Arama

Medya Haber - Sayfa 150

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 659.698 Cevap: 1.864
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
27 Temmuz 2010       Mesaj #1491
kyle - avatarı
VIP katekolamin
Google Earth Kamil'i keşfetti

Sponsorlu Bağlantılar
Google Earth bu kez bilimin hizmetinde... Bilim adamları, Google Earth'teki uydu görüntülerini tarayarak 2 bin yıllık bir krater keşfetti.

Medya Haber


İtalyan ve Mısırlı bilim adamları, geçtiğimiz aylarda Sahra çölünde büyük bir krater keşfetti. Ancak keşfedilen krateri diğerlerinden ayıran en önemli özelliği ise Google Earth sayesinde bilim adamlarınca bulunmuş olması... Google Earth'ün uydu görüntülerini kullanarak "Kamil" isimli krateri keşfeden bilim adamlarına göre Kamil, dünyanın "bozulmamış ve orjinal halini muhafaza eden" 5 kraterinden biri...
Kamil isimli kraterin 2 bin yıl önce ortaya çıktığı sanılırken, bulunan kraterin 44 metre genişliğinde ve 16 metre derinliğinde olduğu belirtildi.


27 Temmuz 2010
Selim ÖZTÜRK / hurriyet.com.tr



My one regret in life is that I am not someone else.
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
2 Ağustos 2010       Mesaj #1492
kyle - avatarı
VIP katekolamin
Hava sıcaklığının kıyı kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4, güney, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Sponsorlu Bağlantılar
ANKARA (ANKA) – Kıyı kesimleri ile güney, iç ve doğu bölgelerde görülen kavurucu sıcaklar bugün de etkisini sürdürüyor. Bu bölgelerde sıcaklar mevsim normallerinin 2 ila 8 derece üstünde seyrediyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Batı Karadeniz ile Sakarya, Çankırı, Çorum, Merzifon, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği, sıcak havanın güney ve iç bölgeler başta olmak üzere ülke genelinde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı, kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.
-YÜKSEK SICAKLIK UYARISI-
Hava sıcaklığının kıyı kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4, güney, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:
İSTANBUL: Az bulutlu, Anadolu yakası parçalı ve çok bulutlu (33)
ANKARA: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı bulutlu (38)
İZMİR: Az bulutlu ve açık (36)
ADANA: Az bulutlu ve açık (36)
ANTALYA: Az bulutlu ve açık (40)
SAMSUN: Parçalı, zamanla çok bulutlu (30)
ERZURUM: Az bulutlu ve açık (29)
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (42)


-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-
Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Sakarya çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, Kuzeybatısı parçalı bulutlu Çankırı çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
BATI KARADENİZ: Bölge geneli parçalı, zamanla çok bulutlu aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, Çorum, Merzifon, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla Kars ve Ardahan çevreleri parçalı bulutlu geçecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.




02 Ağustos 2010 09:16
Mynet


My one regret in life is that I am not someone else.
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
2 Ağustos 2010       Mesaj #1493
kyle - avatarı
VIP katekolamin
ABD'de yıllarca 2,800 dolarlık lüks Louis Vuitton gibi çantalarının taklidini satarak para kazanan sahteciler, şimdi nispeten ucuz ürünlerin taklitleriyle daha çok kâr ediyor.

Taklit ürün satıcıları, mağazadaki fiyatı 295 dolar olan Kobaa marka çanta ya da 140 dolar olan Ugg marka botların sahtelerini satarak daha fazla para kazanıyor. Sahtecilerin bu konuda işi ne kadar ileri götürdüğüne en güzel örnek ise, yakın zamanda California'da Angel Soft marka tuvalet kâğıtlarının taklitlerinin yakalanmasıyla görüldü.

Yetkililer, ABD ekonomisini yıllık 200 milyar dolar zarara uğratan taklit ürün sektöründeki bu strateji değişikliğinin, resesyondan olumsuz etkilenen ve gelirleri düşen tüketiciler nedeniyle yaşandığını belirtiyor.

ABD'deki taklit ürünlerin yüzde 80'i Çin'den gelirken, resesyon döneminde yasal olarak yapılan ihracatta yaşanan düşüş Çinli fabrikaları her türlü ürünü üretmeye itti.

Michigan Üniversitesi Sahtecilik Karşıtı ve Ürün Koruma programının başında bulunan John Spink yaptığı değerlendirmede, "Eğer talep varsa arz da olacaktır... Çinlilerin size söyleyeceği şey, 'Kapasitemiz düşük. Yapacak bir şeyimiz yok' olacaktır" dedi.

İKİ ÖNEMLİ NEDEN
Korsan ürün satanların yeni yöntemi seçmelerinin diğer nedenlerini ise, nispeten ucuz olan ürünlerin internet üzerinden satışını kolay olması ve çok pahalı markaların yaptığı kadar sert takibe maruz kalmamaları oluşturuyor.

Özellikle internet üzerinden yapılan satışlarda, tüketicileri yanıltacak yeni bir yönteme başvuruluyor. Satıcılar, sahte ürünün fiyatını, orjinal fiyatının biraz altında belirliyerek, tüketicilerin indirimli ürün bulduklarını düşünmelerini sağlıyor.

Örneğin, bir Louis Vuitton marka çanta 100 dolara satışa sunulduğunda müşteri onun sahte olduğunu hemen anlarken, 295 dolarlık Kooba marka çanta için biçilen 190 dolarlık fiyat aynı müşteriyi heyecanlandırıyor.

Sahteciler, ürünün resmi sitesinden aldıkları fotoğraf, yazılar ile tüketicileri aldatma işini daha da ileri götürebiliyor.

TÜKETİCİ İNTERNETTE KÖR DURUMDA
Ugg marka botların üretiticisi Deckers Outdoor Corporation'ın Marka Koruma Direktörü Leah Evert-Burks internet üzerinden yapılan satışlarda tüketicilerin, ürün karşısında bir anlamda kör durumda bulunduğuna işaret etti.

Evert-Burks, "Korsan internet siteleri çok kolay biçimde kuruluyor, bizim kendi sitemizden resimleri ve metinleri alarak resmi siteymiş gibi görünebiliyor" dedi.

Yetkililer ABD'de yaşanan bu strateji değişikliğinin, para kazandırmaya devam ettiği sürece diğer ülkelere de hızla yayılabileceğini belirtiyor.

* Bu yazı, New York Times'ta, "In this economy, even counterfeiters are trading down" başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.
New York Times
2 Ağustos 2010
Hürriyet

My one regret in life is that I am not someone else.
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
3 Ağustos 2010       Mesaj #1494
kyle - avatarı
VIP katekolamin
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, piyasa denetimlerine ağırlık verdiklerini belirterek, “Bundan sonra her ay Bakanlığın internet sitesinde, denetim faaliyetlerini kamuoyuna açıklayacağız. Yaptığımız denetimler sonucu, 77 ürünün toplatılmasına karar verildi. Bunların çoğu tekstil ürünü ve Çin, Tayvan menşeili. Oyuncak, deri ceket, kasket gibi ürünler de var” dedi.

SANAYİ ve Ticaret Bakanlığı’nın piyasa denetimleri sonucu toplatılmasına karar verilen 77 ürünün daha çok tekstil ürünlerinden oluştuğu ve bu ürünlerde kanserojen özellik taşıyan azo-boyar maddeler kullanıldığı ortaya çıktı. Toplatılmasına karar verilen bu ürünlerin daha çok, Çin ve Tayvan menşeli olduğunu belirten Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, “Denetim faaliyetlerine ağırlık vereceğiz. Yaptırımların en önemlilerinden biri de cezaların yanında, bu malların toplatılıp ülkeye girişi ve piyasaya çıkışının önlenmesi” dedi.
Avrupa üzerinden geliyor
Ankara’da; Türk Standartları Enstitüsü’nde yapılan İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü’nün (SMIIC) 1’inci Genel Kurul toplantısına katılan Ergün, toplantı öncesinde; toplatma kararı verilen ürünlere ilişkin soru üzerine şunları söyledi: “Daha çok tekstil ürünleri var. Kasketten deri cekete varana kadar birçok ürün var. Söz konusu ürünler, kanserojen özellikli. Denetim faaliyetlerine ağırlık vereceğiz. Piyasa denetim ve gözetim çalışmaları, Sanayi Bakanlığı’nın en önemli çalışma alanlarından biri. Bu kapsamda hem standart dışı ürünlerin hem de tüketici haklarını ihlal eden ürünlerin denetimini yapıyoruz. Bu denetimlerde özellikle ithal ürünlerde, azo-boyar madde kullanılan bir takım ürünlere rastlandı. Tekstil ürünlerinin üzerinde yapılan denetimlerde ortaya çıkan bir tablo... Bakanlığın internet sitesinde bundan sonra her ay, denetim ve gözetim faaliyetleri periyodik olarak açıklanacak.”
Bu ürünler toplatılacak
Denetimler sonucu kesilen maddi cezalar olduğunu da söyleyen Bakan Ergün, şöyle konuştu: “Firmalara cezaların yanında malların toplatılıp bir daha ülkeye girişi, piyasaya çıkışını önleme çalışmaları da söz konusu. Toplatılan ürünler daha çok Çin ve Tayvan menşeili. Bir şekilde Avrupa pazarları üzerinden veya daha farklı kanallarla Türkiye’ye girmişler. Üzerlerine bir şekilde ‘CE’ belgesi konulmuş. Söz konusu ürünler ancak denetimlerle tespit edilebiliyor. Bu yüzden denetimleri artırarak özel ekipler kuruldu.”
Denetimler özellikle oyuncaklara yoğunlaştı çünkü çocuk ağzına sokar
SANAYİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, denetimler sonucu toplatılan ürünler içinde oyuncakların da olduğunu belirterek, “Çocuk oyuncaklarında bakıyorsunuz... Çocuklar ne yaparsanız yapın bu oyuncakları ağızlarına sokar. Oyuncağı ısırmak, oynarken bunları yapmak, çocukların doğal olarak yaptıkları işler. Ama bu ürünlerde bu tür (kanserojen) maddeler olduğunda bu çocuklar için de son derece zararlı. O yüzden bu konuda denetimleri yoğunlaştırmış bulunuyoruz” diye konuştu.
90 bin şal 16 bin anorak 6 bin 400 ayakkabı yakalandı
SANAYİ ve Ticaret Bakanlığı’nın denetimlerinde yakalanan ürünler arasında; adetsel anlamda şal, anorak, pantalon, eldiven, ayakkabı başı çekiyor. İşte yakalanan bazı ürünler ve adetleri: Şal (90 bin 103 adet), anorak (16 bin 771 adet), elbise-etek-bluz-bayan pantalon (11 bin 100 adet), eldiven (8 bin 584 adet), ayakkabı (6 bin 397 adet), bluz (3 bin 244 adet), bandana-bere-kep (1366 adet), boyunluk (475 adet), ceket (364 adet), dantel (800 adet), deriden mamul yer döşeme (68 adet), dokunmamış mensucat (201 adet), el çantası (900 adet), halı (80 adet), kumaş (1500 adet), ipek kumaş (1980 adet), kadife kumaş (589 adet), kemer (325 adet), minder kılıfı (75 adet), muhtelif ev tekstili (582 adet), pantolon (921 adet), iç çamaşırı kabı (2 bin 127 adet), şort (1930 adet), yastık kılıfı (481 adet).
İKT üyeleri arasındaki ticaret 551 milyar dolar
İSLAM Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, “SMIIC, İslam ülkelerinde mallar ve hizmetler bağlamında standart ve ölçüler arasında uyum sağlanmasına yönelik faaliyet gösterecek. İKT üyesi ülkeler arasında 2005 yılında 271 milyar dolar olan ticaret hacmi 2008’de 551 milyar dolara yükseldi. İKT içi ticaret hacmi yüzde 16.6’ya ulaştı. 2015 hedefi yüzde 20” dedi.
TSE: ‘Helal gıda’ standardı ihtiyaç
SANAYİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) üye ülkeleri tarafından oluşturulan İslam Ülkeleri Standardlar ve Metroloji Enstitüsü’nün (SMIIC) ilk Genel Kurul toplantısında İslam ülkelerinin sahip olduğu potansiyelin tam olarak hayata geçirilmediğini belirtti, “Bu manzarayı değiştirmemiz, dünya siyasetinde de daha fazla söz sahibi olmamız gerekiyor” dedi. Türk Standardları Enstitüsü (TSE) konferans salonundaki toplantı, Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Bakan Ergün, İslam ülkeleri arasında ekonomik ilişkilerin akıcılığını artıracak adımlar atılması gerektiğine işaret etti, işadamlarının önündeki engelleri kaldırmak için ortaya net bir irade konulması gerektiğini vurguladı. TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de, “Standardizasyon konusunda donanımlı uzmanların çalışacağı SMIIC, İslam ülkelerinin bu konudaki açığını giderecek. Bugün, İKT üyesi ülkeler için ortak standartlar hazırlamak bir ihtiyaç haline geldi. Özellikle ortak ‘helal gıda standardı’ artık kaçınılmaz bir ihtiyaç. İKT üyesi ülkeler, son 3 yıl içerisinde helal gıda standardının oluşturulması gibi çok önemli başarıya adım attı” diye konuştu.
3 Ağustos 2010
Hürriyet
My one regret in life is that I am not someone else.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
7 Ağustos 2010       Mesaj #1495
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
İsrail'in 31 Mayısta Gazze yardım filosuna düzenlediği operasyon sonrasında el koyduğu 3 Türk gemisinden Defne-Y, "Doğançay 20" römorkörü eşliğinde Hatay'ın İskenderun Limanı'na ulaştı.

İsrail'in Hayfa Limanı'ndan dün TSİ ile 17.30'da hareket eden "Doğançay 20" römorkörünün çektiği Defne-Y, İskenderun Limanı'na geldi.

Gemi İskenderun Limanı'ndan hareket eden 2 römorkörün de yardımı ile 10 numaralı rıhtıma çekildi. Geminin kendi ışıklarının yanmadığı, römorkörlerden üzerine ışık tutulduğu görüldü.

Bu arada, gemi limana yaklaşırken Sahil Güvenlik ekiplerine ait botlar geminin çevresinde dolaşarak önlem aldı.

Mavi Marmara gemisinin "Ocean Ergün" römorkörü eşliğinde yarın sabah saatlerinde, "Gazze" gemisinin de "Söndüren 7" römorkörün eşliğinde yarın öğle saatlerinde Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

Gemilerin tamamı limana vardıktan sonra, 9 Ağustos Pazartesi günü savcılık ve ilgili yetkililerce inceleneceği, sigorta ve eksper firmalarının da hasar tespiti ve güvenlik incelemesi yapacağı ve mağdur aktivistlerin avukatlarının da gemiyi inceleyeceği belirtildi.

CNN Türk 06.08.2010
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
7 Ağustos 2010       Mesaj #1496
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  file.ashx.jpg
Gösterim: 102
Boyut:  16.0 KB


Kırklareli'ne yaz tatillerini geçirmek için gelen ve sözleşmeli öğretmen olduklarını iddia eden iki kadın, karşılaştıkları Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya sitemde bulundu. Çubukçu, genç öğretmenlere "sözleşmeli öğretmenliği tercih etmeyebilirdiniz" karşılığını verdi.

Nimet Çubukçu, dün öğle saatlerinde Kırklareli'ne geldi.

Bakan Çubukçu burada vatandaşlara, "Biz sizden AK Parti olarak evet oyu verin demiyoruz. Siz halkımızın özgür iradesi ile referanduma giderek en doğru yolu seçmenizi istiyoruz" dedi.

Buradaki konuşmanın ardından İstanbul'a dönmek üzere makam aracına binmek isteyen bakan Çubukçu'ya sözleşmeli öğretmenlik yaptıklarını belirten Elif Dönmez ile Filiz Küçükhacer, konuşmak istediklerini söyledi.

Bakan Çubukçu'ya sözleşmeli öğretmenlik yaptığını belirten Elif Dönmez, "Benim çalıştığım okulda sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler var. 40 puanla atanan anaokul öğretmeleri bize diyorlar ki, biz emeğimizin karşılığı ile buraya geldik. Ben 79 puan almama rağmen hala kadro bekliyorum" dedi.

Ağrı'da sözleşmeli olarak öğretmenlik yaptığını belirten Filiz Küçükhacer ise, "Öğretmenlerimizi, ülkemizde sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler olarak siz bölmediniz mi? Nasıl oluyorda sizler şimdi eşitlikten ve haktan bahsediyorsunuz. Ne kadar eşitiz. Madem aynı işi yapıyoruz nasıl eşitiz. İşimizi yaparken neden aynı ücreti alamıyoruz. Siz sözleşmeli öğretmenliği kaldıracağınızı söylediniz, fakat hala sözleşmeli öğretmen alıyorsunuz" dedi.

"Sözleşmeli olarak başvurmayabilirdiniz"

Bu sözler üzerine bakan Çubukçu, "Siz sözleşmeli öğretmenliğe başvurmayabilirdiniz. Öğretmenlik anlatma olduğu kadar da dinleme sanatıdır. Sözleşmeli olarak başvurmayabilirdiniz. Öğretmenlik ülkemizde çok saygılı bir meslek olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde öğretmelerimiz çalışma koşullarını tercih etme hakkı olduğu kadar, öğrencilerimizin de eğitim hakları var. Ağrı'daki öğrencilerin de sizin gibi öğretmenlere ihtiyacı var" diye cevap verdi.

CNN Türk 06.08.2010
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
7 Ağustos 2010       Mesaj #1497
kyle - avatarı
VIP katekolamin
KASTAMONU'nun Taşköprü İlçesi'nde düzenlenen 24'üncü Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali kapsamında sahneye çıkan Mega Star Tarkan, sevenlerine unutulmaz anlar yaşattı.

Medya Haber

Konserde, sarımsaktan yapılan tacı başına takan Tarkan, Cide İlçesi'ndeki Loç Vadisi’nde yapılması planlanan hidroelektirk santraliyle ilgili olarak da “HES hayır” dedi.

Taşköprü'de geleneksel olarak düzenlenen Uluslarası Kültür ve Sanat Festivali'nin ikinci gününde Tarkan sahneye çıktı. Yeni albümündeki birbirinden güzel şarkılarını seslendiren Tarkan, konser alanını hınca hınç dolduran binlerce hayranını adeta coşturdu. Konser sırasında Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan Tarkan'a sarımsaktan örülmüş taç ve 41 adetten oluşan sarmısak demeti verdi. Yeni albümüne hayırlı olsun dileklerinde bulunan Arslan, “41 kere Maşallah” dedi
Tacı başına takan Tarkan, sarımsağın oldukça faydalı olduğunu söyledi. Tarkan, sürekli tükettiğini belirttiği sarmısağın, söylenenlerin aksine güzel bir kokusunun olduğunu ifade etti.

Sahnede, Cide’deki Loç Vadisi’nde yapılma kararı alınan hidroelektrik santrali ile ilgili olarak da, “Loç Vadisi’ne sahip çıkalım, bizim topraklarımız değerli. Hidrolektrik santrallerine karşı topraklarımızı koruyalım. HES’e hayır” dedi.

Konser sonrası Tarkan'a sarılıp öpmek için birbiriyle yarışan genç kızlar izdihama neden oldu. Çıkışta yeni albümünü değerlendiren Tarkan, “Verdiğim emeğe deydi” dedi.

Hüseyin DOĞAN
TAŞKÖPRÜ(Kastamonu), (DHA)
7 Ağustos 2010
Hürriyet.com

My one regret in life is that I am not someone else.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Ağustos 2010       Mesaj #1498
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  11253687.jpg
Gösterim: 170
Boyut:  13.7 KB

Bundan 65 yıl önce güneşli bir sabahtı. Hiroşima Merkez Radyosu'nda spiker Masanobu Furuta "acil uyarı" mesajını aldı.

Canlı yayına bağlanmak üzereyken elindeki mesaja bir göz attı. "Saat 8.13. Ordu Bölge Komutanlığı'ndan bildirilmiştir: Üç büyük düşman uçağı yaklaşmakta olup..." Mikrofonun düğmesine basıp yayına girdi. Cümleyi tamamlayamadı... Sonrasında Japonya'nın Hiroşima kentine 6 Ağustos 1945 tarihinde ABD tarafından atılan atom bombasıyla 140 bin kişi hayatını kaybetti.

ONUN ACISI HİÇ DİNMEDİ

Bu olaydan tam 65 yıl sonra anma törenlerine 92 yaşındaki Sukuko Nakao da geldi. Elinde tesbihiyle sessizce gözyaşı döktü. ABD, Hiroşima'ya atom bombası attığında Sukuko henüz 27 yaşındaydı. Sukuko 92 yaşında olduğuna bugün hiç aldırış etmeden gelip 140 bin insanın anısı önünde eğildi. ABD başta olmak üzere 74 ülkenin temsilcileri oradaydı ama hiç kimse Sukuko Nakao'nun bugün duyduğu acıyı hissetmedi.

ABD TÖRENE İLK DEFA KATILDI

Hiroşima'da atom bombası kurbanları anısına dikilen anıt önünde yapılan törene ABD'nin yanısıra İngiltere ve Fransa temsilcileri de ilk kez resmi olarak katıldı. İki yıl önceki anma törenlerine alt düzeyde bir temsilci gönderen Çin bu yılki törenlere katılmadığı dikkati çekti.

74 ÜLKE TEMSİLCİ GÖNDERDİ

Toplam 74 ülkenin temsilcisinin katıldığı Hiroşima'daki Barış Anıtparkı içindeki 'Sonsuz Alev' anıtı önündeki törene katılan BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun, anıta çelenk bıraktıktan sonra yaptığı açıklamada, “Bu yılki anma törenlerinin, nükleer silahların yokedilmesi için dünyaya güçlü bir işaret gönderdiğini” söyledi.
“Hayat kısa, ama hatıralar uzun (süreli)” diyen Ban, “Yer Sıfır Noktası'ndan (nükleer bombanın patladığı yerin alt, üst veya orta kesimindeki merkez nokta) Küresel Sıfır'a (nükler silahsız dünya anlamında) geçmenin zamanının geldiğini” kaydetti.

Törene ABD adına katılan Büyükelçi John Roos da, “gelecek kuşaklar için nükleer silahların olmadığı bir dünyayı gerçekleştirme yönündeki çalışmaları sürdürmek gerektiğini” söyledi.



Hürriyet Gazetesi - 6 Ağustos 2010

kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
9 Ağustos 2010       Mesaj #1499
kyle - avatarı
VIP katekolamin
100809 033338 284454 C

Cumhurbaşkanı Gül atamaya ilişkin kararnameyi dün gece onayladı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Orgeneral Ceylanoğlu getirilirken, Işık Koşaner yeni genelkurmay başkanı oldu

İsmi internet andıcı gibi hukuk dışı uygulamalarla anılan eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na terfi işleminin hüktümet engeline takılması üzerine Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) başlayan kiriz dün son buldu. Başbakan Erdoğan’ın İzmir’de atamalar konusunda mutabakatın sağlandığını açıklamasının ardından dün gece atama kararnamesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunuldu.


CEYLANOĞLU 2011’DE EMEKLİ OLACAK
Cumhurbaşkanı Gül’ün onayladığı kararnameye göre, Org. İlker Başbuğ’un emekli olmasıyla boşalan Genelkurmay Başkanlığı görevine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner atandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na, EDOK Komutanı Org. Erdal Ceylanoğlu getirildi. Ceylanoğlu, 2011’de yaş haddinden emekli olacak. Org. Ceylanoğlu, Ankara Zırhlı Birlikler Komutanlığı görevini yürüttüğü 28 Şubat sürecinde Sincan’da tankları yürüten komutan olarak tanınmıştı.


ÖZEL 2013’TE GENELKURMAY BAŞKANI
4 Ağustos’ta alınan kararlarla Jandarma Genel Komutanlığına getirilen Org. Necdet Özel’in görevlendirmesinde ise değişikliğe gidilmedi. Necdet Özel’in bir yıl Jandarma Genel Komutanlığı yaptıktan sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanması, bu görevde 2 yıllık süresini tamamladıktan sonra da Koşaner’in yaş haddinden emekliye ayrılacağı 2013’te Genelkurmay Başkanı olması bekleniyor.



1. ORDU’NUN BAŞINA KIVRIKOĞLU
Komuta kademesinde önemli değişikliklere de gidildi. Ege Ordu Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu 1. Ordu Komutanlığı’na, Harp Akademileri Komutanı Org. Nusret Taşdeler Ege Ordu Komutanlığı’na, Genelkurmay 2. Başkan Yardımcısı Hava Orgeneral Bilgin Balanlı ise Harp Akademileri Komutanlığı’na getirildi. 2009 yılı YAŞ toplantısında havacılardan karacılara geçen Harp Akademileri Komutanlığı görevi böylelikle yeniden havacıların yönetimine geçmiş oldu.


