Arama

6 Kat Poğaça

Güncelleme: 13 Temmuz 2016 Gösterim: 3.392 Cevap: 0
GüzelŞirine - avatarı
GüzelŞirine
Ziyaretçi
6 Mart 2015       Mesaj #1
GüzelŞirine - avatarı
Ziyaretçi
Kat kat açılan pofuduk poğaçalar bunlar; 6 kat poğaçası tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
Bir paket yaş maya
Bir su bardağı süt
Bir su bardağı sıvı yağ
Bir yemek kaşığı toz şeker
Bir yumurta (sarısı üstüne)
Yarım margarin (erimiş olacak)
İki çay kaşığı tuz
Yeterince un
SDC11387
Önce sütümüzü ılıtalım ve bir yoğurma kabına mayamızı ve şekerimizi bırakalım. Üzerine ılık sütümüzü bırakıp mayamızı kabartalım. Sonra sıvı yağımızı, yumurtanın akını, tuzunu bırakıp yavaş yavaş unumuzu ekleyip hamurumuzu yoğuralım, dinlenmeye bırakalım. Dinlenen hamuru alalım küçük küçük koparıp çay tabağı büyklüğünde açalım. Altı tane altına olarak ayırıp her altı tane açılmış hamurun aralarına erimiş margarinden sürüp üst üste bırakalım ve bir kenara alalım. Sonra bu altılı hazırladığımız minik hamurlarımızın hepsini birden merdaneyla açıp sekize bölelim. Bir kenarından sarıp rulo şeklinde yapalım ve pişirme kağıdı serili tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve pişmeye bırakalım. Ben aralarına bişe bırakmadım ama siz isterseniz peynir bırakabilirisiniz. Pişince servis tabağına alıp servis yapalım. Afiyet olsun.

hayalimdekiyemekler081

katlibC3B6rek
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 13 Temmuz 2016 10:21
Hızlı Cevap
Mesaj:

Benzer Konular

29 Ekim 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
21 Şubat 2012 / Valeria Taslak Konular
21 Şubat 2012 / Valeria Taslak Konular
25 Temmuz 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
Etiketler: perişan poğaça