bir gündür ciddi lodosun etkisinde bulunduğunu hatırlattı.

İDO seferlerinin de bu lodostan ciddi manada etkilendiğini kaydeden Genel Müdür Paksoy, saat 20.30 sıralarında, yüzen bir cisim olan Karaköy dubasının ön tarafında hafif meyil oluştuğunu belirtti.

Bu haberi alır almaz, ilgili ekiplerin derhal olay yerine intikal ettiğini vurgulayan Paksoy, “O an itibariyle Karaköy İskelemizde yolcu hareketi durduruldu. Her türlü yolcu güvenliği için seferler iptal edildi” dedi.

Olayın, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne, valiliğe, itfaiyeye, Gemi Kurtarma’ya, deniz hizmetlerine, çevre koruma dahil olmak üzere ilgili tüm birimlere bildirildiğini anlatan Paksoy, saat 20.30 itibariyle de olaya müdahale edildiğini kaydetti.

Paksoy, öndeki tanklardan su tahliyesine başlandığını, fakat su tahliyesi işlemine, 4 saat süren bir mücadele sonucunda, çalışan ekiplerin güvenliği düşünülerek son verildiğini ifade etti.

Hiçbir yaralanma veya can kaybının yaşanmadığı olayla ilgili kriz masasının çalışmaya devam ettiğine işaret eden Paksoy, Şehir Hatları’nın devralınmasının ardından, batan bu dubanın su altı bölümlerinin her türlü bakımlarının yapıldığını bildirdi. Paksoy, şöyle konuştu:

“Bütün iskelelerimizde, gemilerimizde olduğu gibi, her türlü bakım ve onarım teknik manada gerçekleştirilmişti. Tabii bu çok yüksek lodostan dolayı meydana gelen olayla ilgili bir çalışma yaptıktan sonra detaylı bilgi vereceğiz. Karaköy önemli bir iskelemiz. En azından seferleri aksatmamak adına yüzen yeni bir duba yapıp, buraya koymak için bütün ekibimiz seferber olmuş durumda. Yüzen duba konulup seferler yapılacak.”


NTVMSNBCE
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
23 Kasım 2008       Mesaj #980
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Vatikan, Lennon'ı affetti


gp 330039


Vatikan, 1966'da 'Hazreti İsa'dan daha popüler olduklarını' söyleyerek Hıristiyan aleminin tepkisini çeken Beatles grubunun solisti John Lennon'ı 'affetti'.

Vatikan'ın resmi gazetesi L'Ossevatore Romano, grubun ünlü albümlerinden 'White Album'ün 40. yılı sebebiyle yayınladığı haberde, Lennon'ın Mart 1966'da yaptığı açıklamaların mazur görüldüğünü kaydetti.

Albümün 'sihirli bir müzik antolojisi' olduğunu vurgulayan gazete, Beatles'ı Hazreti İsa'dan daha popüler gördüğünü söyleyerek şimşekleri üzerine çeken Lennon'ın dönemin etkisiyle böyle bir söz sarfettiğini, zira kendisinin o zamanlar, beklenmedik başarılarının etkisi altında kalmış İngiliz orta sınıfına mensup bir genç olduğunu vurguladı.

Lennon açıklamasında Beatles'ın gençler arasında Hazreti İsa'dan daha popüler olduğunu söylemişti. Açıklamanın ardından dünyanın değişik köşelerindeki muhafazakar Hıristiyanlar, grubun albümlerini yakmış ve grup elemanları bir süre ölüm tehditleri almıştı.


GAZETEPORT

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww