Arama

İş Hayatına Dair Bilgiler, Güncel Haberler ve Makaleler - Sayfa 3

Güncelleme: 18 Ağustos 2013 Gösterim: 15.498 Cevap: 22
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
24 Şubat 2010       Mesaj #21
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Çin işçi arıyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'de şirketler işçi bulmakta zorlanıyor.

Çin'in Pearl River Delta bölgesindeki işletmeler yaklaşık 2 milyon işçiye ihtiyaç olduğunu açıkladı. İşçi bulmakta zorlanan firmalar, siparişleri ve yatırımlarını sürdürmekte zorluk çekiyor. Düşük ücret politikasının çalışanlar tarafından tepki ile karşılandığı Çin'de yeni jenerasyonun daha eğitimli olması nedeniyle daha iyi koşullarda daha iyi ücretle çalışma isteğinin bu işsizliğin en önemli nedeni olduğu belirtiliyor.

(ekolay)


volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
1 Nisan 2010       Mesaj #22
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Tarlada çalışan genç kadının inanılmaz değişimi

Sponsorlu Bağlantılar
ayse filiz 1410 ic 4213 334


Konya'da 15 yaşında evlenen ve çiftçilik yapan eşine tarlalarda yardım eden 3 çocuk annesi 34 yaşındaki Ayşe Filiz, 2004 yılında satış elemanı olarak başladığı zayıflama ilaçı satan bir şikretin, bağımsız distribütörü oldu.

O dönemlerde 118 kilo olan Ayşe Filiz, iş hayatına atıldıktan sonra 82 kiloya indi, başörtüsü ve şalvarını çıkartıp, etek giyip makyaj yapmaya başladı.

İstanbul’da ailesiyle oturan Ayşe Filiz, 1993 yılında görücü usulüyle Konyalı çiftçi Mustafa Berber ile evlendi. Çift, Mustafa Berber’in memleketi Konya’nın Seydişehir İlçesi’ne bağlı Ortakara Beldesi’ne yerleşti. O dönemlerde eşine yardım etmek için tarlalarda çalıştığını belirten Ayşe Filiz, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“O dönemlerde tarlada çalışıyordum. Eve geldiğimde de hayvanlara yem veriyor, inek sağıyordum. Bir taraftan da çocuklarıma bakıyordum. 25 yaşında iken göğüs kanserine yakalandım. Erken teşhis olması sonucu kısa sürede hastalığımı atlattım. 2004 yılında zayıflama ilaçı satan bir firmanın Konya’daki seminerine katıldım. Ardından satış elemanı olarak çalışmaya başladım.

Daha sonra eşimin de desteğiyle satış bayiliği için bir işyeri açtım. Tabi iş hayatına atıldıktan sonra beslenmeme dikkat ettim. Başörtüsü ve şalvarı çıkartıp, etek giyip makyaj yapmaya başladım.

Bir yılda 118 kilodan da 82 kiloya indim. Kitap okumaya başladım. Çünkü ilkokul mezunuydum, fazla kitap okumuyordum. Bilgisayar kursu aldım. 1.5 yıl önce eşimden boşandım. İşyerimi Konya kent merkezine taşıdım.

Şu an 16 yaşında olan Tuğçe, 14 yaşındaki Şule ve 12 yaşındaki Kübra adlı üç çocuğumla birlikte yaşıyorum. Bana bağlı yaklaşık 50 satış temsilcisi çalışıyor. İleri de yaşamımı kaleme alıp kitap yayınlamak istiyorum.”

(ekolay)

_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
18 Ağustos 2013       Mesaj #23
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
İş Hayatına Dair Bilgi
MsXLabs.org

  • Gülümseyelim. Başkaları için değil iyi hissetmek ve iyi hissettirmek için yapalım bunu.
  • Aleyhimize de olsa doğruyu söyleyelim. Biliyorum zor ama bir kere yapınca çok acıtmayacağını göreceğiz.
  • Yardımsever olmayı deneyelim, öyle değilsek bile deneyelim, belki de yardım etmekten ne kadar zevk aldığımızı keşfetmiş olacağız.
  • Bize bir şeyler katacağını düşündüğümüz kişilerden komplekslerimiz yüzünden -ki tamamı ile safsatadır bir başkasının her konuda bizden üstün olduğunu düşünmek -uzaklaşmayalım.
  • Her iş için zaman belirleyelim. Zamanı geldiğinde iş bitmese dahi süreç hakkında geri bildirimde bulunalım.
  • Talebimizi rica dilini kullanarak yapalım.
  • Farklı departmanlar ile iyi ilişkiler kurmaya özen gösterelim.
  • Her gün başka bir çalışma arkadaşımızla yemek yiyelim.
  • Şikâyet etmeyelim, şikâyet enerjimizi bitirmekten başka bir işe yaramıyor çünkü.
  • Dayanılmayacak bir durum söz konusu veya beklentiler farklı ise tebdil-i mekânda ferahlık vardır, başka bir yol çizelim kendimize.
  • Yanlış gördüğümüz bir şeyi iyi niyetle ve kibarca düzeltmeye çalışalım.
  • Güzel gördüğümüz her ne var ise takdir edeceğimiz kişi ile olan geçmişimizi düşünmeden güzel olanı övelim.
  • Sevgimizi esirgemeyelim, kaynağı bizde olan bir şey değil sevgi, sadece bir elçi olduğumuzu düşünürsek ne tükeniriz ne de sevgi gösterme konusunda cimrilik ederiz.
  • Ve belki de en kritik nokta işimizi doğru yapmaktan asla taviz vermeyelim.
İş Hayatına Dair Güncel Haber

Başarılı takım çalışmasının sırrı çözüldü

Danimarka'da yapılan bilimsel çalışma, takım üyelerinin yaptıkları işlemlerin amacının ne olduğunu tam olarak bilmelerinin, işbirliği, güven ve ortak beklentilere ilişkin algılarını yükselttiğini ortaya koydu.

Araştırma, takım üyelerinin üretimlerinin amacını görebildikleri durumlarda, ortak bir amacı paylaştıklarını hissettiklerini ve bu nedenle güvenmeye ve takım arkadaşlarıyla işbirliğine daha istekli olduklarını gösterdi.

Takım çalışmasında işbirliğinin ve üretkenliğin nasıl iyileştirilebileceği konusunda, Danimarka'daki Aarhus Üniversitesi'ne bağlı Etkileşim İçindeki Zihin Merkezi adlı bölüm tarafından yapılan çalışma, "PLOS ONE" adlı bilimsel dergide yayımlandı.
Araştırmada, birbirleriyle daha önce hiç tanışmamış, 19 ile 30 yaşlarında 24'ü kadın 48 katılımcıyı dörderli gruplara ayırdıktan sonra bu gruplara açık veya belirsiz hedef şartlarının bulunduğu görevler verildi. Daha sonra katılımcılara takım arkadaşlarıyla ekonomide Kamu Malları Oyunu olarak bilinen, oyuncuların kar etmek için ortak katkıda bulunmalarını gerektiren bir oyun oynatıldı.

Araştırmacılar, oyun sırasında katılımcıların işbirliğine ne kadar istekli olduğunu ve karşısındaki kişinin yapacağı katkıya beklentisini
ölçümledi.

Bilimsel çalışma, hedefin açık olduğu şartlardaki görevlerin katılımcıların gelecekte de takım arkadaşlarıyla işbirliğine gitme ve böylece sosyal etkileşimden sağladıkları yararları artırma ihtimalini derinden etkilediğini gösterdi. Araştırma hakkındaki analizlerini genişleten bilim adamları, bu sonucun, katılımcının birlikte çalıştığı kişinin davranışlarında değişiklik olması beklentisiyle veya birlikte çalıştığı kişi ile duygusal olarak uyumlu hale gelmesiyle açıklanabileceği sonucuna vardı.

Bilimsel çalışmayı yapan ekibin başı Aarhus Üniversitesi'ne bağlı, Ticaret ve Sosyal Bilimler Okulu'ndan Dr. Panos Mitkidis, "Bilimsel çalışmamız işbirliği seviyelerinin nasıl iyileştirilebileceğine odaklandı. Araştırmamız bize, insanların takım üyesi olarak kendilerinden beklenenin ne olduğunu tam olarak bilmeleri durumunda, birbirlerine güvenmeye ve gelecekte de işbirliği yapmaya daha istekli olduğunu gösterdi" dedi.

İşbirliğinin, aşktan ticarete, her türlü günlük etkileşimlere ve daha karmaşık çalışmalara kadar pek çok ilişki tipinin ilk şartı olduğuna işaret eden Mitkidis, güven ve hedeflerin açık olmasının, başarılı işbirliğinin önemli unsurlarını oluşturduğunun altını çizdi.

Uzmanlar, yapılan bilimsel çalışmanın, üretkenliğin tartışmaların ana konusunu oluşturduğu günümüzde, bu konuda iyileşme sağlanmasına bilimin nasıl yardımcı olabileceğine ilişkin ipuçları vermesi açısından önem taşıdığına dikkati çekiyor.

Derleme

Benzer Konular

15 Ağustos 2018 / AreX Ekonomi
5 Ocak 2012 / asla_asla_deme Hz. Muhammed
21 Ekim 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap