Arama

Captain Marvel

Güncelleme: 24 Ekim 2012 Gösterim: 15.880 Cevap: 4
ROCKER_WORLD - avatarı
ROCKER_WORLD
Ziyaretçi
6 Ağustos 2007       Mesaj #1
ROCKER_WORLD - avatarı
Ziyaretçi
Captain Marvel
Asıl ismi Billy Batson olan
DC Comics karakteridir.
Sponsorlu Bağlantılar

Kimdir?
Shazam dediğinde üzerine sihirli bir yıldırım düşer. Bu yıldırım büyücü Shazam tarafından Billy'e altı mitolojilik karakterin güçlerini vermesi için gönderilir.
İlk olarak
1939 yılında Clarence Charles Beck ve Bill Parker tarafından yaratılmıştır. Captain Marvel The World's Mightiest Mortal (Dünyadaki en güçlü ölümlü) ünvanının sahibidir. Marvel Comics'de böyle bir karakteri olduğu için telif haklarından dolayı dergi kapaklarında Captain Marvel yerine Shazam yazılmaktadır.

Güçleri:
Solomon'un bilgeliği: Captain marvel geleceği görebilir,Yeryüzündeki gelmiş geçmiş bütün dilleri bilir, insanları hipnotize edebilir.
Herkül'ün Kuvveti: Captain marvel inanılmaz boyutlarda süper insan gücüne sahiptir. Kolaylıkla çeliği bükebilir, duvarları delip geçebilir, çok ağır nesneleri kaldırabilir.
Atlas'ın dayanıklılığı: Captain marvel çok büyük fiziksel saldırılardan bile sağ olarak çıkabilir ayrıca yemeye, içmeye, uyumaya, nefes almaya da ihtiyaç duymaz.
Zeus'un gücü: Captain Marvel shazam dediğinde düşen yıldırım Captain Marvel'in bütün güçlerini artırır, bu yıldırım silah olarakta kullanabilir.
Aşil'in cesareti
Merkür'ün hızı: Captain Marvel super sonic hızda hareket edebilir ve uçabilir.

Biyografi Konusu: Captain Marvel nereli hayatı kimdir.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009       Mesaj #2
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Captain Marvel

Sponsorlu Bağlantılar
captainmarvel6812945

Sasuke Uchiha - avatarı
Sasuke Uchiha
Ziyaretçi
10 Aralık 2011       Mesaj #3
Sasuke Uchiha - avatarı
Ziyaretçi
captain marvel
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Rower - avatarı
Rower
VIP MazessezaM
16 Temmuz 2012       Mesaj #4
Rower - avatarı
VIP MazessezaM
Captain Marvel
hrtfr
Captain Marvel ilk olarak 1939 yılında yazar Bill Parker ve çizer Charles Beck tarafından yaratılıp Fawcett Comics tarafından yayınlanmıştır. İlk yayınlanmaya başladığı dönemlerde Superman’den bile daha çok popüler hale gelmiştir(14 milyon satış rakamına ulaşmıştır 1944 yılında) ve ayrıca Captain Marvel fimi çekilen ilk süperkahramandır. Daha sonra DC 12 yıl süren dava sonucu Superman imitasyonu olduğunu iddia ettiği Captain Marvel’in yayın haklarını ele geçirmiştir.
Marvel’in Captain Marvel isminde bir karakteri olduğu için ve bu ismin haklarını ellerinde bulundurduğu için DC comics Captain Marvel’i Shazam(karakterin dönüşümü sırasında söylediği kelime) ismiyle yayınlamıştır. Bu yüzden pek çok kişi karakterin adını Shazam sanar. Shazam Marvel ailesine güçlerine veren büyücünün ismidir. Ayrıca Marvel ailesi çizgi roman dünyasındaki ilk süper ailedir.
DC(o zamanki ismi National) ve Fawcett arasındaki dava sürerken İngiltere’de pek çok Amerikan çizgi romanı yayınlayan L.Miller & Son isminde küçük bir İngiliz yayınevi siyah beyaz olarak Captain Marvel’i de yayınlamaya başlamıştır. Dava sonucu ellerinde yayınlayacak materyal kalmayınca İngiliz çizgi roman yazarı Mick Anglo’nın yazarlığında Captain Marvel’in ismini Marvelman, Captain Marvel jr.’ın ismini Young Marvelman ve Mary Marvel isminide Kid Marvelman olarak değiştirip seriye devam etmişlerdir. 1963’te durdurulan bu seri 1982 yılında Alan Moore tarafından revize edilip, kendisinin büyük üne kavuşmasına neden olan Marvelman daha sonraki adıyla Miracleman serisini doğurmuştur.
DC comics Captain Marvel’in en karışık yayın düzenine sahip çizgi romanlarından biri olmuştur. İlk defa 1973 yılında Shazam ismiyle yayınlanmıştır. O zamanlar DC comics’in karakterlerinin hepsi tek bir evrende değil bütün karakterler kendi evrenlerinde yaşardı. Marvel ailesinin yaşadığı evrende Earth-S’di.
Crisis on Infinite Earths ile bütün DC karakterlerinin tek evrene toplanmasından sonra Captain Marvel DC evreninde ilk çıkışını 1986 yılındaki Legends mini serisi ile yapmıştır. Tekrar yayınlanmaya başlayan Keith Giffen ve J.M. DeMatties’in yazdığı Justice League International’in de bir üyesi olur.(JLI – Kesinlikle bulunup okunması gereken bir seri. Tekrar baskıları yapılıyor.) Ardından Shazam! The New Begining mini-serisi ile karakterin DC evrenindeki kökeni Roy Thomas tarafından yazılmıştır. Bu orjindeki en büyük yenilik Billy’nin Captain Marvel’e dönüşdüğünde yine aynı kişilikte kalmasıdır. Bundan önceki yayınlarda Billy ve Captain her zaman farklı kişilikler olarak düşünülmüştür. Bu değişiklik ve mini seri oldukça başarısız bulunmuş ve 1991’de DC’nin Fawcett’i tamamiyle satın almasından sonra Captain Marvel’in orjini Jerry Ordway’in yazdığı The Power of Shazam! Grafik romanı ile tekrar yenilenmiştir. Karakter birkaç farklılıkla Fawcett Comics’teki kökenine döndürülmüştür. Bu revizyon bir öncekinin aksine oldukça başarılı bulunmuş Power of Shazam!’i sürekli bir yayına çevirmiştir.

Marvel Ailesi
Captain Marvel: Genç Billy Batson Shazam sözcüğünü söylediği zaman Dünyadaki En Güçlü Ölümlü lakabını taşıyan Captain Marvel’e dönüşüyor. İkiside tamamen ayrı kişilikler ve Captain Marvel bir yetişkin. Billy’nin ailesi mısırda yaptıkları bir araştırmada Black Adam’ın mezarını keşfettiklerinde Black Adam tarafından öldürülüyor.(Ayrıntılı bilgi Black Adam Başlığında) Bu yüzden ailesiz büyüyen Billy büyücü Shazam’den aldığı gücü ikiz kardeşi Mary Batson ve arkadaşı Freddy Freeman ile paylaşarak Marvel ailesini kurmuştur.

Mary Marvel: C.C. ve Marilyn Batson Mısır’a keşfe gittiklerinde yanlarına kızları Mary’ide alırlar ama kardeşini Amerika’da bırakırlar. Batson’lar Black Adam tarafından öldürüldüğünde Black Adam Mary’i de yanına alır. Ve Amerika’da Black Adam’ın alt kimliği Theo Adam’ın kardeşine Mary’i bırakır. Theo’nun kardeşide bir ailenin Mary’i evlat edinmesini sağlar. Seneler sonra Billy Captain Marvel olunca birbirlerine kavuşurlar ve Billy gücünü Mary ile paylaşır. Mary’de sihirli sözcüğü söylediğinde bir yetişkine dönüşür.

Captain Marvel Jr.: Billy’nin yakın arkadaşı Freddy Freeman, bir süper kötünün saldırısında ölümcül yaralanmıştır ve Bİlly arkadaşını kurtarmak için gücünün bir kısmını ona vermiştir. Freddy ne zaman Captain Marvel ismini telaffuz ettiğinde Captain Marvel’in mavi sarı bir kostüm giyen genç haline dönüşür.

Black Marvel Ailesi

Black Adam: İkinci Ramses’in oğlu Teth Adam yaptığı işlerle büyücü Shazam’i etkiler ve Shazam’in ilk şampiyonu olup Mısır tanrılarının güçlerine sahip olur. Mighty Adam olarak yüzlerce yıl Shazam’in şampiyonu olarak hizmet eder ama daha sonra Shazam’in şeytani kızı olduğu anlaşılan Blaze(İlgili bilgi için Bkz: Day of Vengeance yazısı) tarafından baştan çıkarılan Adam güçlerini kötüye kullanır. Shazam bunu öğrenince Adam’ı bir kolyenin içine hapseder ve Mighty Adam’ı lanetleyerek ismini Black Adam yapar. Adam’ın ihaneti yüzünden Shazam yeni şampiyonunu seçmek için uzun süre bekler. Daha sonra Billy Batson’un ailesi ve Theo Adam yaptıkları arkeolojik gezide Black Adam’ın mezarını ve hapsolduğu kolyeyi bulurlar. Theo, Batson’ın ailesini öldürüp kolyeyi çalar. Theo kolyede hapsolan eski şampiyonu serbest bırakır ve Black Adam’a dönüşür. Daha sonra Theo Adam’ın ülkesi Khandaq’ı ele geçirmiş ve buranın kralı olmuştur.

Isıs: Adrianna Tomaz, Black Adam’a hediye edilen bir köledir. Adam’ın kendisine aşık olmasından sonra Mısır Tanrıçası Isıs’e dönüşmesini sağlayan bir muska almıştır.

Osiris: Adrianna’nın kayıp kardeşi Amon’da köleleştirilmiştir. Daha sonra Black Adam, Question ve Rennee Montoya tarafından bulunduğunda Amon, köle olarak tututlduğu yerden kaçmaya çalıştığı için sakat bırakılmıştır. Black Adam’ın Amon’a gücünün bir kısmını bahşetmesiyle Amon, Captain Marvel Jr. benzeri güçlere sahip olmuş ve Osiris adını almıştır. Kısa süre Teen Titans üyeliğide yaptıktan sonra dostu Sobek tarafından öldürülmüştür.
2005/06 Yılında Marvel ailesi DC’nin büyük macerası Infinite Crisis’te önemli bir rol oynamıştır. Infinite Crisis’i başlatan olaylardan birini anlatan Day of Vengeance serisinde Marvel ailesine güçlerini veren büyücü Shazam, Spectre tarafından öldürülmüştür. Ardından Judd Winnick’in yazdığı Trials of Shazam’da Marvel ailesi ve onların DC evrenindeki yerleri tekrar tanımlamıştır. Captain Marvel artık beyaz elbise ve uzun beyaz saçlarıyla Rock of Eternity’nin koruyucusu olarak büyücü Shazam’ın yerini alır ve adını Marvel olarak değiştirir. Mary Marvel ve Captain Marvel Jr ise güçlerini kaybetmiştir. Güçsüz kalan Mary’e Black Adam gücünün bir kısmını bağışlamış. Güçsüz Freddy Freeman ise Shazam kısaltmasındaki Tanrıların yeni şampiyonu olabileceğini kanıtlaması için seçilmiştir. Kendini kanıtlayan Freddy Freeman DC evrenindeki yeni Captain Marvel olmuştur ama Shazam ismini kullanmaktadır. Artık güçleride bu ismi taşıyan büyücüden gelmemektedir. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan JSA macerasında Black Adam ve Isıs, Billy’den Rock of Eternity’nin yönetimini ele geçirdiler. Daha sonra JSA’nın yardımıyla hayata dönen Shazam, Rock of Eternity’i tekrar ele geçirip Billy ve Mary’i tamamen güçsüz bırakmış ve Black Adam’la Isıs’i de heykele çevirmiştir.
Sihirli Shazam! Kelimesini söyleyen şu Tanrıların güçlerini alıyor:
S: Solomon’un bilgeliği. Ayrıca Marvel ailesinin üyelerine insanları hipnotize etme yeteneğinide veriyor.
H: Herkül’ün gücü.
A: Atlas’ın dayanıklılığı.
Z: Zeus’un yeteneği. Bu güç söyleyeni Marvel formuna dönüştürürken oluşan yıldırımı oluşturmanın yanında kişiyi her türlü büyü ve sihire karşı koruyor.
A: Akhilleus’un cesareti.
M: Mercury’nin hızı. Ayrıca bu güç Marvel’lerin uçmasını sağlıyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Gölgen misali yanındayım!Msn Thunder
iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
24 Ekim 2012       Mesaj #5
iceslush - avatarı
VIP ETC
Birinci Kırmızı Kıyafetli CAPTAİN MARVEL RESİMLERİ marvela ayit değildir.
DC universe karakteridir.
Rowerin paylaştığı ise Marvel Karakteridir
Dc Universe Captain Marvel (Kırmızı Kıyafetli).Adı Shazam diye de geçmektedir


DC COMİCS
aaattyycaptainmarvel839

MARVEL UNIVERSE
captainmarvelearth43210

http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif

Benzer Konular

24 Ekim 2012 / Morrigan Hayali Karakterler
10 Ekim 2012 / iceslush Hayali Karakterler
19 Aralık 2007 / Misafir Hayali Karakterler
15 Eylül 2013 / aslı acar Cevaplanmış
8 Temmuz 2009 / RuffRyders Oyunlar