Arama

Medya Haber - Sayfa 65

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.409 Cevap: 1.864
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
12 Mart 2007       Mesaj #641
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Kredikartında yeni dönem
Yeni
kredi kartı tasarısı yürürlükte.. Peki kredi kartı sahiplerini neler bekliyor?01 Mart 2006 11:02
Sponsorlu Bağlantılar

Kredi kartı kullanımını yeni esaslara bağlayan ''Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'' bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Kanuna göre, Kartlı sistem kurmak, kart çıkarmak, üye işyerleriyle anlaşma yapmak, bilgi alışverişi, takas ve mahsuplaşma faaliyetinde bulunmak isteyen kuruluşlar, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'ndan (BDDK) izin alacak. Merkezi yurtdışında bulunan kartlı sistem kuruluşlarının, Türkiye'de şube ya da
kredi kartı sistemi kurmamak, kart çıkarmamak ve üye işyeri anlaşması yapmamak kaydıyla temsilcilik açmaları, BDDK'nın iznine tabi olacak.

KURULUŞLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ


Kart çıkaran kuruluşlar, talepte bulunmayan veya sözleşme imzalamayan kişiler adına hiçbir şekilde kart veremeyecek. Bu kuruluşlarca genel müdürlük veya şube haricinde
kredi kartı talebi toplanabilecek yerler, BDDK'nın uygun görüşü alınarak, Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği tarafından müşterek belirlenecek.

Asgari tutarın,
son ödeme tarihini takip eden 3 ay içinde ödenmemesi durumunda, kart hamiline yapılacak bildirimden itibaren bir aylık sürede bu tutarın ödenmemesi ya da banka kartı ile kredi kartı kullanımından dolayı adli cezaların uygulanması halinde, ilgili kart çıkaran kuruluşlarca kart hamiline verilen kredi kartları iptal edilecek ve borcun tamamı ödeninceye kadar yeni kredi kartı düzenlenemeyecek.

KREDİ KARTI LİMİTİ

Kart çıkaran kuruluşlar,
kredi kartı almak isteyenlerin yasaklılık veya engel durumu, ekonomik ve sosyal durumu, aylık veya yıllık ortalama geliri, diğer kart çıkaran kuruluşlarca bu kişilere tahsis edilen kredi kartı limiti, bir model veya skorlama sistemi sonuçları, müşteri tanı ilkeleri ile temin edilecek bilgileri dikkate alarak, yapacakları değerlendirmeye istinaden kullanım limiti tespit etmek zorunda olacak.

Kuruluşlar, kart hamilleri talep etmedikçe
kredi kartı limitlerini artıramayacaklar.

Kart hamillerinin harcamalarıyla kart limitlerini aşmaları halinde, aşılan miktara, işlem tarihi ile ödeme tarihi arasındaki süre için akdi faizden başka herhangi bir ücret talep edilemeyecek.

Kart çıkaran kuruluşlar tarafından bir gerçek kişinin sahip olduğu tüm
kredi kartları için tanınacak toplam kredi kartı limiti, ilk yıl için aylık ortalama net gelirin 2 katını, ikinci yıl içinse 4 katını aşamayacak.

Bu hükmün uygulanmasında bin YTL'ye kadar limitler hariç olmak üzere, aylık veya yıllık ortalama gelir düzeyi, kart hamili tarafından beyan edilen ve ilgili kuruluşlarca teyit edilen gelirler üzerinden hesaplanacak.

Kart sahibinin talebi üzerine, üçüncü kişiler adına asıl karta bağlı ve asıl kart limitini aşmamak kaydı ile ek
kredi kartı düzenlenebilecek.

HESAP ÖZETİ

BDDK tarafından belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde,
kredi kartı hesap özeti düzenlenmesi, yazılı veya kart hamilinin talebi üzerine elektronik ortam veya başka etkin yollarla bildirilmesi zorunlu olacak.

Kart çıkaran kuruluşlar, kart ve ek kart hamillerinin kart kullanımıyla ilgili yapacakları şikayet ve itiraz başvurularını, başvuru tarihinden itibaren 20 gün içinde hamilin başvuru yöntemi kullanılarak ve gerekçeli bir şekilde cevaplandırmak zorunda olacak.

Kredi kartıyla yapılan işlemlere, son ödeme tarihinden itibaren 10 gün içinde, kart çıkaran kuruluşa başvurmak suretiyle itiraz edilebilecek. Kredi kartı hamili, başvuruda hesap özetinin hangi unsurlarına itiraz ettiğini, gerekçesiyle belirtecek. Süresi içinde itiraz edilmeyen hesap özeti kesinleşecek. Hesap özetinin kesinleşmesi, genel hükümlere göre dava hakkını ortadan kaldırmayacak.

KARTIN SİGORTALANMASI

Kartın ya da şifrelerin kaybolması veya çalınması halinde kart sahibi, yapacağı bildirimden önceki 24 saat içinde gerçekleşen hukuka aykırı kullanımdan doğan zararlardan 150 YTL ile sınırlı olmak üzere sorumlu olacak. Hukuka aykırı kullanımın, hamilin ağır ihmaline veya kastına dayanması veya bildirimin yapılmaması halinde bu sınır uygulanmayacak.

Kart çıkaran kuruluş; yapılacak talep ve ilgili sigorta prim bedelinin ödenmesi koşuluyla kart hamilinin 150 YTL tutarındaki sorumluluğunun sigortalanmasını sağlamakla yükümlü bulunacak.

KART SAHİPLERİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Kartın imza hanesi, kart sahibi tarafından imzalanacak. Üye işyerinin talep etmesi durumunda kart hamili, kartın kullanımı sırasında kimlik belgesi ibraz edecek.

Harcama belgesi düzenlenmeksizin çeşitli iletişim araçları veya sipariş formu vasıtasıyla yapılan mal ve hizmet alımlarındaki hukuka aykırı kullanımlardan kaynaklanan zararlardan kart sahibi sorumlu tutulamayacak.

Üye işyerleri, kart hamillerinin yapmış oldukları mal ve hizmet alımlarının bedelini, banka kartı ya da
kredi kartıyla ödeme taleplerini kabul edecek. Bu zorunluluk, indirim dönemlerinde de geçerli olacak.

Üye işyerleri, kart hamilinden, kartın kullanılması dolayısıyla komisyon veya benzeri bir isim altında ilave ödemede bulunmasını isteyemeyecek. Buna aykırı davranılması halinde, üye işyeri anlaşması yapan kuruluşlar tarafından, üye işyeri sözleşmesi feshedilecek ve bir yıl süreyle yeni bir sözleşme yapılamayacak.

Aynı kart ile aynı ödeme işlemi için birden fazla harcama belgesi düzenlenemeyecek.

SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİKLERİ

Kart çıkaran kuruluşlar ile kart hamilleri arasında sözleşme imzalanacak. Sözleşme hükümleri ve kartın kullanımı hakkında, kart hamiline ayrıntılı bilgi verilecek. Sözleşmeler, 12 punto büyüklüğünde ve siyah harflerle yazılacak.

Sözleşmede belirtilen asgari tutar,
dönem borcunun yüzde 20'sinden aşağı olamayacak. Ancak bu oran, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay süreyle yüzde 10 olarak uygulanacak.

Hesap özetinde yer alan asgari ödeme tutarı
son ödeme tarihinde ödenmediği takdirde, kart hamili ödenmeyen tutar için sözleşmede öngörülen gecikme faizi dışında bir yükümlülük altına sokulmayacak.

FAİZ HESABI

Dönem borcunun bir kısmının ödenmesi halinde, kalan hesap bakiyesi üzerinden faiz hesaplanacak. Kalan hesap bakiyesine, asgari tutar ve üzerinde ödeme yapılması durumunda akdi faiz, asgari tutarın altında ödeme yapılması durumunda ise gecikme faizi uygulanacak. Temerrüt hali de dahil olmak üzere kart uygulamasından doğan borçlarda bileşik faiz uygulanmayacak.

GECİKME FAİZLERİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, azami akdi ve gecikme faiz oranlarını tespit etmeye yetkili olacak ve belirlediği oranları üç ayda bir açıklayacak.
Kredi kartı borçlusuna kefil olandan, tüm yollar denenmeden borcun tahsili talep edilemeyecek.

MEVCUT BORÇLULARA ÖDEME KOLAYLIĞI


Bugün itibarıyla, kendisine
dönem sonu borcunun ödenmesi için ihtar çekilmiş veya haklarında icra takibi başlatılmış ya da 31 Ocak 2006 tarihine kadar temerrüde düşmüş olan kart borçluları, 60 gün içerisinde kredi kartı veren kuruluşa veya avukatına yazılı olarak başvuracak.

Borçlu, borcunu taksitle ödemek istediğini beyan etmesi, düzenlenecek ödeme planını imzalaması ve ilk taksitini de peşin vermesi şartıyla, kendisine bildirilen
sondönem borcu tamamen tahsil edilinceye kadar, yıllık yüzde 18 faiz oranı uygulanarak, borcunu 18 eşit taksitte ödeyebilecek.

Temerrüt tarihindeki ana para borcu, kart çıkaran kuruluş tarafından kart hamiline o tarihte gönderilen
sondönem borcunda belirtilen toplam borç tutarı olacak.

Kredi kartı borçlularının başvurması halinde ve yapılan ödeme planı doğrultusunda taksit tutarlarını ödemesi ve yapılmış işlemler kalmak kaydıyla icra işlemleri durdurulacak.

Taksitlerden herhangi birinin vadesinde ödenmemesi durumunda, borçluya sağlanan haklar ortadan kalkacak ve düzenlemede belirtilen gecikme faizi üzerinden mevcut icra takibi işlemlerine devam edilecek.

CEZALAR

Gerçeğe aykırı harcama belgesi, nakit ödeme belgesi ya da alacak belgesi düzenlemek veya bu belgelerde ne suretle olursa olsun tahrifat yapmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlayanlar, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılacak.

Borcunu ödemeyenin
kredi kartını iptal etmeyen kuruluşlar ile yasaklılık veya engel durumu, ekonomik ve sosyal durumu, aylık veya yıllık ortalama geliri dikkate alınmadan kart veren kurumlara, 2 bin ila 10 bin YTL idari para cezası verilecek.

Kişinin aylık gelirinin 2 katından fazla limitte kart veren kuruma, 5 bin YTL'den az olmamak üzere, aykırılık oluşturan tutarın yüzde 1'i tutarında ceza uygulanacak.

Hesap özetini kart sahibine ulaştırmayan, kart sahiplerinin kart kullanımıyla ilgili şikayet ve itirazlarını 20 gün içinde cevaplamayan kuruluşlara da 2 bin-10 bin YTL arasında ceza kesilecek.
Kredi kartı sözleşmesi hükümleri ve kartın kullanımı hakkında

kart hamiline ayrıntılı bilgi vermeyen ve kartını iptal ettirmek isteyenin sözleşmesini feshetmeyen kurumlar, 2 bin YTL ile 10 bin YTL arasında cezaya çarptırılacak.

Kaynak.CNNTÜRK

Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Mart 2007       Mesaj #642
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Öcalan için son söz söylendi
12 Mart 2007 Pazartesi 14:37
Sponsorlu Bağlantılar

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'dan sağlık durumuyla ilgili iddialar üzerine alınan kan, idrar, balgam, gaita ve saç kılı örneklerinde herhangi bir zehirlenme bulgusuna rastlanmadığı bildirildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, İmralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla hükümlü bulunan Abdullah Öcalan'ın zehirlendiği iddiasıyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığınca oluşturulan 3 kişilik uzman heyetin hükümlüden kan, idrar, balgam, gaita ve saç kılı örnekleri aldığı hatırlatıldı.

Bu örneklerin tahlil için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderildiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığından alınan 12 Mart 2007 tarihli raporda, hükümlü hakkında ileri sürülen zehirlenme iddialarının tamamen asılsız olduğu kesin olarak tespit edilmiştir.''

AlCoLiC - avatarı
AlCoLiC
Ziyaretçi
13 Mart 2007       Mesaj #643
AlCoLiC - avatarı
Ziyaretçi
Askeri Taksim'e çekecekler
13 Mart 2007 Salı 11:48

Aksiyon dergisi, bazı grupların kutlamaları sabote ederek askeri Taksim'e çıkarmayı planladığını öne sürdü.

Kutlamalar için özellikle Taksim Meydanı'nda ısrarcı olunmasına dikkat çeken dergi, bu konuda şu yorumu yaptı: "EMASYA (Emniyet Asayiş Yardımlaşma) planları gereği; Taksim Meydanı'nda gelişecek olaylara askerin doğrudan müdahale yetkisi var. Böyle bir durumda polis de askerin emrine giriyor, gözaltılar dâhil olmak üzere bütün yetki, olaya müdahale eden askerî birliğin komutanına geçiyor.

Askerin bu şekilde olaylara müdahale etmesini sağlayacak provokasyonların baş göstermesi ve 1977'dekine benzer yeni bir kanlı '1 Mayıs'ın yaşanması halinde olayların nerelere tırmanacağını kestirmek zor değil. İlginç bir rastlantıyla TBMM, 11. cumhurbaşkanının kim olacağını belirleyecek ilk tur oylamaya tam da 1 Mayıs günü başlıyor.

Askeri Taksim'e çekmeyi amaçlayan bu bilgiler doğruysa, 'uyuyan provokasyon'un hedeflerinden biri de İstanbul'dan başlamak üzere Türkiye'yi örtülü bir 'sıkıyönetim'e kadar götürecek olayların fitilini ateşlemek." EMASYA, 28 Şubat sürecinin yaşandığı günlerde, 7 Temmuz 1997'de Genelkurmay ile Emniyet arasında imzalanan bir protokole dayanıyor.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Mart 2007       Mesaj #644
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Çocuklarına hızır olamadı!.. Medya Haber
kare eglence Detaylı Resim için tıklayınız
clear pixelAmbulans şöförü baba yüzlerce insanı hastaneye ulaştırırken kendi çocuklarını kurtaramadı
clear pixel
13.03.2007
Gaziantep’te 112 Hızır Acil Servis’te ambulans şoförlüğü yapan 51 yaşındaki Halil Özbay, yüzlerce insanın imdadına yetişerek hastaneye ulaştırırken, sobadan zehirlenen kendi çocuklarını kurtaramadı. Otomobille hastaneye kaldırılan 6 kardeşten 3’ü yaşamını yitirdi.

Soba faciası merkez Şahinbey İlçesi’ne bağlı Sarısalkım Köyü’nde dün gece meydana geldi. 20 yıldır ambulans şoförlüğü yapan Halil Özbay, dün akşam izinli olduğu için eşi 46 yaşındaki Fatma Özbay ile birlikte akraba ziyaretine gitti. Özbay çifti, en küçüğü 4, en büyüğü 16 yaşında olan 6 çocuklarını evde bıraktı.

Gece yarısı dönen Özbay çifti evdeki ağır kokuyu farketti. Sönen kömür sobasından sızan gazdan çocuklarının zehirlendiğini anlayan Özbay çifti komşularından yardım istedi. Çocuklardan 3’ünü Halil Özbay, diğer 3'ünü de bir akrabası otomobille Gaziantep Çocuk Hastanesi’ne götürdü. Yapılan kontrolde 6 çocuktan 16 yaşındaki Emine, 11 yaşındaki Mehmet ve 4 yaşındaki Murat Özbay’ın öldükleri anlaşıldı.

Yoğun Bakım Ünitesi'nde boş yer olmadığı için durumu ağır olan diğer kardeşler 13 yaşındaki Elif, 10 yaşındaki Songül ve 7 yaşındaki Ömer Özbay ise ilk müdahalenin ardından Gaziantep Özel Sanko Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun Bakım'da tedavileri süren 3 kardeşin hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Sobadan zehirlenerek ölen 3 kardeşin cenazesi Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Morgu’ndaki otopsi sonrası yakınlarına teslim edildi.

Meslek yaşamı boyunca ambulansla çok sayıda kişiyi hastaneye yetiştirip, hayatlarını kurtaran ‘Hızır ambulans şoförü’, çocuklarına Hızır olamadı. 3 çocuklarını kaybeden, 3 çocukları da ölümle pençeleşen Halil ve Fatma Özbay çifti cenazede sinir krizi geçirdi. Baba Halil Özbay, çocuklarının cenaze namazı kılınırken güçlükle ayakta durabildi.

Emine, Mehmet ve Murat Özbay kardeşler, Sarısalkım Köyü Mezarlığı'nda ağıtlarla toprağa verildi

Haber: DHA
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Mart 2007       Mesaj #645
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Medya
spacer
kategori alti
spacer
Doğan TV'de MSN yasağı başladı
spacer
msn
Bir grafikerin porno olayına karışması Doğan TV'de birçok tedbire neden oldu spacer
Güncelleme : 13 Mart 2007, 09:41 / 7 saat önce
spacer
Özellikle Kanal D, DHA, CNN Türk ve Star TV çalışanları MSN Messenger'dan mahrum kaldı. Artık haberleşme için kullandıkları bu önemli iletişim yolunu Doğan TV personeli kullanamıyor.

Getirilen sansürleme uygulaması sadece MSN Messenger için değil, bazı bahis, ve porno siteleri için de geçerli. Bazı haber siteleri de yasaktan nasibini almış durumda.

Doğan TV binasındaki bir çalışanın cep telefonu ve bilgisayarında çok sayıda porno görüntü bulunmuştu. Grafiker olarak çalışan kişinin pek çok bayan arkadaşının etek altı görüntülerini de kaydettiği anlaşılmıştı.

Doğan TV Center yönetiminin, bu tür olaylara nokta koymak için bilgisayarların internet erişimini kısıtlama yoluna gittiği belirtiliyor.
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
14 Mart 2007       Mesaj #646
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi

15 Ağustos 2007'den itibaren kimse ilmühaber ve nüfus cüzdanı örneği için muhtara gitmeyecek

14.03.2007 10:40 ikametTürkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) sokağa çıkma yasağı olmaksızın sessiz sedasız yürüttüğü nüfus sayımı, günlük hayatta da önemli değişiklikler getirecek.
Teknik adı 'adrese dayalı nüfus kayıt sistemi' olan çalışma, Türkiye'nin gerçek nüfusunu ortaya çıkaracak. Sayımla birlikte muhtarlıklardan ikametgâh ilmühaberi ve nüfus cüzdanı örneği almak tarihe karışacak. Bazı cadde ve sokakların da isimleri değişecek.
TÜİK, halen nüfus sayımı işlemini ev ve işyerlerinde sürdürüyor. Şimdiye kadar nüfusun yaklaşık yarısı sayıldı. Tüm Türkiye'nin haziran ortalarına kadar sayılması planlanıyor. TÜİK, sayımı bitirdikten sonra elde ettiği nüfusa ilişkin tüm bilgileri İçişleri Bakanlığı'na devredecek.
İçişleri Bakanlığı da 15 Ağustos'tan itibaren yeni kayıtları resmen ülke genelinde uygulamaya koyacak. Türkiye, bu tarihten itibaren, vatandaşının nüfus ve adrese dayalı tüm bilgilerini bilgisayar üzerinden görmeye başlayacak.

KİMLİK NO YETECEK
Devlet, bu tarihten sonra hiçbir vatandaşından ikametgâh ilmühaberi veya nüfus cüzdan örneği istemeyecek. İşe giriş, sınav, elektrik, su veya gaz aboneliği gibi işlemler sadece TC kimlik numarasıyla yapılabilecek. Çünkü devlet kurumları, önündeki bilgisayara TC kimlik numarasını yazdığı vatandaşın tüm adres ve nüfus bilgilerine kolaylıkla erişecek. Özel sektör kuruluşları için ise vatandaş en yakın kamu kurumundan bilgileri ücret ödemeden alacak.
Özlem DOĞANER/SABAH

Nephthys - avatarı
Nephthys
Ziyaretçi
14 Mart 2007       Mesaj #647
Nephthys - avatarı
Ziyaretçi
LÜTFEN OKUYUN ARKADAŞLAR......

Ağrı'daki o harabe okulda öğrencilerini kurtarmak uğruna yanan yirmili yaşlardaki iki genç kadın öğretmenin haberleri medyada ilgi görmedi.

Ne katil popstar yarışmacısı kadar...
Ne Hülya Avşar'ın yırtmacı kadar...
Ne taşfırın erkeğinin bıyıkları kadar...

O okulu bir televizyon kanalında, arka sıralardaki haberde gördüm. Daha çok bir ağılı andırıyordu. Sıvası dökülmüş duvarlar, tahta bir kapı, camsız pencereler, akan bir tavan, sefil-perişan bir geleneksel küçük Anadolu okulu. Liberaller özel okullara, kolejlere önem verdikleri için, gelen dinciler tarikat okulları ve Kuran kurslarına yöneldikleri için, hiçbir zaman sahip bulamamış bir zavallı okul.

Öyle okullarda okudum, ders sırasında soğuktan sızlamaya başlayan ayak parmaklarını ben bilirim. Çocuklar üşümemek için sobayı yakmaya
kalktılar, soba patladı. İki öğretmen Aysun ile Burçin, çocuklar yanmasın diye sobayı dışarı atmak üzere kucakladılar ve yandılar.
Önceki gün Burçin öğretmen hastanede öldü, bu yazı yazıldığı sırada Aysun öğretmen ölüme direniyordu.

Böyle bir sıradan (!) olay. Çocuklarınız koleje, bakımlı okullara gidebilir. Yine de soğuk bir bakımsız sınıfı... Orada ayak Parmakları soğuktan sızlayan çocukları...

Ve bir gün çocuklar yanmasın diye sobayı kucaklayacak kadar yüreğinde görev sevdası, analık duygusu ve en çok da Yiğitlik olan o genç öğretmenleri eminim hissettiniz.

Duyarlı bir ülkede olsaydı onlar ''ulusal kahraman'' ilan edilir, niçin yandıkları tartışılırdı. Ne yapacaksınız ki, değerlerini-duygularını ve kendini yitirmiş bir ülkede bu söz konusu değil. Bunun hesabını gelmiş geçmiş, o otuz yıla damgasını vuranlardan, o dört yol çatına anıtmezarı yapılanlardan, o tarikat kolejlerine umut bağlayanlardan sormak bir yana...

İki öğretmen, topuğundan vurulan o İstanbul züppesi kadar bile yer almadı medyada.

Ne kim kimi becerdi haberleri kadar...
Ne yılbaşında en iyi nerede zıplanır haberleri kadar...
Çocukların ayak parmakları kadar sızlamıyor yürekleri...
Avatarı yok
BlueNighT
Yasaklı
15 Mart 2007       Mesaj #648
Avatarı yok
Yasaklı
YouTube'a dev tazminat davası

Dünyanın en büyük medya şirketlerinden Viacom, internet sektörünün devlerinden Google ve YouTube'la mahkemede hesaplaşmaya karar verdi.
t 20061218001644youtube 203
Viacom, telif haklarının çiğnendiğini söylüyor
Müzik kliplerinin telif ücreti ödenmeden YouTube'da gösterildiğini söyleyen Viacom yöneticileri, federal mahkemeye başvurarak 1 milyar dolarlık tazminat davası açtı.
Viacom'un avukatları, yaklaşık 160 bin klibin telif yasalarını delen YouTube sitesine yüklendiğini ve dünya çapında 1 buçuk milyar kişi tarafından para ödemeden izlendiğini iddia ediyorlar.
Viacom talep ettiği tazminatın yanısıra YouTube'un telif yasalarını ihlalinin derhal durdurulmasını istediğini açıkladı.
Şirket, müzik televizyonu MTV'nin ve film şirketi Paramount'un da sahibi.
YouTube ise geçen yılın sonlarında Google tarafından satın alınmıştı.
Geçen ay Viacom şirketi Google ile temasa geçerek ''yasadışı yollarla yayınladıkları 100 bin dolayında klibi derhal kaldırmalarını'' istemişti.
Google sözcüsü ise bir açıklama yaparak YouTube'un telif haklarını ihlal etmediğinden emin olduklarını belirtti.
Bu arada Google'ın başı kitap yayıncıları ile de dertte.
Şirketin üniversite kütüphanelerini internete aktarma planları kitapevlerinin eleştirisine yol açıyor.
Yakın süre önce rakip şirket Microsoft, Google'u telif hakları konusunda bir kabadayı gibi davranmakla suçlamıştı.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Mart 2007       Mesaj #649
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Fizikçiler 'ışık hızı'nı bile geçti!
Efsane fizikçi Einstein'ın düşünü Fransız uzmanlar gerçekleştirdi. Işığın en küçük parçacığı sayılan foton, ilk kez doğumundan ölümüne dek izlenebildi

PARİS - Fransız fizikçiler, ışığın en küçük parçacığı fotonu doğumundan ölümüne kadar izlemeyi başardı. Nature dergisinde yayımlanan çalışmayı gerçekleştiren uzmanlar, 20. yüzyılın en büyük teorisyeni kabul edilen Albert Einstein'ın fotonu yakalama hayaline çok yaklaştıklarını açıkladı.
Fizikçiler, deneyde iç duvarları süper-iletken aynayla donatılmış özel bir 'kutucuk' kullandı. Fotonlar kutucukta ortalama 0.13 saniye kaldı. Paris'teki Kastler Brossel laboratuvarından Jean-Michel Raimond, fotonları tespit etmenin aslında kolay olduğunu söyledi: "Gözün yaptığı, fotonun ölüm sonrası analizidir. Oysa biz laboratuvar şartlarında canlı analiz
edebildik. Yani yaşarken gördük."
Madde ve elektromanyetik ışıma parçacıklarının özelliklerini paylaşan fotonlar, ışık hızıyla hareket ediyor. Bu da onları incelemek isteyenlerin işini zora sokuyor. Dâhi teorisyen Einstein, "Bir fotonu bir kutucuğa koyup tartın. Bileceksiniz ki, foton orada" diyordu. Fransız fizikçi Raimond da Einstein'in söylediğine en yakın deneyi yaptıklarını söylüyor.


'Deneysel fizikte başarı'
Uzmanlar fotonları saymak için parçacıkların yaydığı enerjiyi ölçen dedektörler kullanıyor. Parçacıklar dedektöre çarpınca enerji
açığa çıkıyor ama çarpışmayla foton da yok oluyor. Bu nedenle fotonun çeşitli evrelerde nasıl tespit edileceği bilinmiyordu. Ekip kutucuğa her biri duvar saati gibi çalışan rubidyum atomları gönderdi. Elektronlar da sarkaç görevini gördü. Elektrik alanı zayıf olsa da foton, sarkacın salınımını yavaşlattı. Ekipten Ferdinand Schmidt-Kaler'e göre, deney, verilerin ışıkta depolanıp yönlendirilebileceği 'kuantum bilgisayarları'nın geliştirilmesi yolunda bir adım.
Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Arık, deneyi şöyle yorumladı: "Işığı, hızından dolayı izleyemeyiz. İzleyecek kadar yakalayabilmemiz için yansıtmak gerekir.
Ama bir odada ışığı kapattığınızda hemen yok olur, izi kalmaz,
emilir. İşte bunu izleyebilmek için Fransız fizikçiler duvarları süper iletken aynayla kapladılar. İzleme yöntemini de değiştirerek fotonları yok etmeden, onların atomlar üzerinde bıraktığı etkiyi ölçerek fotonu izlemeyi başardılar. Böylece ışık parçacığının, yani fotonun tüm hareketini izlediler. Bu, deneysel fizik alanında önemli bir başarıdır."
(aa, Yaşam Servisi)
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Mart 2007       Mesaj #650
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
CINE5'e yeni tanıtım müdürü17 k14.03.2007 13:07 )
cine5Cine5'in tüm tanıtım, dekor, kurumsal kimlik gibi ekran tasarım ve formatlarından Ubeyt Çağatay sorumlu olacak.

Ubeyt Çağatay daha önce SHOW TV, Star TV, ATV ve Cine5'te Görsel Yönetmelik yapmıştı.

Mimar Sinan Üniversitesi mezunu olan Ubeyt Çağatay Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde Yüksek Lisansını tamamlayarak doktara çalışmalarına başladı.

Çağatay,belgesel, film prodüksiyon, görsel iletişim, grafik tasarım, marka ve kurumsal kimlik çalışmalarında başarılı işlere imza att

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww