Arama

Wasp / Janet Van Dyne

Güncelleme: 26 Nisan 2012 Gösterim: 8.086 Cevap: 0
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
21 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Wasp

Sponsorlu Bağlantılar
janetvandyneearth616

Güçleri: Wasp bir buçuk inçe kadar küçülebilmektedir. Boyutu küçülmesine rağmen bu boyutta iken iki inç kalınlığında bir demiri bükebilecek kuvvete sahiptir. Ellerinden biyo-elektrik güç akımları fırlatabilir. 4 feetten daha küçülürse sırtında kanatlar çıkar. Böceklerle telepatik olarak iletişim kurabilir.

Biyografi: Dünyaca ünlü bir bilim adamı olan Vernon Van Dyne'ın kızı. Babası deneylerinden birisi sırasında dünyaya gelen bir uzaylı tarafından öldürülünce Janet babasının iş arkadaşlarından Hank Pym ile irtibat kurdu. Janet Hank'e babasının katilini yakalayıp adalete teslim etmek istediğini söyleyince Hank ona gizli kimliği Ant Man'i açıkladı ve serumunu kullanıp ortağı olmayı teklif etti. Janet bu teklifi kabul etti.

Hank arılar üzerinde yaptığı araştırmalar sayesinde Janet'ın sırtına arı kanatlarının organizmasından oluşan hücreleri enjekte etti. Ayrıca serumunu da üzerinde kullanarak Janet'ın vücut boyutlarını küçültebilmesini sağladı. Janet böylece Wasp adı ile yeni bir kimlik kazanıp Ant Man ile birlikte babasının katilini buldular ve onu yendiler.

Wasp kurucu üyeleri arasında yeraldığı Avengers'ın ilk kadın elemanı oldu. Hank ile olan ilişkileri aşka dönüştü. Avengers üyesi olarak karşılaştıkları tehlikeler giderek artınca ekipten ayrıldılar. Fakat bir süre sonra tekrar ekibe geri döndüler. Artık sadece iradesiyle boyutunu ufaltabileceğini farketti.

Hank uzun süredir Janet'a aşık olmasına rağmen baskı altındaki ikinci kişiliği yüzünden evlilikten uzak durmaya çalıştı. Bir laboratuar kazası onun Yellowjacket adlı ikinci kişiliğinin kontrolü almasını sağladı. Yellowjacket Janet'ı kaçırıp ona evlenme teklif etti. Onun Hank olduğunu bilen Janet teklifi kabul etti ve Avengers Malikanesi'nde evlendiler, fakat hemen ardından malikane saldırıya uğradı. Janet'i tehlikede görmenin yarattığı şok ile Hank tekrar normale döndü. Tuhaf evlenme koşullarına rağmen Hank ve Janet evli kalmaya karar verdiler.

waspda1

Janet moda tasarımcısı olarak oldukça başarılı bir kariyer edindi. Bu süre boyunca artık onun Wasp kimliği halk tarafından bilinen birşeydi. Bir savaşta ölümcül yaralar alınca Hank onun hayatını kurtarmak için kendi keşfettiği bir yöntemle ameliyat etti. Janet'ın hayatı kurtuldu, ama böceğimsi bir görünüme sahip olmuştu. Çok güçlü psişik bir varlık olan Onslaught ile olan savaşın ardından hapsoldukları alternatik boyuttan döndüklerinde görünümü normale döndü.

Hank'in duygusal tutarsızlığı ve Ultron'u yaratmış olmaktan dolayı duyduğu suçluluk evliliklerinin sona ermesine sebep oldu. Gene de ikili boşandıktan bir süre sonra tekrar birbirlerine ilgi duymaya başladılar.



7598c31fae774ceb
Kaynak: Wasp

Son düzenleyen asla_asla_deme; 26 Nisan 2012 11:53 Sebep: Resim link yenilendi
Biyografi Konusu: Wasp / Janet Van Dyne nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

10 Haziran 2009 / KisukE UraharA Müzik ww
28 Mart 2016 / Jumong Bilim tr
15 Ekim 2015 / ThinkerBeLL Bilim ww
25 Kasım 2015 / Jumong Sinema ww
9 Aralık 2008 / KisukE UraharA Sinema ww