Arama

Wonder Man

Güncelleme: 30 Mart 2007 Gösterim: 9.510 Cevap: 0
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
21 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Wonder Man / Simon Williams

Sponsorlu Bağlantılar
wondermankt3

Güçleri: Süper-insan kuvveti, dayanıklılığı ve uçma yeteneğine sahiptir. Vücudu iyonik enerjiden oluştuğundan istediği şekle bürünebilir. Bu iyonik enerjisi sayesinde nefes almak ya da yemek yemek gibi ihtiyaçları yoktur ve hiç yaşlanmaz.

Biyografi:
Simon Williams'ın babası başarılı Williams Innovations adlı firmanın kurucusu ve yöneticisi Sanford Williams idi. Babasının ölümünün ardından 22 yaşındaki Simon firmanın yönetimini eline aldı. Yönetim konusunda tecrübesiz olduğundan firmanın hisseleri gitgide değer kaybetmeye ve Stark Industries gibi yüksek bir başarı grafiği olan şirketlerin ardına düşmeye başladı. Simon abisi Eric Williams'dan yardım istedi. Eric ona firmadan gizlice zimmetine para geçirmesini ve bu parayla kanun dışı bazı şirketlere para yatırmasını tavsiye etti, çünkü kendisi bu şekilde zengin olmuştu. Babasının firmasını umutsuzca kurtarmaya çalışan Simon abisinin tavsiyesine uydu, fakat firmanın yönetim kurulu bunu keşfedince Simon mahkemeye çıkartıldı ve suçlu bulundu. Fakat Asgard'lı bir büyücü olan Amora sayesinde kaçarak hapse girmekten kurtuldu.

Bir Nazi savaş suçlusu olan Heinrich Zemo'nun ise Simon'ın davası ilgisini çekmişti. Simon'ın firmasının düşüşe geçmesinden Stark Industries'in sahibi Anthony Stark'ı sorumlu tutması Baron Zemo için ilgi çekiciydi, çünkü Stark'ın düşmanı olan Iron Man'in patronu olduğunu sanıyordu, Stark'ın Iron Man'in bizzat kendisi olduğunu bilmiyordu. Amora sayesinde Baron Zemo'nun Güney Amerika'daki üssüne gelen Simon onun Masters of Evil adlı ekibine katılmayı kabul etti. Üzerinde iyonik ışınların kullanıldığı deneylerin ardından süper-insan kuvveti ve dayanıklılığına sahip oldu. Yaratmış olduğu Wonder Man'in kendisine bağlılığını garantilemek isteyen Baron Zemo ona vücudunun geçirdiği değişimin etkilerini kaldıramayacağını ve bir hafta içinde öleceğini söyledi, bunu engelleyecek tek antidot Zemo'nun elindeydi.

Avengers ve Masters of Evil arasındaki bir savaşta Wonder Man yardım ettiği Avengers üyelerinin güvenini kazanmayı başardı. Simon onlara ölmek üzere olduğunu anlatınca Avengers üyeleri onu aralarına kabul ettiler ve tedavi etmeye çalıştılar. Bir süre sonra Wonder Man onları Masters of Evil'ın kurmuş olduğu bir tuzağa çekti. Fakat burada ona yardım etmeye çalışan Avengers'a ihanet edemeyeceğini farkedince onlarla birlikte hayatı pahasına da olsa Masters of Evil'a karşı savaştı. Son hareketinin onurlu bir davranış olması onu rahatlamıştı.

Öldü sanılan Wonder Man aslında vücudunda sürmekte olan değişimler yüzünden komaya girmişti. Artık Grim Reaper adlı kostümlü bir suçlu olan abisi Eric Williams onun bedenini ele geçirdi. Reaper'ın amacı Simon'ın zihnini Avengers'ın android üyesi Vision'a aktarmak ve ekip arkadaşlarına ihanet etmesini sağlamaktı. Bu planından habersiz olan Vision'ı eğer teklifini kabul ederse onun zihnini Wonder Man'in beynine aktaracağını ve böylece daha insanımsı bir görünüme sahip olabileceğini söyleyerek kandırmaya çalıştı. Vision bu teklifi kabul etmedi ve Avengers ile savaşan Reaper yenildi. Simon'ın cansız gözüken bedenini alarak oradan kaçtı. Black Talon'ın liderliğindeki bir grup Vodoo rahibi sayesinde Wonder Man'in vücudunu zekası olmayan bir zombi gibi diriltti. Reaper sonuçtan memnun değildi. Fakat bir süre sonra Avengers eski üyeleri Wonder Man'in bedenini Reaper'dan almayı başardı. Vodoo büyüsünün ve Baron Zemo'nun radyasyon deneylerinin etkileri geçmeye başlayınca birkaç gün içinde tamamen kendine gelmeyi başarmıştı.

Avengers üyeleri Wonder Man'in komaya girdiğinde vücunun evrim geçirerek iyonik enerjiden oluşan daha üstün bir vücut formuna dönüştüğünü anladılar. Wonder Man geçirdiği bu dönüşümün ve bir süre boyunca ölüye benzer bir şekilde varlığını sürdürmesinin verdiği dehşetle ciddi bir travma yaşadı. Avengers Malikanesi'nde kalmaya başladı ve bazen ekibe yardım etti, fakat tekrar ölüm deneyimini yaşamanın dehşetiyle sahip olduğu güçlere rağmen korkuyla savaşmaktaydı. Sonunda bu korkularının üstesinden gelmeyi başardı ve tüm gücünü ekip için kullanmaya başladı, fakat gene de zaman zaman eski korkularıyla yüzleşmek zorunda kaldığı oldu.

wondermanzm1

Wonder Man ekibin üyesi olarak kaldı ve birara Avengers'ın üyesi olan Beast ile çok yakın arkadaş oldular. Aktör, güvenlik sorumlusu ve dublör olarak çalıştı. Zamanla kendine olan güvenini geri kazandı. Dublör olarak çalıştığı zamanlarda da ölümlü birisi olarak tehlikelerle yüzleşmenin cazibesini tekrar yaşamaya çalıştı. Hayatındaki önemli dönüm noktalarından biri televizyonda yıllar önce yargılandığı davada suçlu olduğunu itiraf etmesiyle oldu. Açıklamasından sonra halkın kendisine güvenini ve desteğini aldı.

Avengers'ta yeraldığı süre boyunca kazandıkları her mücadele sonunda kendine fazlasıyla güvenmeye başladı. İyonik enerjisi sayesinde kendini ölümsüz gibi hissetmeye başlamıştı, ta ki bir Kree iyon silahı tarafından vücudunun iyon enerjisi dağıtılana kadar. Fakat zekası varlığını sürdürmekteydi ve Scarlet Witch'e olan aşkı onu ölümlülerin boyutuna bağlamaktaydı. Scarlet Witch sayesinde Wonder Man tekrar hayata döndü. Geçmişte yaptığı hatalar yüzünden ikinci bir şansı haketmediğini düşünmekteydi. Fakat zamanla kendi içindeki mücadeleden kurtulunca bu ikinci şansını en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştı ve Avengers'ın önemli bir üyesi olarak yeralmaya devam etti.



wonder20man
Kaynak: WonderMan

Son düzenleyen Blue Blood; 30 Mart 2007 23:49
Biyografi Konusu: Wonder Man nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

 He-Man
20 Ağustos 2008 / BARIŞ Hayali Karakterler
10 Haziran 2010 / Misafir Oyunlar
29 Nisan 2008 / KisukE UraharA Sanat ww
30 Aralık 2006 / INIFERNO Oyunlar
29 Haziran 2011 / AndThe_BlackSky Taslak Konular