Arama

Medya Haber - Sayfa 64

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.385 Cevap: 1.864
mavi_ay - avatarı
mavi_ay
Ziyaretçi
9 Mart 2007       Mesaj #631
mavi_ay - avatarı
Ziyaretçi
Youtube'a erişim açıldı...

Sponsorlu Bağlantılar
jbjkghjghjgvhjghjghjfhgfi0

İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi, Atatürk'e hakaret içeren video görüntülerin kaldırılması halinde, görüntü paylaşım sitesi YouTube'ye erişim yasağının kaldırılması yönünde karar almıştı.

Youtube'ın bu karara uyarak videoları yayından kaldırması üzerine site yeniden erişime açıldı. Telekom da kendisine iletilen karar doğrultusunda YouTube'a ulaşım engelini kaldırdı. Siteye şu anda girilebiliyor.
(İnternet Haber)
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Mart 2007       Mesaj #632
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İNTERNET REKLAMCILIĞINDA PATLAMA!..
internet klavyeGeçen yıl yüzde 20 büyüyen Türk reklam sektörü 3.6 milyar YTL büyüklüğe ulaştı. Pastadan en büyük payı 1.4 milyar YTL ile televizyonlar aldı, internet patlama yaptı:

Sponsorlu Bağlantılar

2006 yılında yüzde 20 büyüyerek 3.6 milyar YTL'lik bir pazara ulaşan Türk reklam sektöründe aslan payı televizyonların oldu. Geçtiğimiz yıl reklam pastasından televizyonlar 1.4 milyar YTL pay kaparken, gazeteler 914, dergiler 106, radyolar 101, sinemalar ise 33 milyon YTL pay aldı. Prodüksiyon ve servis gibi mecra dışı kalemler ise 919 milyon YTL büyüklüğe ulaşırken, tüm sektörün üzerinde bir oranla yüzde 30 büyüme gösteren internet reklam pazarı ise 20 milyon dolarlık büyüklüğe ulaştı.


Reklam yatırımlarının hızlanmasında en büyük etki ise ekonomideki istikrar ve büyümenin yanı sıra, medya sektöründe yaşanan sermaye değişim hareketlerinden kaynaklandı. Reklam pazarının büyümesine en büyük katkı ise inşaat sektörü ile ona bağlı yan sektörlerden geldi.

Reklamcılar Derneği tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen Medya Paylaşım Toplantısı'nda sektörün 2006 yılı değerlendirmesinin yanı sıra, 2007'ye ilişkin beklentiler de ele alındı. Son 4 yıldır ard arda yüzde 20'lik büyüme oranını yakalayan reklam sektöründe seçim ekonomisi nedeniyle yavaşlama beklenirken, sektördeki büyümenin yüzde 15'lerle sınırlı kalabileceği tahmini ortaya kondu.


2007'nin bilinmezlikler yılı olduğunu ifade eden Reklamcılar Derneği Başkanı Cem Topçuoğlu, "2007'yi iş dünyasından farklı görmüyoruz. Yaşanacak iki seçime rağmen olumlu beklentiler içindeyiz. Ama sektörün önceki yıllar gibi yüzde 20 büyümesini beklemek iddialı olur. Büyümenin yüzde 15 veya biraz üstünde gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Ama 20'yi geçeceğini düşünmüyoruz" diye konuştu.

2003 yılından itibaren düzenli bir şekilde yıllık yüzde 20'ler seviyesinde büyüyen reklam sektörünün 2006'da 3.6 milyar YTL'ye ulaştığını belirten Topçuoğlu, reklam pastasından en büyük payı ise televizyonların kaptığını söyledi. Türk tüketicisinin günlük 4 saat TV izleme ortalamasıyla ABD'li tüketicilerle birlikte dünya birincisi olduğuna işaret eden Topçuoğlu, bu gerçekten hareketle televizyonların kaptığı reklam payının 1.4 milyar YTL'nin üzerine çıktığını vurguladı.


