Arama

Medya Haber - Sayfa 153

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 714.997 Cevap: 1.864
CenneT-ul Meva - avatarı
CenneT-ul Meva
Ziyaretçi
10 Ekim 2010       Mesaj #1521
CenneT-ul Meva - avatarı
Ziyaretçi
İZMİR'in Tire İlçesi'ne bağlı Akkoyunlu Köyü'nde oturan tarım işçisi Kala Nurcan ve Mustafa Kala çiftinin kızları 16 yaşındaki Çiğdem, 2 yıldır her ağladığında ve canı sıkıldığında gözlerinden gelen kan damlalarıyla görenleri şaşırtıyor. Aynı anda genç kızın el ve ayak tırnakları ile çeşitli uzuvlarında başlayan kanama da ailesini endişelendiriyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Anıl ERTAN- Yaşar CEYLAN/ TİRE (İzmir), (DHA)

‘Kan ağlamak’ deyimini somut hale getiren olay Tire’nin Akkoyunlu Köyü’nde yaşanıyor. Tarım işçisi 44 yaşındaki Mustafa Kala ve 39 yaşındaki Nurcan Kala'nın dört çocuğundan biri olan Çiğdem'in dramı yürek burkuyor. İlkokuldan terk Çiğdem'in 2 yıldır her ağladığında ve canı sıkıldığında gözlerinden akan kan damlaları hayrete düşürüyor.
Aynı anda genç kızın el ve ayak tırnakları ile çeşitli uzuvlarında başlayan kanama da ürkütüyor. Esrarengiz rahatsızlığına Tire Devlet Hastanesi’nde herhangi bir teşhis konulamayan ve İzmir’e sevk edilen genç kız, doğuştan görme engelli ağabeyi Enver (17), kalbi delik kardeşi Önder (5) ve Gülşen (12) ile birlikte hayata tutunmaya çalışıyor.

"TARLADA ÇALIŞIRKEN ENSEMDE BŞİR AĞRI HİSSETTİM"

Maddi durumları iyi olmadığı için İzmir’deki üniversite ve araştırma hastanelerine gidemediklerini aktaran Çiğdem Kala, “İki yıl önce bir gün tarlada çalışırken bir ara ensemde kuvvetli bir ağrı hissettim. Daha sonra gözlerimin sulandığını zannedip gözyaşımı silmek istediğimde elimdeki kanı gördüm ve çok korktum. Hemen ardından, gözlerimden oluk oluk kan fışkırırken, ağzımdan ve tırnaklarımdan da kan gelmeye başladı. Hayatımı karartan o günü asla unutamıyorum. Artık ne zaman üzülsem aynı korkunç olayı yeniden yaşıyorum” diye konuştu.
Tire Devlet Hastanesi’ndeki göz polikliniğinde muayene edildiğini anlatan Çiğdem, doktorların uzağı göremediği ve miyop olduğu için gözlük verip reçeteye göz damlası yazarak kendisini yolladığını iddia etti.
Yeşil kartlı Kala Ailesi ise yaşadıklarından dolayı Çiğdem’in psikolojisinin bozulma noktasına geldiğini, tedavi için yardım beklediklerini söyledi.
Latince adı ‘haemolacria’ olarak bilinen benzer rahatsızlığın dünyanın birçok ülkesinde ender de olsa örnekleri görülüyor.

16 yasindaki cigdem kan agliyor  870259

16 yasindaki cigdem kan agliyor  870257

16 yasindaki cigdem kan agliyor  870255

16 yasindaki cigdem kan agliyor  870247
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
12 Ekim 2010       Mesaj #1522
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

İçinde krom ve arsenik bulunan kızıl zehir Tuna’ya akıyor. Peki bu zehir bizi nasıl etkileyecek?
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  kizil-camur5.jpg
Gösterim: 256
Boyut:  31.5 KB

Macaristan’da hükümet, geçen hafta zehirli atık yayan alüminyum fabrikasının rezervuarının önüne yeni bir set inşa etmek için zamana karşı bir yarışa girişti.Setlerden ikisinin yıkılması ve binlerce ton zehirli atığın yayılmasıyla Macaristan ve çevresini etkileyen felakette yedi kişi de hayatını kaybetmişti.
Çevre Bakanı Zoltan İlles, duvarları çatlamış durumdaki rezervuarda halen milyonlarca ton zehirli atık bulunduğunu belirterek, duvarların her an çökebileceğini söyledi.

Ad:  kizil-camur.jpg
Gösterim: 343
Boyut:  80.3 KB

İlles, en az üç güne ihtiyaçları olduğunu, eğer bu üç gün içinde herhangi bir sorun yaşanmazsa inşaası tamamlanacak yeni settin yeni bir zehirli atık tsunamisini engelleyebileceğini kaydetti.Macar yetkililer, Tuna nehrine zehirli atık sızıntısının artabileceği endişesiyle haftasonu bir köyü daha boşaltmıştı.

Ad:  kizil-camur1.jpg
Gösterim: 282
Boyut:  82.9 KB

İlk dalgada 700 bin metre küp zehirli atık çevreye yayılmıştı.Tuna Nehri’nin geçtiği hat boyunca uzanan Hırvatistan, Sırbistan ve Romanya acil durum planları yapmaya devam ediyor.

Ad:  kizil-camur2.jpg
Gösterim: 346
Boyut:  47.5 KB

Yetkililer, kirlilikle mücadele için nehirlere kil ve asitten oluşan bir karışım döküyor.Peki kızıl zehir Türkiye’ye zarar verecek mi? Sorularımızı Greenpeace Akdeniz’in uzmanlarına yönelttik işte cevapları:

Ad:  kizil-camur3.jpg
Gösterim: 365
Boyut:  91.7 KB

- Zehirli maddeler Tuna aracılığıyla Karadeniz’e aktığında bizi nasıl etkiler?
Greenpeace’in aldığı örneklerde çeşitli seviyelerde krom ve arsenik bulundu. Ağır metallerin havaya, suya ve toprağa karışması canlılar için çok tehlikeli. Bu tür toksik maddelerin etkileri de uzun yıllar boyunca devam ediyor. Greenpeace’in yaptırdığı analizde şu değerler ortaya çıktı: 110 mg / kg arsenik, 1,3 mg / kg cıva ve 660 mg / kg krom. Kolontar’daki küçük bir kanaldan alınan suda yapılan incelemede, litre başına 0,25 miligram arsenik bulundu ki, bu içme suyu limitinin 25 kat üzerinde.

Ad:  kizil-camur6.jpg
Gösterim: 311
Boyut:  66.5 KB

Yüksek alkalinteye sahip sıvılarla temas, deride yanığa ve gözlerde ciddi hasarlara neden oluyor. Alkalinitesi yüksek sıvıları yutmak, hem yemek borususunun hem de iç organların ciddi olarak zarar görmesine sebep olur.Tuna Nehri ekosistemine ne oranda karıştığına bağlı olarak, oradaki yaşamı ciddi olarak etkileyecektir. Tuna Nehri de Karadeniz’e karışmaktadır. Bunun kıyılarımıza etkisini herhangi bir araştırma olmadan söylemek mümkün değil.

Ad:  kizil-camur4.jpg
Gösterim: 187
Boyut:  59.3 KB

- Türkiye’deki alüminyum üretim fabrikalarında da aynı tehlike var mi?
Tehlike teorik olarak var. Böyle bir felaket yaşanmışken, aynayı kendimize tutup, mevcut tesisleri incelememiz gerekli. Atık havuzları, sadece aluminyum üretiminde değil, pek çok başka madencilik ve üretim faaliyetlerinde de var. Bunlar, gözden geçirilip gerekli önlemler alınmalı. Ama bundan daha da önemlisi, bütün üretim süreçlerimizi, toksik maddelerden arındırmamız ve her alanda atık üretmeyen temiz üretime geçmemiz gerek.

Kaynak: Mimdap
Kaynak: NTVMSNBC

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
21 Ekim 2010       Mesaj #1523
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

İstanbul Boğazı’nda yapılması planlanan 3. Köprü’ye karşı çıkmak ve kesilecek olan 2 milyon ağacı savunmak için “2 Milyon İstanbullu”, 6 Kasım’da Galata Köprüsü’nde buluşacak.

Ad:  2-milyon-istanbullu.jpg
Gösterim: 198
Boyut:  30.0 KB

Yeşiller Partisi’nin öncülüğünde yirmiden fazla semt derneği, meslek odası ve STK, geçtiğimiz günlerde bu konuda ortak bir eylem yapmıştı.“2 Milyon İstanbullu” adı altında yapılan eyleme bir yenisi daha eklenecek. 6 Kasım akşamında İstanbul Galata Köprüsü’nde saat 20.00′de bir eylem daha yapılacak. Aynı eylem bundan böyle her ayın ilk cumartesi akşamı kentin farklı bir noktasında gerçekleşecek.

2 Ekim’de gerçekleşen ilk eylem ile İstanbulluların dikkatini 3. Köprü için kesilecek 2 milyon ağaca çektiklerini belirten 2 milyon İstanbullu kampanyasının koordinatörü Yunus Muluk, bundan sonra gündeme önce İstanbul’un ulaşım sorununu, daha sonra da uygulanan yanlış kentleşme politikalarını taşıyacaklarını söyledi. Öncelikli hedeflerinin İstanbulluların kentleri ile ilgili kararlara katılmalarını sağlamak olacağını dile getirdi. 3. Köprü gibi İstanbul’un ulaşım sorununa hiçbir faydası olmayacağı aşikar olan bir projeyi durdurmanın ancak kentlilerin kararlı bir direnişiyle mümkün olacağını belirten Muluk bütün İstanbulluları 6 Kasım akşamı Galata Köprüsü’ne gelerek 2 Milyon İstanbullu’dan biri olmaya davet etti.

“Birçok kuruluş 6 Kasım akşamı için yine kendi tarzlarını yansıtacak eylemler hazırlıyor. Bir çok sanatçı da Galata Köprüsü’ne sürprizlerle gelecekler. 2 Ekim eylemi için temas kuramadığımız semt derneklerini ve girişimleri de sürece katmaya çalışıyoruz.” diyen kampanya koordinatörü Yunus Muluk İstanbullulara yine sivil, şenlikli ve protest bir eylem vaad etti.

Kaynak: NTVMSNBC

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
5 Kasım 2010       Mesaj #1524
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  file.ashx.jpg
Gösterim: 173
Boyut:  16.0 KB

Küba'da meydana gelen uçak kazasından kurtulan olmadığı bildirildi.

Küba sivil havacılık idaresinden yapılan açıklamada, 7 kişilik mürettebatı bulunan, 28'i yabancı 61 yolculu uçaktan kurtulan olmadığı belirtildi.

AeroCaribbean şirketine ait, ülkenin doğusundaki Santiago de Cuba kentinden başkent Havana'ya iç hat seferi yapan uçak, Santi Spiritus eyaletinin Guasimal köyü yakınlarında dağlık alana düşmüştü.

Uçakta Kübalıların yanı sıra 9 Arjantinli, 7 Meksikalı, 3 Hollandalı, 2 Alman, 2 Avusturyalı, bir Fransız, bir İtalyan, bir Venezuelalı, bir İspanyol ve bir Japon'un bulunduğu bildirilmişti.

CNN Türk - 05.11.2010
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Kasım 2010       Mesaj #1525
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Gösterim: 202
Boyut:  32.0 KB

Kadıköy Suadiye'de bir kafede meydana gelen tüp patlaması sonucu çıkan yangında, 1 kişi yanarak hayatını kaybederken, 3'ü kadın 4 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Suadiye Bağdat Caddesi 412 numara üzerindeki bir kafede tüp patlaması sonucu yangın çıktı.

İhbarı değerlendiren Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine ulaştı.

İtfaiye ve polis tarafından yapılan ilk incelemelere göre, patlamanın mutfak tüpünden kaynaklandığı ve yangında bir kişinin yanarak yaşamını yitirdiği bildirildi.

Patlama sırasında kafede personel ile az sayıda müşteri olduğu, binada büyük çaplı maddi hasar oluştuğu belirtilirken, Bağdat Caddesi güvenlik sebebiyle trafiğe kapatıldı.

Çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

İlk belirlemelere göre tüp patlaması sonucu çıkan yangında ölen kişiye ait olan ve kafenin tuvalet bölümünde bulunan cesedin kimliği ise henüz belirlenemedi.

Bir erkeğe ait olduğu tahmin edilen ceset, incelemelerin ardından Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yaralanan Saadet Talay (60) ile Yılmaz Erkan (23) ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma, Gülay ve Sunay Akay ise Baltalimanı Kemik Hastanesine kaldırıldı.

Yaralıların sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu, cesedin ise kimlik belirleme çalışmaları için Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği öğrenildi.

Polis, Göztepe Polis Merkezi'nde kafe sahiplerinin ifadelerine başvurdu. Soruşturma sürüyor.

CNN Türk - 07.11.2010
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
10 Kasım 2010       Mesaj #1526
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Gösterim: 187
Boyut:  32.0 KB

Şanlıurfa'da su kanalına düşen kız çocuğu hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Konuklu beldesi yakınlarındaki Ay mezrasında arkadaşlarıyla tarlada oynayan Fehime Ay (10), tarladan geçen ve rögar kapağı açık bulunan, atık ve kirli suların aktığı kanala düştü.

İtfaiye ekipleri ve güvenlik güçleri, Ay'ın bulunması için çalışma başlattı.

Köylülerin de katıldığı, yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucu, Fehime Ay'ın cesedi, kanala düştüğü yerden yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulundu.

Ceset, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin morguna kaldırıldı.

Sinir krizi geçiren küçük kızın yakınları, başvurularına rağmen kanalın üzerinin kapatılmadığını iddia ederek olaya tepki gösterdi.

CNN Türk - 10.11.2010
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
11 Kasım 2010       Mesaj #1527
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

İzmir'in Selçuk ilçesinde saat 22.08'de 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 21.15'te de yine merkez üssü Selçuk olan 3.7 büyüklüğünde deprem olmuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İ
zleme Merkezi verilerine göre, saat 22.08'de merkez üssü Selçuk olan 4,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Selçuk ve çevresinde hissedilen deprem korku ve endişe yarattı.

Vatandaşlar artçı deprem korkusuyla evlerinden sokaklara çıkarken, depremin hissedildiği Aydın merkez ve Kuşadası ilçesinde de halk evlerini terk ettiler.

Saat 21.15'te de yine merkez üssü Selçuk olan 3.7 büyüklüğünde deprem olmuştu.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, merkez üssü İzmir'in Selçuk ilçesi olan ve Aydın'da da hissedilen depremin ilde can ve mal kaybına yol açmadığını bildirdi.

Vali Coş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremle ilgili çalışmaların devam ettiğini, şu ana kadar yansıyan herhangi bir olumsuz olayın olmadığını kaydetti.

"Can ve mal kaybımız yok" diyen Coş, art arda yaşanan depremler nedeniyle vatandaşların tedirginlik yaşadığını ifade etti.

CNN Türk - 11.11.2010 23:16:18
REKLAMYAZARI - avatarı
REKLAMYAZARI
Ziyaretçi
14 Kasım 2010       Mesaj #1528
REKLAMYAZARI - avatarı
Ziyaretçi
Alaçam’a Meslek Yüksek Okulu Açan
PTT GENEL MÜDÜRÜ OSMAN TURAL’A ŞİİRLİ ÖVGÜ!..

ALAÇAM HABER MERKEZİ’NDEKİ RESİMLERİ KULLANABİLİR DİĞER HABERLERİMİ OKUYABİLİRSİNİZ!..
blogcu.com

Alaçamlı=Köprübaşılı Halk Şairi, Reklam Yazarı, Eğitimci ve Gazeteci Hasan Sancak (54) Samsun’un Alaçam ilçesine MESLEK YÜKSEK OKULU açan PTT GENEL MÜDÜRÜ OSMAN TURAL’ a yazmış olduğu on iki dörtlüklü ve nakaratlı ‘MESLEK YÜKSEK OKULU -OSMAN TURAL’ IN İŞİ ONA SAYGI DUYMALI-ALAÇAM’DA HER KİŞİ’ şiiriyle seslendi.

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Sancak:’Saygıdeğer Alaçamlı Hemşerim PTT GENEL MÜDÜRÜ OSMAN TURAL’ a Alaçamlılar adına şükran duygularımı ve sevgilerimi sunuyorum. Alaçam için taş üstüne taş koyan her değerli insan için yazı ve şiir yazacağım. Alaçam tarihinde ilk defa bir MESLEK YÜKSEK OKULU’na kavuşmuştur. Bu ilçemiz için çok önemli bir konudur. Alaçam, hem yeni bir okula hem de öğrencilerin kalacağı bir yurt binası hizmete girmiştir. Alaçam PTT Müdürlüğünün üstü onarılarak yurda dönüştürülmüştür.2010-2011 eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçen okulumuzda 82 tane öğrencimiz okumaktadır. Yazdığım şiirimde ilçemize yüksek okulu kazandıran Osman Tural’ın doğumundan itibaren öğrenim devreleri, görev yaptığı yerler ve yüksek okul ile ilgili bilgiler sırasıyla anlatılmıştır. Ayrıca Osman Tural için kaleme alınan şiirimi çıkartacağım HER ŞEY ALAÇAM İÇİN şiir kitabıma da koyacağım. Bu şiir kitabım Alaçam’ın geçmişinden ve kuruluşundan itibaren: “Sesini duyurmak için çalışan; kalkınması için işsizlerimize iş veren, bundan sonra da sesini duyurmak için çalışacak olan, yaşayan ya da bu dünyadan göçüp giden, bütün değerli insanlarımız için kaleme alınmıştır. Bu kitabım, siyasi görüşlerini bir tarafa atarak ALAÇAM SEVDALISI olan, emek veren, verecek bütün herkese ithaftır.”Kendisinin yazdığım şiirimden ve çıkartacağım kitabımdan haberi yoktur. Alaçam için yazdığım 4 adet kitabıma da desteklerini bekliyorum.Türkiye’de ne yazık ki milli kültüre destek olanlar yoktur. İçki, sigara ve kumara milyonları akıtanlar, kitabın değerini anlayamazlar. Yetkililer, sesimize ses vermelidirler. Kültür ve Milli Eğitim Bakanlarına sesleniyorum. Niçin yarışmalar düzenlememektedirler? Bu bakanlıklar sözde değil, özde olmalıdırlar. Şiir, roman, hikâye, makale, deneme yazanların kitapları okuyucularla buluşması gerekir. Benim durumumda olan ve kitap çıkartamayan nice vatandaşlarımız vardır. Yoktan yere milyonlarca lirayı zevk ve sefaya harcayanlar, millî kültüre ne zaman destek vereceklerdir? Şairler ve yazarlar da mankenlere verilen değer kadar değer beklemektedirler. Bir şiir kitabını kalemle deftere yazmak, bilgisayara geçmek, sayfa düzenini yapmak, yanlışları düzeltmek, kelimeleri yerli yerine yerleştirmek… Büyük bir sabır ve çaba gerektirmektedir. Bunlar yapıldıktan sonra şiir kitabının okuyucuya ulaşması için paraya ihtiyaç vardır. Benim gibi maddi gücün yerinde değilse, beklemek mecburiyetindesin. Eğer gücünüz yerindeyse, şiiri seviyorsanız, reklâmınızı yaptırmak istiyorsanız bize ulaşınız. Destek olanların şiir kitaplarımın iç karton kapaklarında, renkli olarak tanıtımı olacaktır. Faturası kesilerek, kendinizi, şirketlerinizin tanıtımını ve yaptığınız çalışmaları kamuoyuna istediğiniz şekilde duyurabilirsiniz. Belediye başkanlarının yaptığı icraatlar şiirleştirilir. İl ve ilçelerin en güzel şekilde şiirle tanıtımı yapılır. Çıkan üç tane şiir kitabım(O' DUR) ÖĞRETMENİN EN GÜZEL ATATÜRK ŞİİRLERİ (2000),ONLAR ANALARIMIZ (2003)BENİM ANNEM MELEKTİ ('2005)ÖĞRETMENİN EN GÜZEL ANNE ŞİİRLERİ vardır.Bu şiir kitaplarımla birlikte basıma hazır 50 tane şiir kitabım ve 5000 taneden fazla şiirim okuyucularla buluşmayı beklemektedir. 400 tane seçenekli reklam senaryom vardır. Bu reklam senaryolarımın 50 tanesi noter onaylıdır. Aslen Trabzon’un Köprübaşı ilçesindenim.26 senelik evliyim. Nagehan isminde bir kızım, Alp Cihan ve Boğaç Han isminde de iki tane erkek çocuk sahibiyim. Çok değişik şiir kitaplarım vardır. Genellikle şiirlerimde sosyal konuları işliyorum. Ermeni ihanetini anlattığım 3000 mısradan oluşan şiir kitabım,4 tane Samsun’un güzelliklerini en ince ayrıntısına kadar anlattığım şiir kitaplarımla birlikte (ANNE, ATATÜRK, BAYRAK, ÇOCUK, DEPREM, GURBET,HZ MUHAMMED, KAPKAÇ, KIZILAY, KİTAP, MEHMETÇİK,MİLLİ TAKIM, ÖĞRETMEN, SEVDA, ŞAİR, ŞEHİT, ŞİİR, TERÖR,VATAN…) üzerine yazılanlar, şiir kitaplarımdan bazılarıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yüzyıllarca yaşamasını Yüce Mevlâ'mızdan diliyor, en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum’ dedi.

MESLEK YÜKSEK OKULU-OSMAN TURAL’ IN İŞİ
ONA SAYGI DUYMALI-ALAÇAM’DA HER KİŞİ

12 Temmuz günü- 1964
Alaçam’da doğmuştur-bilsin bunu cemiyet
..86 yılında- Siyasal Bilgiler’ in
Kamu Yönetiminden-mezun olsun haberin

Meslek Yüksek Okulu-Osman Tural’ın işi
Ona saygı duymalı-Alaçam’da her kişi

Sinop ili Durağan-Elazığ ilimizin
Alacakaya’sında-kaymakamıydı bilin
Bingöl ili Yedisu-Karaisalı yeri
Adana’nın ilçesi-kaymakamıydı eri

O Sivas ilimizin-Vali Yardımcılığı
Görevinde bulundu-öğrensin bunu sağı
Sivil Savunma’ mızın Genel Müdürlüğü’nde
Daire Başkanıydı-burda son verdi derde

Ulaştırma Bakanı-Bakan Danışmanlığı
Lâyıkıyla yapmıştır-kuvvetlendirdi bağı
İki bin üç senesi-Posta Genel Müdürlük
Yönetim Kurulu’nun-Üyesi bahtı açık

7 Haziran günü -2005 tarihi
‘O Bir Genel Müdürdür’-yalan değil bu sahi
4 tane evladı var-kendisi Alaçamlı
İlçemize uzattı-solmayan yeşil dalı

Yaptığı bu hizmeti-yazmak benim görevim
Geçmişten geleceğe-hep tanıtmak ödevim
Gençler yetişecektir-yurdumun dört yanında
Vazife yapacaktır-huzur olacak canda

İlçe ekonomisi-gelen ve gidenlerle
Dolup da taşacaktır-önlenecektir çile
Binler ile yüz binler-tanışacaklar burda
Vatanın dört yanında-yükselecektir nida

İsmini vermek gerek-en önemli bir yere
Devamlı okunmalı-haber gitmeli ere
Bu sözlerim boş değil-okunacak daima
Enerji verilecek-çalışana ve hama

Tekel eski binası-onarıldı bütünü
Büyük emek verildi-unutmamalı dünü
Kimler destek vermişse-hepsine sevgi saygı
Onların sayesinde-ortadan kalktı kaygı

PTT binasının-en üst katı yurt oldu
Huzur ve esenlikle-öğrencilerle doldu
Okulla yurt arası- mesafesi çok kısa
Gidip de geliyorlar-düşünmüyorlar tasa

Okulun müdürü var-bir de eğitmenleri
Ders vermeye başladı-teker teker her biri
Saygı sevgi hürmeti-görmelidir insanlar
Onların değerini-okuyan kişi anlar

Unutma ilçe halkı-ver okula değeri
Durmadan çalışalım-geri durmayın geri
Şair Hasan yazıyor-yayın bunu dört yana
Saygı sevgi duyuyor-hizmeti veren cana

HASAN SANCAK
ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ
REKLÂM YAZARI
(EĞİTİMCİ-GAZETECİ)
HandSome - avatarı
HandSome
Ziyaretçi
29 Aralık 2010       Mesaj #1529
HandSome - avatarı
Ziyaretçi
Yeni yılda trafik cezaları zamlı olacak

Trafik cezalarına yeni yıldan itibaren yüzde 7,7 oranında zam yapılacak. 1 Ocak 2011'den itibaren en düşük trafik cezası 53 TL, en yüksek ceza ise 15 bin 640 TL olacak.

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANANLAR
Kırmızı ışık ihlali yapanlara 140 TL ceza uygulanacak. Alkollü araç kullananlar ise ilk kez yakalanmaları durumunda 590 TL, 2. defada 739 TL, 3 ve üçten sonra ise bin 185 lira ceza ödeyecekler. Hız sınırlarını yüzde 10'dan yüzde 30'a kadar aşanlara 140, yüzde 30'dan fazla aşanlara da 290 lira ceza verilecek.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığının internet sitesinde yer alan 2011 Yılı Trafik İdari Para Ceza Rehberine göre, yeni yıldan itibaren trafik cezalarına 7,7 oranında zam yapılacak.

1 Ocak'tan itibaren kırmızı ışık ihlali yapanlara 140 TL ceza uygulanacak. Alkollü araç kullananlar ise ilk kez yakalanmaları durumunda 590 TL, 2. defada 739 TL, 3 ve üçten sonra ise bin 185 lira para cezası ödeyecekler. Ayrıca, alkollü araç kullanan sürücülerin geriye doğru 5 yıl içinde ilkinde 6 ay, ikincisinde 2 yıl, 3 ve fazlasında ise 5 yıl ehliyetlerine el konulacak. 3 veya daha fazla alkollü yakalanan sürücülere en az 6 ay hapis cezası verilecek. Bu kişiler, sürücü davranışlarını geliştirme eğitimi ile psiko-teknik değerlendirmeye de tabi tutulacaklar. Uyuşturucu veya keyif verici madde alarak araç kullananlar da bin 185 lira ceza verecek. Toplu taşım araçlarında sigara içenlere de 75 TL ceza uygulanacak.

HIZ İHLALİ
Hız sınırlarını yüzde 10'dan yüzde 30'a kadar aşanlar (yüzde 30 dahil) 140 TL, yüzde 30'dan fazla aşanlar da 290 lira ceza ödeyecek. Cezayı peşin ödeyenlere indirim uygulanacak. Buna göre hız sınırını yüzde 30'a kadar aşanlar 105 lira, yüzde otuzdan fazla aşanlar ise 217 lira verecek. Hız sınırlarını tespite yarayan cihazların yerlerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları imal veya ithal edenler bin 784 TL ila 2 bin 975 TL para ve 6-8 ay arası hapisle, bu cihazları araçlarında bulunduranlar da bin 185 TL ile bin 784 TL para ve 4-6 ay arası hapisle cezalandırılacak. Gerekli yerlerde hızını azaltmayan, öndeki aracı güvenli bir mesafeden takip etmeyen, sağa, sola dönüş kurallarına uymayan ve emniyet kemeri takmayan sürücüler 66 TL para cezasıyla karşılaşacak.

SAHTE BELGE VERMENİN CEZASI
Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler de 66 lira ceza ödeyecek. Sürücü belgesi almak için yanlış bilgi veya sahte belge vermenin cezası 739, araç kullanırken sürücü belgesini yanında bulundurmamanın cezası 140, sürücü belgesiz araç kullanmak ve sürülmesine izin vermenin cezası da 290 TL ve 1-2 ay, tekrarında ise 2-3 ay hapis cezası olarak belirlendi.
Kamyon, otobüs ve çekicilerde takograf, taksilerde ise taksimetre kullanmayanların cezası da 290 TL olarak tespit edildi.

İkamet adresi değişikliklerini tescil kuruluşuna otuz gün içinde bildirmeyenler ise 140 TL ödeyecek.
Muayene istasyonu için işletme belgesi ile yetki verildiği halde, işletme şartlarına uymayan veya gerektiği şekilde muayene yapmayan kişilere 4 bin 689 TL den 15 bin 640 TL'ye kadar para cezası verilecek. Kaza mahallinde durmayan, trafik güvenliği için gerekli tedbirleri almayan, kazayı yetkililere bildirmeyen ve kaza yerinden ayrılan sürücüler, 140 TL para cezası ödeyecek. Ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarında polisten izin almadan olay yerinden ayrılanlar da 290 TL ceza ödeyecek.

DİREKSİYONDA CEP TELEFONU KULLANANA 66 TL CEZA
Geçme kurallarına riayet etmeyen ya da geçmenin yasak olduğu yerlerde sollama yapanlara da 140 TL ceza verilecek. Yasak yere park etme, kurallara uygun park eden araçların çıkmasına engel olacak yerlere park etme, bir araç tarafından geçilirken, geçilen araç sürücüsünün geçilme kurallarına uymaması, önlerinde giden araçları güvenli ve yeterli bir mesafeden izlememek, kavşaklarda gereksiz duraklamak, yavaşlamak, taşıttan inmek veya motoru durdurmak, taşıt yolu üzerinde yaya ve okul geçitleri ile diğer geçitlerde duraklamak, taşıt yolu üzerinde otobüs, tramvay ve taksi duraklarında duraklamak, gece sis ışıklarının sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakmak, emniyet kemeri bulundurulması zorunluluğu olan araçlarda emniyet kemeri bulundurmamak ve kullanmamak, araçlardan bir şey atmak veya dökmek, seyir halinde cep veya araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullanmak gibi trafik kurallarını ihlal eden sürücülere 66 TL ceza kesilecek.

HABERLEŞME CİHAZLARI
Özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerinde park edenler 132 lira ceza ödeyecek. Ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazlarını şartlarına uygun olmadan araçlarda bulunduran ve bu cihazları vatandaşların huzurunu bozacak şekilde kullananlara 66 lira ceza verilecek. Park yerlerindeki araçlardan yetkisi olmadığı halde park ücreti alanlara da 66 lira ceza yazılacak. Yeni yılda zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmama, araçların muayene süresini geçirme ve araç üzerinde yapılan teknik değişikliği 30 gün içinde tescil yapan kuruluşa bildirmemenin cezası da 66 TL olacak.

HAPİS CEZASI
Sürücü belgeleri geri alındığı halde, geri alma süresi içerisinde araç kullananlara 290 TL para cezası ile 1-2 ay hapis, tekrarında ise 2-3 ay hapis cezası verilecek. Taşıma sınırı üzerinde yolcu alanlara 53, izin verilen azami yüklü ağırlığı aşanlara ise 538 TL ile 3 bin 231 TL arasında ceza verilecek. Sürücülerin, cezayı peşin ödemesi durumunda ceza oranında yüzde 25'lik indirim uygulaması yeni yılda da devam edecek.

YAYA CEZALARI
Yılbaşından itibaren, trafik kurallarına uymayan yayaların ödeyeceği cezaların miktarı da arttı. Buna göre, yayaların yürümesine ayrılmış kısımların kullanılmasının mümkün olmadığı veya bulunmadığı hallerde, taşıt trafiğini tehlikeye düşürecek şekilde taşıt yolunda yürüyen, her iki tarafta da yaya yolu ve banket bulunmayan veya kullanılır durumda olmayan iki yönlü trafiğin kullanıldığı karayollarında, taşıt yolunun sol kenarını izlemeyen, yaya ve okul geçitlerinin bulunduğu yerlerdeki geçitlerde, yayalar için ışıklı işaret olduğu halde bu işaretlere uymayan, karşıya geçişlerde işaretlere riayet etmeyen, yaya yollarında, geçitlerde veya zorunlu hallerde taşıt yolu üzerinde trafiği tehlikeye düşürecek davranışlarda bulunan yayalara 66 TL ceza kesilecek.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
31 Aralık 2010       Mesaj #1530
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  peri-bacalari.jpg
Gösterim: 180
Boyut:  70.8 KB

‘Kapadokya Sivil İnisiyatifi’ peribacalarının korunması için yasal değişikliğin şart olduğunu söyledi.

UNESCO’nun ‘Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’daki kaya kilise ile peribacalarının özellikle son yıllardaki tahribatının önüne geçilmesi için ‘Kapadokya Sivil İnisiyatifi’ üyeleri, bir araya geldi. Üyeler, peribacalarının yerel yönetimlere devredilmesini önerirken, bunların daha iyi korunabilmesi için Özel Kapadokya Yasası çıkartılmasını istedi.
Nevşehir’in Göreme Beldesi Aydınlı Mahallesi’nde kısa süre önce 25 metre yüksekliğe sahip peribacasında meydana gelen çöküntü ardından bölgedeki yerel yöneticiler bir araya geldi.
Kapadokya bölgesinde, peribacalarının yoğun olarak bulunduğu merkez arasında bulunan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi, Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ile İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, Kapadokya Scal Kulüp Başkanı Murat Özgüç ile TÜRSAB Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Keçeci toplantı yaptı.

Toplantıda, peribacalarının daha iyi korunabilmesi için alınması gereken önlemler görüşüldü. Toplantıda alınan kararları açıklayan TÜRSAB Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Keçeci, Kapadokya bölgesinin, coğrafi yapısı ve kültürel değerleri ile dünyanın dört yanından insanların ziyaret ettiğini bölgenin Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olduğunu söyledi.
Kapadokya sivil inisiyatifinin aldığı kararlar şöyle:
“Peribacalarının mülkiyetinin bir an önce yerel yönetimlere devredilmelidir. Peribacalarının ve kaya oyma mekanların röleve, statik ve projeleri ekonomik anlamda desteklenmelidir. Bu konuda yapılacak çalışmalar Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından öncelikli olarak ele alınıp, acil olarak sonuçlandırılmalıdır. Sınırları içerisinde peribacası olan yerel yönetimler teknik personel olarak da merkezi yönetim tarafından desteklenmeli.

Peribacaları ve kaya oyma mekânlar özel mülk içerisinde dahi olsa, yerel yönetimlere koruma amaçlı müdahale yapma yetkisi verilmelidir. Belirttiğimiz görevlerin zamanında ve tam yapılabilmesi için, bölgede bulunan ören yeri ve müze gelirlerinden yerel yönetimlere ayrılacak bir fon ile bu projeler finanse edilmelidir.”

Sözcü Mehmet Keçeci, önerilerini önümüzdeki günlerde oluşturacakları bir heyet ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çeşitli bakanlıklara ileteceklerini ekledi.

Kaynak : Radikal