Arama

Mimarlık ile İlgili Kitap ve Yayınlar - Sayfa 7

Güncelleme: 21 Ağustos 2011 Gösterim: 32.408 Cevap: 69
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
26 Ocak 2011       Mesaj #61
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

kitap2
Sponsorlu Bağlantılar

Yayına hazırlayan : Dhiru A. Thadani
Yayını destekleyen: Leon Krier

Görsel sözlük
Bu değerli kitap kentlerin mevcut ve potansiyel senaryolarında sizi destekleyecektir. Büyük ölçüde, sonsuzluk, kışkırtıcı, eğlenceli ve vazgeçilmez bir “Yeni Şehirleşme” programı hakkında duyguların ne olduğunu daha bir görsel üretilmiş mimarlık ve şehircilik perspektifinden algılamanız kabil olacaktır.

Mimdap

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
27 Ocak 2011       Mesaj #62
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
light

Sponsorlu Bağlantılar
Light Innovations

Yayınevi: Loft Publications
Kategori: İç Mimarlık
Baskı Tarihi: Kasım 2010
Basım Dili: İng.-Alm.-Fra.-Flemenkçe


Açıklama: Elektriğin icadından beri mimarlar mekanlar yaratmak için aydınlatma teknolojilerinden faydalanmıştırlar. Işık basit bir mimari cepheyi şehir ve dünya arasında bir arayüze dönüştürmek için kullanılabilir. Aydınlatma sistemlerindeki ilerlemeler ve hepsinden önemli LED teknolojilerinin artan şekilde kullanımı kurumsal binaların, müzelerin, kültürel ve ticari yapıların cephelerinden, peyzaj uygulamaları ve kentsel mekanlarda sanata eserleri yaratmıştır.Kitap ışığın belirli mekanlarda nasıl kullanılması gerektiği fikri temel alınarak tasarlanmış projelerin bir seçkisini okuyuculara sunuyor. Her bir proje, belirli duyguları, sanatsal ifadeleri veya bilgiyi aktarma düşüncesi ile geliştirilmiş özel ve benzersiz aydınlatma konseptini ele alıyor. Daha geniş anlamda, tüm projeler ışığın mimari mekanlarda oynadığı önemli rolü teyit ediyor.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
27 Ocak 2011       Mesaj #63
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
containeratlas


Kategori: Yapı, İnşaat
Baskı Tarihi: Eylül 2010
Yer: Gestalten Verlag
Basım Dili: İngilizce



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
28 Ocak 2011       Mesaj #64
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
erken cumhuriyet

Erken Cumhuriyet Dönemi Mimarlığı 1923 - 1938
Yayınevi:
Bilge Kültür Sanat
Kategori:
Mimarlık Tarihi
Baskı:
3. bs
Baskı Tarihi:
Eylül 2010
Basım Dili:
6055506106

Açıklama: Çalışmaya konu olan on beş yıllık dönem, mimarlığın oluşumundaki etmenlerden biri olan ekonomik yapının önemi göz önüne alınarak iki farklı ekonomi politikasının sürdürüldüğü 1923-1932 liberal ekonomi yılları ve 1932-1938 devletçi ekonomi politikası yılları olarak iki dönem içinde ele alınmış ve bu süreler mimarlığı ekonomik ve sosyo-kültürel gelişmeler doğrultusunda incelenmeye çalışılmıştır. Osmanlı mimarlığının gelişmesine kısaca değinilerek girilen konunun bu iki ana bölümünün her birinde dönemlerin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısı tanıtılmış, mimarlıktaki üslûpsal gelişmelerle kamu ve konut yapılarının genel nitelikleri konu edilmiştir. 1923-1932 döneminde Cumhuriyet’in ilk yıllarının bayındırlık sorunlarını, o yıllarda egemen olan ilk ulusal mimarlığın üslûpsal özellikleri izlemiş, dönem içinde inşa edilen kamu yapılarıyla konut mimarlığı üzerinde durulmuştur. 1932-1938 dönemi mimarlığında yabancı akımlar ve yabancı mimarların eğitim ve uygulamada etkinlikleri görüldükten sonra, yerli mimarlar elinde dış etkilerle gelişen uluslararası üslûpla, çağdaş ülkelerde ve Türkiye’de görülen biçimsel neo-klasik üslûbun özellikleri incelenmiş, 1930’larda ortaya çıkan ve ikinci ulusal mimarlık akımını oluşturacak olan, ilk dönemden farklı koşullar irdelenmiştir. Nihayet, kapsanan yıllar içinde ülkenin geçirdiği ekonomik ve sosyo-kültürel gelişmelerin mimarlık alanına yansıması sonucu iki dönemde izlenen fonksiyonel ve üslûpsal gelişmeler ve farklılaşmalar değerlendirilerek genel nitelikleriyle özetlenmiştir. Artan konut açığına karşın soruna çözüm bulunamadığı her iki dönemde yapı teknolojisinin düzeyi, sorunları ve gereksinmeleri konu edilmiş, dönemin önemli mimarlarından ve yapıtlarının kalıcı özelliklerinden kısaca söz edilmiştir. Ülke ekonomisine uygun, yerli olanaklarla yaratılabilecek ulusal olan bir mimarlıkla sonuçlanamamasına karşın, bu dönemlerin Tür mimarlığının gelişme süreci içinde önemli bir yer tuttuğu sonucuna varılmıştır.



"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
28 Ocak 2011       Mesaj #65
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

lifeyk

Kadıköy Life Dergisi’nin merakla beklenen yeni sayısı sürpriz haberlerle yayınlandı. İlk kez okuyacağınız ve Anadolu Yakası’nı yakından ilgilendiren haberimizde Ataşehir kapak konusu oldu. Türkiye’nin en büyük iki parkının Ataşehir’de yapılıyor olmasından iki üniversite birden kurulmasına ve yine Türkiye’nin en önemli eğlence merkezinin sürpriz bir marka ile Ataşehir’de gerçekleştirilmesine kadar.

Kadıköy Life’ın diğer haberleri de son derece ilginç. İşte birkaç başlık:
Yıkılmak istenen Kadıköy simgesi: Ankara Pastanesi…
Kadıköy’ün simge mekanlarından olan ve geçmişten günümüze önemli bir buluşma mekanı haline gelmiş Ankara Pastanesi, yıkılma tehdidi ile karşı karşıya.

İngiliz Kooperatifi, Akçaabat Köftecisi oluyor…

Tarihi Kadıköy Çarşısı’nın 127 yıllık ilk ticarethanesi olan İngiliz Kooperatifi, Akçaabat Köftecisi mi oluyor..? Mülk sahibi Surp Takavor Ermeni Kilisesi Vakfı tarafından restore ettirilen tarihi binanın Akçaabat Köftecisi’ne kiraya verildiği söylentileri Tarihi Kadıköy Çarşısı’nda dolaşmaya başladı…


Anadolu Yakası yeni bir yıldızlı otel daha kazandı…

Kalite ve huzurun konakladığı yer: Volley Hotel İstanbul sloganıyla Altunizade’de hizmete giren Anadolu Yakası’nın en yeni yıldızlı otellerinden biri olan Volley Hotel hakkında Genel Müdür Ahmet Arıcasoy ile konuştuk.


‘Bakireler Mabedi’ Sahilyolu simgesi oluyor…

Müjdeli haber Maltepe Belediyesi’nden geldi! Bir önceki sayımızda kapak konusu olan Maltepe Belediyesi’nin simgesi Bakireler Mabedi, Caddebostan - Tuzla Sahilyolu’nun da simgesi oluyor…


Avukat Müge Tekil’in objektifinden Moda’nın Kuşları…

Avukat Müge Tekil… Doktora süreci ve avukatlık mesleğinin stresinden kurtulmanın çarelerini ararken yolu fotoğrafçılıkla kesişti ve objektifi Moda’nın kuşlarına takıldı. Moda’da çeşit çeşit kuşların varlığından haberdar olunca çok şaşıracaksınız…


35 yıllık Kadıköylü Enis Fosforoğlu: Tiyatroda ‘muhteşem çağ’ yok oldu!..

Kadıköy’de 35 yıldır tiyatro yapan Enis Fosforoğlu ile Türk tiyatrosunu ve Kadıköy’ü konuştuk. Aynı zamanda dergimizin bir değerli kalemi de olan Fosforoğlu, anlattıklarıyla geçmişin ve bugünün sanat yaşamına ışık tuttu.


Sultanbeyli’de alkışlanacak proje…

Sultanbeyli Belediyesi ve Sabancı Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Sözlü Tarih Projesi’ kapsamında genç ve yaşlılar biraraya gelerek, yaşanmışlığın tecrübelerini gençlere aktarıyor…


Anadolu Yakası haberleri…

Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar haberlerinin de yer aldığı Kadıköy Life sayfalarında ayrıca “Anadolu Yakası’nda nereye gidilir?.. Mekânlar, Cemiyet Haberleri, Nişan, Düğün ve Açılış” haberlerini bulacaksınız…


Kadıköy Life’a ulaşabileceğiniz adresler:

Kadıköy, Maltepe ve Ataşehir arasındaki tüm gazete satış noktaları, Muhtarlıklar, Benzin İstasyonları, Kadıköy ve Bostancı İskeleleri, Seyhan Müzik Evi, Kadıköy Mephisto, Fima, CKM Kybele Kitabevi, Moda Eyfel Pastanesi, Moda Alp Kitabevi –Barker Gençlik Merkezleri…





BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
1 Şubat 2011       Mesaj #66
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Vedat Zeki Tokyay
Yayıncı : Tasarım Yayın Grubu



tanitim1


Son yıllarda teknoloji ve Tasarım alanlarının günışığı ile olan ilişkilerinde yeni adımlar atıldı. Bu adımların başında, günışığının, enerje geri kazanımında bir araç olarak kullanılması, yani ekolojik-bioklimatik mimarlığın günışığı temelli ilerlemesi ve “ödünç alınmış ışık” kavramına dayalı olarak değişik teknolojik temmelli tasarımların kullanılmasıyla mekana dolaylı ışığın getirilmesi gerekmektedir. Bu yaklaşımların ölçekleri, endüstriyel tasarımdan kent planlamaya kadar uzanmaktadır.

Bu çalışmanın amacı günışı ve saydamlığın, günümüz tasarım dünyasının en önemli konularından birisi olduğuna dikkat çekmektir.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
4 Mart 2011       Mesaj #67
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  86080_YAPI_KAPAK352.jpg
Gösterim: 429
Boyut:  20.8 KB

YAPI Dergisi’nin Mart sayısında Zaha Hadid Architects’in tasarladığı “Chanel için Mobil Sanat Pavyonu” projesine geniş yer veriliyor. Derginin Mart sayısında ayrıca Türkiye’den ve yurtdışından proje ve uygulamalarla, çeşitli konulara ilişkin makaleler yer alıyor. Bu proje ve makaleler arasında Çağdaş Cami Tasarımı konusu öne çıkıyor.

“Sanat ve Mimarlık Üzerinden Çağdaşlığa Vurmak!..”

Doğan Hasol, derginin Mart sayısındaki “Sanat ve Mimarlık Üzerinden Çağdaşlığa Vurmak!..” başlıklı yazısında; “Biraz saygı lütfen! Sanata saygı, sanatçıya saygı, kültüre saygı... Ve en önemlisi, Atatürk’ün bize kazandırdığı çağdaş Cumhuriyet’e, onun kazandırdığı değerlere saygı!” diyor.

Chanel için Mobil Sanat Pavyonu

Chanel Mobil Sanat Pavyonu, Zaha Hadid’in uyumlu bir biçimsel mantık ile heykelsi bir duygu yaratan mimarlık dilinin geldiği son aşamanın ürünü. Pavyon şimdiye kadar Hong Kong, New York, Tokyo ve Paris’te kuruldu.

Cami Tasarımında Sinan’ı İzlemek Bağlamında Uyarılar

Doğan Kuban cami tasarımıyla ilgili yazısında “Dini ağırlıklı bir politik görüş, hiç olmazsa camilerde, çağdaş insanlara seslenecek yeni mekân vizyonlarının ortaya çıkmasına yardım ederse Müslümanların çağdaş dünya sahnesine eşit koşullarla katılma potansiyelinin yok olmadığını kanıtlamış olur” diyor.

Yeşil Vadi Camisi

Adnan Kazmaoğlu’nun tasarladığı İstanbul Ümraniye’deki Yeşil Vadi Camisi’nin ana kütlesi arsanın yarısını kaplayan bir su yüzeyi üstüne yerleştirildi. Geometrik kurgu olarak caminin ana mekânı ve formu, kütle çapı 25 metre olan bir yarımküreden çıkarmalarla elde edildi.

Refiye Soyak Camisi

Mutlu Çilingiroğlu’nun tasarladığı İstanbul Ümraniye’deki 400 kişi kapasiteli Refiye Soyak Camisi, üçgen bir arsada dairesel bir form ile bunun içinde yer alan bir “küp”ten oluşmaktadır. Küp, islamın esas öğelerinden olan ve küp şeklindeki Kabe’nin kelime kökenine referans veren yalın formdan yola çıkılarak ibadet mekânını şekillendirmek için seçilmiştir.

Havra-Kilise-Cami

Gelsenkirchen’de 1735 yılında inşa edilmiş Bleck Kilisesi’nin soluna geçici yapı niteliğinde Yahudi ibadetinin mimari göstergesi olan bir havra, sağına ise Müslüman ibadetinin mimari göstergesi olan bir cami yerleştirildi. Ağırbaş/Wienstroer mimarlık bürosunun Almanya’da tasarladığı projenin sonlarına doğru inançlar arasında gezintiye çıkmaya davet eden bu üç yapı birleşti.

avanos 5d (beş duvar arası)

avanos 5d, A. Defne Önen tarafından farklı kurgulara olanak tanıyan ve gereksinimlere göre dönüşebilecek, açık planlı, bağımsız ya da geçişli, birbiri ve çevre ile iç içe 5 ünite olarak Nevşehir’de tasarlandı.

Ayrıca;

Tasarım Eğitiminde Temel Eksik ve Yanlışlar (Yanılgılar); Sümer Gürel
Çocuklar Nerede Oynayacak?; Genco Berkin
“Büyük Usta Mimar Sinan’ın Anısına Cami Mimarisi Üzerine Mimari Fikir Yarışması”
İKSV “Salon”; Cem Sorguç / CM Mimarlık Ltd.
Curtis Hixon Parkı; Thomas Balsley Associates Arch.
Tasarımın Sihri; Yasemin K. Enginöz
Sadi Diren’in Seramik ve Cam İşleri; Yasemin K. Enginöz

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
19 Mart 2011       Mesaj #68
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Mart ayı mimarlık yayınları sergimizde Mimarlık , Masion Francaıse, Yapı, Arredamento Mimarlık, Stone Concept , +İç Mimarlık ve Tasarım dergileri var .Dergilerde bu ay çeşitli mimarlık projeleri ve etkinliklerine yer veriliyor.


Ad:  lse2.jpg
Gösterim: 412
Boyut:  56.0 KB
Mimarlık

Sinan Ödüllü Mimarlar programı:Mehmet konuralp
Kamu alanlarında heykel ve ifade özgürlüğü
Yarışma Dışişleri Bakanlığı yerleşkesi
Yarışma :Çankaya Belediyesi Başkanlığı Hizmet Binası
Turgut Cansever ‘in mimarlığı üzerine bir sorgulama
Aktörlerarası güç ilişkileri üzerine ;Angora Evleri
Konut sunumunda lojman modelinin Türkiye’deki gelişimi
Eko-Teknolojilerinin sürdürülebilir mimarinin biçimlenişindeki rolü
II.Meşrutiyet Döneminde dört dernek ve Fransızca üç dergi
Diyarbakır’da Kamu Binaları :1923-1950 Dönemi



Ad:  stone1.jpg
Gösterim: 428
Boyut:  62.8 KB
Stone Concept

Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık’tan Projeler:
Tuz Ambarı Medina Turgul DDB
Tarsus Sev İlköğretim Kampüsü
Bakü Chinar Restaurant
Varyap Satış Ofisi
Hazırlayan: Aylin Muhaddisoğlu ,Mimar Heval Zeliha Yüksel

Archdaily 2011 Ödülleri
Hazırlayan: Aylin Muhaddisoğlu

Enota imzalı Sotelia Hotel Projesi
Hazırlayan: Mimar Heval Zeliha Yüksel

Holl imzalı Linked Hybrid Yapısı
Hazırlayan: Aylin Muhaddisoğlu

Sakıp Sabancı Müzesi’nde Ağa Han Müzesi Hazineleri
Hazırlayan: Mimar Heval Zeliha Yüksel

Gezi – Afrika’dan İzler
Hazırlayan : İç Mimar Funda Ceyhan



Ad:  ic-mimarlik2.jpg
Gösterim: 399
Boyut:  47.6 KB
İç Mimarlık

Gündem
Firmalarla ilgili son haberler,çeşitli etkinlik ve sergi ve restorasyon haberleri.
Deco
Farklı tasarımlar mutfak ve ankastre örnekleri
Focus
Banyoların en fonksiyonel unsurları:duş,kabin,jakuzi ve küvetler
Proje
İçmimar Teoman Yıldız dan şık,sıra dışı ve özel bir butik projesi
Söyleşi
Seramik sanatçısı Turgut Tuna;45 yıldır toprağa hayat veriyor
Kurumsal söyleşi
Ar Dış Ticaret uluslar arası ilişkiler ve iş geliştirme uzmanı Özge Argüder ile söyleşi
Dosya
Tarih öncesinden günümüze gelen tutku seramik
Konut Projeleri
Dikkat çekici konut projelerinden bir seçki
Proje
Parke uzmanı Nuri Şekerciler ‘in ‘’Parke Projesi’’ uygulamalarından bir seçki
Söyleşi
Başarılı,özgün,üretken ve çok yönlü bir içmimar ve Tasarımcı : Tayfun Mumcu
Öğrenci Projesi
İrem Doma ‘dan detaylardaki rasyonel çözümlerle öne çıkan bir club projesi
Haber
Farklı firma ve markaların kullanıcının beğenisine sundukları ürün ve koleksiyonları


Ad:  arredo.jpg
Gösterim: 231
Boyut:  69.3 KB
Arredamento Mimarlık

Öngörünüm
Kentin biçimi yok
Haber/Mimarlık
Gündem/Sanat
Paris pompidou merkezinde Mondrian/De Stijl
Gündem/Sanat
Aldatan Mobilyalar
Out of Memory
Müzik-Mimarlık Kesişmesi
Kavram
Permakültür Doğanın içinden tasarlayan insanın peşinde
Düşünce
Güncel ve Öncü
Mimarlık Gündeminden Eğitime Yansıma(yan)lar
Boğaçhan Dündaralp
İç Mekan
Magic Ice :Buz Müzesi
Yayın
Mimarlıkta Estetik Düşünce;Megacities-Exploring A Sustainable Future;Atlas of the Confilct Israel-Palestine


Ad:  yapi7.jpg
Gösterim: 248
Boyut:  43.5 KB
Yapı

• YAPI Dergisi’nin 350. sayısı,Şebnem Önal Hoşkara
• Ortaköy’de tropik renkler, Ali Manço
• Lefkoşa’nın kalbi külliye mi olacak?, ResmiyeAtun, Uğur Dağlı, Kağan Günçe, Şebnem Hoşkara
Haberler 20
• Beyoğlu’nda Roma Bahçesi’ne üç katlı yapılaşma
• Kuzguncuk bostanı yapılaşma tehlikesi altında
• Allianoi artık sular altında
• ”2011 Konut Kurultayı” 4-5 Mart 2011 günlerinde gerçekleşecek
• İstanbul ve Marsilya Endüstri Mirası için bir arada
• Libya’da 15 milyar dolarlık iş tehlikede
• Tescilli kültür varlıklarının onarımı amaçlı kredi başvuruları için son gün 11 Mart 2011
• “Peyzaj ve Geometri” sergisi yapıldı
• Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da yenilikle sürüyor
• İstanbulSMD’nin Genel Kurul Toplantısı yapıldı
Eko-Dünya 32
• Binalar, Kanunlar ve Güneş Enerjisi, Ateş Uğurel
Basından 36
• İstanbul Resim Heykel Müzesi 4 yıldır kapalı (Ne zaman açılacağını kimse bilmiyor)
•Üçüncü köprüde tarihe geçecek belge
•Bir seçim klasiği ‘2B’
• Kadir Topbaş hangi kentin Belediye Başkanı, farkında mı?
Büyüteç 38
• İnönü Stadı yıkılmıyor! Yıkılamaz!..
Semih Poroy’dan 40
Ürünler-Yenilikler 42
• Yıldız Entegre’den Variodor kapılar
• Gaggenau’dan CM 250 espresso makinesi
Sanat 46
• “Yao Lu’nun Yeni Manzaraları”
• Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde Coşkun Demirok
Yayınlar 48
• Projeler/Yapılar 3: Eğitim Yapıları
• İç Mekân Tasarımı Nedir?
• Tenin Gözleri-Mimarlık ve Duyular
• Tekil Nesneler-Mimarlık ve Felsefe
• Mimarlar Dik Durur! İlginç Öyküler Sanat ve Mimarlık Üzerinden Çağdaşlığa Vurmak!.. 52
Dogan Hasol
Biraz saygı lütfen! Sanata saygı, sanatçıya saygı, kültüre saygı… Ve en önemlisi, Atatürk’ün bize kazandırdığı çağdaş Cumhuriyet’e, onun kazandırdığı değerlere saygı!
Tasarım Eğitiminde Temel Eksik ve Yanlışlar (Yanılgılar) 54
Sümer Gürel
Mimarlık bir sanat edimi olmakla birlikte teknik boyutu yadsınamayacak önemde bir eğitimi gerektirmektedir.
Çocuklar Nerede Oynayacak? 58
Genco Berkin
Çocuk oyun alanları kent tasarımında öncelik verilmesi gereken yerler olmalıdır. Çocukların oynadıkları oyunlar onları toplumsal ilişkiye sokar ve öğrenilmiş zihinsel etkinlikleri artırır.
Cami Tasarımında Sinan’ı İzlemek
Bağlamında Uyarılar 64
Doğan Kuban
Dini ağırlıklı bir politik görüş, hiç olmazsa camilerde, çağdaş insanlara seslenecek yeni mekân vizyonlarının ortaya çıkmasına yardım ederse Müslümanların çağdaş dünya sahnesine eşit koşullarla katılma potansiyelinin yok olmadığını kanıtlamış olur.
Yeşil Vadi Camisi 72
MİMARİ TASARIM: Adnan Kazmaoğlu
Caminin ana kütlesi arsanın yarısını kaplayan bir su yüzeyi üstüne yerleştirildi. Geometrik kurgu olarak caminin ana mekânı ve formu, kütle çapı 25 metre olan bir yarımküreden çıkarmalarla elde edildi.
Refiye Soyak Camisi 80
MİMARİ TASARIM: Mutlu Çilingiroğlu 400 kişi kapasiteli cami, üçgen bir arsada
dairesel bir form ile bunun içinde yer alan bir “küp”ten oluşmaktadır. Küp, islamın esas
öğelerinden olan ve küp şeklindeki Kabe’nin kelime kökenine referans veren yalın formdan yola çıkılarak ibadet mekânını şekillendirmek için seçilmiştir.
Havra-Kilise-Cami 84
MİMARİ TASARIM: Ağırbaş/Wienstroer,
Architektur&Stadtplanung
Gelsenkirchen’de 1735 yılında inşa edilmiş Bleck Kilisesi’nin soluna geçici yapı niteliğinde Yahudi ibadetinin mimari göstergesi olan bir havra, sağına ise Müslüman ibadetinin mimari
göstergesi olan bir cami yerleştirildi. Projenin sonlarına doğru inançlar arasında gezintiye
çıkmaya davet eden bu üç yapı birleşti.
“Büyük Usta Mimar Sinan’ın Anısına Cami Mimarisi Üzerine Mimari Fikir Yarışması” 88
Chanel İçin Mobil Sanat Pavyonu 96
MİMARİ TASARIM: Zaha Hadid Architects,
Chanel Mobil Sanat Pavyonu, Zaha Hadid’in uyumlu bir biçimsel mantık ile heykelsi bir duygu
yaratan mimarlık dilinin geldiği son aşamanın ürünü.
avanos 5d (beş duvar arası) 102
MİMARİ TASARIM: A. Defne Önen avanos 5d, farklı kurgulara olanak tanıyan ve gereksinimlere göre dönüşebilecek, açık planlı, bağımsız ya da geçişli, birbiri ve çevre ile iç içe 5 ünite olarak tasarlandı.
İKSV “Salon” 108
MİMARİ TASARIM: Cem Sorguç / CM Mimarlık Ltd.
“Performans mekânı ‘Salon’u yenilerken öncelikle hacmin net, sek, uyarıcı olmayan ve her türlü gösteriye uygun bir kimliği olmasını istedik”.
Curtis Hixon Parkı 112
MİMARİ TASARIM: Thomas Balsley Associates Arch.
Tasarımın Sihri 116
Yasemin K. Enginöz
Yeni ürünlerin genelinde de banyo gereçlerinin banyo mekânını alışılagelen “ıslak” hacim olmaktan çıkaran nitelikte ürünlerden oluştuğunu söylemek yanlış olmaz.
Sadi Diren’in Seramik ve Cam İşleri 120


Ad:  maison.jpg
Gösterim: 248
Boyut:  36.7 KB
Maison Française

Dekorasyon ve tasarım dünyasının lider dergisi Maison Française, tam 672 sayfalık mart sayısında baharı yepyeni renk ve stil oyunlarıyla karşılıyor. Hediyeniz ise Paris’ten Londra’ya, Cape Town’dan New York’a, Viyana’dan Bangkok’a dünyanın farklı şehirlerinden ilham veren evleri bir araya getiren ”17 şehirden 17 ev” kitabı…
Marka: H&M’le dekorasyon
Bu sene baharın simgeleri denizci çizgileri, beyaz danteller, kroşe ve İngiliz brodesi. Giyim markası H&M’in ilkbahar-yaz koleksiyonunda yer alan grafik desenler, sıcak iklimleri müjdelerken kuzeyli motifler renkli şal desenleriyle ısının sembolü oluyor.

Röportaj: No 3′ten yalın tasarımlar serisi
Mekânda ve mobilyada doğu felsefesinin binlerce yıl önce çözdüğü sade ve sürdürülebilir yaklaşımı günümüz popüler kavramlarından arındırarak benimsemeye çalışan No3 tasarımlarını ve yeni markaları Sixinch’i daha yakından tanıyoruz.

Focus: Floral kutlama
Dönemlere ve coğrafyalara göre stil değiştiren çiçek desenleri her zaman evlerimizin, kıyafetlerimizin ve aksesuarlarımızın vazgeçilmezi oldular. Chanel, Christian Dior, Carolina Herrera ve Anna Sui de 2011 ilkbahar-yaz koleksiyonlarıyla floral yağmura yakalananlardan…

Ressam Burhan Doğançay ile evinde sohbet
Ressam Burhan Doğançay’ın ünlü Kurdeleler serisinden bir eser, Doğançay’ın ellerinde resim ve heykelden sonra, bu kez bir mücevhere dönüştü. Türk modern sanatının yaşayan en önemli temsilcisi olan sanatçı, Türkiye’de bir ilke imza atarak “Ribbons 58″ adlı tablosundaki kıvrımları mücevhere taşıdı. Biz de bu mücevherin arkasındaki öyküyü dinlemek için Burhan ve Angela Doğançay’ın Bodrum’daki evine misafir olduk.

Tasarım: Japon tasarımcı Isao Hosoes Kale için tasarlıyor
Kale’nin Isao Hosoe imzalı yeni tasarımlarının ana felsefesi ışık ve gölge… Ünlü Japon yazar Junichiro Tanizaki’nin Gölgelere Övgü adlı kitabından ilham alınarak tasarlanan seri, Japon estetik anlayışını gözler önüne seriyor.

Tepta ile ışık oyunları
Tepta Aydınlatma, 1991′den beri mimar ve son kullanıcılara ışık hizmeti sunmakta. Aydınlatmanın projelendirmesi ile başlayan, ürün seçimi ve proje gerçekleşmesinin denetimi olarak devam eden bu hizmet sayesinde sürekli gelişen Tepta, estetik başarının çok önemli olduğu projelerde daha da öne çıkıyor.

Harika Güral ile özgün sofralar
Ürün gamını genişletmeye ve yenilemeye son hız devam eden Güral Porselen’in yeni çatal bıçak takımları, metalin ışıltısını porselen şıklığıyla birleştirmiş. Markanın yeni serileri Karizma, Louise ve Xtanbul çatal bıçak takımı estetik sunumlar yaratıyor.

Dekotur: Ayça Sytmen’le alışveriş keyfi
Moda dünyasının orijinal aksesuar tasarımlarıyla yakından tanıdığı Ayça Sytmen’in pozitif enerjisi, bizi Nişantaşı ve Beyoğlu’nda farklı adreslerde bir keşfe sürükledi.

Uruguay’da romantik bir düş
Çiçeklerin baştan çıkarıcı gücü, Uruguay’daki bu evi hakimiyeti altına almış. Doğal ritimleri ve cömert güzellikleriyle çiçek desenleri, ev sahiplerinin ruhunu besleyerek onları kuşatmış. Pembenin ve yeşilin en uçuk tonlarıyla beyazı karıştırarak kendilerine bir renk harmonisi yaratan yetenekli çiftin yarattığı evin her odası hayata selam veriyor.

Fikir: Stilinizi elementinize göre seçin!
Trendlerin rüzgârına göre dümen kıran dekorasyon anlayışı, elementlerden etkileniyor olabilir mi? 7/24 etkisi altında yaşadığımız enerjilerin yaşamımızın her alanını etkilediğini biliyorduk. Dekorasyon tarzımızın, etkisi altında bulunduğumuz elementin sözünü ne kadar dinlediğine dair konunun uzmanlarından görüş aldık.

Tayland tutkunu Hollandalının Zekeriyaköy’deki evi
Tayland’a tutkun bir Hollandalı… Sandra Donker Duyvis doğayla iç içe geçen Uzakdoğu yaşam tarzını, Zekeriyaköy’deki villasında kullandığı mobilya ve aksesuarlarla yansıtmak istemiş. Yalın ve sıcak bir yapı, yine yalın bir dekorasyonla tamamlanmış.

Trend: Nelly Rodi trend ajansından ilham alan paylaşımlar teması
Ünlü trend gurusu Nelly Rodi, 2011 bahar ve yaz için öngördüğü trend tahminlerinden ana temayı ”paylaşım” olarak belirledi. Günümüzden ve geçmişten güzel anılar içeren bir hazine sandığı sunan bu tema, küçük mutlulukların, deneyimlerin, yıllar öncesinden gelen eşyaların, geleneklerin iç mekândaki paylaşımını hikaye ediyor. Özellikle tekstil ürünlerinde kendini gösteren eski ve köklü kültürlere ait desenlemeler, figür, işleme ve illüstrasyonlar, fütürist mobilyalardan sofra takımlarına kadar sıçrıyor. Bu kavramla birlikte ortaklık, işbirliği ve sinerji kavramları önem kazanırken, yeşil ve çevre bilinci yükselmeye devam edecek. Rodi, ”bio-design” isimli yeni bir eğilime de hazırlıklı olmamızı öğütlüyor.

Tayfun Mumcu’dan cool-klasik bir ev
Mimar Tayfun Mumcu imzasını taşıyan ve Bebek Ayşe Sultan Korusu’nda yer alan ev, bulunduğu kent, semt, koru, tarih ve kültürle uyum içinde yaşıyor. Mimar Mumcu evi kurgularken sadece klasik, Osmanlı ya da avangard olmak yerine cool-klasik bir İstanbullu olmayı kusursuz bir biçimde başarmış.

Eğilim: Evlerde hayatı kolaylaştırmak için 35 öneri
Trend uzmanlarının ortak görüşüne göre 2011, günlük hayatın basit mutluluklarından güzellikler çıkarma yılı. Sade yaşam tarzı tüm yaşları ve tüm gelir gruplarını etkisi altına aldı. Kolay ve mutlu hayatın 35 sırrını gelin birlikte keşfedelim.

Aslı Günşiray imzalı dekorlar
Boğaz’ın en güzel köşelerinden Beykoz’da konumlanan tarihi Abraham Paşa Yalısı, ihtişamlı görüntüsünün ardında Aslı Günşiray imzalı iç mekân tasarımıyla neoklasik yapısını günümüze uyarlayarak yalın, rafine ve çok kültürlü bir atmosfer sunuyor.

İmza: Zeynep Fadıllıoğlu ile modern karışımlar
2002′de İngiltere’de aldığı Andrew Martin Ödülü’nün ardından pek çok dikkat çekici projeyi imzalayan Zeynep Fadıllıoğlu, çokkültürlü, çokrenkli ve kesinlikle çoksesli bir tasarımcı. İngilizce olarak hazırladığı ilk kitabında, son 25 yılda biriktirdiği mimari izleri bir araya getirmiş. Ama sığmamış… İkinci kitabı da yolda!

Pastel renkler&art deco formlar
Ulus’taki bu çatı katı, Boğaz ve Sultanahmet manzarasıyla İstanbullu olmanın keyfini sahiplerine doyasıya yaşatıyor. Kent yaşamının gürültülü düzeniyle arasındaki mesafeyi her zaman koruyarak büründüğü renklerle de huzur veren bu ev, asıl karakterini art deco stilindeki mobilyalarından alıyor.

Araştırma: Dekorasyon pasaportu
Seyahatlerinizden sonra pasaportunuzu elinize alıp vizeleri ve giriş çıkış damgalarını inceleyip, Fas seyahatinizden aldığınız seramikleri, İskoç tartan kumaşlı bavulunuzu düşünüyor musunuz? Dikkat, dekorasyon alışverişi yapmak için seyahat eden bir topluluğun üyesi olabilirsiniz.

İç mimar Merve Kösematoğlu’nun modern dekorasyon çizgisini renklerle ısıttığı, kıvrımlı formlarla hareketlendirdiği bir İstanbul evindeyiz. Bebek’te Arif Paşa Korusu’nda konumlanan bu ev, sırtını iki yüz yıllık korunun yeşiline yaslarken, yüzünü ise dünyada eşi benzeri olmayan Boğaz manzarasına dönmüş.
Duyuların, duyguların ve algıların mekândaki etkilerini arttırmak, yaşanılanı daha hareketli, daha özgür kılmak bazen kullandığınız renklere bağlıdır. Evinizde yaratacağınız Cirque de Soleil dekorları; kırmızılar, turuncular, sarılar ve pembeler bırakın size ilham versin.
Son zamanların en çok konuşulan, okunan ve yazılan konusu kaynakların verimli kullanımı ile ilgili çabalar; yaşam alanlarında enerjiyi doğru kullanmaya yönelik çözümleri beraberinde getiriyor. Enerji tasarrufu ve iç mekânda doğru ısı kontrolü ile yalnız sağlıklı bir yaşam alanına değil, aynı zamanda sağlıklı bir çevreye de kavuşmuş oluyoruz. Bu anlamda iyi bir ısı yalıtımı, tasarruflu aydınlatmalar, su ve enerji tasarrufu sağlayan beyaz eşyalar evleri tasarrufa yönelten çözümlerin başında geliyor.

Ad:  tasarim8.jpg
Gösterim: 243
Boyut:  77.8 KB
Tasarım


Mimdap

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
11 Mayıs 2011       Mesaj #69
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
roof gardens

Roof Gardens
Yayınevi: Loft Publications
Kategori: İç Mimarlık
Baskı Tarihi: Kasım 2010
Basım Dili: İngilizce


Açıklama: Son yıllarda gelişen bir çevre bilinci günlük hayatımızın bir parçası haline gelerek özel ve kamusal, birçok alanda bizi ilgilendirmeye başlamıştır. Peyzaj bahçeciliği alanında, estetik açıdan etkileyici olmanın yanısıra gürültü ve çevre kirliliğinin azaltılmasında katkıda bulunan sürdürülebilir tasarımlar geliştirilmiştir.Bu kitap çatı katı apartmanları ve terasları için düşünülmüş, kent dokusu içerisinde insanlara yeşilin keyfini sunabilen tasarımlardan geniş bir seçkiyi sayfalarına taşıyor.Ele alınan teras projeleri kullanıcılara ilave yaşam alanları sağlarken, dışardaki yeşil alanın iç mekanla bütünleşmesinin yolunu açıyor. Bu yeşil alanlar sadece sürdürülebilirlik kriterleri gözeterek oluşturulmamış, aynı zamanda iyi tasarım ve işlevsellik te belirleyici unsurlar arasında yer almıştır. Farklı tarzlarda ve boyutlarda tasarlanmış 40 proje ilham verecek şekilde ele alınmıştır.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
21 Ağustos 2011       Mesaj #70
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  yazi11.jpg
Gösterim: 270
Boyut:  46.9 KB

Kitap, geleneksel bahçelerin becerikli ve özenli tasarımlarını sunmak için bir çaba gösteren, benzersiz profesyonel bakış açılarından çeşitli şehirlerde Çin bahçelerini tanıtmak için yapılmış bir girişimdir.

Geleneksel Çin özel bahçeleri, modern zamandaki halleri ile Tarihi Çin bahçelerinin yeni inşa edilen halleri burada sunulan üç ayrı kategoride sınıflandırılmaktadır.
İnsan ve doğa arasındaki Geleneksel Çin özel bahçelerinin uyumu gerçekten dikkate değer. Bunların incelik, özgürlük, zarafet ve izlenimci tarzı özel karakterlerini oluşturmaktadır. Modern zaman Tarihi Çin bahçelerinde çoğunlukla ören yerlerinde veya gayrimenkul zengini ailelerin sahip olmak için kullandıkları şimdi ise, kulüpleri, parklar, sergi salonları ve restoranlar gibi çağdaş ihtiyaçlara hizmet verecek şekilde yenilenen mekanlar olarak önümüze çıkıyor.

Yayın Tarihi: Mart 2011
Kitap GÖRÜNÜM YAYICILIK tarafından Türkiye’de dağıtılmaktadır.


Mimdap

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

22 Aralık 2010 / melile Cevaplanmış
24 Şubat 2014 / unknownxboy Bilgisayar
14 Ocak 2014 / kahraman365 Genel Mesajlar
27 Nisan 2013 / asla_asla_deme Taslak Konular