Arama

Medya Haber - Sayfa 152

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.904 Cevap: 1.864
RivaN - avatarı
RivaN
Ziyaretçi
25 Ağustos 2010       Mesaj #1511
RivaN - avatarı
Ziyaretçi
Bu köyde 7 yıldır sigara yasak!

Sponsorlu Bağlantılar
Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Soğanlı köyünde, alınan karar gereğince bir kişi haricinde kimse sigara içmiyor!


Medya HaberKöylüler arasında kalp - damar rahatsızlıkları görülmesi üzerine böyle bir karar aldıklarını belirten muhtar Memduh Marangoz, amaçlarının tamamen sigara içilmeyen bir köy oluşturmak olduğunu söyledi.

Köyde hiç yabancı yaşamadığının altını çizen Marangoz, şöyle konuştu:

"O zaman köyde yaklaşık 50 kişi sigara içiyordu. Bunun üzerine biz de hem sağlığımızı olumsuz etkileyen hem de bütçemize zarar veren bu kötü alışkanlıktan kurtulmak için kampanya başlattık. O günden bu yana aldığımız karara uyduk.

185 nüfuslu köyde, hepimiz bir aile gibiyiz. Yaklaşık 7 yıl önce böyle bir karar aldığımızda, tüm köylü bu karara uydu. Sağlıklı bir yaşam için herkes sigarayı bıraktı. Umarım bu kötü alışkanlığı herkes en kısa sürede terk eder. Çünkü sigara birçok hastalığa neden oluyor. Havamızı kirletiyor ve çocuklarımızı olumsuz etkiliyor. Bu nedenle köyümüzde sigara içilmemesi bizim için ayrıca sevindirici bir durum.´´

Köyde sigara içen tek kişi olan Yusuf Marangoz ise, kimsenin sigara içmesini istemediğini belirterek, ´´Sigara iyi bir şey değil, çok kötü bir alışkanlık. Zaten ben de sigarayı azalttım ve bırakmaya çalışıyorum´´ dedi.

RivaN - avatarı
RivaN
Ziyaretçi
28 Ağustos 2010       Mesaj #1512
RivaN - avatarı
Ziyaretçi


Sponsorlu Bağlantılar
Medya Haber







Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Osman Karakuş, yeni trafik kuralları ile ilgili açıklama yaptı.
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Osman Karakuş, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde değişiklik yapılıncaya kadar bölünmüş (duble) yollardaki hız sınırını 90 kilometreden 110 kilometreye çıkaran yasanın uygulanmayacağını söyledi.
Karakuş, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Karayolları Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunuyla bölünmüş yollardaki hız sınırının 110 kilometre çıkarıldığını anımsattı.
Bu yasaya göre, üst sınır 110 kilometre olmak kaydıyla, hız sınırının, yolun durumu ve aracın cinsine göre yönetmelikle belirleneceğini ifade eden Karakuş, Ulaştırma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin ilgili maddesinde değişiklik yapmak için ortak bir çalışma yürüttüğünü söyledi.
Değişiklik yürürlüğe girinceye kadar, bölünmüş yollarda hız sınırını 110 kilometre çıkaran yasanın uygulanamayacağını belirten Osman Karakuş, şöyle dedi:
'Yeni yasayla bölünmüş yollarda azami hız 110 kilometreye çıkarıldı. Ancak yasa, hız sınırının, yolun durumu ve aracın cinsine göre yönetmelikle düzenlenmesini istiyor. Ulaştırma ve İçişleri Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin ilgili maddesinde değişiklik yapılması amacıyla çalışma başlattı. Değişiklik yürürlüğe girinceye kadar bölünmüş yollarda 110 kilometre hız limiti uygulanmayacak. Türkiye'deki bölünmüş yolların vasıfları, teknik yapıları aynı durumda değil. İyi olanlar var, olmayanlar var. Ayrıca otomobiller için 110 kilometre olarak belirlenen azami hız limiti yönetmelikle aşağıya çekilebilir. Diğer vasıtalar için hız limitleri de Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklikle topluca düzenlenecek. Bunun çalışmaları yapılıyor.'
-79 BİN ALKOLLÜ SÜRÜCÜ-
Osman Karakuş, alkollü araç kullanan sürücülerin hapis cezasına çarptırılmasını öngören bir tasarı taslağı üzerine de çalışıldığını belirterek, 'Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız yeni tasarı kanunlaştığı takdirde, alkollü halde araç kullananlara TCK'nın 179. maddesine göre 2 yıla kadar hapis cezası verilecek. Bu tasarının önümüzdeki yıl, TBMM gündemine geleceğini tahmin ediyoruz. Biz İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü olarak bu alandaki çalışmalarımızı tamamladık' dedi.
Yürürlükteki mevzuata göre, alkollü araç kullananların ehliyetinin 6 ay, 2 yıl ve 5 yıllık sürelerle geri alındığını ifade eden Karakuş, şunları kaydetti:
'Belirli süreyi dolduran tekrar ehliyetine kavuşuyor. Kanunlaştığı takdirde yeni tasarıda, alkollü araç kullananlara TCK'nın 179. maddesine göre 2 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Alkollü araç kullananlar, gerek kendilerinin gerekse diğer vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyorlar. Amacımız, alkollü olarak araç kullanmanın insanlara trafikte verdiği zararları ortadan kaldırmak.Bu yılın ilk 6 ayında 79 bin kişinin ehliyetini alkollü araç kullanmaktan dolayı geriye aldık. Geçen yılın ilk altı ayına göre bu oran yüzde 45 artmış. Denetim yaparak, alkolün, süratli ve uykusuz araç kullanmanın, kırmızı ışık ihlallerinin yol açtığı ölüm ve yaralanmaları asgari düzeye çekmeye çalışıyoruz. Çalışmalara bağlı olarak geçen yıla oranla işlem sayısında yüzde 45'lik bir artış olmuş. Denetimlerimizi arttırarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamayı amaçlıyoruz.'
-KIRMIZI IŞIK İHLALİ YAPANLARIN EHLİYETİNE EL KONULACAK-
Osman Karakuş, tasarı taslağında ayrıca, özellikle şehir içinde trafik kazalarının başta gelen nedenlerinden biri olan kırmızı ışık ihlallerine ilişkin düzenlemeler de bulunduğunu belirtti.
Mevcut uygulamaya göre, kırmızı ışığı ihlal edenlerin sadece para cezası ödediğini, başka müeyyideyle karşılaşmadığını kaydeden Karakuş, 'Tasarıya göre, bir kişi, 1 yılda 5 kez kırmızı ışığı ihlal ederse ehliyeti geçici olarak 1 yıl süreyle geri alınacak. Kanun koyucu, kırmızı ışığı ihlal etmeyi alışkanlık haline getirenlere böyle bir yaptırım öngörüyor. 'Cezamı verir, kırmızıda geçerim mantığı bir tarafa bırakılıyor. 1 yılda 5 kez kırmızı ışık ihlali yapanların ehliyeti 1 yıl alınacak. Ayrıca ihlal yapan sürücü 1 yılın ardından ehliyetini geri alırken psikoteknik muayeneye de tabi tutulacak' diye konuştu.
Güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmaların olumlu sonuçlarını da gördüklerini ifade eden Karakuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
'2000 yılında Türkiye'de 8 milyon 800 bin araç, 13 milyon 800 bin sürücü vardı. Aynı yıl 5 bin 566 vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybetti. 2010 yılı verilerine göre ise trafikte 14 milyon 300 bin araç var. Sürücü sayısı da 20 milyon 460 bin oldu. 2010 yılında 4 bin 300 vatandaşımızı trafik kazasında kaybettik. Kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısı azaldı. Ancak bu bizim için yeterli değil. Denetimlerimizi arttırarak bu sayıyı daha da aşağıya çekmeyi hedefliyoruz.
Bölünmüş yolların çoğalması, karşılıklı çarpışma şeklindeki kazaların önemli ölçüde azalması, gerek kazaları, gerekse ölüm olaylarını düşürdü.'

Elektronik denetleme sistemlerini Türkiye'nin her tarafında ve günün her saatinde yaygınlaştırdıklarında, vatandaşın can ve mal güvenliğinin tam anlamıyla sağlanmış olacağını bildiren Karakuş, denetimlerde vatandaşları tuzağa düşürmek gibi bir amaçlarının asla olmadığını kaydetti.
Vatandaşların güvenli seyahat etmesini amaçladıklarını ifade eden Karakuş, trafik kazalarının, denetimler sayesinde en asgari düzeye düşmesini istediklerini söyledi. Vatandaşların yaşamla zaman arasında bir tercihleri olduğunu anlatan Karakuş, 'Ya yaşamı, ya zamanı tercih edecekler. Zamanı tercih ederek acele ettiğinde yaşamını tehlikeye atmış oluyor. Biz vatandaşlarımızı sabır ve hoşgörü tavsiye ediyoruz' diye konuştu.




Son Haber - Genel Haberler



kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
28 Ağustos 2010       Mesaj #1513
kyle - avatarı
VIP katekolamin
Yüz binlerce memur adayının girdiği KPSS'de ilk ciddi kopya görüşü YÖK Denetleme Kurulu'ndan geldi: Evet! kopya ihtimali çok yüksek

Yüz binlerce memur adayının girdiği KPSS'de ilk ciddi kopya görüşü YÖK Denetleme Kurulu'ndan geldi. ÖSYM'de incelemelerde bulunan ve dün de çalışmalarını sürdüren Kurul, 'kopya olabilir' kanaatine vardı. Bu kanaat üzerine incelemenin derinleştirilerek, illerdeki ÖSYM yetkililerinin de bilgisine başvurulması gerektiği görüşüne varıldığı bildirildi.
YÖK Genel Kurulu, bugünkü toplantısında gündem dışı olarak KPSS'de yaşanan sıkıntıları ve ÖSYM'yi görüşecek. Toplantıda rutin gündeminin yanısıra son günlerde tartışılan KPSS'de kopya iddiaları ile hedef haline gelen ÖSYM'yi tartışacak. YÖK'ün ÖSYM'nin güven kaybından oldukça rahatsız olduğu ifade edilirken, ÖSYM'nin zarar görmemesi için nelerin yapılabileceği de toplantıda görüşülecek. YÖK Denetleme Kurulu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ise ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın 'savunma'sının alınmayacağı sadece 'bilgisine başvurulacağı' öğrenildi. YÖK Denetleme Kurulu ise soruşturmaya dair kapsamlı incelemesini sürdürüyor.

AKŞAM'ın edindiği bilgilere göre Denetleme Kurulu'nun incelemesi kapsamında ilk oluşan kanaatin 'kopya olabilir' şeklinde olduğu öğrenildi. Kopya kanaatinin güçlenmesi nedeniyle incelemenin daha da derinleştirilmesine karar verildi. İncelemenin derinleştirilmesi ile illerdeki ÖSYM yetkililerinin de bilgisine başvurulabileceği öğrenildi. Sınav öncesinde bazı adaylar tarfından soruların elde edilmiş olma ihtimali nedeniyle bu adımların atılacağı bildirildi.

YÖK'e Davet var...
Öte yandan iddialar çerçevesinde mağdur olduğunu söyleyen veya adı kopya olayına karışan adaylar YÖK'e davet edilecek. Adayların yasal olarak YÖK'e çağrılamayacakları için sadece davet edilecekleri ve gelmemeleri durumunda da bir işlem yapılmayacağı kaydedildi.

Görev süresi her 6 ayda bir uzatılan Yarımağan için en son haziran ayının son haftası 'görev uzatımı' yapıldığı da öğrenildi. Yarımağan'ın görev süresinin aralık ayının son haftasında bittiği ve bu tarihte de Yarımağan'ın süresinin uzatılmasını istememesi bekleniyor. Ancak Yarımağan soruşturmaların tamamlanması halinde daha erken de ayrılabilecek.

REKTÖRSÜZ ÜNİVERSİTELERE YENİ REKTÖR
YÖK Genel Kurulu toplantısında Giresun Üniversitesi ve Türk - Alman Üniversitesi rektör seçimleri de gerçekleşecek. Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün emekliye ayrılmasıyla rektörlük makamı boşalmış, Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar, Rektör Vekili olarak atanmıştı. Seçimlerde 2 oy alan Prof. Dr. Yılmaz Can listeye alınmış en yüksek oyu alan adaylar ise liste dışı bırakılmıştı. Tartışmalar üzerine Yılmaz Can'ın istifa etmesi üzerine liste Cumhurbaşkanlığından geri gönderilmişti. YÖK Genel Kurul toplantısında, yeni kurulan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Konya Üniversitesi, Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesinin rektör adayları belirlenecek. Ayrıca Türk-Alman Üniversitesine rektör adayı belirlenmesi de ele alınacak.

'SINAV ÖNCESİ SIZDIRMA OLABİLİR'

YÖK Denetleme Kurulu'nun incelemesinde 'sınavdan sonra ÖSYM'de bir değişiklik yapılmadığı' yönünde tespitte bulunduğu ifade edildi. Denetleme Kurulu'nun 'sınav öncesi sızdırma yapılmış olabileceği' görüşüne varıldığı öğrenildi. Bu konuda ÖSYM'de ve illerde konunun araştırılacağı, ÖSYM çalışanları ile görüşmeler yapılacağı da öğrenilidi. YÖK ve ÖSYM kaynakları, 'Olayın üzerine gidiyoruz. Sızdırma olabilir. Sınav öncesinde bir durum olmadığına dair bir şey söylenemez. Bu konuda derinlemesine inceleme yapıyoruz' dedi. Öte yandan Ankara Cumhuriyet Savcılığı da konuyu derinlemesine inceliyor.

AKŞAM | EGITIM
26 AĞUSTOS 2010
Kıvanç EL /ANKARA
My one regret in life is that I am not someone else.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
9 Eylül 2010       Mesaj #1514
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  file.ashx.jpg
Gösterim: 144
Boyut:  16.0 KB

Aydın´ın Çine İlçesi´ne bağlı Kahraman Köyü çobanları ve Bodrum Yurttaş İnsiyatifi 'nin ortaklaşa düzenlediği eylemde, 400 koyun ile dev ``Hayır'' yazısı oluşturuldu.

Çine CHP İlçe Başkanı Tahir Yaman, Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ve otuz köylünün de destek verdiği eylem Çarşamba günü akşam saatlerinde Kahraman köyü merasında gerçekleştirildi.

Ankara Elmadağ Lisesi Felsefe Öğretmeni evli ve 1 çocuk babası 49 yaşındaki Cemal Beldek'in organize ettiği koyunlu ``Hayır'' eyleminde akşam saatlerinde otlamaktan dönen 400 koyun merada önceden hazırlanan hayır yazısı şeklindeki yemliklerin etrafında toplanarak 60 metre genişliğinde 15 metre enindeki "Hayır'' yazısı şeklini aldı.

"Referandum yaklaştıkça baskı ve oyunlar o kadar arttı ki artık bunu koyunlar bile yememeye başladı'' diyen Öğretmen Cemal Beldek, "Türkiye'de tarım bitmiş durumda. Düne kadar iki üç umudumuzdan biri gıda egemenliğiydi. Şimdi ise Türkiye her bakımdan gıda ve besin ithal eden bir ülke haline geldi. Oysaki devlet büyüklerimiz devlet televizyonlarından yaptıkları açıklamalarda ülkenin geliştiğini ve ilerlediğini söylüyorlar. Gerçek şu ki tarım alanları da üreticinin cepleri de. Çiftçinin, besicinin durumunu anlatmak için referandum için düzenlediğimiz eylemde çobanlarımızla birlikte koyunlarla `Hayır' dedik. Referandumda oyum hayır olacak'' dedi.

Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ise, Başbakan Erdoğan'ın sürekli olarak tarım kesimini köylülerini aşağılamasına hakaretlere varan üslup kullanmasına tanık olduklarını belirterek, "Köyleri dolaşıyoruz ve Başbakan'ın bu söylemlerinin etkilerini yankılarını görüyoruz. Aydın bölgesindeki köylülerde Başbakan'ın bu söylemlerine tepki gösteriyorlar. Mersin'de bir çiftçiye, `***** da al git' dedi.

Başbakan bu referandum süresince de `Koyun güdemezler' diyerek, çobanları ve köylüleri aşağılamaya kalktı. Çoban tasviri ile köylülere açık hakaretler yağdırmakta. Bu nedenle koyunlar bugün burada Başbakan Erdoğan'a `hayır' diyerek gereken cevabı verdi. Referandumdan `hayır' oyu çıkacağına inanıyoruz'' dedi.

Kahraman köyündeki çobanlar adına konuşan 29 yaşındaki Volkan Alkan da, çiftçinin köylünün, çobanın sorunlarıyla kimsenin ilgilenmediğini ileri sürerek, ``Dededen, babadan kalma yöntemlerle besicilik yapmayı sürdürüyoruz. Çünkü, yapabileceğimiz başka bir işimiz yok. Ve köylü olarak her geçen yıl ekonomik olarak daha da kötüye gidiyoruz. Bu seçimde bu gidişi `dur' demek için referandumda `Hayır' oyu vereceğiz'' diye konuştu.

CNN Türk - 09.09.2010
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
14 Eylül 2010       Mesaj #1515
Avatarı yok
Yasaklı
EVET OYLARIYLA REKOR KIRDILAR


Medya Haber
Dış Basında Referandum Böyle Yankılandı!

Anayasa referandumunda yüzde 58 ile evet oyu çıkması dünya medyasında geniş yer aldı. İngiliz Financial Times (FT) sonucun Başbakan Erdoğan için zafer, CHP lideri Kılıçdaroğlu için ise bir darbe niteliğini taşıdığını yazdı. Seçmen anayasa değişikliklerine destek verdi, askerler ve hakimler kaybetti başlığını atan Guardian gazetesi de, sonuçların AK Parti için kolay bir zafer olduğunu bildirdi. Gazete Türkiyenin büyük bir siyasi dönüşümün eşiğinde olduğunu kaydetti.

Times: Seçmen yeni anayasaya destek verdi, ordu savaşı kaybetti. Sonuç Türkiyenin askerci geleneğine büyük bir darbe ve seçimden bir yıl kadar önce Erdoğana yönelik bir güvenoyu.

Independent: Laik ve otoriter elitin destekçileriyle, AK Parti arasındaki güç mücadelesi devam edecek.

BBC: Referandum sonucu uluslararası kamuoyunda destek gördü.
Obama Erdoğanı aradı

CNN: Başbakan Erdoğan ve AK Parti için ses getiren bir zafer.

Los Angeles Times: Erdoğan büyük bir zafer kazandı. Sonuçlar Erdoğan için gelecek yılki seçime yönelik itici güç olacak.

Washington Post: Türk halkı askeri dönemin kanunlarını reddetti.

New York Times: Hükümet açısından büyük bir zafer. Erdoğan hükümeti için bir anlamda güven oylaması.

Wall Street Journal: Sonuç Başbakan Erdoğanın inandırıcı şekilde kazandığını gösterdi. Kamuoyu yoklamalarının aksine sonuç az farkla değil büyük farkla evet. ABD Başkanı Obama Başbakan Erdoğanı telefonla arayarak halk oylamasına yüksek katılım oranının Türk demokrasisinin ne derece canlı olduğunu gösterdiğini söyledi.

Bloomberg: Erdoğan laik yargı ve ordu üzerindeki gücünü artırdı.

Christian Science Monitor: Referandum Erdoğanın İslam kökenli partisini güçlendirdi.
Cumhurbaşkanlığına doğru

Apoyevmatini: Halkın yüzde 58i çağdaş bir Türkiye için oy kullandı

Elefteros Tipos: Erdoğanın Yüzde 58 ile ezici galibiyeti. Yavaş yavaş demokratikleşmeye doğru. Bu sonuçla askerler devre dışı bırakılarak adeta alçıya alındı.

Ethnos: Evetlerin ezici hakimiyeti ve Erdoğanın büyük zaferi. Beklenmedik ve güvenoyu teşkil eden sonuç ile Türk Başbakanı siyasi egemenliği yönünde temelleri attı. Bu sonuçlar, 2011 seçimlerinde Erdoğanın elini güçlendirdi ve 2012 yılı için de Erdoğanın Cumhurbaşkanlığı görevine gitme olasılığı var.

Ta Nea: Oyunun galibi Erdoğan. Erdoğana daha fazla değişikliğe gitmesi için yeşil ışık.

Elefterotipiya: Erdoğan tek başına oynuyor. Yeni anayasanın yolu açıldı.

Rum Fileleftheros: Erdoğan istediğini aldı.Evet çıkması Türk başbakanı güçlendirdi. Erdoğan yüzde 58 evet ile egemen... Halkoylaması sonuçları ile Erdoğan ve AK Partinin egemenliği kuşkusuz

Simerini: İktidar için hayati bir zafer.

Haravgi: Erdoğanın zaferi... Yargı ve askeri kurulu düzenle savaşta zafer.
Erdoğanlı Türkiye yeni sayfa açıyor

İtalyan Corriere della Sera: Türkiyede Erdoğanın zaferi. Anayasa reformuna evet. ABden alkış. Doğru adım atıldı ama gerçek sınav şimdi başlıyor. Kürtler de Erdoğana oy verseydi, evet oranı daha fazla olacaktı. Başbakan ve AK Partık artık daha güçlü ve gelecek seçimleri de büyük ihtimalle kazanacak.

La Repubblica: Erdoğan kazandı. Anayasa değişikliğine evet denildi. Artık askerlerin gücü azalmış olacak.

La Stampa: Türkiye evet dedi. Zafer, Erdoğanın. Erdoğanlı Türkiye yeni bir sayfa açıyor.

Il Giornale: Türkler laikçi askerlerin gücünü aldı.
Halk artık darbe istemiyor

Yazar Elif Şafak, İtalyan Corriere della Sera gazetesine verdiği demeçte, Türkiyede siyaset asla siyah beyaz değildir. Herşey çok daha karmaşıktır. Pekçok insan bir darbe ürünü olan 1982 anayasasını değiştirmek için evet oyu kullandı. Şu apaçık ortada: Halk artık darbe istemiyor. Dolayısıyla evet: Türkiye bugün daha demokratik hale gelmiştir. Ama bu değişiklik yetmez. Siyasi uzlaşıyla şekillenecek bir anayasaya ihtiyacımız var dedi.

Atatürkten Sonra En Büyük İkinci Lider

İsrail Haaretz: Referandum zaferiyle Erdoğan Atatürkten sonra en büyük ikinci lider oldu. Bu, Başbakan Tayyip Erdoğanın ulusal seçimlerdeki dördüncü zaferi. Erdoğan artık halinden memnun bir şekilde önüne ve arkasına bakabilir. Ülkesini uluslararası toplumda daha zengin, daha istikrarlı ve güçlü kıldı. Erdoğanın bu sonuçların ardından 2011 seçimlerinden de galip çıkması, onu Mustafa Kemal Atatürkün ardından en uzun görev yapan ve en nüfuzlu lider haline getirecek. Geçtiğimiz gün kabul edilen reformlar 80 yıllık laik ideolojiyi tersine çevirebilir, yerine Erdoğancılık adı verilen yeni politik inancı getirebilir.

Ülkem İçin Yeni Bir Dönem Başlıyor

Cumhurbaşkanı Gül, İtalyan La Repubblica gazetesine verdiği demeçte, Ülkem için yeni bir dönem başlıyordedi. Gül, Ortaya çıkan tercihi kabullenmek lazım. Ben öteden beri Türkiyede anayasanın siviller tarafından hazırlanması gerektiğini söyledim. Yeni bir anayasa ihtiyacının, öteden beri önemli ve de ülke gündeminde baş sırada olmasının nedeni de budur değerlendirmesinde bulundu. Tüm maddeler, AB süreci çerçevesinde Türkiyenin standartlarını Avrupa düzeyine getirmeyle alakalı ifadesini kullanan Gül, Türkiyenin ABye tam üyelik müzakerelerinde son dönemdeki yavaşlamada ABnin sorumluluğunun daha büyük olduğunu belirtti.

Hükümet için net zafer


FRANSA: Le Figaro: Evetin zaferi, muhafazakar rejimi kuvvetlendirecek.

Le Parisien: Türk seçmenler, yargı hiyerarşisi ve ordunun yetkilerini sınırlayan anayasal değişikliğe evet diyerek hükümete net bir zafer verdi.

Liberation: Bu parlak bir başarıdır.

Statükoya büyük darbe vuruldu

KKTC Ortam: Türkiyede sivilleşme kazandı. Statükoya büyük bir darbe vuruldu.

Yenidüzen: Türkiyede pişer bize de düşer beklentisiyle sorguladığımız Askeri darbeler bir daha yaşanmasın sloganı ile öne çıkan Darbecilere yargılanma yolu açması beklenen AK Partinin evet, CHP ve MHPnin hayırı savunduğu BDPnin boykot kararı aldığı tarihi referandum sonuçlandı.
Özgürlük bayramı kutlanıyor

Rus Ria Novosti haber ajansı: Türk halkının çoğunluğu Erdoğanın reform paketine destek verdi. Temmuz 2011deki seçimler öncesi yapılan referandum büyük stratejik önem arz edecek

Nezavisimaya Gazeta: AK Parti 2002den bu yana Türkiye ekonomi büyümede ve istikrarda ciddi ilerlemeler sağladı. Partinin iktidar süresinde GSMH üç kat arttı. Bu yüzden iş dünyası, ticari çevreler Erdoğana güveniyor ve reformların ülkeye yabancı sermayenin akışının daha da artıracağını umuyor.

RBC Daily: Türkiye ABye bir adım yaklaştı.

RİA Novosti: Değişiklikler Türkiyenin Avrupa Birliğine tam üyelik ve demokratikleşme yolunda önemli kazanımlar sağlayacak.

Kommersant: Türkiye haklarını gözden geçiriyor.

İzvestia: Türkiyede bir kesim özgürlüklerin genişletilmesi ve askerlerin etkisinin azaltılmasını isterken, diğerleri değişikliklerin Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün ilkelerini tehdit ettiğinden emin.

Özbekçe Yayın Yapan Ozodlik Radyosu: Değişiklikler demokratikleşme sürecine katkı yapacak.

Türk Halk Vesayete Son Verdi

El Kudüs El Arabi: Türkiye halk oylamasıyla demokrasiyi ileri götürecek. Geçmişi de sorgulayacak. Türk halkı vesayet rejimine son verdi.

El Arabiye TV: Sağduyulu vatandaşlar özgürlüklerden yana oy kullandı. Belirli kesimlerin, halk üzerindeki vesayeti ortadan kalktı.

El Cezire: Türkler, referandumda, yargıyı yeniden şekillendirecek ve ordunun güçlerini sınırlandıracak olan anayasal değişiklikler onaylandı.

AB Yolunda Önemli Adım

İSVEÇ: Aftonbladet: Bu sonuç, ABnin ve Türk hükümetinin umut ettiği sonuçlardı. Türkiye ABye bir adım daha yaklaşırken, sırada daha bir dizi reformların olması gerekiyor.

SVD: AB, bu olayı doğru hedefe yönelik bir adım olarak yorumluyor.

Dagensnyheter: AB yolunda önemli bir adım. Bir tarafta hükümet, diğer tarafta ise bütün partiler vardı.

Uluslararası Haber Ajansları

REUTERS: Erdoğan 2011 genel seçim yarışında bir adım









Kaynak:Gençbilim(14.09.2010 / 08:33)
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
21 Eylül 2010       Mesaj #1516
kyle - avatarı
VIP katekolamin
ÖSYM Başkanı istifa etti
unal yarimaga
Öğerenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın istifa ettiği öğrenildi.
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, görevinden ayrıldığı açıkladı. Kopya iddialarıyla zor günler geçiren Yarımağan, görev süresinin dolacağı Aralık ayını beklemedi.
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, önümüzdeki günlerde yeni ÖSYM Başkanı'nı seçecek.
KPSS'de 350 kişinin tam puan alması üzerine kopya iddiaları gündeme gelmişti. Eğitim Bilimleri Testi iptal edilirken, öğretmen atamaları da ertelenmişti.
Kopya skandalıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ÖSYM binasında arama yapılmıştı.
Organize kopya çekildiği iddiaları üzerine 58 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 4’ü tutuklanmıştı.
Zanlıların kopya çekerken teknolojinin son nimetlerinden yararlandığı belirlenmişti.
Üzerine bluetooth kulaklık monte edilmiş tişört, kolye şeklinde cep telefonu, flaş bellekler, cep
telefonu kulaklıkları, kulak içine yerleştirildiği düşünülen ses algılama aparatı da ele geçirilmişti.


21 Eylül 2010 Salı
Mynet


___________________________________________________________________________ ___________________________



Ve ÖSYM Başkanı istifa etti

100921 yarC4B1maC49FanistifaC3B6symwidec
Art arda yaşanan kopya skandallarının ardından ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, görevinden istifa etti.
ANKARA - KPSS skandalıyla ilgili soruşturma devam ederken, ÖSYM'den bir istifa haberi geldi.ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, görevinden ayrıldığı açıkladı. Kopya iddialarıyla zor günler geçiren Yarımağan, görev süresinin dolacağı Aralık ayını beklemedi.YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, önümüzdeki günlerde yeni ÖSYM Başkanı'nı seçecek.
KPSS'de 350 kişinin tam puan alması üzerine kopya iddiaları gündeme gelmişti. Eğitim Bilimleri Testi iptal edilirken, öğretmen atamaları da ertelenmişti. Kopya skandalıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ÖSYM binasında arama yapılmıştı.
Organize kopya çekildiği iddiaları üzerine 58 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 4’ü tutuklanmıştı.
Zanlıların kopya çekerken teknolojinin son nimetlerinden yararlandığı belirlenmişti.
Üzerine bluetooth kulaklık monte edilmiş tişört, kolye şeklinde cep telefonu, flaş bellekler, cep telefonu kulaklıkları, kulak içine yerleştirildiği düşünülen ses algılama aparatı da ele geçirilmişti.



21 Eylül 2010 Salı
ntvmsnbc


___________________________________________________________________________ ___________________________




ÖSYM Başkanı istifa etti
Medya Haber
KPSS'de kopya çekildiğinin ortaya çıkmasının ardından ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan görevinden istifa etti.


21 Eylül 2010 Salı
Hürriyet
My one regret in life is that I am not someone else.
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
21 Eylül 2010       Mesaj #1517
kyle - avatarı
VIP katekolamin



ÖSYM'de Hüzünlü Veda.
Başkan Ünal Yarımağan alkışlarla uğurlandı.
ÖSYM çalışanları başkan kurumdan ayrılırken gözyaşlarına hakim olamadı.


Medya Haber
Medya Haber


MsXLabs(Kendi Aktarımım) & ntvmsnbc

21 Eylül 2010 Salı
My one regret in life is that I am not someone else.
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
21 Eylül 2010       Mesaj #1518
kyle - avatarı
VIP katekolamin
21.09.2010

Kamuoyunca da bilindiği üzere 2010 KPSS LİSANS sınavıyla ilgili iddialar hakkında ÖSYM Başkanlığınca da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Konuya ilişkin ilgili Savcılık, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu ve Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığınca yürütülen soruşturmalar halen devam etmektedir.

Bu süre içerisinde yazılı ve görsel basın organlarında ÖSYM ve ÖSYM çalışanlarına yönelik gerçek dışı yıpratıcı bazı haberler de yer almıştır. Soruşturma konusu iddialar ve gerçek dışı haberlerle ilgili olarak soruşturmalar devam ettiği için ÖSYM tarafından herhangi bir açıklama yapılması uygun bulunmamıştır. Diğer taraftan herhangi bir kanıt ortaya konulmadan verilen bu haberler hakkında kaynak olarak gösterilen kurum ve kişiler de doğrudan bir açıklama ve tekzip yoluna gitmemiştir.

Söz konusu iddiaların doğru olduğunun adli ve idari inceleme sonucuna göre tespit edilmesi halinde sorumlular hakkında her türlü yasal işlem yapılacağı açıktır. Bu nedenlerle kamuoyunca ÖSYM hakkındaki güven sarsıcı asılsız haber ve yorumlara itibar edilmemesi gerekmektedir.

Devam eden soruşturma sürecinde ÖSYM ve ÖSYM çalışanlarının daha fazla yıpratılmamasına katkıda bulunmak amacıyla görevimden ayrılmayı uygun buldum.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Prof.Dr.A.Ünal YARIMAĞAN
My one regret in life is that I am not someone else.
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
21 Eylül 2010       Mesaj #1519
kyle - avatarı
VIP katekolamin
ÖSYM'de 9 kişi görevden alındı
Genel sekreter dahil 9 kişi görevden alındı.
KPSS'de kopya skandalının ardından ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan bugün görevinden istifa etmişti. İstifayla başlayan süreçte ÖSYM'nin genel sekreteri dahil 9 kişi görevden aldı...

21 Eylül 2010 Salı
Beyaz Gazete
___________________________________________________________________________ __________________

ÖSYM'de 9 kişi görevden alındı


Başkanı bugün görevden istifa eden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinde (ÖSYM), aralarında özel kalem müdürü ve genel sekreterin de bulunduğu 9 kişi görevden alındı. Görevden alınanların çeşitli birimlerin müdürleri olduğu öğrenildi.

YÖK yetkilileri KPSS'deki iddialar nedeniyle yürütülen soruşturma çerçevesinde savcılıkla görüştükten sonra ÖSYM'de birçok birimin müdürünü, halen devam eden “soruşturmanın selameti” açısından görevden aldı.Görevden alınanlar arasında Özel Kalem Müdürü Işıl Çıngı, Genel Sekreter Mehmet Altunay, Bilgi İşlem Müdürü Mustafa Tütüncü ve Test Araştırma Müdürü Haydar Altunay da bulunuyor.


21 Eylül 2010 Salı
Hürriyet
My one regret in life is that I am not someone else.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Ekim 2010       Mesaj #1520
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi



Ad:  file.ashx.jpg
Gösterim: 255
Boyut:  64.0 KB

CNN Türk - 03.10.2010

Marmara Denizi'nde saat 20.49'da 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'dan da hissedildi.


Marmara'da saat 20.49'da deprem meydana geldi. Deprem İstanbul genelinde hissedildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı merkez üssü Marmara Denizi olan depremin 4.5 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise depremin 4.4 büyüklüğünde olduğunu açıklamıştı.

Depremin derinliği ise Kandilli tarafından ilk önce 7.7 kilometre olarak açıklanırken daha sonra 11.2 olarak değiştirildi. Başbakanlığa bağlı Deprem Dairesi Başkanlığı ise derinliği 7.7 kilometre olarak belirledi.

Depremin gerçekleştiği koordinatlar Kandilli tarafından 40.8237 enleminde ve 28.1382 boylamında olarak belirlenirken Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı yapılan yazılı açıklamada depremin koordinatları 40,8170 enlem ve 28,1925 boylamı olarak açıklandı.

Deprem bazı bölgelerde kısa süreli paniğe neden oldu. Depremi hisseden bazı vatandaşlar, kendilerini sokağa atarken, bazıları da olup biteni pencerelerden izledi.

Eyül'de Marmara'da 19 deprem oldu

Birinci derece deprem kuşağında bulunan Marmara Denizi'nde eylül ayında çok hafif şiddetli 19 deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, eylül ayında kaydedilen depremlerin merkez üssü, Tekirdağ, Gemlik Körfezi, Marmaraereğlisi, Güzelköy, Erdek ve Marmara Denizi açıkları olarak belirlendi.

Marmara Denizi açıklarında 2.3, 2.5, 2.6, 2.7 şiddetlerinde 12 deprem meydana geldiği saptanırken, Güzelköy açıklarında 2.5, Marmaraereğlisi açıklarında 3.0, Gemlik Körfezi'nde 2.6 ve 3.1, Tekirdağ'da 2.7, Tekirdağ'ın Barbaros Beldesi'nde 2.7 ve Erdek açıklarında da 2.7 olmak üzere çok hafif şiddetli toplam 19 deprem kayda geçti.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww