Arama

Moon Knight / Marc Spector

Güncelleme: 26 Nisan 2012 Gösterim: 11.613 Cevap: 0
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
21 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Moon Night

Sponsorlu Bağlantılar
442pxmoonknightheadxu5

Güçleri: Dolunay olduğu zamanlarda kuvveti, çevikliği ve dayanıklılığı artar, ayın diğer zamanlarında ise ayın şekline göre bu güçleri azalma gösterir. Aynı zamanda iyi bir savaşçıdır. Bumerang, dart, bola gibi bazı dövüş silahlarını çok iyi kullanır.

Biyografi: Nazi işgali sırasında Amerika'ya kaçan iyi bir Avrupalı eğitimci olan Elias Spector'un oğludur. Marc büyüdükçe babasının yaşam biçiminden hoşlanmayıp maddiyata önem veren birisi oldu. CIA'ye girdi, birkaç yıl sonra ise paralı asker oldu. Afrika'daki üç savaşta ve Güney Amerika'daki beş devrimde bulundu. Afrika'da bulunduğu sürede en iyi arkadaşı olacak olan Frenchie kod adlı Jean-Paul DuChamp ile tanıştı. Paralı bir asker olarak çalıştığı sürece kiralık bir terörist olan Roald Bushman'ın ikinci komutanıydı. Sudan'daki asi güçleri için çalışırlarken Bushman'ın yakınlardaki arkeolojik bir alanı yağmalamayı amaçladığını öğrendi. Yanlış tarafta mücadele ettiğinin farkına varan Marc o gece Bushman'ı terketmeye karar verdi. Bushman'ın yağması sırasında Amerikalı arkeolog Dr. Peter Alraune onu durdurmak için sırtından bıçaklamaya çalıştı. Marc bunu engelledi, fakat Bushman arkeologu öldürdü. Marc arkeologun kızı Marlene'in güvenli bir yere ulaşmasını sağlayıp Bushman ile savaştı. Bushman Marc'ı yendi ve onu çölde ölüme terketti.

Mısırlı bir kabile Marc'ı bulup kamplarına götürdü, fakat Marc'ın hayatının kurtulması için çok geçti. Öldüğü sanılınca Marc'ın bedeni Mısır'ın Ay Tanrısı olan Khonshu'nun heykelinin yanına yatırıldı. İmkansız bir şekilde Marc'ın kalbi tekrar atmaya başladı. Khonshu tarafından hayata döndürüldüğüne inanan Marc ay tanrısının intikamcı şövalyesi olarak ortaya çıkıp Bushman'ın organizayonunu yoketti ve Frenchie ile Marlene'i alıp Amerika'ya döndü. Dönüşünden aylar sonra zenginliğini ve imkanlarını Moon Knight olarak suçlular ve teröristlerle savaşmaya adadı. Frenchie onun pilotu oldu. Marlene de hem sırdaşı hem de sevgilisi oldu.

Steven Grant kimliğini alan Marc üs olarak kullanabileceği Long Island'da bir malikane satın aldı. Ayrıca sokaklardan bilgi edinebilmek için taksi şoförü Jake Lockley kimliğine de büründü. New York'ta başarılı bir suç savaşçısı oldu. Fakat dört farklı kimlikle yaşamını sürdürmek artık onu yıpratmaya başladığında Marlene'in de ısrarlarıyla Moon Knight da dahil olmak üzere tüm sahte kimliklerini bırakıp sadece Marc Spector olarak hayatını sürdürme kararı aldı. Malikanesinin Grant kimliğinden Spector kimliğine kanunen devredilmesini sağladı ve bir sanat kolleksiyoneri olarak hayatına devam etti. Moon Knight kimliğini terk ettiğini kanıtlarcasına elindeki Khonshu heykelini sattı.

Birkaç hafta sonra Khonshu'nun onu çağırdığına dair rüyalar görmeye başladı. Rüyalar öyle karşı konulmaz bir hal aldı ki bunları araştırmak için Mısır'a gitti. Khonshu'nun üç rahibi ona Moon Knight olmanın onun kaderi olduğunu söyledi. Bunu kabullenen Marc rahiplerin ona verdiği yeni Moon Knight kostümünü ve silahlarını aldı. Mezarlığı terkedemeyen rahipler Marc'dan satmış olduğu Khonshu heykelini onlara getirmesini istediler. Bu görevi sırasında ölüm tanrısı Anubis'in savaşçısıyla karşılaştı ve onu yendi. Heykeli geri götürdükten sonra Khonshu rahiplerinin bir ajanı olarak çalışmaya başladı.

moonknightqh8

Avengers'ın bazı üyelerini kurtarıp onlara düşmanlarını yenmelerinde yardım edince ekibe katılma teklifini kabul etti. Avengers'ın bir üyesi olarak onlarla birlikte savaşırken bir yandan da kendi görevlerini takip etti. Bir süre sonra diğer iki üye Mockingbird ve Tigra ile birlikte Avengers'dan ayrılıp kendi ekiplerini kurmaya çalıştılar. Üçü başlarından geçen bazı maceralardan sonra Moon Knight'ın vücudunun Khonshu'nun ruhu tarafından ele geçirildiğini fark ettiler. Khonshu insan hayatı yaşamanın ve bir süper-kahraman olmanın deneyimini yaşamak için Marc'ın vücudunu ele geçirmişti. Moon Knight'ın aslında Avengers'a katılması ve ardından verdiği tüm kararlar Khonshu'nun ruhunun seçimleriydi. Khonshu vücudundan ayrıldıktan sonra Marc Avengers üyeliğinden tamamen çıktı ve ileride onlarla herhangi bir şekilde işbirliği yapmayı kesinlikle reddetti.

Uzun süre tanrısına ve inancına dair kendi kendini sorgulayan Marc daha sonra Moon Knight olarak suçlularla mücadelesine devam etme kararı aldı.



MOONKN002 COVcol
Kaynak: MoonNight

Son düzenleyen asla_asla_deme; 26 Nisan 2012 11:51 Sebep: Kırık Link
Biyografi Konusu: Moon Knight / Marc Spector nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

15 Haziran 2013 / KisukE UraharA Anime Sanatı
17 Kasım 2015 / careless_WhispeR Sinema ww
21 Eylül 2010 / Daisy-BT Siyaset ww
8 Nisan 2008 / SatanpisT Taslak Konular