Arama

Harry Potter ve Ölüm Yadigârları - J. K. Rowling

Güncelleme: 22 Temmuz 2011 Gösterim: 3.403 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
22 Temmuz 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Harry Potter ve Ölüm Yadigârları (Harry Potter and the Deathly Hallows)
Ad:  Harry_Potter_ve_Ölüm_Yadigarları.jpg
Gösterim: 497
Boyut:  18.2 KB
Yazan: J. K. Rowling
Sponsorlu Bağlantılar

Kitap Hakkında

Harry Potter ve Ölüm Yadigârları, J. K. Rowling'in yazdığı Harry Potter serisinin yedinci ve son kitabıdır. İngilizce baskısı 21 Temmuz 2007 tarihinde yayımlandı. Kitap, Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu tarafından Türkçeye çevrildi ve Yapı Kredi Yayınları tarafından 9 Ekim 2007 günü saat 10:00'da piyasaya sürüldü.
Amerikan basımının kitap kapağını Mary GrandPré hazırlamıştır. Türkçe baskısında 690 sayfa olan kitap, İngiltere baskısında 608 sayfa, Amerikan baskısında 759 sayfadır. Kitap İngilizce baskının yayımlanmasının ardından ilk 24 saatte 11 milyon satmıştır.
Kitabın Türkçe başlığının "Harry Potter ve Ölümcül Takdis" olacağına ilişkin söylentilere rağmen kitap Türkçe'de "Harry Potter ve Ölüm Yadigârları" ismiyle yayımlandı.
Kitabın adının yayınlanmasından çok kısa bir süre önce J. K. Rowling kitap için üç başlık belirlediğini duyurmuştur. Son kitap başlığı, "Harry Potter and the Deathly Hallows" 21 Aralık 2006 tarihinde J.K. Rowling'in resmi web sitesinde Noel temalı bir adam asmaca ile halka duyuruldu, daha sonra kitabın yayımcıları tarafından kısaca doğrulandı. Eş zamanlı bir sohbette Rowling'e düşündüğü diğer kitap başlıkları sorulduğunda, Rowling "Harry Potter and the Elder Wand" (Harry Potter ve Mürver Asa) ve "Harry Potter and the Peverell Quest" (Harry Potter ve Peverell Görevi) kitap adlarından bahsetti.

Arka Kapak Yazısı
Sihir dünyası savaşta!
Karanlık Lord iyice güç kazanırken iyiler de boş durmuyor. Yedinci yılında Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'na dönmeyen Harry Potter, Dumbledore'un ona bıraktığı görevi tamamlamaya çalışıyor. Yanında her zamanki gibi Ron ve Hermione'yle, bir yandan Voldemort'tan ve onun Ölüm Yiyenler'inden kaçarken bir yandan da Hortuluk'ları yok etmek, Ölüm Yadigarları'nın sırrını keşfetmek zorunda olan Harry kendi geçmişiyle ilgili pek çok şey öğreniyor.

Başlıca Karakterler
  • Harry Potter: 31 Temmuz 1980'de doğan Harry Potter, 11 yıl merdiven altındaki küçük odada kendisinden nefret eden teyzesi, eniştesi ve domuza benzeyen kuzeniyle birlikte yaşadıktan sonra hayatı beyaz bir baykuşun getirdiği mektupla değişir. Harry’nin anne ve babası o daha bir yaşındayken Lord Voldemort tarafından öldürülmüşlerdir. Harry bu olaydan kurtulmuş ve teyzesiyle yaşamak zorunda kalmıştır. Bir gün etrafının büyücülerle çevrili olduğunu anlamakla kalmamış kendisinin de büyücü olduğunu keşfetmiştir. Hiç başvuru yapmadığı halde Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndan kabul edildiğini bildiren bir mektup almıştır. Eniştesinin tüm karşı çıkmalarına rağmen okula baykuşu Hedwig’i de alıp gitmiştir. Harry Muggle denen gerçek insanların dünyasında önemsenmeyen ve bir pislikmiş gibi davranılan bir çocuk olmasına rağmen büyücülerin dünyasında sevilen küçük, sıska ve ailesini öldürenbüyücüden kurtulan çocuk olarak ünlenmiştir. Okula girmesiyle de hayatı oldukça maceralı, espirili, hayaletli ve şüpheli olaylarla dolmuştur.
  • Ronald Weasley: 1 Mart 1980'de doğan Ron, Harry Potter'ın en yakın arkadaşıdır.
  • Fred ve George Weasley: Ron'un kendisinden iki yaş büyük olan ikiz ağabeyleridir. Fred, Hogwarts Savaşı'nda Bellatrix tarafından öldürülmüştür.
  • Hermione Granger: Muggle doğumlu Hemione, Harry ve Ron'un en yakın arkadaşıdır. Kabul etmese de Ron'dan hoşlanmaktadır.
  • Albus Dumbledore: Albus Dumbledore, Lord Voldemort'un korktuğu yegane en büyük büyücüdür. 1944-1996 tarihleri arası Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nun müdürlüğünü yapmıştır.
  • Minerva McGonagall: Minerva McGonagall (d. 1925), Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nda müdür yardımcısı, Gryffindor Binası Müdürü ve Biçimdeğiştirme öğretmenidir.
  • Rubeus Hagrid: Hagrid, yarı dev yarı insan olup Harry Potter ile arkadaşlarının yakın arkadaşıdır.
  • Severus "Sev" Snape: İksir öğretmeni Severus "Sev" Snape, Slytherin binasının başkanıdır.
  • Ginny Weasley: Ginevra "Ginny" Molly Weasley, Ron Weasley'in kız kardeşidir ve Harry Potter'a aşıktır.
  • Peter Pettigrew: Harry Potter'ın babası James Potter'ın en yakın arkadaşlarından biridir. Potter'ların yerini Lord Voldemort'a anlatmış, James ve Lily'nin ölümüne sebep olmuştur. Harry Potter'ın en yakın arkadaşı Ron Weasley'in evcil hayvanı Scabbers olarak yaşamış ve böylece saklanmayı başarmıştır.
  • Cornelius Oswald Fudge: Cornelius Fudge, 1988'le 1996 arasında İngiliz Sihir Bakanlığı'nda Sihir Bakanı olarak görev yapmıştır.
  • Vernon Dursley: Harry'nin eniştesidir.
  • Petunia Dursley: Harry'nin teyzesidir.
  • Cho Chang: Harry Potter'in platonik ergenlik aşkıdır. Aynı zamanda Ravenclaw'ın Quidditch takımında Arayıcı pozisyonunda oynar. Cedric Diggory'nin kız arkadaşıdır.
  • Alastor Moody: Alastor Moody'e enellikle Deli Göz Moody denir, bir seherbazdır. Onun sayesinde Azkaban'da boş hücre kalmadığı söylenir. 1994 yılında Hogwarts'ın müdürü Albus Dumbledore tarafından Hogwarts'a Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersi öğretmenliği için çağrılır. Çok zekidir. Tek gözü ve tek bacağı yoktur. Gözü yerine sihirli bir takma göz, bacağı yerine de demirden protez bacak kullanır. Harry Potter'ı çok korur. Ona çok yararı dokunmuştur.
  • Dolores Umbridge: Sihir Bakanlığı'nda Bakanlık Müşteşarı olarak görev yapan Umbridge, 1995 yılında Albus Dumbledore'un Bakanlık tarafından Hogwarts müdürlüğünden uzaklaştırılması ile Hogwarts'a müdür olarak atandı. Aynı zamanda da Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersine girdi. Bütün melezlerden nefret eder.
  • Bellatrix "Bella" Lestrange: En önemli ölüm yiyendir. Harry Potter'in vaftiz babası olan kuzeni Sirius Black'i öldürmüştür. Lord Voldemort'un en sıkı destekçilerinden biridir. Oğlu Fred'i öldürdüğü için Molly Weasley tarafından öldürülmüştür.
  • Lord Voldemort: Tüm zamanların en korkunç ve kötü büyücüsü, sihirli dünyaya korku salan Lord Voldemort,belirli zaman aralığındaki birçok ölümün başlıca nedenidir.Lily ve James Potter'ı öldürdüğünde, Harry Potter'ı da öldürmeye çalışır, ama gönderdiği ölüm laneti Harry`nin alnından geri teperek çarptığı Karanlık Lord'u ölümcül derecede zayıflatır. Lord Voldemort kaçar ve sihir dünyası üzerinde kurduğu baskı kalkar. Karanlık Lord ve Ölüm Yiyenler denen yakın destekçileri, büyücüler ve normal insanlar dünyasında birçok işkence ve cinayetin sorumlusudur. Safkan bir anneden ve Muggle bir babadan doğma bir melezdir. Gerçek adı Tom Marvolo Riddle'dır. Voldemort ise bu isimden uyarlanmıştır.
  • Xenophilius "Xeno" Lovegood: Dırdırcı editörüdür ve Luna Lovegood'un babasıdır.
  • Luna "Loony" Lovegood: Luna Lovegood, 1992 yılında Ginny ile aynı sene de Hogwarts'a başlamıştır. Ravenclaw öğrencisidir. Babası Xenophilius Lovegood, Dırdırcı dergisinin editörüdür. Annesi yaptığı bir deneyde ölmüştür. Okulda kimsenin ciddiye almadığı Luna'ya Laklak Lovegood adı takılmıştır. Harry Potter, Hermione Granger, Ron Weasley, Ginny Weasley ve Neville Longbottom ile 1995 yılının Haziran ayında Sihir Bakanlığı'na giderek Ölüm Yiyenler ile savaşmışlardır. Daha sonraları Harry ve diğerleriyle çok iyi arkadaş olmuşlardır.
  • Mr. Ollivander: Mr. Ollivander, asa yapımcılarının en iyisidir. Lord Voldemort tarafından Mürver asa hakkında bilgi vermesi için kaçırılmış ve sorgulanmıştır.
  • Dobby: Dobby,Harry Potter'ın ikinci sınıftayken, hayatını kurtarma girişimi sırasında tanıştığı ev cinidir. Harry ve arkadaşlarını Malfoy'ların malikanesinden buharlaştırırken Bellatrix Lestrange tarafından atılan bir bıçak ile öldürülür.
  • Remus Lupin: Harry Potter'ın babasının en iyi arkadaşlarından biridir. Fenrir Greyback tarafından küçükken ısırılıp bir kurtadam olmuştur. Harry üçüncü sınıftayken onun Karanlık Sanatlara Karşı Savunma hocalığını yapmıştır. Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın bir üyesidir. Nymphadora Tonks ile evlidir. Hogwarts Savaşı'nda Ölüm Yiyen Antonin Dolohov tarafından öldürülmüştür.
  • Narcissa "Cissy" Malfoy: Draco Malfoy'un annesidir.
  • Lucius Malfoy: Draco Malfoy'un babasıdır, bir Ölüm Yiyen'dir.
  • Grawp: Hagrid'in den olan üvey kardeşidir.
  • Neville Longbottom: Harry'nin aynı dönem ve aynı binadan arkadaşıdır. Anne ve babası seherbaz olan Neville, Dumbledore'un Ordusu üyesidir, Sihir Bakanlığı'nda, Harry Potter ile omuz omuza çarpışmıştır. Lord Voldemort'un altıcı Hortkuluk'u olan Nagini'yi Godric Gryffindor'un Kılıcı'yla yok etmiştir.
Kitap Özeti
Dumbledore’un ölümünden sonra kendini yeni yeni toparlayabilmiş olan Harry Potter, hortkulukları arayıp bulma görevini zayıf omuzlarına yüklenmiş durumdadır, üstelik ne yapacağı hakkında kendisine hiçbir bilgi bırakılmamıştır.
Lucius ve diğer Ölüm Yiyenler Azkaban’dan kaçarlar, Malfoy’ların evinde toplanıp Privet Drive’den ayrılırken yapacakları saldırıyı planlarlar.
Dursley ailesi Privet Drive’i terk edip yoldaşlığın korumasına girer ve Privet Drive’dan kaçış için altı kişi çok özlü iksirle Harry olur. Harry ve Hagrid uçan motosikletteyken Hedwig öldürülür, sonrasında Hagrid motosikletten düşer ama sadece yaralanır. Moody kaçış sırasında ölür ve cesedi bulunamaz, George’un bir kulağı kopar.
Dumbledore’un geçmişi ile ilgili birçok bilginin yer aldığı kitapta, Rita Skeeter’in “Dumbledore’un Hayatı ve Yalanları” adlı kitabının reklamını gazetede gören Harry sinirden köpürür.
Sihir Bakanı’nın gelip Dumbledore’un vasiyetini açıklaması, Ron’a Püfür, Hermione’ye eski günlerde yazılmış bir çocuk kitabı, Harry’ye ilk yakaladığı snitch ve Gryffindor’un kılıcını bırakması herkesi şaşırtır. Ancak Gryffindor’un kılıcına bakanlık el koyar.
Bill ile Fleur'un düğünü vardır. Aynı zamanda Kingsley’nin patronusu bakanlığın ele geçirildiği ve bakanın öldürüldüğünü bildirir. Harry, Hermione ve Ron Ölüm Yiyenler'den kaçmak için cisimlendikleri yerde başka ölüm yiyenlerle karşılaşırlar ve onları alt edip Grimmauld’a yerleşirler. R.A.B'in (Regulus Arcturus Black), Sirius'un kardeşi olduğu ortaya çıkar. Madalyon'u nasıl ele geçirdiğini yaşlı ev cini Kreacher'dan öğrenirler. Regulus, Slytherin'in madalyonunu (Hortkuluklardan bir tanesi) Kreacher'a saklaması için vermiş, fakat Mundungus kolyeyi çalmış ve Dolores Umbridge' vermek zorunda kalmıştır. Harry, Ron ve Hermione Sihir Bakanlığı'na kılık değiştirerek girerler ve orada, Ruh Emici'lerin gücünü kullanarak Muggle ana-babadan doğma büyücü ve cadıları tespit etmeye çalışan Umbridge'den, Hortkuluk'u çalarlar. Bu esnada da Muggle ana-babadan doğmakla suçlananların bir çoğunu kurtararak oradan kaçarlar.
Bakanlık'tan buharlaşarak kaçmaya çalışırken Ölüm Yiyen ve aynı zamanda Bakanlık'ta bulunan Yaxley, Hermione'nin elini tutar ve onlarla birlikte buharlaşır. Hermione ondan elini zor kurtarır. Bu yüzden Sirius'un evi yerine bir ormana buharlaşırlar. Çünkü artık Yaxley ve diğer Ölüm Yiyenler Grimmauld Meydanı 12 numaraya girebileceklerdir. Mecburen orada kamp kurarlar ve kılıcı bulup Hortkuluk'u yok edene kadar orada kalırlar.
Madalyon, Ron’un ruhsal dengesini bozup onu normal halinin dışında agresif bir karaktere büründürmektedir. Harry'nin pek bir şey bilmediğini düşünmeye başlar. Bu yüzden Harry'le tartışır ve onlardan ayrılır. Bunun üzerine Harry ve Hermione tek başlarına Godric's Hollow'a giderler. Voldemort'un yılanı Nagini (Bathilda Bagshot kılığında) ile karşılaşırlar. Hermione'nin yılana yaptığı Confringo büyüsü yerden seker ve Harry'in asası kırılır. Kaçarlar. Harry Hermione'nin asasını alır. Bu arada Harry bir akşam çadırda nöbet tutarken Maral şeklinde bir Patronus gelir. Harry peşinden giderek Gryffindor'un kılıcını bulur (O patronusu Harry'ye yardım etmek üzere Snape yollamıştır). Kılıç bir buz kütlesinin arkasındadır, Harry buzu kırıp soğuk suyun içine girer ve tam boğulmak üzereyken Ron gelip onu kurtarır. Harry'nin ısrarları sonunda Ron Hortkuluk'u yokeder. Böylece Ron, Harry ve Hermione tekrar barışırlar.
Snape Hogwarts’ta müdür olmuştur. İki Ölüm Yiyen de, Alecto ve Amycus, boş olan profesörlük görevlerine gelirler. Voldemort, Gregorovitch (Krum’un asasının yapımcısı)’in peşindedir.
Hermione, Dumbledore'un kendisine miras bıraktığı kitapta ve Dumbledore’un Grindelwald’a yazdığı mektupta aynı işareti görür. Fleur ve Bill’in düğününde, Luna’nın babasının boynunda aynı işaretten bir kolye gören Harry'e Viktor Krum, bunun Grindelwald'ın işareti olduğunu söylemiştir.
Harry, Ron ve Hermione Xenophilius Lovegood'un (Luna Lovegood'un babası) evine gider ve onunla görüşürler. Xenophilius onlara üç kardeşin hikayesi anlatır ve üç sihirli nesneden söz eder:
Mürver Asa, her asanın üstünü ve her düelloda galip gelecek asadır. Diriltme Taşı, ölüleri tam olarak olmasa da bir şekilde geri getir; ancak yaşama tam olarak döndüremez. Ve yıllar eskitemediği, büyülerin zararar veremediği, altındaki kişiyi sonsuza dek saklayabilen Görünmezlik pelerini. Bu üç nesnenin ortak bir adı vardır: Ölüm Yadigarları. Harry bu nesnelerden birinin kendi görünmezlik pelerini olduğunu, Diriltme Taşı'nın ise Dumbledore'un verdiği Snitch'in içinde olduğunu (daha sonra) farkeder. Mürver Asa ise Dumbledore'un mezarındadır. Yaşlı asayı arayan Voldemort, Grindelwald’ı bulur ve öldürür. Harry, Ron ve Hermione saklandıkları bir yerde "Voldemort"un adını andıkları için Ölüm Yiyenler tarafından yakalanırlar. Çünkü ölüm yiyenler o isme tabu koymuşlardır ve ismin söylenmesi sonucunda koruyucu büyüler kırılarak bir tür sihirsel düzensizlik ortaya çıkar. Yakalandıktan sonra Malfoy'ların evine götürülürler. Dean Thomas, Luna Lovegood, Bay Ollivander ve cincüce Griphook da orada esirdir. Yanlarında
Gryffindor'un Kılıcı olduğunu öğrenen Bellatrix Hermione'ye işkence yaparak kılıcı nereden bulduklarını, kılıcın gerçek olup olmadığını öğrenmeye çalışır. Bu sırada Harry daha önce Hagrid'in ona hediye ettiği ve boynundan hiç çıkarmadığı kesesinin içine koyduğu (Sirius'un ona verdiği) aynayı çıkarır ve aynada mavi (tıpkı Dumbledore'un gözlerine benzeyen) bir göz görür ve ondan yardım ister. Tam o sıra ev cini Dobby gelir ve Harry, Hermione, Ron, Luna, Dean, Ollivander ve cincüce Griphook'u (kendi canı pahasına) kurtarır. Dobby, Bill ve Fleur'un evine buharlaştırır ve buharlaşma sırasında Bellatrix'in Harry'ye attığı gümüş bir bıçak ona isabet eder ve ölür. Kısa bir süre sonra Remus Lupin onları görmeye gelir. Tonks'un bir bebeği (erkek) olduğunu söyler ve Harry'den vaftiz babası olmasını ister.
Harry, Bellatrix Lestrange'in kılıç işini bu kadar büyütmesinden şüphelenir. Çünkü aslında aldatmaca olan sahte kılıç Bellatrix'in kasasında saklanmaktadır, eğer bu kılıç Harry, Ron ve Hermione'deyse onların kasaya girmiş olmaları gerektiğini düşünür ve kasaya girmeleri ihtimali onu çılgına çevirir. Sürekli "Başka ne aldın?" diye sorması yüzünden diğer Hortkuluk'un yani Hufflepuff'un Kupası'nın Gringotts'ta Bellatrix'in kasasında olduğunu tahmin eder. Üçlü, Gringotts'a girme ve Bellatrix’in kasasına ulaşma planı yapmaya başlarlar ve yardımı karşılığında Griphook’a Gryffindor kılıcını vermeyi kabul ederler. Ron, Harry ve cincüce Griphook görünmezlik pelerini altında Diagon Yolu'na giderler, Hermione ise Bellatrix kılığındadır. Kasada Hufflepuff kupasını bulup yok ederler. Cincüce Griphook onlara ihanet eder ve gizli işler çevirdiklerini, hırsız olduklarını söyler. Griphook'tan Gryffindor kılıcını alıp kaçarlar. Kasaları koruyan devasa ejderha ile Gringotts’ u “yıka yıka” kaçarlar.
Harry, Lord Voldemort'un gözlerinden onun bankaya gidip Cincücelerin çoğunu öldürdüğünü görür.
Lord Voldemort, Harry'in Hortkuluk'ları aradığını anlar. Hortkuluklarının nerede olduklarını ve ne kadar güvende olduklarını hesaplamaya çalışır. Tam o sırada Harry Lord Voldemort'un gözlerinden görmeye başlar ve son Hortkuluk'un Hogwarts'ta olduğunu öğrenir, fakat nerede olduğunu görememiştir. Okula gittiğinde Hortkuluk'un ne olduğu açığa çıkacaktır: Ravenclaw'ın Tacı (Diadem).
Harry, Ron ve Hermione öğrendikleri bilgiler doğrultusunda Hogwarts'a gitmek üzere oradan ayrılırlar. Neville, Aberforth'un çağırmasıyla üçlüyü yeni bir tünel vasıtasıyla Hogwarts'ta bulunan İhtiyaç Odası'na götürür, McGonagall ise Ravenclaw ortak salonunda Amycus ve Alecto'yu alt edip ve bağlar ve tüm okulu toplar, isteyenlerin Domuz Kafası'na geçitten geçerek kaçmalarını söyler. Kalanlarla Voldemort'a karşı savaşacaklardır! Snape süpürgesiz olduğu halde uçarak okuldan kaçar. Bu sırada Voldemort, ordusu ile Hogwarts'a saldırır. Hogwarts'takiler de boş durmaz, 17 yaşın üstündeki öğrenciler savaşmak için kalır. Diğerleri ise savaşmadan eve gider. Aberforth'un yardımıyla Zümrüdüanka Yoldaşlığı üyeleri, öğrencilerin aileleri, okuldan uzaklaşmış öğrenciler geri döner. Savaş sonunda 50 kişi ölür. Fred Weasley, Remus Lupin, Tonks ve Colin Creevey de aralarındadır.
Bu sırada tacın İhtiyaç Odası'nda olduğunu anlayan Harry, Ron ve Hermione burada Draco Malfoy, Crabbe ve Goyle ile karşılaşırlar. Crabbe ölüm yiyenlerden öğrendiği bir ateşli büyü yapar, ama kontrol edemez, büyünün başlattığı yangından dolayı ölür. Harry, Hermione ve Ron acıyıp Malfoy ve Goyle'u kurtarır. Harry, Hermione ve Ron İhtiyaç Odası'ndan çıktıktan sonra, çıkan yangının ateşi Hortkuluk'a zarar verdiği için Hortkuluk kendiliğinden parçalanır. Artık onlar için tek Hortkuluk kalmıştır, o da Voldemort'un yılanı Nagini.
Lord Voldemort “yaşlı asanın” kendisinde iyi çalışmadığını, eski sahibini kendisinin öldürmesi gerektiğini söyler, önceki sahibini Snape öldürmüştür ve yeni sahibi Snape olarak göründüğünden Snape’i öldürür.
Voldemort ve Nagini'yi bulmak isteyen Harry, Voldemort'un gözlerinden onların Bağıran Baraka'da olduklarını öğrenir ve oraya giderler. Gittiklerinde, Nagini'nin, Voldemort'un emri ile Snape'i öldürdüğünü görürler. Snape, asasıyla anılarını Harry'e verir, Harry bunu okuldaki düşünseline aktarır ve Snape'in o ana kadar gizli kalan anılarını öğrenir. Snape'in çocukluğundan beri annesi Lily Evans'a aşık olduğunu, Voldemort Lily'yi öldürmek için aramaya başladığı andan itibaren aslında Dumbledore adına çalıştığını, Harry'yi yıllarca Dumbledore'la birlikte koruduğunu, Dumbledore'un en çok güvendiği adamı olduğunu ve Dumbledore'u öldürmesinin, Dumbledore'un planının bir parçası olduğunu anlar. Çünkü Dumbledore bir yıl önce Hortkuluk olan yüzüğü kullandığı için lanetlenmiştir ve zaten ölmek üzeredir. Anılar bittikten sonra Harry, kendisinin de bir Hortkuluk olduğunu, Voldemort'un isteği dışında ruhunun bir parçasının Harry'nin bedenine girdiğini, ama bundan Voldemort'un bile haberinin olmadığını öğrenir. Yani kendisinin de ölmesi, özellikle de Voldemort tarafından öldürülmesi gerekmektedir. Harry, Voldemort'la karşılaşmak için Harry, Yasak Orman'a gider, Neville’e eğer dönmezse yılan Nagini'yi öldürmesini söyler. Bu arada yolda Diriltme Taşı'nı kullanır ve ölüme doğru giderken yanında James, Lily, Sirius ve Lupin'i görür, onlarla konuşur, yanında yürümeleri ona cesaret verir. Voldemort'u bulduğunda hiçbir şey yapmaz. Voldemort Harry'i öldürür, yani öldürdüğünü zanneder. Ancak Harry ile arasındaki bağ sayesinde Harry sadece kendinden geçer.
Harry rüyasında kendini King's Cross istasyonunda bulur. Dumbledore ile uzun uzun konuşur. İstasyonda bir sepet içinde ağladığını gördüğü bebek, büyük olasılıkla, Voldemort'un Harry'nin içinde kalan, ancak Harry'i öldürmek için yaptığı büyüyle istemeden yok ettiği Hortkuluk'taki ruh parçasını simgelemektedir.
Harry uyandığında Harry'nin içindeki Hortkuluk da yok olmuştur.
Harry uyanır, fakat belli etmez. Narcissa Malfoy, Voldemort'un emriyle Harry'nin ölüp ölmediğini kontrol eder, ama o anda gözü kendi oğlundan başkasını görmediği için Harry'nin yaşamasına Voldemort'un kazanıp kaybetmesine aldırmaz, ona Draco Malfoy'nun iyi olup olmadığını sorar, Harry'den evet cevabını alınca kalkar ve Harry'nin ölmüş olduğunu ilan eder. Ölüm yiyenler sevinç içindedir. Hagrid, Voldemort'un zoruyla Harry'in bedenini Hogwarts'a götürür. Voldemort herkese Harry Potter'ın kendi canını kurtarmak için kaçarken öldürüldüğünü, artık direnmemeleri gerektiğini söyler. Fakat bu sırada Grawp'ın gelmesi, Hogwarts'ın ev cinlerinin, Kreacher'ın önderliğinde ve efendisi Regulus için, Voldemort'a karşı savaşmaya başlamaları ortalığı karıştırır. Bu karışıklıktan yararlanan Harry gizlice görünmezlik pelerininin altına girer ve ortadan kaybolur. Bu sırada Neville Longbottom Gryffindor'un kılıcı ile Nagini'yi öldürür. Tüm Hortkuluklar yok olmuştur. Voldemort artık bir ölümlüdür.
Herkes birbiri ile düello yapmaya başlar. Voldemort üç kişi ile duello eder: McGonagall, Slughorn ve Kingsley. Bellatrix de efendisi gibi üç kişi ile düello eder: Hermione, Luna ve Ginny. Molly Weasley, Fred'i öldürdüğü için Bellatrix'i öldürür. Voldemort tam Mrs. Weasley'e saldıracakken Harry ortaya çıkıp bir Kalkan Büyüsü yaparak Voldemort'u engeller. Herkes Harry'in hayatta olduğunu görünce çok şaşırır ve sevinir. Harry, Voldemort ile konuşur. Mürver Asa'nın asıl efendisinin kendisi olduğunu söyler. Mürver Asa da bu sırada Voldemort'un elindedir. Harry ve Voldemort düello yaparlar. Voldemort'un Avada Kedavra laneti ile Harry'in Expelliarmus büyüsü havada karşılaşır. Fakat Mürver Asa'nın gerçek sahipliği, Dumbledore'dan Draco Malfoy vasıtasıyla Harry'e geçmiştir. Asa kendi sahibini öldürmez, Avada Kedavra laneti seker ve Voldemort'a çarpar. Voldemort ölür ve savaş sona erer. Harry, Mürver Asa'yı alıp kendi asasını tamir eder ve Mürver Asa'yı Dumbledore'un mezarına, yani ait olduğu yere bırakmaya karar verir.

19 Yıl Sonra
..
19 yıl sonra Harry ve Ginny, Ron ile de Hermione evlenirler.
Harry ve Ginny'nin üç çocuğu olur: Lily Luna, James Sirius ve Albus Severus.
James, Albus’un Slytherin’e seçilme olasılığı ile dalga geçer, Harry ise Albus’u Hogwarts’a uğurlarken Ginny’nin duyamayacağı bir şekilde ona Albus “Severus” diye seslenir ve şöyle der:
“Adın iki Hogwarts Müdürü’nün adlarından oluşuyor ve onlardan biri Slytherin’liydi ve hayatım boyunca gördüğüm en cesur büyücüydü…”
Hermione ve Ron'un ise iki çocuğu olur: Hugo ve Rose.
Neville Longbottom Hogwarts'ta Bitkibilim Profesörü olmuştur.

Yazar Hakkında (bak. J. K. Rowling)
J. K. Rowling, 31 Temmuz 1965'te Chipping Sodburry, İngiltere'de doğdu. Ailesiyle birlikte Bristol'e, daha sonra da Chepstow'a taşındı. Liseyi Wyedean Comprehensive'de okudu. Exeter Üniversitesi'nde, bir yıllık Fransa'da okuma da dahil olmak üzere, Fransızca ve klasik edebiyatlar okuduktan Londra'ya yerleşerek araştırmacı ve çift dilli bir sekreter olarak Amnesty International'de çalışmaya başladı.
Bu sırada, Rowling'in aklında bir büyücülük okulunda okuyan bir çocuğun hikayesi vardı. Rowling, 4 saat rötarlı bir Manchester-Londra tren yolculuğu sırasında bu hikaye üzerinde yoğunlaştı ve yolculuk sonunda "Harry Potter ve Felsefe Taşı" kitabının temel hikayesi ve karakterleri aklının bir köşesinde duruyordu. Rowling, öğle aralarında hikayeyi yazmaya başladı.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

29 Mayıs 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat
29 Mayıs 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat
22 Temmuz 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat
22 Temmuz 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat
22 Temmuz 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat