Ziyaretçi
17Vasiyet) Anaya İyilik En Öndedir
Ebu Hureyre (ra) anlatıyor:
Adamın biri:
-Ey Allah`ın Resulü, insanlardan kendisine iyi muamele yapmama en layık olan kimdir? Diye sordu
Peygamberimiz aleyhisselam da:
-Anan, sonra anan, sonra yine anan; bundan sonra da babandır
Bunlardan sonra sırasıyla akraba ve taalukatından sonra en yakın olan kimsedir, buyurdu
18.Vasiyet: Çocuklara Şefkatli Davranın
Ebu Hureyre (ra) şöyle anlatıyor:
Peygamberimiz aleyhisselam, torunu Hazreti Hasan`ı öptü
Yanında da sahabilerden Akra bin Habis Teymi oturmaktaydı
Akra:
-Benim on tane evladım var, bunlardan hiç birini öpmedim, dedi
Peygamberimiz aleyhisselam kendisine baktı ve:
-Şefkat ve merhamet göstermeyen kimseye, Allah da kendi rahmetini ihsan etmez, buyurdu
(Buhari, Ebu Davud,Tirmizi)
19.Vasiyet: Öfkenize Hakim Olun
Abdullah (ra)`ten şöyle anlatılıyor:
Peygamberimiz aleyhisselam:
-İçinizde kimi “rekup” sayarsınız? Diye sordu.Biz:
-Evladı olmayan kimseyi, diye cevap verdik
-Hayır, “rekup” öyle kimse değildir.Asıl “rekup” ahirette evlad göndermemiş, yani hiçbir evladı vefat etmemiş olan kimsedir, buyurdu
Sonra:
-Güreşte en çok galip kimi sayarsınız) diye sordu.Biz:
-Sırtı yere gelmeyen pehlivanı, dedik.Peygamberimiz aleyhisselam:
-Hayır, öyle değildir.Asıl, öfkelendiği zaman nefsine hakim olan kişi, en çok galip gelen ve sırtı yere düşmeyen pehlivandır, buyurdu(Müslim, Ebu Davud)
Sponsorlu Bağlantılar
Adamın biri:
-Ey Allah`ın Resulü, insanlardan kendisine iyi muamele yapmama en layık olan kimdir? Diye sordu
Peygamberimiz aleyhisselam da:
-Anan, sonra anan, sonra yine anan; bundan sonra da babandır
Bunlardan sonra sırasıyla akraba ve taalukatından sonra en yakın olan kimsedir, buyurdu
18.Vasiyet: Çocuklara Şefkatli Davranın
Ebu Hureyre (ra) şöyle anlatıyor:
Peygamberimiz aleyhisselam, torunu Hazreti Hasan`ı öptü
Yanında da sahabilerden Akra bin Habis Teymi oturmaktaydı
Akra:
-Benim on tane evladım var, bunlardan hiç birini öpmedim, dedi
Peygamberimiz aleyhisselam kendisine baktı ve:
-Şefkat ve merhamet göstermeyen kimseye, Allah da kendi rahmetini ihsan etmez, buyurdu
(Buhari, Ebu Davud,Tirmizi)
19.Vasiyet: Öfkenize Hakim Olun
Abdullah (ra)`ten şöyle anlatılıyor:
-İçinizde kimi “rekup” sayarsınız? Diye sordu.Biz:
-Evladı olmayan kimseyi, diye cevap verdik
-Hayır, “rekup” öyle kimse değildir.Asıl “rekup” ahirette evlad göndermemiş, yani hiçbir evladı vefat etmemiş olan kimsedir, buyurdu
Sonra:
-Güreşte en çok galip kimi sayarsınız) diye sordu.Biz:
-Sırtı yere gelmeyen pehlivanı, dedik.Peygamberimiz aleyhisselam:
-Hayır, öyle değildir.Asıl, öfkelendiği zaman nefsine hakim olan kişi, en çok galip gelen ve sırtı yere düşmeyen pehlivandır, buyurdu(Müslim, Ebu Davud)

Peygamber Efendimiz'in Hanımlara 100 Vasiyeti
eygamberimiz aleyhisselam ile yemek yemeye hazırlandığımız zaman, o başlayıp elini uzatmadıkça biz elimizi (yemeğe) koymazdıkBir keresinde onunla birlikte bir yemekte bulundukBir cariye gelip süratle elini yemeğe daldırdı, hemen Peygamberimiz aleyhisselam onun elini çektiSonra bir bedevi geldi, o da süratle elini yemeğe daldırmak istedi, onun da elini tuttu ve şöyle buyurdu: `Şeytan besmele çekilmediği zaman yemeği kendine helal kılarŞeytan bu cariye vasıtası ile yemeği kendisine helal kılmak istedi,( bu nedenle ben de) cariyenin elini tuttumSonra bu bedevi vasıtası ile besmele çekmediği için yemeği kendine helal kılmak istediOnun da elini tuttumNefsim kudret elinde olan Allah`a yemin ederim ki, onun (şeytanın) eli o ikisinin eliyle birlikte benim elimdedir