Orgeneral sayısı 14’e düştü
Orgeneral Hasan Iğsız’ın emekli olmasıyla boşalacak Orgenerallik kadrosuna da Korgeneraller arasından terfi yapılmadığından Genelkurmay 2. Başkan Yardımcılığı boş kaldı. 2009 Şurasında Orgeneral kadrosu 15’e yükseltilmiş ve 15’inci Orgeneral için de Genelkurmay 2. Başkan Yardımcılığı görevi oluşturulmuştu. Bu görev bir yıl sonra otomatikman ortadan kalkmış oldu.


Başbuğ görevini Koşaner’e devredecek
Başbakan Erdoğan 8 günlük YAŞ maratonunun bitişini Afyon ve İznir’de açıkladı. AK Parti mitingi için Afyon’a giden Erdoğan, atamalar konusunda mutabakatın büyük ölçüde gerçekleştiğini belirtti. İzmir’de de “Kararname tamam” dedi. Gece yarısı da Gül’ün kararnameyi onayladığı açıklandı.


Devir teslim 30 Ağustos’ta
TSK komuta kademesinde 4 Ağustos’ta alınan kararlarla, Erzincan’daki Ergenekon soruşturmasının bir numaralı sanığı 3. Ordu Komutanı Org. Saldıray Berk EDOK Komutanlığı’na, Orgeneralliğe YAŞ toplantılarında terfi eden Korg. Servet Yörük 2. Ordu, Korg. Yalçın Ataman ise 3. Ordu Komutanlığı’na getirilmişti. Atamaları yapılan ve görevlendirmelerinde değişikliğe gidilen orgeneraller yeni görevlerine 30 Ağustos tarihi itibariyle başlayacaklar.


ORG. GÜNER YERİNDE KALDI
Org. İlker Başbuğ’un Jandarma Genel Komutanlığı için önerdiği isimler arasında yer alan Org. Aslan Güner’e ise yeni bir görevlendirme yapılmadı. Org. Güner bir yıl daha Genelkurmay İkinci Başkanlığı görevini yürütecek. Org. Başbuğ’un, hükümete sunduğu tekliflerle Org. Güner’in Genelkurmay Başkanı olabilmesinin yolunu açmaya çalıştığı ileri sürülmüştü. Org. Aslan Güner, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olmasının hemen ardından havaalanında Hayrunnisa Gül ile tokalaşmamak için kırmızı halının öte yanına kaçmasıyla tanınmıştı.



HAVA VE DENİZ DEĞİŞMEDİ
Org. Güner ile birlikte bulunduğu görevi koruyan diğer komutanlar; Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Hasan Aksay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Org. Eşref Uğur Yiğit, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Org. Bekir Kalyoncu, Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel oldu.


9 Ağustos 2010 Pazartesi
KIYMET SEZER/ANKARA
Star
My one regret in life is that I am not someone else.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
11 Ağustos 2010       Mesaj #1500
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Üniversiteye yerleştirme sonuçları en erken cuma günü açıklanabilir


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı (ÖSYM) Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre üniversite yerleştirme sonuçlarını "Cuma günü veya hafta sonu açıklayabileceklerini" bildirdi.

Yarımağan, AA muhabirinin sorusu üzerine, LYS sonuçlarını değerlendirme işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Yarımağan, "Sonuçları en erken cuma günü açıklayabiliriz. Hafta sonu da olabilir. Daha önce de üniversitelere yerleştirme sonuçlarını 15 Ağustosa doğru açıklayabiliriz demiştim" diye konuştu.

Ünal Yarımağan, üniversitelere yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin yarın duyuru yapılmasının planlandığını ifade etti. Beş ayrı oturumda gerçekleştirilen LYS sonucunda, 784 bin 564 aday 180 ve üstünde puan alarak, tercih yapmaya hak kazanmıştı.

2010 yılı için üniversite kontenjanlarının, merkezi yerleştirme ve özel yetenek sınavıyla öğrenci alan lisans ve ön lisans programlarında toplam 708 bin 274 olduğu açıklanmıştı.


11.08.2010 17:13:41 - Kanal D



Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww