Arama

Captain Rex

Güncelleme: 2 Eylül 2023 Gösterim: 1.603 Cevap: 0
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
2 Eylül 2023       Mesaj #1
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Captain Rex
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

Yüzbaşı (Captain) Rex, Klon Savaşları sırasında Büyük Cumhuriyet Ordusu'nun meşhur 501. Lejyon'unu komuta etmiş bir emektar Klon Yüzbaşı, Klon Komutan ve Gelişmiş Keşif Komandosu'ydu. Rex, daha sonradan Galaktik İç Savaş sırasında Cumhuriyet'i Yeniden Kurma Birliği'ne bir yüzbaşı ve komutan olarak hizmet etmişti. Klon Savaşları süresinde birçok savaşta yer alan 501. Lejyon'un yüzbaşısı Rex, Jedi General Anakin Skywalker'ın kumandan muaviniydi ve onun cesurluğu ile alışılmışın dışında davranışlarını paylaşmaya başlamıştı. Skywalker ile yakın arkadaş olmanın yanı sıra Skywalker'ın çırağı Ahsoka Tano ile de yakın arkadaş oldu. Generalleri Skywalker ve Obi-Wan Kenobi'nin dostlukları gibi Rex, Mareşal Komutan Cody ve Kenobi ile arkadaştı. Rex ve yoldaşları, Bağımsız Sistemler Konfederasyonu'na karşı sık sık ön safhalarda çatışmışlardı.

90437 Rex20Comp
Captain Rex - Clone Wars dizisinden bir sahne.

Rex, kariyeri süresinde komutasındaki askerleri ne pahasına olursa olsun koruyan bir asker ve etkili bir lider olduğunu, kendisi ve klonların Cumhuriyet'teki geleceğini sorgularken bile kanıtlamıştı. Liderliği, 501. Lejyon'un komutasının gizlice bir Ayrılıkçı ajan olan agresif ve inatçı Jedi General Pong Krell'e verildiği Umbara Savaşı'nda zorlu bir teste tabi tutulmuştu. Rex'in, Krell ile olan deneyimleri onu emirlere katı bir şekilde bağlanmayı yeniden düşünmeye itti ancak bu, Rex'in ilk kez amacını ve emirlerini sorgulayışı değildi. Bunun önemli bir örneği Saleucami Savaşı'nda klon kaçak Cut Lawquane'in savaşın dışında kalmasına izin vermesiydi. Rex dövüş yeteneklerini kullanarak Onderon'daki direnişçileri, gezegenlerini koruyabilmeleri için eğitmişti. Rex'in Cumhuriyet'e olan inancı Tano'ya kurulan komplo ve bütün Cumhuriyet klon askerlerinin beynine yerleştirilmiş Jedi karşıtı yönergeleri keşfettikten sonra kaçak olan yoldaşı Fives'ın ölümü gibi olaylarla daha da sarsılmıştı.

Ahsoka Tano Rex Anakin Star wars clone wars
Captain Rex (solda) Ahsoka Tano (ortada) ve Anakin Skywalker (sağda)

Fives'ın ölümü Rex'in, beynindeki inhibitör çipi bulmasına yol açtı ve bu sayede arkadaşı Ahsoka ile Mandalore Kuşatması'nda 66. Emir'den kaçabildiler. Diğer klon gazi Komutanlar Gregor ve Wolffe ile birlikte Seelos'ta bir süre yaşadıktan sonra Rex, Anka Hücresi'ne katıldı ve eski arkadaşı Tano ile tekrar bir araya geldi. Ayrıca Hortlaklar asi bölüğüne önemli bir dost olan Rex, Jedi Tasfiyesi'nden kurtulan Kanan Jarrus ve çırağı Ezra Bridger ile sıkı bir arkadaşlık kurdu. İsyan'ın ilk safhalarında Rex, Asi Birliği'ne yetenekleri ve bilgeliği ile yardım etti. Er geç komutan rütbesine yükseltilen Rex, İmparator Palpatine'in ölümününün, eski Jedi General Anakin Skywalker'ın aydınlığa geri dönüşünün ve ÖY-2 Ölüm Yıldızı II Mobil Savaş İstasyonu'nun yok edilmesinin yaşandığı Endor Savaşı'nda savaştı.
Biyografi Konusu: Captain Rex nereli hayatı kimdir.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.

Benzer Konular

24 Ekim 2012 / Morrigan Hayali Karakterler
24 Ekim 2012 / ROCKER_WORLD Hayali Karakterler
17 Ağustos 2013 / probLem girL Zooloji
22 Temmuz 2009 / Misafir Taslak Konular
20 Eylül 2015 / Safi Bilim ww