Arama

Cilt Tipleri ve Bakım Önerileri - Sayfa 5

Güncelleme: 26 Temmuz 2019 Gösterim: 109.169 Cevap: 94
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
28 Kasım 2008       Mesaj #41
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Kil masajıyla teninizin ışıltısını uyandırın


Sponsorlu Bağlantılar
23102007134905 360 508910mas


Doğal, hafif, iyileştirici etkileri olan, temizleyici niteliğe sahip. Kil tek başına tüm bu marifetleri bünyesinde toplayabiliyor. Bu nedenle kullanıldığı alanlar neredeyse sınırsız: vücut, yüz, saçlar…

Tendeki ışıltıyı yeniden uyandırmak için kil masajından daha yararlı hiçbir şey olamaz. Önceden temizlenmiş cilde haftada iki kez uygulanması yeterli. Gözeneklerde biriken yağı ve tozu bu şekilde arındırmak mümkün.

İşte yarattığı mucizeler

- Arı kil de denen beyaz kil emici gücüyle ünlü. Ciltteki pürüzleri temizlemenin yanı sıra yağ molekülü olan sebumun üretimini azaltarak cilde yeniden ışıltı kazandırıyor.

- Yeşil kil yağlı ciltlere iyi geliyor.

- Sarı kil yüzün katmanlı bölgeleri için mükemmel bir çözüm.

- Pembe kil hassas ciltler için birebir.

- Kırmızı kil kan dolaşımı üzerinde etki yaratırken, mavi kil dokulara daha fazla oksijen gitmesini sağlıyor.

- Özellikle yağlı ciltlere çok iyi gelecek bu maskeyi hazırlamak için, üç çorba kaşığı kilin üzerine üç çorba kaşığı sıcak su, üç damla zeytinyağı koyarak karıştırın. Çamuru göz kenarlarına ve dudaklarınıza bulaşmayacak biçimde yüzünüze sürün. Cildinizin gerginleşme durumuna göre 10 dakika kadar yüzünüzde tutun. Sonra ılık limonlu suyla yüzünüzü temizleyip bol duru suyla yıkayın. Özellikle sivilceli ve siyah noktalı ciltler
e uygun olan bu maske en az bir hafta arayla yapılmalı.

- Toz kili alın, yarım ölçü su, yarım ölçü domates, salatalık veya üzüm suyu ile hamur yapın. (Bütün yüze ve boyuna ince bir tabaka halinde sürün, yalnız gözlerinizin çevresine sürmemeye dikkat edin). 15-30 dakika, hamur nemliliğini kaybedene kadar bekletin. Ilık su ile durulayın.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
8 Aralık 2008       Mesaj #42
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Güzel bir cilt için çok önemli 10 sır


Sponsorlu Bağlantılar
cilt kiz kadin


Yapmanız gereken sadece biraz durmak ve cildinizi dinlemek, sonra da onun ihtiyaçlarına vakit ayırmak. İşte bunun için size yardımcı olacak çok önemli 10 sır:

1- Su, su, su! İşte birinci ve en basit kural. Tam iki litre olmasa bile, günde en az 5-6 bardak su içmelisiniz. Bunu yapmak zaman zaman size çok kolay gelmeyebilir ama su, sağlığınız için olduğu kadar güzelliğiniz için de son derece önemli.

2- Unutmayın ki, yağlı cilt, kirli cilt demek değil! Bu birikim bazılarımızda fazlayken, bazılarımızda daha az oluyor sadece... Az olduğunda cilt kuruyor ve pul pul dökülebiliyor. Bu yüzden önce cilt tipinizi bir uzmanın yardımıyla öğrenmeli ve cildinize uygun ürünler kullanmalısınız.

3- En yaygın problemlerden biri siyah noktalar ve ne yazık ki bunlar hepimizde var. Küçücük olmalarına rağmen bizi çok üzen bu noktacıkların oluşması cildimizin nefes almasını da engelliyor aynı zamanda. Haftada bir gün peeling yaparak yani ölü derilerinizi yok ederek cildininizin nefes almasını sağlayabilirsiniz. Bunun dışında 1 litre kadar suyu kaynattıktan sonra bir kaba boşaltın, içine birkaç tutam papatya kurusu ekleyin ve başınıza bir havluyla örterek kabın içine eğilin. Bir müddet böyle bekleyin. Bu da gözeneklerin açılmasını sağlar ve siyah noktaların atılmasını kolaylaştırır.

4- Cilt temizliğinizde doğal malzemeleri seviyorsanız işte size harika bir tarif daha: Ananas suyu ve yulafı karıştırabilir ve yüzünü bu karışımla temizleyebilirsiniz. Çünkü ananas ölü cilt hücrelerini eriten enzimler içeriyor. Yulafsa cilt yüzeyinin yeniden canlanmasına yardımcı oluyor.

5- Eğer cildiniz makyaj yaptıktan ya da duş aldıktan sonra kaşınıyorsa, bu hassas olduğu anlamına geliyor. Bu durumda yapmanız gereken; cilt tipine göre hazırlanmış bir tonikle yüzünüzü temizlemeniz. En iyi toniğin doğal bir gül suyu olduğunu da hemen hatırlatalım.
6- Stresli olduğunuz ve sürekli geç yattığınız günler çoğunluktaysa, bunun cildinizi etkilemesi kaçınılmaz. Stresle başa çıkmak biraz zor olabilir ama yorgunluğunuzu atmak için dinlenmeye ve stresten arınmaya mutlaka zaman ayırmalısınız. Bunu yapmak da en az kaliteli cilt bakım ürünleri kullanmak kadar önemli.

7- Soğuk kış günlerinde bile güneş cildimize zarar verebiliyor. Güneşin en büyük zararı ise cildi kurutmak. İşte bu nedenle güneş kreminin sadece yaz aylarında kullanılan bir ürün olduğunu düşünmeyin ve kış mevsimine uygun bir koruyucuyu mutlaka çantanızda bulundurun.

8- Cildiniz yağlıysa, mat görünümlü fondötenleri, kuruysa nem veren kapatıcıları tercih etmelisiniz. Çok pürüzsüz bir görünüm için de, fondöteninizi sıvı bronzlaştırıcı veya nemlendiriciyle karıştırarak sürebilirsiniz. Bu oldukça iyi bir sonuç verecektir.

9- Cildiniz kuruysa, donuk ve mat görünüyorsa işte size anında etki edecek özel bir tarif. Bunu, önemli günlerde, makyaj yapmadan hemen önce uygulayabilirsiniz. Bir şeftaliyi ezin, balla karıştırın ve yüzünüze sürün. 10 dakika bekledikten sonra durulayın. Cildiniz kesinlikle ipek gibi olacak...

10- Ve son olarak harika bir öneri daha: Cildinizin güzelliğiyle dikkat çekmesini istiyorsanız yaptığınız makyajın doğal olmasına dikkat etmelisiniz. Pastel tonlarda bir far, şeffaf bir rimel, tatlı pembe bir allık ve parlatıcı bir ruj... Bu yumuşak renkler cildinizi her zaman olduğundan çok daha doğal, taze ve güzel gösterecektir.



HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
12 Aralık 2008       Mesaj #43
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Cilt için sütün faydaları

lLbsMZ6Ulh3u


Dirsekleriniz sertleşerek kurumaya başladıysa; bir parça pamuğu sütle ıslatarak dirseklerinize sürerek 15 dakika bekletin . Bu uygulamayı bir hafta tekrarlayın. ipek gibi pürüzsüz dirseklere sahip olacaksınız,

Pürüzsüz bir cilt için; Cildinizi temizledikten sonra süte batırdığınız bir parça pamukla silin, sütü cildinize iyice yedirdikten sonra 4-5 dakika bekleyin Ardından cildinizi ılık su ile durulayın . Bu uygulama cildinizin genç ve pürüzsüz olmasına yardımcı olur,

Yağlı cilt için; 1 ölçek çiğ süt ile 1ölçek yulaf kepeğini bir kabın içinde karıştırın, bununla yüzünüzü iyice silin, Kısa zaman içinde parlak ve yumuşak bir cilde sahip olacaksınız. Bu karışım 3 gün buzdolabında bekletebilirsiniz.

Kuru cilt için; 1fincan çiğ süt ile 1fincan gülsuyunu bir kabın içinde karıştırın . Bir parça pamuk kullanarak bu karışımla cildinizi silin .Cilt için iyi bir temizleme sütü elde etmiş olursunuz.

Karma ciltler için; 1fincan süte 1 küçük salatalık rendeleyerek 5 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra süzerek bir şişeye koyun. Bu da cildiniz için harika bir temizleme sütü olacak.


karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
15 Aralık 2008       Mesaj #44
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Siyah noktalarla vedalaşın

Cilt Tipleri ve Bakım Önerileri

Yüzünüzdeki siyah noktalardan kendi yöntemlerinizi kullanarak kurtulabilirsiniz.

Aslında yapmanız gereken çok basit, evinizde her daim bulunan malzemeler yardımıyla yüzünüzü temizleyebilir ve maske yapabilirsiniz. Almanız gereken tek şey bir şırınga... . Şimdi gelelim nasıl yapacağınıza, temiz bir kaba kaynamış suyu dökün. Başınızın üstüne bir çarşaf örterek bu suyun buharına bir süre yüzünüzü tutun. Yani yüzünüze basit bir buhar banyosu yapın. Buhar banyosundan sonra siyah noktalar çok kolay çıkar.
Buhar banyosundan sonra iğnesini çıkardığınız şırınganın ucuyla hafifçe siyah noktanın üzerine bastırın. Siyah noktalar şırınganın içine girecektir. Bunu yaparken siyah noktaların çıkış yönüne dikkat edin ve o yönden bastırın. Yüzünüzdeki siyah noktalar hep aynı yönde çıkar.
Bu işlemden sonra yüzünüzü mutlaka bir temizleme losyonuyla temizleyin.
1,5 tatlı kaşığı kil, 1 tatlı kaşığı badem yağı, 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp yüzünüze sürün ve 35-40 dakika bekleyin. Daha sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayıp yağsız bir nemlendirici krem sürün.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
26 Aralık 2008       Mesaj #45
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Soğuk Havalarda Cildimizi Koruma Yolları


3nRDS9aftD4y


Kış mevsiminin kendini göstermeye başladığı ve havaların giderek soğuduğu şu günlerde özellikle bayanların saç ve ciltlerinde görülebilen problemler, alınacak birkaç önlemle giderilebiliyor. Uzmanlar, kış mevsiminin yaklaşması ve havaların soğumaya başlamasıyla birlikte özellikle bayanların cilt ve saçlarında çeşitli problemler yaşandığını ve bu problemlerin alınacak birkaç önlemle giderilebileceğini belirtiyor.

Bu cilt yapısına sahip bayanların yüz temizliğinde anti-alerjik ve yağlı ürünler kullanması tavsiye edilirken, makyaj ürünlerinde nemlendirici özelliğe sahip ürünlerin tercih edilmesi ve soğuğa çıkarken yüzün mutlaka şal veya atkı ile korunması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca uzmanlar tarafından yüzde gerilme varsa yüzün nemlendiricisiz bırakılmaması gerektiği, duşta fazla kalınmaması ve bakım ürünleri seçerken gliserin, vazelin ve bitkisel yağlar bakımından zengin ürünlerin seçilmesi öneriliyor.

Soğuk havalarda deride su kaybının fazlalaştığını ve bunun da ellerde kurumaya yol açtığını ifade eden uzmanlar, elin suyla her temasından sonra mutlaka nemlendiricili krem sürülmesi, eğer bayanların vakti yoksa günde en az iki kez ellerin kremlenmesi, dışarı çıkarken mutlaka eldiven giyilmesi ve haftada en az bir kez badem yağı ile ellere masaj yapılmasını öneriyor. Eğer elde çatlamalar varsa gece yatmadan önce zengin içerikli besleyici bir krem sürülmesi, daha sonra pamuk bir eldiven giyilmesi ve sabaha kadar çıkarılmaması gerektiği dile getiriliyor.

Soğuk havalarda özellikle dudakların oldukça etkilendiğine dikkat çeken uzmanlar, yüze nemlendirici sürülürken dudakların unutulmaması gerektiğini ve gün içinde stick nemlendirici kullanılmasını öneriyor. Evlerin nemlendirilmesinin de önemli olduğu ifade eden uzmanlar, bu nedenle kaloriferli evlerde peteklerin üzerine ıslak havlu, sobanın üzerine ise bir demlik su konulmasının odadaki havayı nemlendireceği belirtiliyor. Günde 1-1.5 litre su içmenin de derideki su kaybını azaltacağı ifade ediliyor.

Kış aylarında saç bakımına da önem verilmesi gerektiğini belirten uzmanlara göre, en çok bakıma ihtiyacı olan saçlar kuru saçlar. Kuru saçlara sahip bayanların besleyici şampuanlar kullanmasını öneren uzmanlar, ayrıca haftada 1 kez besleyici serum uygulanması, mümkün olduğunca saçların fön makinesi ile kurutulmaması tavsiye ediyor. Eğer bayanlar ince telli saçlara sahip ve saçlarda kırılma yaşıyorlarsa, gerekmedikçe boya, balyaj ve kimyasal içerikli işlemleri yaptırmamaları, bu tür saçlara sahip bayanların doğal içerikli ve nemlendirici özelliğe sahip ürünler kullanması öneriliyor

Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
26 Aralık 2008       Mesaj #46
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Cilt Tipleri ve Bakım Önerileri

18-29 Yaş Arası (Kuru Cilt Bakımı) - Cilt Bakımı


Temizleme

Her sabah: Yüzünüzü yatıştırıcı ve nemlendirici bir losyonla temizleyin. Alkollü losyonlardan kaçının.

Her akşam: Yüzünüzü ve boynunuzu temizleyici bir krem ile yıkayın. Ilık suyla durulayın ve yüzünüze bastırmadan hafifçe kurulayın.

Göz çevrenizi bir göz makyajı temizleyicisi ile temizleyin.




Nemlendirme ve Koruma

Her sabah: Cildinizi beslemek; hava kirliliği, rüzgar ve güneşten korumak için koruma faktörlü bir nemlendirici kullanın.

Eğer fondöten veya pudra kullanacaksanız, nemlendiriciden sonra bir makyaj altı sürün, daha sonra makyajınıza geçin.

Göz çevrenizi bir göz çevresi kremi ile nemlendirin.

Her akşam: Nemlendiricinizi tekrar uygulayın.




Yenileme

Genç ciltlerde yenileyici bakımlara gerek yoktur.




Hatırlatma

Güzel bir cilde sahip olmak için her şeyden önce sağlıklı bir yaşam sürmek gerekir:

- Dengeli beslenin.

- Spor yapın.

- Düzenli uyuyun.

- Alkol, kahve, çay ve sigaradan uzak durun.

- Soğuk hava, rüzgar, kireçli su ve korunmasız güneşlenmekten kaçının.

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
15 Ocak 2009       Mesaj #47
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Cildi Şarj Eden Mükemmel Bakım

clt0

Biz kadınların bu cilt problemleri ne zaman sona erecek bilinmez. Cildimize her gün düzenli bakım yapıyoruz fakat gene de güzelim cildimiz kuru, sert ve donuk görünüyor. Eh haliyle insanın sinirleri bozuluyor. Sizlere bir müjdemiz var. Shiseido laboratuvarları bu bitmek bilmeyen sorunun nedenini buldular. Bu korkunç görüntünün nedeni cildimizin enerjisini yitirmesi ve günlük bakım ile bir türlü iyileşemediğinden kaynaklanıyor. Peki, şimdi ne yapmalı? Buna da bir çare bulan bilim adamları mükemmel etkili olan bir ürün geliştirdiler ve şimdiden ürün kadınların %82'sini sadece 2 haftada memnun etmiş durumda! Cilt hasar gördüğü zaman enerjisi tükeniyor ve dış etkenlere karşı daha savunmasız bir hale geliyor. Eskiden bu "zayıf şarj" durumunun tedavi edilemeyeceği düşünülse de Shiseido Bio-Performance Skin Corrective Program ile bu sorunu çözmek çok kolay. Cildin canlılığını geri kazanmasına yardımcı olan ve ideal enerji dengesine ulaşmayı sağlayan magnezyum ve kalsiyum iyonlarının dengesi ile cildiniz şarj oluyor ve canlı bir görünüme sahip oluveriyor.
clt1

İçeriğinde bulunan Bio-Recharger MC ile yalnızca iki haftada cildiniz eski yumuşaklığını, esnekliğini geri kazanarak sizleri büyük bir dertten kurtarıyor. Yapılan araştırmalara göre Bio-Performance Corrective Program serisini günlük bakım ürünleri ile değiştirip, iki hafta boyunca düzenli bir şekilde kullanan kadınların %95'i ciltlerinin daha pürüzsüz bir görünüme sahip olduğunu ve %77'si ise ciltlerinin sıkılaştığını belirtmişler. Eh bu kadar bilimsel kanıta dayalı olan bu mükemmel ürünün tıbbın bir mucizesi olduğunu düşünmemek elde değil! Ürün fiyatı ise 715 YTL.

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
6 Şubat 2009       Mesaj #48
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Beklenmeyen Sivilcelere Çözümler

siv0

Ah şu sivilceler yok mu? Ergenlik dedik ses çıkarmadık ama ne yazık ki şu adet günlerimiz, sıkıntıdan patladığımız zamanlar ya da çikolatayı abarttığımız zamanlar olmaya görsün! Bir tane sivilce patlak verir ve haliyle biz de onla bir güzel oynarız. Peki ya sonuç? Sabah uyandığımızda mayın tarlasına dönmüş bir surat ile karşı karşıyayız. Oysaki tek yapmamız gereken böyle zamanlarda cildimizin temizliğine biraz daha fazla önem vermek ve cildimizin üzerindeki yağdan kurtulmak. Shiseido Pureness Blemish Targeting Gel, problemli ciltler için harika bir sivilce kremi. İlaç özelliği gösteren bu jel, cildi arındırıyor, canlandırıyor ve sivilcelerden kurtarıveriyor. Karma ve yağlı ciltler için oldukça uygun olan bu ürünü stresli zamanlarınızda kullanarak büyük felaketleri önleyebilir ve suratınızda bir sivilce kolonisi oluşmasını engelleyebilirsiniz. Ürünün fiyatı ise 53 TL.
siv1

Shiseido Pureness Oil Control Blotting kâğıtları, sadece sebumu değil, zararlı lipit peroksit oluşumunu da engelliyor. Parlamayı anında kesip, tekrar parlamayı ve siyah nokta oluşumunu engelleyerek sizleri o korkunç yağ tabakasından kurtarır. Kullanımı ise oldukça kolay! Pudralı yüzeyi cildin parlayan noktalarına bastırılıyor ve bütün yağ ortadan kayboluveriyor Bir pakette 100 adet emici kâğıt bulunan ürünün fiyatı 45 TL.
siv2

Elizabeth Arden Matte Moisture Lotion, anında ve uzun süreli yağ kontrolü sağlayan bir losyon olup sivilce, kaşıntı ve lekelere yol açan serbest radikalleri yok ediyor ve cildi yapılandırıp nem vererek yeni sivilcelerinde oluşmasını engelliyor. Karma ve yağlı ciltler için uygun olan bu ürün özellikle regl olduğunuz zamanlarda cildinizin bozulan nem dengesini geri kazandırabilir ve yeni sivilcelerin patlak vermesini engellemede yardımcı olabilir. Eğer sürekli olarak geçmeyen sivilcelerden şikâyetçiyseniz ve bir türlü düzelmeyen problemli bir cildiniz var ise bu nemlendirici size oldukça uygun. Ürün fiyatı ise 106 TL.

ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
23 Şubat 2009       Mesaj #49
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
Karma Ciltlerin Karışık Nemlendiricileri

nem0


Karma cilt tipleri için iyi bir nemlendirici bulmak her zaman büyük bir sorun olur. Yağsız bir nemlendirici alsanız cildiniz kuruyuverir. Normal olduğunu düşündüğünüz bir nemlendirici ise bir anda yüzünüzden yağ damlamasına neden olur. T-bölgesini hiç anlatmıyorum bile, orası apayrı bir dert. Peki ne yapmalı, ne etmeli de bu karma cilt tipine bir kurtarıcı bulmalı diyorsanız işte çözüm burada! Chanel Hydratation Hydramax-Active Gel Creme, nemlendirici jel krem normalden karmaya dönük cilt tipleri için gerçekten bir harika. Cildin nemini koruyan meyve karışımlı krem yumuşak, pürüzsüz, mükemmel bir etki bırakıyor. Ürün uygulanır uygulanmaz cilt hemen hoş bir tazelik ve hafiflik hissiyle okşanıyor. Aynı zamanda sihirli hyaluronic acid yuvarları cilt kurumalarının yol açtığı ince çizgileri yok ediyor. Bu çok yönlü ürünü 144 TL vererek Sevil Mağazaları’ndan alabilir ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.


nem1


Clarins Multi Active Day Cream, özellikle karma cilt tipleri için eşsiz bir günlük bakım kremi. Günlük hayatın getirdiği strese karşı tam bir koruma sağlıyor. Multi dengeleme etkisi ile çizgilerin oluşumunu engelleyerek ideal bir nemlendirme sağlayan krem cildi hiç yağlandırmıyor. 30'lu yaşlar için uygun bir ürün olan nemlendiricinin fiyatı ise 142 TL.


nem2


Elizabeth Arden Perpetual Moisture 24 Cream, yanlış nemlendirme sonucu karma ciltlerin sahip olduğu kuru cilt semptomları olan donukluk, pullanma, gerginlik ve sertlik problemlerini siler. 20'li yaşlar için oldukça uygun bir ürün olan nemlendirici 24 saat boyunca derinlemesine bir nemlendirme sağlayarak cildi rahatlatır. Özellikle soğuk kış günlerinde kuruyan cildinize acil ve hızlı bir nemlendirmeye tabii tutmak istiyorsanız Perpetual Moıstire oldukça uygun bir seçim olabilir. Ürünün fiyatı ise 158 TL.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
23 Şubat 2009       Mesaj #50
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Yaşlandıkça gençleşin!

Yaşınız kaç olursa olsun, cildiniz ve vücudunuzla ilgili yaşadığınız her sorun için uygulayabileceğiniz bir estetik yöntem var…

20’li yaşlar
Göz çevresindeki mor halkalar için
Haftada birkaç gece arkadaşlarınızla dışarı çıkıyorsunuz. En büyük sorununuz ise ertesi sabah gözaltlarınızda oluşan mor halkalar. Yeni nesil IPL sistemlerinden olan I2PL, bu bölgede oluşan pigmentasyon sorununu hafifletiyor, mikro-dolaşımı artırıyor ve kolajen üretimini tetikleyerek gözaltındaki derinin daha gergin görünmesini sağlıyor. Göz çevresindeki ince çizgilerin - evet, maalesef 20'lerinizde bile bu sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz - görünümünü hafifletme konusunda en etkili sistemlerden biri ise 2007 yılında FDA tarafından onaylanan Medlite C6. Akne tedavisi için de kullanılan bu lazer, kolajen üretimini tetikleyerek cildin elastikiyetini artırıyor.

Sorun gözaltı torbaları mı?
Eğer bu genç yaşlarda bile gözaltı torbalarından şikayetçiyseniz, bunun nedeni fazla aktif bir kas olabilir. Alt kirpiklerin hemen aşağısındaki bu kas yüzünden gülümsediğinizde veya gözlerinizi kıstığınızda oluşan şişlik, gözaltı torbalanmasıyla (ancak cerrahi müdahale ile alınabilen yağ dokusu) karıştırılabilir. Oysa bu problem, hiperaktif kasa yapılacak bir damla botoks enjeksiyonu ile çözülebilir.

Pürüzsüz bir cilt
Çocukluğunuzda güneş altında geçirdiğiniz saatlerin etkileri, çil ve güneş lekeleri olarak kendini göstermeye başlamış olabilir. Bu lekelerin görünümünü hafifletmek için IPL sistemlerinden faydalanabilirsiniz. Tabii yüksek SPF'H ve etkili bir güneş koruyucu kullanmaya başlamazsanız, problem daha da artarak geri dönecektir.

Akneye savaş açın
Akne izlerini hafifletmek için, uzmanlar Medlite C6 lazer sistemini öneriyorlar. Tedavi PCA peel İle kombine edilerek, çok daha başarılı sonuçlar alınabiliyor, içindeki laktik asit ile cildi ölü hücrelerden arındıran, hydroquinone ile cildin rengini açan ve resorcinol ile akneye yol açan bakterileri öldüren PCA peel, bu problem için kullanılan en etkili tedavilerden biri.

Yüz kontürünüzü yumuşatın
Eğer çene haltınızın çok sert ve köşeli olduğunu düşünüyorsanız, botoks enjeksiyonu ile çok daha feminen ve yumuşak bir görünüme sahip olabilirsiniz. Bu işlemi, ilk dört ay içinde iki defa yaptırarak, etkisinin yaklaşık bir yıl sürmesini sağlayabilirsiniz.

30’lu yaşlar
Işıldayın
30'lu yaşlara geldiğinizde, zararlı güneş ışınları, hormonal değişiklikler, kan dolaşımındaki yavaşlama veya kötü beslenme yüzünden cilt, önemli besin maddelerini kaybeder. Sonuç, daha cansız ve donuk bir cilttir. Dermatolog ofislerinde yaptırabileceğiniz mezoterapi kürü ile cildinize İhtiyacı olan vitamin, mineral, aminoasit ve antioksidanları geri verebilirsiniz. Derinin üst tabakasına mikro-enjeksiyonlarla yapılan bu etkili kokteylin anti-aging etkisi olduğunu da belirtelim.

Göz çevreniz için
Bu yaşlarda göz kapaklarında oluşan sarkma ve elastikiyet kaybı için kullanılan en etkili sistemlerden biri, geçtiğimiz yıl FDA tarafından onaylanan ve radyo frekansı İle çalışan Accent. Kolajen üretimini artırarak göz çevresindeki derinin sıkılaşmasını sağlıyor ve ince kırışıklıkların görünümünü hafifletiyor.

Güneş hasarını geri döndürün
Ciltteki güneş lekelerini silmenin en etkili yolu, ışık atımı ile çalışan IPL sistemleri. Bu tedavi, dermatolog ofislerinde yapılan, laktik veya glikolik asit içeren peel'Ierle kombine edilebilir. Ama unutmayın, lekelerin tekrar oluşmaması için güneşten korunmak önceliğiniz olmalı.

Nasolabial kıvrımları yok edin
Nasolabial kıvrım, burun kenarlarından başlayıp dudak kenarlarına doğru uzanan ve sarkmanın yol açtığı, gölgeyi andıran hata denir ve bu hat yaş ilerledikçe derinleşir. Bu sorunu, Restylane ve Juvederm gibi dolgu maddesi enjeksiyonları ile çözmeniz mümkün. Kızılötesi ışınlarla çalışan bir sistem olan ve kolajen üretimini tetikleyen Titan gibi terapiler de problemin hafiflemesini sağlayacaktır.

Gözenek ve çizgiler için
Düzenli olarak mikrodermabrazyon veya peel yaptırarak, gözeneklerin, ince kırışıklıkların ve akne izlerinin görünümünü hafifletebilirsiniz, ince kırışıklıklar İçin minik dozlarda botoks enjeksiyonu yaptırmak da son derece etkili bir çözüm. Üstelik bu enjeksiyonları düzenli yaptırırsanız (4–6 ay arası) ince kırışıklıkların ileriki yıllarda derin çizgilere dönüşmesini de önleyebilirsiniz.

Dikkat dikkat
20'li ve 30'lu yaslarda cildinizin nasıl göründüğü, yaşam tarzınıza, genetik faktörlere ve cildinize nasıl baktığınıza bağlıdır. Güneşlenen, sigara ve içki içen 25 yaşındaki bir kadın, güneşten korunan ve doğru beslenen 35 yaşındaki bir kadın kadar genç görünmeyebilir.

40’lı yaşlar
Genç bakışlar için
Göz çevresinde belirgin ölçüde elastikiyet kaybı olan, 40'lı yaşlarındaki bir kadın ya botoks enjeksİyonlanyla sorunu hafifletebilir veya kaşlarını kaldırmak için estetik cerrahiye başvurabilir. Kaşlarınızın gençlik yıllarında oldukları yere geri çekilmeleri, gözlerinizin açılmasını ve daha az yorgun görünmelerini sağlayacaktır.

Yüzünüze hacim verin
Yaşla beraber, özellikle yanak bölgesinde belirgin bir hacim kaybı yaşanır. Ve bu durum yorgun görünmenize neden olur. Sorunu çözmek için İki seçeneğiniz var; yanaklarınıza yağ (vücudunuzdan alınan yağ hücreleri yüzünüze enjekte ediliyor) veya dolgu maddesi enjeksiyonu yaptırmak. Bir uyarı: Yağ enjeksiyonu basit bir operasyon olsa da, yüzünüzdeki şişliğin yaklaşık 10–15 gün geçmeyeceğini belirtelim.

Mimik çizgileriyle savaşın
Alın bölgenizde oluşan kalıcı çizgileri dolgu maddesi enjeksiyonları ile silebilirsiniz. Dolgu maddelerinin kalıcılığını artırmak ve yeni çizgilerin oluşmasını engellemek için botoks enjeksiyonu yaptırmaya başlayabilirsiniz.

Dikkat dikkat
Unutmayın, yaşınızı en çok ele veren yerlerden biri boynunuzdur. Bu bölgedeki deri, yüzünüzdekine göre çok dahi hassas ve incedir, iyi bir boyun kremine yatırım yapın ve her gün düzenli olarak güneş koruyucu krem sürün.

50’li yaşlar
Göz çevrenizi tazeleyin
Bu yaşlarda, göz çevrenizdeki hassas deri iyice elastikiyetini kaybederek, yer çekiminin etkisine karşı savunmasız hale gelir. Bu sorunun en etkili çözümü ise üst ve alt blefaroplasti ameliyatıdır - göz çevresindeki fazla derinin ve yağın alınması. Fark edilebilecek hiçbir iz bırakmayan bu operasyon görünümünüzde büyük fark yaratacaktır.

Yüzünüzü gerdirin
Elliler, kadınların estetik müdahalelere en çok başvurdukları yaşlardır. Deri elastikiyetini kaybettiği için, yüz ovali de hatlarını kaybeder. Eğer neşter altına yatmamakta kararlıysanız, lazer sistemleri ile cildinizin dokusunu iyileştirebilir ve elastikiyetini artırabilirsiniz.

Dudakları dolgunlaştırın
Dudaklar yaşla beraber incelir. Dudaklarınıza eski dolgunluğunu geri vermek için restylane gibi hyalüronik asit içeren dolgu maddelerinden faydalanabilirsiniz. Etkisi yaklaşık 4–6 ay süren bu enjeksiyonları yaptırırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey, abartıya kaçmamaktır. Unutmayın, amacınız dudaklarınıza eski hacmini geri vermek, "Bayan Dudak" olmak değil!

Çene ve boyun bölgesini sıkılaştırın
Son yıllarda pek revaçta olan iple asma yöntemi, yüzün her bölgesinde kullanılabiliyor ve etkisi 1-2 sene sürüyor. Bu basit operasyon, doktor muayenehanesinde, lokal anestezi ile sadece yarım saatte yapılıyor, özellikle çene ve boyun bölgesindeki sarkmalar için ideal.

resim111182



Benzer Konular

23 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
6 Mart 2009 / ThinkerBeLL X-Sözlük
6 Ekim 2011 / elifuzun437 Taslak Konular
5 Eylül 2015 / Teamoore Soru-Cevap