Artan tematik kanalların, bu oranı özellikle kısa dönemde daha da yukarı çekeceğini belirten Topçuoğlu, "Türkiye pazarında bu kadar tematik kanalın uzun dönemde sürdürülebilir olduğunu düşünmüyorum. Ama kısa dönemde bu kanallardaki artışa bağlı olarak reklam fiyatlarında da yukarı doğru bir gidiş bekliyoruz" dedi.

İnternet ve açıkhava reklamcılığı yükseliyor

Televizyonların ardından gazetelerin 914, dergilerin 106, radyoların ise 101 milyon YTL'lik gelirle reklam pastasından en büyük payı alan mecralar olduğunu ifade eden Topçuoğlu, sektörün çok üzerinde bir oranla büyüyen internet ve açıkhava reklamcılıklarının da önümüzdeki yıllarda önemli mecralar haline geleceğini söyledi.


Topçuoğlu, "2006'da yüzde 30 büyüyen internet reklamcılığı 20 milyon dolarlık bir pazara ulaştı. Aynı şekilde çok hızlı ve sistematik bir şekilde büyüyen açıkhava reklamcılığı da önümüzdeki yıllarda pazarda çok daha önemli mecralar haline gelecek" diye konuştu. Türkiye ile benzer GSMH'ye sahip ülkelerde 50-55 dolar civarında olan kişi başı reklam harcamasının Türkiye'de 18-20 dolar olduğunu belirten Topçuoğlu, "Türk reklam pazarı bu özelliği ile bugünkünün 3 katı potansiyel barındırıyor" dedi.

Türkiye'deki reklamların yüzde 67'sinin somut satış odaklı bilgisel reklamlar olduğunu söyleyen Reklamcılar Derneği Reklamcılık Vakfı Genel Müdürü Ayşegül Molu ise, reklam verenlerin bundan sonra tüketicide marka imajının oturtulmasına yönelik transformasyonel reklamlara ağırlık vermesi gerektiğine işaret etti.


Molu, "Uzun yıllar enflasyon altında ezilen Türkiye'de reklam veren için en önemli konu ürününü bir an önce satmaktı. Bu nedenle satış odaklı bilgisel ve promosyon reklamları öne çıktı. Fakat artık reklam verenler ürün ve markanın içindeki değerleri tüketiciye aktarmalı, imaja yönelik duygusal reklamlara ağırlık vermeli" diye konuştu. Reklamların yüzde 50'sine yakınının kuşak reklam türünde verildiğini belirten Molu, reklamların yüzde 11,8'inde ise ünlü kullanıldığını söyledi.

"KOBİ Okulu" küresel markalar yaratacak

Türkiye'deki KOBİ'lerden küresel markalar yaratılması için harekete geçen Reklamcılar Derneği, "KOBİ Okulu" projesini hayata geçiriyor. İlk etapta İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Denizli olmak üzere 4 ildeki KOBİ'leri kapsaması planlanan proje çerçevesinde her yıl 15 KOBİ'nin küresel marka haline getirilmesi için destek verilecek.


Tekstil, moda, dayanıklı tüketim malları gibi sektörlere öncelik tanınacak proje kapsamına alınacak KOBİ'lere finansman, donanım, eğitim, danışmanlık ve tanıtım desteği sağlanacak. Birleşmiş Milletler ortaklığında yürütülecek projede bir finansman ortağının yanı sıra yayın ve yazılım ortakları da bulunacak. Proje ile markalaşma sürecinde KOBİ'lerde bir dönüşüm yaratmayı amaçladıklarını söyleyen Topçuoğlu, Türkiye'de girişimcilik alanında gösterilen cesareti tanıtım ve markalaşma sürecine de yaymak istediklerini söyledi

evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
10 Mart 2007       Mesaj #633
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
RUMLAR, LOKMACI DUVARINI YIKTI

lokmaci barikati yikiliyor

LEFKOŞA
- Kıbrıs Rum Yönetimi, 1,5 yıldır çeşitli bahanelerle yıkmadığı ve ani bir kararla yıkımına başladığı Lokmacı Barikatı'nın Rum tarafındaki duvarı tamamen yıktı. Duvarı yıkmaya önceki gece saat 23.00 dolaylarında başlayan Rum yönetimi, yıkım işlemini saat 02.00 civarında tamamladı. Yıkılan duvarın parçaları, kepçeyle kamyonlara yüklenerek bölgeden uzaklaştırıldı. Brüksel'de bulunan Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, duvarı yıkma kararını 15 gün önce BM yetkilileriyle yaptıkları görüşmede aldıklarını bildirdi. Papadopulos, "Bu duvarı kaldırdık, ama bu, kapının açılması için yeterli bir adım değil. Bölgede tehlikeli binalar, askerler ve mayınlar var. Önce bunlar halledilmeli" dedi. Rum yönetimi sözcüsü Hristodulos Paşardis, duvarın yıkılmasının kapının açılacağı anlamına gelmediğini söyledi.
Duvarın yıkım çalışmalarını bir süre yerinde izleyen Paşardis, "bir iyi niyet girişimi olarak duvarın yıkılmaya başlandığını, ancak bunun kapının karşılıklı geçişlere açılacağı anlamı taşımadığını" söyledi.

KKTC, DUVARIN YIKILMASINDAN MEMMUN

LEFKOŞA - Kıbrıs Rum yönetiminin Lefkoşa'daki Lokmacı Barikatı'nın Rum tarafındaki duvarı gece yarısı apar topar yıkması, sürpriz bir gelişme olarak değerlendirildi ve Türk tarafının diplomatik girişimlerinin sonucu olarak yorumlandı.
Duvarın yıkılması Türk tarafında memnuniyetle karşılandı. KKTC dışında bulunan Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Başbakan Ferdi Sabit Soyer olaydan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Rum tarafının duvarı yıkmasında, Türk tarafının girişimlerinin ve AB yetkililerinin telkinlerinin önemli rol oynadığı belirtilirken, Ledra Caddesi'nin (Lokmacı Barikatı) geçişlere ne zaman açılacağı konusundaki belirsizlik ise sürüyor.

a.a.
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
10 Mart 2007       Mesaj #634
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Savaş Sürüyor...
Türk-Yunan savaşı sürüyor Sanal alemde ATA'ya hakaret ile başlayan Türk-Yunan savaşı tam gaz sürüyor. Türk hacker grubu 100'e yakın Yunan sitesine saldırdı.


Atatürk'e hakaretleri içeren bir video görüntüsünün Yunan bir kullanıcı tarafından YouTube'a yüklenmesiyle alevlenen Türk-Yunan sanal savaşı diğer sitelere sıçradı. Bir Türk hacker grubu 100'e yakın Yunan sitesine saldırdı.

Kendilerini "1923 Türk Grup" olarak adlandıran bir sanal korsan grubu, 100'e yakın Yunan sitesine saldırarak, YouTube'a konulan videoyu protesto etti.

SİTELER ÇÖKTÜ

Sitenin ana sayfasına, Atatürk'ün Yeniçeri kıyafetiyle bir fotoğrafını ve dürbününde Yunan bayrağı olan bir keskin nişancı fotoğrafı koyan grup, ele geçirdikleri sitelerin ana sayfalarına da İngilizce olarak, "YouTube'da bir şey gördük ve dünyanın en büyük lideri olan Mustafa Kemal Atatürk'ü öğrenmeniz gerektiğine karar verdik. Her hata bir derstir ve derslerle hatalar asla bitmez. Asla unutma. Bir Türk dünyaya bedeldir" notunu düştü. Siteye ayrıca Türkçe olarak da "20 Temmuz 1974 ve 9 Eylül 1922 tarihinde yaşadıklarınızın kinini, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten çıkarmak istemeniz pek aşikardir... Bu sizin kanınızda mevcuttur, bu nedenle sizin elinizden gelen de bu kadardır, ama unutmayın ki bu millet sizin kadar ş... değil, Türk milleti hiç bir devletin liderine ş... yapmaz. Bundan sonra Türk milletine yapacağınız her hangi bir saygısızlık sonucu 1923 Türk Grup olarak Azrailiniz olmaya devam edeceğiz. Atamıza yapmış olduğunuz bu saygısızlıktan dolayı sisteminize el konulmuştur" ifadeleri yazıldı.

(ANKA)

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Mart 2007       Mesaj #635
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kadın vekile Dolapdere'de kapkaç

Medya Haber
CHP’li Zeynep Damla Güler’in çantası İstanbul Dolapdere’de cipinin camını bujiyle kıran iki kişi tarafından çalındı

clear pixel
10.03.2007

Kapkaççılar ’dokunulmazlık’ dinlemedi. İstanbul sokaklarında neredeyse her gün yaşanan kapkaç olaylarının son mağduru İstanbul CHP Milletvekili Zeynep Damla Gürel oldu. İki çocuk annesi Gürel, Teşvikiye’de bir toplantıya giderken, 34 UD 7913 plakalı Toyota marka cipiyle Dolapdere Mahmutağa Yokuşu Sokak ile Ali Kabuli Caddesi’nin kesiştiği yerde trafik ışıklarında durdu. Bu sırada otomobilin yanına kimlikleri henüz belirlenemeyen 25-30 yaşlarında iki kişi yanaştı. Biri otomobilinin önüne geçerken, diğeri elindeki bujiyle otomobilin camını kırdı.

Kapkaççılara direndi
Kapkaççılardan biri Zeynep Damla Gürel’in kucağında bulunan çantayı almaya çalıştı. Uzun süre çantası vermemek için direnen milletvekili Gürel, önünde, sağında ve solunda otomobil olduğu için kaçamadı. Gürel’in çantasını alan kapkaççılar kaçarak izlerini kaybettirdi.

400 YTL’si gitti
Çantasında 400 YTL ile kredi kartları, bilgi ve telefon rehberinin bulunduğu öğrenilen Gürel, telefon rehberinin ve ajandanın kendisi için önemli olduğunu söyledi. Olaydan sonra Kasımpaşa Polis Merkezi’ne giderek şikayette bulunan kadın vekil, yaşadığı şoku şöyle anlattı: “İlk kez başıma geliyor. Aynı yerde 50’ye yakın kapkaç olmuş. “

Çok korktum
“İnsan İstanbul milletvekili olunca kendisini İstanbul’dan sorumlu hissediyor. Çok korktum. İstanbul başıboş, kimse üzerine düşeni yapmıyor. Her seferinde İstanbul’u gündeme getirdik ancak iktidarın üzerine düşeni yaptığına inanmıyorum.”
Haber: Oktay YILDIRIM
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
10 Mart 2007       Mesaj #636
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
2 santimetrelik mucize robot!
Japon uzmanlar insan vücudunda dolaşarak hastalıklara ve yaralara yerinde müdahale edebilen bir robot geliştirdirobotmuc

Japon Ritsumeikan Üniversitesi uzmanları, insan vücudunda dolaşarak hastalıklara ve yaralara “yerinde” müdahale edebilen bir robot geliştirdi. 2 santimetre uzunluğunda ve 1 santimetre çapında olan robot, küçük bir böceği andırıyor. Özel sensörleri sayesinde, özellikle kanserli hücrelerin yerini belirleyen 5 gram ağırlığındaki robot, kamerasıyla da doktorlara vücudun içinden anında görüntü geçebiliyor. Küçük bir operasyonla deri altına yerleştiriliyor ve kanserli hücrelere direkt olarak ilaç da salgılıyor. Şu anda deneme aşamasında olan robot, bir kaç yıl içinde hasta üzerinde kullanılmaya başlanacak.
VATAN
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
11 Mart 2007       Mesaj #637
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
GÖLBAŞI, KIZILIRMAK'TAN SU BEKLİYOR

mogan golu

ANKARA
- Ankara'nın Gölbaşı İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hulisi Gürpınar, Kızılırmak Nehri'nin Ankara'yı susuzluktan, Mogan ve Eymir göllerini ise bataklıktan kurtarabileceğini söyledi.
Gürpınar, Büyükşehir Belediyesinin Kızılırmak'tan su getirme projesi bulunduğunu belirterek, bu projenin bir an önce hayata geçirilmesini istediklerini ifade etti.
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den Türkiye'ye binlerce kilometrelik döşenen boru hattıyla petrol getirildiğine dikkati çeken Gürpınar, şunları kaydetti:
''Bakü'den petrol getirilirken, neden 80 kilometre ötedeki bir nehirden su getirilemesin? Kızılırmak Nehri'nden gelecek su, Ankara'yı susuzluktan, Mogan ve Eymir göllerini ise bataklıktan kurtaracak.''
Gölbaşı İlçesi Koruma Geliştirme ve Turizm Dernek Başkanı Doğan Çağatay da, su kaynaklarının boşuna tüketilmemesi gerektiğini ifade etti.
Mogan Gölü'nde su seviyesinin, bu yıl içinde 1.5 metre düştüğüne işaret eden Çağatay, ''Böyle giderse Mogan Gölü 5 yıl içinde bataklığa dönüşecek. Oysa Kızılırmak Nehri'nden getirilecek su, hem Ankara'ya, hem de bu göle can verecek'' diye konuştu.

a.a.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Mart 2007       Mesaj #638
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İlaç soruşturması: 50 kişi gözaltında

10 Mart, 2007 22:36:00 (TSİ)

Medya Haber
ILACOP1003HBR
İlaç soruşturması devam ediyor
Kullanım süreleri geçen ilaçların kutularını değiştirerek tekrar piyasaya sürdükleri iddia edilen şebeke ile ilgili soruşturma sürüyor. Olayla ilgili olarak gözaltına alınanların sayısı 50'ye ulaştı.

Operasyonlar, aralarında İstanbul'un da bulunduğu beş ayrı ilde eş zamanlı düzenlendi.

Polis şebekeye ait olduğu tespit edilen 15 ayrı depoya baskın yaptı. Operasyonlarda, üç TIR dolusu ilaç ele geçirildi.

Şebeke elemanlarının, tarihi geçen ilaçlara yeniden etiket düzenledikleri, sahte kutularla ithal ilaç gibi pazarladıkları belirlendi.

İlaçların, eczanelere ve bazı ecza depolarına normal fiyatların çok altında pazarlandığı da tespit edildi.

Şebekenin son 6 ay içerisinde 10 milyon dolarlık vurgun yaptığı öğrenildi.

Gözaltına alınanlar arasında ecza deposu sahipleri ve bazı ilaç dağıtım firması yetkilileri de bulunuyor.
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
11 Mart 2007       Mesaj #639
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Telekom yeni ADSL tarifelerini açıkladı
07 Mart 2007 Çarşamba
TT Genel Müdürü Paul Doany,1 Nisan 2007 tarihinden geçerli olacak yeni indirimli tarifeleri açıkladı
Genel Müdür Paul Doany'nin açıklamalarına göre, kotalı ADSL kullanım ücretlerinde, 1024 kbps hızda 9 GB limitli erişim ücretinde %35, 6 GB kota limitlide %25 indirim uygulanacak, 3 GB limitli ise artık 4 GB'a yükselecek.

Sınırsız adsl de ise durum şöyle : 2048 kbps hızda %44, 1024 kbps hızda %32, 512 kbps hızda %14 ve 256 kbps hızda %3 oranında ucuzlayacak.

Bu durumda ise kesinleşmeyen ortalama fiyatlar şu şekilde olacak :

Kotalı Erişim
1024 kbps hızda 9 GB - 45YTL
1024 kbps hızda 6 GB - 37YTL
1024 kbps hızda 4 GB - 29YTL

Sınırsız Erişim
256 kbps hızda - 37YTL
512 kbps hızda - 77YTL
1024 kbps hızda - 95YTL
2048 kbps hızda - 128YTL

Kurulum Ücreti : 29YTL
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
11 Mart 2007       Mesaj #640
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
TÜRK TELEKOM'DAN INTERNET SERVİS SAĞLAYICILARINA PROMOSYON

Şirketimizle yaptığı sözleşme kapsamında ADSL hizmeti sunan tüm Internet Servis Sağlayıcılara 1 Şubat – 30 Nisan 2007 tarihleri arasında yapacakları abonelikler için, aboneliğin 24 ay boyunca sürmesi koşuluyla 24. aya ait kullanım ücreti (varsa kota aşım ücreti dahil olmak üzere) alınmayacaktır. Uygulama kapsamında Internet Servis Sağlayıcı tarafından yapılan aboneliklerin 24 aylık süre dolmadan sona ermesi halinde söz konusu promosyon uygulanmayacaktır.
Bu indirimli uygulamadan yararlanmak isteyen Internet Servis Sağlayıcıların Şirketimize başvurmaları gerekmektedir.


AL-SAT METODU İLE ADSL INTERNET ERİŞİMİ HİZMETİNDE UYGULAMADEĞİŞİKLİĞİ

Al-Sat metodu ile ADSL hizmeti sunan veya sunacak tüm Servis Sağlayıcılar için hazırlanmış sözleşme üzerinde değişikliğe gidilmiştir.

Buna göre sözleşmede yer alan

· Bölgesel dağılım oranı port miktarı 10.000'in altında kalan ISS'ler için uygulanmayacaktır. Port miktarı 10.000 ve üzerinde olduğu taktirde bölgesel dağılım göz önünde bulundurulacaktır.

·Tahsis edilen portlar ile ilgili olarak istenen teminat mektubu veya nakit para, port miktarı 10.000'in altında kalan ISS'lerden talep edilmeyecektir. Port miktarı 10.000 ve üzerinde olduğu taktirde toplam port miktarı için teminat mektubu uygulamasına geçilecektir.

31.05.2006 tarihinde bildiriminde bulunduğumuz sözleşmeyi imzalayan ISS'ler ile ek protokol imzalanarak, imzalamayan ISS'ler ile de sözkonusu değişiklikler ile revize edilmiş yeni sözleşme imzalanarak uygulamaya geçilecektir.





ADSL KULLANICILARININ MODEM DEĞİŞİKLİKLERİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Bilindiği üzere ADSL erişimi sağlanmak üzere siz müşterilerimizin kullanmakta oldukları ADSL modemleri üzerinde sizler tarafından kullanıcı adı ve şifre tanımlanması yapılmaktadır. Kullanmış olduğunuz ve üzerinde kullanıcı adı ve şifrelerinizin tanımlı bulunduğu modemlerinizi resetlemeden veya modem ayarlarınızı fabrika ayarlarına çevirmeden ikinci el piyasasında satmanız halinde, size ait olan bu kullanıcı kimlikleri ile başkalarının internete erişebilmesinin mümkün olması nedeniyle siz müşterilemiz hukuki olarak sorumlu duruma düşebilirsiniz. Ayrıca bu durum özellikle limitli ADSL abonelikleri için fazla ücret tahakkuk edilmesine yol açabilir. Bu nedenle kullanıcı kimliklerinizi modemleriniz üzerinden silmeden yada modem ayarlarınızı fabrika ayralarına çekmeden kullanılmış modemlerinizi başkalarına satmamanız/vermemeniz gerekmektedir.



TÜRK TELEKOM ADINA GÖNDERİLEN KÖTÜ AMAÇLI ELEKTRONİK POSTALAR

Şirketimizin adı kullanılarak ve Şirketimiz tarafından gönderilmiş gibi gösterilerek müşterilerimize kendi msn adres ve şifrelerinin ttnet@hotmail.com vs. gibi adreslere gönderilmesinin gerektiği ve gönderilmemesi durumunda ise suç işlemiş sayılacaklarını belirten elektronik postalar gönderildiği tespit edilmiştir.

Şirketimiz tarafından siz sayın müşterilerimize böyle bir elektronik posta gönderilmemektedir. Bu nedenle siz müşterilerimizin mağdur olmaması ve kendi güvenliğinizin sağlanabilmesi için bu gibi elektronik postalara cevap verilmemesi önemle duyurulur.



MANYETİK KARTLI ANKESÖRLÜ TELEFONLARDA KULLANILAN MANYETİK TELEFON KARTLARINI 30 MART 2007 TARİHİNE KADAR İADE EDEBİLİRSİNİZ

Şirketimizce işletilmekte olan Ankesör Şebekesinde hizmette olan Manyetik Kartlı Telefon Makinelerinin tamamı Haziran 2006 tarihi itibariyle hizmet dışı bırakılarak yerlerine günümüz teknolojisine uygun Smart Kartlı Telefon Makineleri tesis edilmiştir.

Müşterilerimizin ellerinde bulunan manyetik telefon kartları 30 Mart 2007 tarihine kadar Telekom Müdürlüklerine iade edilebilecektir.

Türk Telekom, Dünya Ekonomik Forumu'nun Toplantı Destekçisi oldu

Türk Telekom, 23-24 Kasım tarihlerinde dünya liderlerini ve üst düzey yöneticilerini İstanbul'da bir araya getiren Dünya Ekonomik Forumu'nun iletişim altyapısı için kurulum desteği sağlıyor.
Türk Telekom, global ve bölgesel gündemi belirleyen ve dünyanın liderlerini bir araya getiren "Dünya Ekonomik Forumu'"nun toplantı destekçisi ("Roundtable Supporter") oldu. Türk Telekom, ayrıca 23-24 Kasım tarihlerinde İstanbul Çırağan Palace Kempinsky'de gerçekleştirilen forum için, toplantının gerçekleştiği mekandaki tüm iletişim ihtiyaçları için altyapı kurulum desteği sağlıyor.

1971'de Cenevre'de siyaset ve kar amacı olmaksızın kurulan, dünyanın gelişimini amaçlayan uluslararası bir organizasyon olan "Dünya Ekonomik Forumu" bu defa Türkiye'nin ev sahipliğinde toplanıyor. 250 üst düzey yöneticinin katıldığı forumda AB'ye giriş, ülkemizin jeopolitik rolü, rekabet, iş fırsatları ve kültürlerarası diyalog gibi ana başlıklar etrafında oturumlar düzenlenecek.



146 çevirmeli ağ (dial up) internet erişim servisi


Türk Telekom tarafından sunulmakta olan ve herhangi bir internet erişim aboneliği gerektirmeyen "146" çevirmeli ağ (dial up) internet erişim servisi, 19.06.2006 tarih ve 2006/TK-08/393 sayılı Telekomünikasyon Kurulu Kararı gereğince 13 Ekim 2006 tarihinden itibaren Türk Telekom tarafından sunulmamakta olup, bu tarihten itibaren "146" çevirmeli ağ (dial up) internet erişim servisi hiçbir kesintiye uğramaksızın geçici olarak TTNET A.Ş. tarafından verilecektir.

Bu hizmetle ilgili olarak yeni bir gelişme olması halinde web sitemizde tekrar duyurulacaktır. Bilgi edinilmesini rica ederiz.



Türk Telekom Referans Yerel Ağa Erişim Teklifi
"Türk Telekom Referans Yerel Ağa Erişim Teklifi" (REYET) taslağı, Telekomünikasyon Kurumuna sunulmuş olup, söz konusu taslak Kurumun internet sitesinde kamuoyu görüşlerinin alınmasını teminen yayımlanmıştır. Bu kapsamda yayımlanan taslağa görüş bildiren İşletmecilerden alınan görüşler ile Telekomünikasyon Kurumunun değerlendirmeleri Şirketimize iletilmiştir.

Söz konusu görüş ve değerlendirmeler ele alınarak gerekli çalışmalar Şirketimiz dâhilinde yürütülmektedir. Sürecin daha sağlıklı yürümesi açısından çalışmalar esnasında İşletmecilerin de görüşlerinin alınmasına karar verilmiştir. Konuyla ilgili olarak Şirketimize görüşlerini bildirmek isteyen işletmecilerin, Şirketimize müracaat etmelerini müteakip kararlaştırılacak toplantı tarihinde konuyla ilgili görüşleri değerlendirilecektir.



126 Kablo TV Arıza Tarife Değişikliği

126 Kablo TV Arıza Özel Servis numarasına doğru yapılan aramalar, bu özel servis numarasının Türksat A.Ş. 'ye devri sonucunda 01.03.2006 tarihinden itibaren,

· Normal saatlerde (pazartesi-cumartesi günleri saat
(08:00-20:00 arası) 60 saniyede bir kontör,

· İndirimli saatlerde ise (Pazartesi - Cumartesi günleri saat 20:00-08:00 arası, Cumartesi 20:00'den Pazartesi saat 08:00'a ve resmi tatil günleri) 120 saniyede bir kontör atışına göre,

Ücretlendirilecektir.




G.SHDSL VERİ AKIŞ ERİŞİMİ

Şirketimizin İnternet Servis Sağlayıcılara yönelik G.SHDSL Veri Akış Erişimi tarifeleri Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylanmış olup tarifeler aşağıda belirtilmiştir.


G.SHDSL VERİ AKIŞ ERİŞİMİ TARİFESİHızı (Kbit)Bağlantı ÜcretiAylık Ücret (YTL)128
Telekomünikasyon
Kurumu'nun
02.06.2005 gün ve
329 sayılı Kurul
Kararı ile onaylanan
Bağlantı/Nakil
ücretleri
uygulanacaktır.
66,88256105,07512168,321024273,502048446,13




Fiyatlara %18 KDV , %15 Özel İletişim Vergisi (ÖİV) dahildir.



Türk Telekom Tesislerinde Ortak Yerleşim ile Kule Kullanımında Uygulanacak Usül, Esas ve Ücretler'e ilişkin bilgiler için tıklayınız.



KABLO TV ABONELERİNİN DİKKATİNE


18 Mayıs 2005 tarihinde "Türk Telekomünikasyon A.Ş. ile Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. arasında 5335 Sayılı Kanun'a Dayanan Ana Devir Protokolü imzalanmıştır.

Bu çerçevede;

Kablo TV sistem ve hizmetleri ile ilgili tüm konular 1 Temmuz 2005 tarihi itibariyle Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. tarafından yürütülecektir.

1 Temmuz/31 Temmuz 2005 döneminden itibaren aylık Kablo TV faturaları Türksat A.Ş. adına düzenlenecektir.

Türk Telekom tarafından Kablo TV müşterilerine verilmekte olan, Abone Kabul, Fatura Tahsilatı, 126 Arıza Kayıt, 444 0 126 Danışma Servisi vb. hizmetler Türksat A.Ş. adına Türk Telekom tarafından verilmeye devam edilecektir.


MODEM AKREDİTASYON
Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından verilen ADSL İnternet erişim hizmeti için kullanılacak ADSL modemlere belirlenen kriterleri taşımaları koşuluyla Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve ADSL Çözüm Ortağı Firmalar tarafından Kurulum Hizmeti verilecektir.

Ürettikleri ya da ithal ettikleri modemlere " Kurulum Hizmeti almak isteyen firmalar Kurulum Hizmeti Verilecek ADSL Modemler İçin Esaslar"da belirtilen şartlara uygun olarak her bir modem için hazırladıkları dosya ve numune modem ile birlikte Türk Telekomünikasyon A.Ş. Turgut Özal Bulvarı Bilişim Ağları Dairesi Başkanlığı 06103 Aydınlıkevler / ANKARA adresine başvuruda bulunacaklardır. Başvuruda bulunmak için herhangi bir süre kısıtlaması yoktur.

Ancak Türk Telekomünikasyon A.Ş., gerekli görmesi durumunda ve haklı gerekçelerin varlığı halinde destek hizmetininin süresini değiştirebilir veya tamamen kaldırabilir. Başvuruların şekli ve içeriği Kurulum Hizmeti Verilecek ADSL Modemler İçin Esaslara uygun şekilde gerçekleştirilecektir.

Dosyalar Türk Telekomünikasyon A.Ş. Bilişim Ağları Dairesi Başkanlığı adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww