Arama

Cilt Tipleri ve Bakım Önerileri - Sayfa 3

Güncelleme: 26 Temmuz 2019 Gösterim: 109.068 Cevap: 94
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
13 Haziran 2008       Mesaj #21
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Güneşe Karşı

Sponsorlu Bağlantılar
gunes0
Cildimiz güzelliğimizin en önemli unsurlarından biri. Parıl parıl, pürüzsüz, sıkı ve kırışıksız bir cilt hepimizin rüyası. Ama bu rüyaya ulaşmak için az özenmiyoruz. Mat görünümü gidermek için ayrı, yaşlanmayı geciktirmek için ayrı, lekeler için ayrı krem kullanıyoruz. Şimdi bir de bu sıcak yaz günleri kapımızı çalınca, cildimizde güneşin etkisi ile yeni lekeler, kuruluklar ve çatlaklar oluşması ihtimali her zamankindan daha fazla. Ne deniz ve kumsaldan ne de güneşin tadını çıkarmaktan taviz veriyoruz. Ama güneşin zararlı ışınlarından cildimizi korumayı da ihmal etmiyoruz.
gunes1
En büyük ilgiyi, şüphesiz yüzümüz hakediyor. Çünkü o doğrudan maruz kaldığı güneşe karşı yaz günlerinde tamamen savunmasız. Sıcak havalarda kuruluk, zararlı ışınların yol açtığı lekelenmere karşı şimdi Olay'in Total Effects adlı kremi ile savaşıyoruz. 39.50 ytl'ye satın alabileceğiniz ürün cildinizi hem nemlendiriyor hem de koruyor.
gunes2
Tabii ki, sıcak havaların zararlarından dudaklarımız da nasibini alıyor. Soğuk havalar nasıl dudaklarda çatlamalara yol açıyorsa, güneşin ışınları da dudaklarımıza bakımı şart hale getiriyor. Dudaklarınızda sıcaktan oluşan kurulğu engelleyen Lancome Soleil dudak parlatıcısı işte tam bu noktada imdadımıza yetişiyor. Ürünün fiyatı ise 39 ytl.
gunes3
Vichy ise yalnızca cildi güneşin zararlı etkilerine karşı onarmakla kalmayan aynı zamanda önceden oluşmuş güneş kaynaklı lekeleri de onaran bir vücut kremi üretti. Besleyici ve saten yumuşaklığındaki Vichy Capital Soleil vücut kremini 43.90 ytl'ye satın alabilirsiniz.

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
24 Haziran 2008       Mesaj #22
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Ya Sonra?

Sponsorlu Bağlantılar
aftersun0
Güneşten yoksunsak bronzlaştırıcılara başvurmayı, sereserpe güneşlenirken koruyucuları sürmeyi ihmal etmiyoruz ama peki ya güneşten sonrası? Hem güzelliğimiz hem de sağlığımız için dikkat etmemiz gereken bu noktayı hep atlıyoruz. Oysa güneşin cildimizde yol açtığı gerginlik, bronzlaşacağım diye bütün gün güneşlendikten sonra yüzümüzdeki alev alev yanma hissi ve kuruluk ile hemen savaşmaya başlamamız gerek. Bunun için yapmamız gereken ise hemen after-sun kremlerinden edinmek.
aftersun1
Eskiden plajlarda yoğurt sürenlerin bir bildikleri varmış. Msn Happy Yoğurdun serinletici ve koruyucu etkisi sonunda kozmetikçiler tarafından da keşfedildi. Korres içerdiği yoğurt ile yüze ve vücuda uzun süreli ferahlık ve rahatlık veren jeli ile güneşten sonra yananları serinletiyor. Jelin fiyatı ise 43 ytl.
aftersun2
Yulaf, gülsuyu, zeytinyağı, kakao yağı, papatya, gül, lavanta ve çay ağacı yağı kulağa çok karışıkmış gibi gelse de bu karışım Lush'ın güneş sonrası kreminde bir araya gelerek harikalar yaratabiliyor. Nemlendirici özelliği ile cildinizi yumuşacık yapacak kremi kışın bile kullanabilirsiniz. Kremi güzellik marketlerinden 36.75 ytl'ye satın alabilirsiniz.
aftersun3
Lancome'ın meyankökü ile zenginleştirilmiş Soleil Reconfort güneş sonrası kremi ise cildi hem rahatlatıyor hem de güneşe karşı savunma mekanizmasını güçlendiriyor. Mucize krem tene sürdüğünüz anda rahatlık hissini veriyor. Omzuna dokundukça çığlık atacak kadar yananlara duyurulur. Msn Happy Kremin fiyatı ise 59 ytl.

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
30 Haziran 2008       Mesaj #23
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Su Ferahlığı

su0
Havalar öyle sıcak ki, bir yandan makyajımız akmasın diye uğraşıyor, bir yandan saçımızı bizi en az terletecek şekilde toplamaya çalışıyor, bir yandan da en ince kıyafetleri seçmeye çalışıyoruz. Ama dikkat etmemiz gereken bir başka önemli unsur var ki, o da yüzümüzü bu sıcağa karşı korumak ve çatlaklara izin vermemek. Sıcak günlerdeki sıkıntımızı anlayan kozmetikçiler bizi ferahlatacak, yüzümüzün ihtiyacı olan nemi sağlayacak her türlü ferahlatıcı ürünle yine karşımızdalar. Su mucizesinin kullanıldığı ürünler bugünlerde imdadımıza yetişiyor.
su1
Too Faced'in Frozen Lotion adlı ürününü cildinize sürdüğünüz an buz tanecikli etki ile ferahlıyorsunuz. Siz sıcaklarla vedalaşırken. Cildiniz de neme doyup, kuruluğun oluşturacağı çatlaklara savaş açıyor. Ürünü güzellik marketlerinden 65.90 ytl'ye satın alabilirsiniz.
su2
Biotherm ise Eau Pure adlı parfümü ile bir hayli "cool". Parfüm içeridği mineraller ile hem cildi besliyor, hem de ferahlatıyor. Mis gibi kokusu ise sadece sizi değil, çevrenizdekileri de mutlu ediyor. Biotherm Eau Pure'ü güzellik marketlerinden 85 ytl'ye satın alabilirsiniz.
su3
Dior ise bu yaz günlerinde cildinizin en büyük gücü. Güneşin ışınları yüzünüze vurdukça, Hydra Action kuruyan cildinizi tekrar su ile buluşturuyor. Dior Hydra Action nemlendiricinin fiyatı ise 87 ytl.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
7 Temmuz 2008       Mesaj #24
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Pürüz Yok

ist0
Kendimizi bildik bileli istenmeyen tüyler başımızın belası oldu. Yazın sıcağında erkekler şortlarını geçiriverip kendilerini serin sulara bırakırken biz ağda derdine düştük. Bir bikini, etek ya da şort giyebilmek için saatlerce uğraştık. Pürüzsüz bir cilt yolunda bunca uğraş yetmezmiş gibi, üstüne her bir ağda darbesinde çekilen acıya bile katlandık. Tam "bitti kurtulduk" derken ağda sonrası ciltte kuruluk ve tahriş ya da birkaç gün sonra yeniden kabusumuz olan tüyler yaz mevsimini bizim için çekilmez hale getirir oldu. Şimdi ise kozmetiğin son harikaları ile bugünler çok geride kaldı.
ist1
Epilasyondan sonra cildiniz tahriş oluyor, kızarıyor ya da kuruyor mu? Durun hemen panik olmayın, Elizabeth Arden epilasyon sonrası mağdurlarını düşündü ve cildi rahatlatmak için özellikle ağda ya da jilet sonrası nem dengesi eşitleyici bir krem geliştirdi. Epilasyon sonrası rahatlatıcı kremin fiyatı ise 69 ytl.
ist2
"Belki bacaklarım biraz daha bronz olsaydı istenmeyen tüyler bu kadar belli olmazdı" mı dediniz? E bunu akıl eden yalnızca siz değilsiniz. Sally Hansen bronzlaştırıcı etkili nemlendiricisi ile hem tüylerin belirginliğini azaltıyor hem de onların çıkmasını yavaşlatıyor. Bronzlaştırıcı, nemlendirici ve yavaşlatıcı özellikleri ile 35 ytl değerindeki Sally Hansen Smooth Glow bir taşla iki değil üç kuş vuruyor. Msn Happy
ist3
İstenmeyen tüylerle ilgili en sinirimizi bozan şey ise henüz yeni alınan tüylerin ilk haftada tekrar sahnelere dönmesi. Ama Epsiva buna da çözüm buldu. Tüy azaltıcı serum kıl köklerinin beslenmesini engelleyerek tüylerin incelmesini ve azalmasını sağlıyor. 39 ytl değerindeki serum düzenli uygulandığında, 60 gün sonunda tüylerde %48 azalma görülüyor.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
13 Temmuz 2008       Mesaj #25
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Lekelerden karbon tedavisiyle kurtulun

Yazın artan güneş lekelerinize karbon tedavisiyle çözüm...

resim110026


Karbon kremi daha önce kıl tedavisinde lazerden etkilenmeyen beyaz kılların kökünü boyamada kullanılıyordu. Zamanla sivilceleri iyileştirdiği,

cilt kalitesini arttırdığı fark edilince başka uygulama alanlarıda araştırıldı ve karbon peeling keşfedildi. Denemeler genel olarak Uzakdoğu daesmer, lekeli sivilcesi bol hastalarda yapıldı.

Yapılan çalışmalarda akne tedavisi sırasında karbon kremi kullanımı, cildin ışığı daha fazla tutmasına yol açmaması sebebiyle daha fazla tercih edilmesine sebep oldu. Cildi yakmayacak düzeyde bir karışımla uygun hale getirilen karbon kreminin, derinin hassasiyetini ve emilimini arttırması özelliği var.

Karbon peelingi uygulaması ikişer hafta arayla en fazla 4 seans olarak sürüyor. Seans aralarının 2 şer hafta olmasının sebebi cilt altında beklenen iyileşmenin cildin yüzeyinde de beklenmesidir. Karbon tedavisinin ilk sonuçları; pürüzsüzlük, parlaklık, birçok lekenin renginin altında açılmasıdır. En
önemli avantajı ise tedavi için kış aylarının beklenmesine gerek olmamasıdır.

Kaynak: iVillage

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
14 Temmuz 2008       Mesaj #26
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Aşkımsın Limonata

limon0
Limonu sevmeyen neredeyse yoktur. Limonata ezelden beri sıcak yaz günlerinin içeceği, hatta düğün ve nişanların vazgeçilmez ikramı olmuş, limonlu dondurma çocukluğumuzdan beri favorimiz olarak kalmış, kışın limonlu çay bile yavaş yavaş hayatımıza girmeye başlamış, hatta kola ya da sodamızı bile içinde bir dilim limon olmadan içemez olmuşken kim limonu sevdiğini inkar edebilir ki? Şimdi ise yalnızca midemiz değil, yüzümüz, vücudumuz hatta saçımız bile limonun faydalarından nasibini alıyor. Çünkü kozmetik sonunda C vitamini küpü limonun enerjisi ile güzelliğimize güzellik katabileceğimizi farketti.
limon1
Hızlı kilo alıp verdiniz ya da kola ve kahvenin karşı konulmaz cazibesine dayanamadınız; şimdi de selülit ve çatlaklardan mı yakınıyorsunuz? Neyse ki imdadınıza yetişecek limon var. Tautrofen Kalendula limon yağı ile cildinizin kaybolan esnekliğini geri getiriyor. Ürünün fiyatı ise 97 ytl.
limon2
Nivea da meyve özlerinde saklı vitamini ve bu vitaminlerin cildi canlandırıcı özelliğini keşfetmekte geç kalmamış. C vitamini içeren meyve özlü canlandırıcı maskesi cildinizi nemlendiriyor ve ferahlatıyor. İki kullanımlık maskenin fiyatı ise 4.50 ytl.
limon3
Peki saçlarımız limondaki gizli cevherden mahrum mu kalsın? Paul Penders buna izin vermiyor, limonlu saç kremi ile saçlarınızı hem yumuşacık hem de hiç olmadığı kadar parlak yapıyor. Bu organik saç kreminin fiyatı ise 32 ytl.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
18 Temmuz 2008       Mesaj #27
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Jelden Sonra

tonik0

Cildimiz bizim herşeyimiz. T bölgesine ayrı, mat görünmesin diye ayrı, arınsın diye ayrı binbir jelin arasından uygun olanı seçmek için işi gücü bırakıp kafa yoruyoruz. Yüzümüzü sabah akşam sıkı bir çalışmanın sonucu uygunluğuna karar verilmiş jellerle yıkıyoruz, her zaman gerekli ilgiyi gösteriyoruz ama yine de yağlanmanın hatta artık kabusa dönüşen sivilcelerin önüne geçemiyoruz. Sanki bu sözler size aitmiş gibi değil mi? Şöyle bir nerde hata yapıyor olabiliriz diye düşündük de cevabı bulmak çok da zor olmadı. Siz de gece jeli sürüp uykuya dalanlardansanız, jelin temizleyici ve nemlendirici etkisini arttıran ve koruyan, cildinizin ışıl ışıl ve sağlıklı görünmesini sağlayan ikinci adımı atlıyorsunuz demektir. Bu ikinci adım ne mi? Cevap veriyoruz: Tonik.
tonik1

Tonik cildimi tahriş eder diye korkanlara Nivea'nın en hassas ciltlere bile uygun yumuşatıcı toniği birebir. Yüzünüzü cildiniz rahatsız etmeden temizleyen, içeriğindeki hafif formulü ile nem veren Nivea matlaştırıcı toniği 14 ytl'ye tüm güzellik marketlerinden satın alabilirsiniz.
tonik2

Yoksa siz hala çaydanlıkta kalan suyu tonik niyetine kullanmak gibi annenizden kalma yöntemler mi uyguluyorsunuz? Tamam çay suyunun cilde ne kadar iyi geldiği kanıtlanmış bir gerçek ama siz yine de işi uzmanlarına bırakıp Lush'ın Tea Tree Water spreyinden edinin. Toksinleri atmaya yardımcı ürünün fiyatı ise 23 ytl.
tonik3

Olay ise cildin canlılık içinde ışıldamasını sağlarken, kırışıklık ve çizgilerin görünümü de düzenli kullanımda gözle görülür biçimde azaltarak bir taşla iki kuş vuruyor. Bu çok amaçlı toniğin fiyatı ise 14.90 ytl.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
23 Temmuz 2008       Mesaj #28
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Cilde Göre Maske

ciltipi0
Siz o "bir hafta kullandım, cildim yenilendi. İnanamadım" diyen cilt temizleyicisi reklamlarına inanmayın. Keşke doğru olsaydı ama maalesef tüm cilt tiplerine uygun genel geçer bir maske henüz bulunamadı. Siz yine de önce cilt tipinizi belirleyin ardından cilt tipinize uygun maskelerden birer tane edinin. Ne yaparsanız yapın cildiniz her daim kuru ve gergin mi duruyor? Yoksa cildiniz sanki hala ergenlik çağındaymışsınız gibi sivilcelerden mi muzdarip? Ya da eyvah, yüzünüz her yere ayrı ilgi bekliyor. Yanaklarınız kuru iken T bölgesi yağlı görüntüsü ile size yüzünüz için ne kullanacağınız konusunda akla karayı seçtiriyor. Hassas-kuru, yağlı ya da karma ciltler. Şimdi hepsinin ayrı ayrı çözümü var.
Hassas Kuru Ciltler
ciltipi1
Kuru ve hassas ciltleri ihtiyaç duydukları neme doyuran Bioderma Hydrabio maske, cildinizin bütün gerginliğini alıyor. Sağlıkla parlayan cildin mimarı yoğun nemlendirme ve bakım maskesinin fiyatı ise 54.90 ytl.
Normal-Karma Ciltler
ciltipi2
Cildiniz karmaysa işiniz zor ama çözümsüz değil. Öyle bir scrub düşünün ki cildinizin kuru bölgelerini neme doyuruyor. Yağlı bölgeleri ise derinlemesine temizliyor. Rüya değil, 45.42 ytl değerindeki Artistry polishing scrub bütün bunları gerçekten yapıyor.
Yağlı Ciltler
ciltipi3
Yağlı ciltlerin ihtiyacı olan şey ise arınma. Cildinizde yağdan dolayı parlamadan, sivilcelerden ve kirli görüntüden mi şikayetçisiniz? Öyleyse Skincode purifying mask sizin ilacınız. Yağlı ciltleri temizleyen ve arındıran maskenin fiyatı ise 76.50 ytl.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
25 Temmuz 2008       Mesaj #29
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Plaj Çantası

plajc0
En havalısından bikinimiz, ona uyumlu havlu ve boncuklarla bezeli terliklerimiz ile plajın en kokoş kızı olmaya adayız. Kolumuzda da taşlı çantamızla salınıyoruz salınmasına da, güneş, deniz ve kum üçlüsüne karşı önlemimizi almayacak mıyız? Dışı sahilleri içi ise bizi yakan plaj çantamızın içinde neler olmazsa olmaz? Tabii ki bronzlaştırıcılar, "aman kapkara olmayayım" diyenler içinse koruyucu kremler ve gözler ve dudaklar gibi hassas bölgelere özel ilgi sağlayacak spreyler. Ee o çantayı sırf süs olsun die kolumuza takmadık; biz hem güzel hem akıllıyız. Msn Happy
plajc1
Güneşten korunmak isteyen ancak güneş kreminin yağlı görüntüsünden hoşlanmayanlar, evet size sesleniyoruz. Babe'den güneş koruyucu sprey yağsız formülü ile mükemmel emilim ve dağılım özelliğine sahip. Üstelik spreyi uyguladınız diye dakikalarca yatmak zorunda değilsiniz çünkü sprey suyla temasa dayanıklı. Ürünün fiyatı ise 35 ytl.
plajc2
Korunalım ama bembeyaz da kalmayalım diyen bronzsever kitle içinse önerimiz Glo Minerals'den Golden Bronzing Stick. 56 ytl değerindeki ürün sizi en doğal ve eşit şekilde bronzlaştırıyor. Cildinizde kesinlikle leke bırakmıyor.
plajc3
Gözler ve dudaklarsa, söz konusu deniz ve güneş ise kesinlikle özel ilgi bekleyen yerler. Güneşle birlikte kuruyan dudaklara, gerginleşen göz altlarına çözüm ise Shiseido'dan geliyor. Shiseido 71 ytl değerindeki göz ve dudak koruyucusu ile plaj ertesi gülümserken bile acıyan dudaklara son veriyor.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
5 Ağustos 2008       Mesaj #30
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Sivilcesiz güzelliğin sırları


Kadınların başının belası sivilcelerden kurtulmak için neler yapmalı?



resim109065

Yüzünüzde beliren bu küçük noktacıklar sinir bozucu değil mi? Ergenlik çağı da geçti, peki neden hala oradalar? Bu konuda yanlış bildikleriniz...

Metabolizma bozukluğu etken
Yağ bezelerinin fazla çalışmasından, hormon veya metabolizma bozukluklarından kaynaklanan en küçük çıbanlardır sivilceler.

Kalıcı izler bırakabilir
En sık yüzde, alında, sırtta, göğüste ve omuzlarda oluşur. Estetik görünümün geçici olarak bozulmasına neden olabilecekleri gibi, şiddetli olan lezyonlar nedbeleşerek iyileştiklerinde kalıcı izler de bırakabilirler.

Sivilceler hakkında yanlışlar ve doğrular

"Bazı besinler bende sivilce yapıyor": Yanlış

• Besinler ve akne üzerine yıllarca süren çalışmalar sonunda herhangi bir besinin akneye sebep olduğu görülmedi. Ne çikolata akne yapar, ne yağlı yemekler ne de süt. Eğer öyle olmuş olsaydı o besinlerden yemeyerek insanlar sivilcelerinden kolayca kurtulurlardı. Oysa gerçek öyle değil.

• Beslenme şeklinizi değiştirerek sivilcelerden kurtulamazsınız, kurtulan da görülmedi. Sivilcelerden ancak sivilce tedavisiyle kurtulabilirsiniz.

"Stres sivilce yapar": Yanlış

• Stres sivilcelere yol açmaz. O yüzden stresten kurtularak sivilcelerin geçmesini beklemek boşuna. Dahası stresli insanların kullandığı bir takım ilaçlar yan etki olarak sivilce yapar.

• Stres, cilt yüzeyine daha fazla sebum salgılanmasına neden olarak belki dolaylı olarak mevcut sivilceleri arttırabilir ancak hiç yoktan sivilce varetmez. Stressiz olduğu bilinen kimselerde de sivilce çıkabilir. Sivilcenin tedavisi başka türlü, stresin tedavisi başka türlüdür.

"Güneşışığı sivilcelere iyi gelir": Hayır

• Sadece yüzünüz biraz daha bronzlaşacağı için sivilceler daha az dikkat çeker. Güneş ışığı birkaç sivilceyi kurutsa bile yenilerinin gelmesini engelleyemez, epidermise(cilt üstü tabakası) zarar verebilir ve ilerleyen safhalarda sivilceler artabilir.

• Güneş ışığına maruz kalmak ciltte erken yaşlanma ve yanıklara neden olabilir. Güneşe çıkmadan önce koruyuculuk katsayısı en az 15 olan koruyucu losyonlar kullanmanızı tavsiye ederiz. Sivilceleriniz içinse sivilce tedavisi görmekte fayda var.

"Sivilcelerimi zaman zaman patlatıyorum": Sakın!

• Sivilcelerinizi patlatmakla mikroplara davetiye çıkarırsınız ve eğer enfeksiyon kaparsanız yüzünüzde ömür boyu geçmeyecek kalıcı yaralar meydana gelebilir.

• Siyah noktaları(komedonları) da sıkmamak gerekir.

"Sivilceler yaş ilerledikçe geçer": Tam böyle değil!

• Sivilceler ileri yaş grubunda daha az görülür. Ancak sivilcelerden büyüyerek kurtulunmaz. Bazı kimselerde sivilcelerin neden olduğu kalıcı yaralar vardır. Tedavi edilebilecek bir hastalığı tedavisiz bırakmamak ve kalıcı yara riskinden mümkün olduğu kadar erken kurtulmak gerekir.

• 20-44 yaş arası insanların yüzde yetmiş beşinde akne görülmezken geriye kalan yüzde 25'inde akne mevcuttur. Bazı hanımların adet dönemleri boyunca değişen hormon dengeleri sivilcelere neden olabilir. Doğum kontrol hapları sivilce yapabilir. Hamilelikte de sivilce görülebilir.


Benzer Konular

23 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
6 Mart 2009 / ThinkerBeLL X-Sözlük
6 Ekim 2011 / elifuzun437 Taslak Konular
5 Eylül 2015 / Teamoore Soru-Cevap