Arama

Cem Hakko - Sayfa 2

Güncelleme: 2 Temmuz 2014 Gösterim: 27.575 Cevap: 35
M A D - avatarı
M A D
Ziyaretçi
28 Temmuz 2009       Mesaj #11
M A D - avatarı
Ziyaretçi
Cem Hakko
cemhakko00021th
Sponsorlu Bağlantılar
Cem Hakko
cemhakko00031th
Cem Hakko
cemhakko00041th
Cem Hakko

Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Temmuz 2014 08:43 Sebep: sayfa düzeni+kırık link
M A D - avatarı
M A D
Ziyaretçi
7 Eylül 2009       Mesaj #12
M A D - avatarı
Ziyaretçi
Vakko'nun kurucusu toprağa verildi

Sponsorlu Bağlantılar
hakko

CEM HAKKO, BABASI VİTALİ HAKKO İÇİN NEVE ŞALOM SİNAGOGU'NDA YAPILAN CENAZE TÖRENİNDE TAZİYELERİ KABUL ETTİ.

Vefat eden işadamı Vitali Hakko, Neve Şalom Sinagogu'nda düzenlenen törenin ardından İstanbul Ulus'taki Arnavutköy Musevi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Hakko'nun cenazesi, Merter'deki Vakko fabrikasındaki törenin ardından Beyoğlu'ndaki Neve Şalom Sinagogu'na getirildi. Sinagogdaki törene Vitali Hakko'nun eşi Ketty, oğlu Cem, kızı Sima Lodrik, kardeşi Albert, torunları ve yakınları katıldı.

Hükümeti, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun temsil ettiği törende, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye Musevileri Hahambaşısı İshak Haleva, Türk Musevi Cemaati Başkanı Silvio Ovadio ve Türk Musevi Cemaati Onursal Başkanı Bensio Pinto ile Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı gibi iş dünyasının önde gelen isimleri de hazır bulundu. Törende bir konuşma yapan Vitali Hakko'nun yeğeni Alberto Elhadef, Hakko'nun Cumhuriyet'in ilk girişimci kuşağından olduğunu belirterek moda, hazır giyim ve mağazacılıkta ilklere imza attığını kaydetti. Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, "Ülkesini seven bir insandı. Ülkesini güzelleştirmek için çok çalıştı." derken, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, "Çok değerli bir sevdiğimi, çok şık bir insanı kaybettik." ifadesini kullandı. Tören, Hakko'nun yakınlarının taziyeleri kabul etmesiyle sona erdi.

Vitali Hakko, 1913 yılında İstanbul Yedikule'de dünyaya geldi. İş hayatına 13 yaşında Mahmutpaşa'da kumaş satan Spiros'un yanında çırak olarak başladı. 1925'te Şapka ve Kıyafet Devrimi ile kendine ait ilk mağaza olan Şen Şapka'yı Sultanhamam'da açtı. Moda markası haline gelen Vakko'nun temelleri de Şen Şapka ile atıldı. 1962'de hazır giyime geçmeye karar verdi ve ilk mağazasını İstanbul'un o dönemdeki moda merkezi Beyoğlu'nda açtı. 1969'da kurduğu fabrikası sayesinde başkent Ankara ve ardından İzmir'de açtığı mağazalarıyla Türkiye Vakko'yu tanıdı. 50 yılı aşkın bir süre devam ettirdiği aktif iş yaşamında sayısız ödüle layık görülen ve sektöründe bir ekol haline gelen Hakko, 1980'li yılların sonunda yetkilerini oğlu Cem Hakko'ya devretti.

Vakko'nun kurucusu toprağa verildi - ZAMAN GAZETESİ [İnternetin İlk Türk Gazetesi]
Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Temmuz 2014 10:15 Sebep: içerik eklendi.
M A D - avatarı
M A D
Ziyaretçi
16 Eylül 2009       Mesaj #13
M A D - avatarı
Ziyaretçi
Etkinlik tasarımlarıyla Türkiye için çalışıyorlar

Vakko Espace by Sky adlı iç dekorasyon ve tasarım firması, geçen yılki başarısını, 2009'da yapacağı organizasyonlarla bütünleyecek. Son olarak, İsviçre'nin Davos kentinde yapılan Dünya Ekonomik Forumu'ndaki 'Türk Gecesi'nin tüm dekorasyonunu yapan kurum, geçen yıl Katar'ın başkenti Doha'daki İslam Sanatları Müzesi'nin açılış gecesi dekorasyonuna imzasını attı. Konuyla ilgili açıklama yapan Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, 'trend'leri takip eden, genç ve dinamik bir ekiple titizlikle çalıştıklarını ve Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunduklarını kaydederek, ekibinin yaratıcı cesaretini şu örnekle pekiştirdi: "Ne zaman ki LED ekrandan masa yaptılar; işte o zaman bu ekip için yaratıcılığın sınırı olmadığını çok iyi anladım..." Vakko Espace, Sky Productions ekibinden aldıkları destek ile ihtiyaç duyulduğunda ışık sistemini kontrol edecek ışık tasarımcısı veya teknik ekip getirterek, teknolojideki tüm yenilikleri organizasyonlarına taşıyor.

'Sıkıntılı dönemlerde babamın iyimserliğini çok özlüyorum'


Yılın başında 32 bin metrekarelik fabrikayı faaliyete geçiren Vakko, Galleria'da tüm koleksiyonlarının bir arada bulunduğu 300 metrekarelik yeni bir mağaza açtı. Türkiye'deki ekonomik sıkıntıyı geçici olarak ifade eden Hakko, 'Bay Vitali' diye hitap ettiği Vakko'nun kurucusu babası Vitali Hakko ile ilgili olarak "Böyle zamanlarda en çok Vitali Hakko'nun iyimserliğini özlüyorum. Vitali Hakko hayatta olsaydı tekstil ve konfeksiyoncuların hepsini bir araya getirir kriz olmadığını onlara çok iyi anlatırdı, onlara ümit verirdi. İyimser davranırdı. Bay Vitali her zaman iyimser yanından bakmıştır olaylara. Ben de elimden geldiği kadar sektördeki arkadaşlarla konuşup, değerlendirmeler yapıyorum" diye konuştu.

İNDİRİME DÜZENLEME GELMELİ
Son dönemde hazırgiyim sektöründe yaşanan indirim furyasının rahatsız edici olduğunu vurgulayan Hakko, dünyadaki indirim regülasyonunun Türkiye'ye de gelmesi gerektiğini, herkesin kafasına göre indirim yapmasının yanlış olduğunu savundu. "Bütün Avrupa'da zamansız indirim yapıldığı taktirde 600 bin euro'ya varan cezalar var. Kiranın yüzde 3'ü ceza olarak ödeniyor. O yüzden de bütün firmalar 7 Ocak'tan itibaren indirim yapıyor. Geçen hafta hem Fransa hem de ABD'deydim insanlar tıklım tıklım mağazaları dolduruyor. Çünkü herkes indirimi bekliyordu" diyen Hakko, Vakko'nun sadece her ayın birinci günü indirime girdiğini onun dışında bu furyaya katılmadığını dile getirdi. AVM'lerde yaşanan kira sorununa da değinen Hakko, "Durgunluğun markalar için bir fırsat dünyası yaratmaması lazım. AVM kiraları konusunda geçici olmak şartıyla ciro düşüşü yaşayan firmalar indirim için konuşuyorlar. Ama mağazaların yanlış yatırımı da var. Buralar fırsat dünyası olmamalı" dedi. Hakko, indirim görüşmelerinin yapıldığını ancak ayrılmayı düşündükleri bir AVM olmadığını söyledi.
Son düzenleyen M A D; 16 Eylül 2009 08:55 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
M A D - avatarı
M A D
Ziyaretçi
16 Eylül 2009       Mesaj #14
M A D - avatarı
Ziyaretçi
Hüzünle sevinç birbirine karıştı
Vakko'nun patronu Cem Hakko, 'Vakko Üretim Merkezi' adını verdiği Esenyurt'taki yeni fabrikasını bir süre önce hizmete açmıştı. Cuma günü de Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla resmi açılışını gerçekleştirdi. Cem Bey açılışta, bir hafta gecikmeli de olsa, geçen yıl 11 Aralık'ta vefat eden babası Vitali Hakko'yu da anmak istedi ve davetlilerden babası için bir dakikalık saygı duruşunda bulunmalarını rica etti. Bu yüzden İstanbul'un elitlerinin de akın ettiği açılışta hüzünle sevinç birarada yaşandı.

'Vakko şapkadan tavşan yerine marka çıkardı'
Esenyurt'takifabrikasının resmi açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştiren Vakko, aynı gün Vakko'nun kurucusu Vitali Hakko'yu da ölümünün 1'inci yıldönümünde andı. 30 milyon dolar yatırımla kurulan ve 400 kişinin çalışacağı merkezde üretimi iki merkezini de 2009'un ilk aylarında açacak.

'ZOR GÜNLER GEÇER'
Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, "Gönül isterdi ki Vitali Hakko da burada yanımızda olsun ama tesellimiz iki tesisin de hazırlıklarını gördü. Onun huzurunda bu açılışı gerçekleştiriyoruz" dedi. Babasının "Zor günler doğru işlere inançla atlatılır" sözlerini hatırlatan Cem Hakko, Vakko'nun da bu yolda ilerlediğini ifade etti. Açılışta konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Özel sektör odaklı kalkınma modelinin en güzel örneği Vakko. Şen Şapka ile işe başladı ama o şapkadan tavşan değil koskoca bir marka çıktı" dedi. Toplam yatırımlar içinde özel sektörün aldığı payın 2007'de 155.4 milyar YTL'yi bulduğunu dile getiren Erdoğan, "2008 yılının ekim ayı itibariyle açılan şirket sayısı 43 bin 239 iken kapanan firma sayısı 7 bin 748 oldu. bu da geri değil ileri gittiğimizin göstergesi" dedi.

Sosyeteden AKUT’a destek
İş ve sosyete dünyasının önde gelen isimleri, Arama Kurtarma Derneği’ne (AKUT) destek olmak amacıyla bir yardım gecesi düzenledi.

“Sesimi duyan var mı” sloganıyla Conrad Otel’de düzenlenen gecenin ev sahipliğini Feyyaz Berker, Suzan Sabancı Dinçer, Ahmet Kocabıyık ve Çiğdem Simavi yaptı. Davetiyelerin bin liradan satışa sunulduğu geceye yaklaşık 500 kişi katıldı. Gecede bir de geliri AKUT’a bırakılmak üzere bir açıkartırma yapıldı. Davete katılanlar arasında Çiğdem Simavi, Ali Ağaoğlu, Cem Hakko-Ronit Gülcan, Adnan şen, Ömer-Ayşegül Diçkök, Nevbahar Koç, Ahu Tuğbay ve Afet Karacan da vardı.

Şişli’de kültür merkezi açılıyor
Aralarında Ali Poyrazoğlu, Gencay Gürün, Nevra Serezli, Dilek Türker, Can Gürzap, Nedim Saban, Hakan Altıner ve Ebru Cündübeyoğlu’nun da yer aldığı bir grup tiyatro sanatçısı, şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ev sahipliğinde şişli’de bir araya geldi. Etkinlikte Mustafa Sarıgül, ıstanbul’un en büyük kültür merkezlerinden birisinin şişli’de hizmete açılacağının müjdesini de verdi. Halide Edip Adıvar Mahallesi’nde yaptırılacak olan kültür merkezinin içerisinde tiyatro, sinema ve sergi salonlarının yer alacağını belirten Sarıgül, “Sanatseverler 24 saat yararlanabilecekleri modern bir komplekse kavuşacaklar” diye konuştu.

Pert oldum
Gülay Kamaz, saçlarına uygun olmayan bir şampuan kullandığını, bu yüzden de büyük problem yaşadığını söyledi. Yaşadıklarını, kaza sonrası hurdaya çıkan araç anlamına gelen ‘pert oldum’ tabirini kullanarak anlatan Gülay Hanım, “Bu olaydan sonra eczacı arkadaşımın tavsiyesine uyarak organik şampuan kullanmaya başladım. Saçlarım artık eskisinden daha sağlıklı” dedi.

Konseri yarın
Flamenko gitarın ve çağdaş ıspanyol müziğinin dünyaca ünlü ismi Juan Manuel Canizares, bir kez daha ıstanbul’da... Yüzyılın en büyük flamenko müzisyenlerinden biri olarak görülen Canizares, yarın gece Cemal Reşit Rey’de konser verecek. Efsane müzisyen Paco De Lucia ile 10 yılı aşkın süre birlikte çalışan sanatçı, ıstanbulluları flamenko ile buluşturacak.

Marketten reklamlara
12 yaşında Ankara’da bir markette çalışırken iş değiştirip bir kuaför salonunda çırak olarak çalışmaya başlayan Tayfun Ateşoğlu, şimdi ıstanbul’un en ünlü kadın kuaförleri arasında. Bir yarışmada kazandığı Türkiye birinciliğinin ardından ıstanbul’a gelip Erdem Kıramer’in yanında çalışmaya başlayan Ateşoğlu, halen Kıramer Akademi’nin direktörlüğünü yapıyor. Saç bakımı, kesimi ve boyası konus
Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Temmuz 2014 10:18 Sebep: kırık link
M A D - avatarı
M A D
Ziyaretçi
16 Eylül 2009       Mesaj #15
M A D - avatarı
Ziyaretçi
Bağış RTÜK’le durdu, AKUT ’darbuka gecesi’nden 600 bin TL toplayacak
Bağış reklamlarının yayından kalkmasıyla birlikte yıllık geliri 100 bin TL’den 25 bin TL’ye kadar düşen AKUT, tanıtımların tekrar gösterilmesi için açtığı ilk davayı kazandı. Yasağın ardından bağış duyurusunu sadece dergi ilanlarıyla yansıtabildiklerini dile getiren AKUT’un Başkanı Nasuh Mahruki, "Önümüze konan engelden sonra çok ciddi gelir kaybımız oldu. Bu nedenle RTÜK’e bizi uğrattığı zarar gerekçesi ile sözkonusu 200 bin TL’Lik tazminat davasını açtık. Sürecin tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.

Krize rağmen 26 Mart
RTÜK ile aradaki dava süreci devame diyor. Ancak Akut bugün, Cem Hakko, Jeff Hakko, Suzan Sabancı Dinçer, Ahmet Kocabıyık, Ali Koç gibi isimlerin desteğiyle kendisi adına gerçekleştirilecek bir yardım gecesi yapacak. Yardım gecesi fikrinin aslında 10 ay önce Cem Hakko ile aralarında yaptıkları bir konuşma sonucunda doğduğunu ifade eden Mahruki, hikayeyi şöyle anlattı: "Bu yıl 1999 depreminin 10’uncu yılı. Biz de bu nedenle AKUT yararına bir gece yapmaya karar verdik. İlk önce 17 Ağustos’u düşündük. Ama tatil dönemi olduğu ve kriz başladığı için erteledik. Sonunda ’Ne olursa olsun 26 Mart’ dedik. Dünya tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşıyor. Ama deprem ne zaman olacak bilinmiyor. İş dünyası da bu durumun farkında. Kriz de olsa hayat devam ediyor." 600’e yakın işadamının 1000 TL’lik bilet alarak katılacağı gecede katılımcıların her birine birer darbuka hediye ediliyor. Ayrıca AKUT’un kullandığı bazı malzemelerin simgesel olarak satışının yapılacağı ve bu yolla bağış toplanacağı ifade ediliyor.

Dağcılar para kazanmak için Astoria’nın camlarını siliyor
AKUT’un varlığını sürdürmek için sadece bağış beklemediğini dile getiren Nasuh Mahruki, "Bağışların yeteri olmasına imkan olmadı. Bu durumda hem biz devreye girdik. Hem de endüstriyel alanlarda çalışmaya başladık. Örneğin gönüllülerimiz artık büyük plazaların camlarını siliyor. Hemen karşımızdaki Astoria binasının camlarını da biz siliyoruz. Acil durum ve yardım içermeyen işlerden para kazanarak varolmaya çabalıyoruz" dedi.

Hakko: Kriz bize gelmedi, paniğe kapılmadan yatırıma devam
Vakko, Türkiye’de ilk kez Vakko, Vakkorama, V2K, Vakko Chocolate ve Cafe’sini Galleria’da biraraya topladı. Bunun için 2.5 milyon dolarlık yatırım yapılırken, Cem Hakko, “Kriz Türkiye’ye henüz gelmemişti ama gelmiş gibi davranıldı. Benim için hâlâ gelmedi. Gelmesin! Krizden çok kötü yönetim mahvetti sektörü” dedi.

Küresel finans krizi nedeniyle yatırımların durdurulduğu, istihdamın azaltıldığı bir ortamda Vakko, 2.5 milyon dolarlık yatırım yaparak tüm markalarını 120 mağazaları içinde ciro açısından ilk 10’da yeralan Galleria’da biraraya topladı. Vakko, Vakkorama, V2K, Vakko Chocolate ve yakında açılışı yapılacak olanCafe, ilk kez Bakırköy’de bulunan Galleria Alışveriş Merkezi’nde buluştu. Türkiye’de iyi günlerin yakında olduğuna dikkat çeken Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, “Kötü gibi görünen bu günleri atlatacağız. Bu yüzden de iyi şeyler yapmamız lazım” dedi.

Panik havası oldu
Sektörde yaşananların panik havasından kaynaklandığını vurgulayan Hakko, “Biz lüzumsuz paniğe ve indirim furyasına kapılmadık. Her şeyi zamanında yapıyoruz. Paniğe kapıldığınızda bu tüketiciye de yansır. Aşamayacağımız bir durum ortada yok” diye konuştu. “Kriz Türkiye’ye henüz gelmemişti ama gelmiş gibi davranıldı” ifadesini kullanan Hakko, “Kendi kendimize panik yaptık. Benim için hâlâ gelmedi. Gelmesin! Krizden çok kötü yönetim mahvetti sektörü...” açıklamasını yaptı.

Yüzde 10 büyürüz
Galleria AVM’de Vakko ile Vakkorama, V2K’nın açılışını gerçekleştiren Cem Hakko, marka olarak yeni yatırımlara da devam edeceklerini açıkladı. 2008 cirolarının 2007 yılıyla aynı kaldığını ancak bu yıl için ciroda mevcut mağazalarla yüzde 10 büyüme öngördüklerini söyleyen Hakko, şöyle devam etti:

“Bu yılın ilk yarısında mağazacılık anlamında bir süprizimiz de olacak. Krize rağmen yatırımdan çekinmiyoruz. Mimari kitaplara geçecek nitelikteki bir yapı olan 12 bin metrekarelik holding binamız da açılıyor. İyi yer neresiyse orada yatırıma hazırız. Cadde mağazacılığına da sıcak bakıyoruz. Beyoğlu’nda müşterilerimiz gelemediği için duramadık ama biz ‘cadde’yi seviyoruz.”

Ocak ayı iyi geçti, güzel günler yakın
2008 yılının başında yüzde 20 artış beklediklerini ama bunun gerçekleşmediğini, varolanı koruduklarını söyleyen Cem Hakko, “2009’a iyi başladık. Ocak ayı iyi geçti. İndirim bekleyen müşterilerimiz vardı. Normal indirimimize girdik. Krize çok vurgu yapmazsak, içimizdeki iyi niyetle, iyimserlikle çalışırsak iyi yollara çıkarız. İnsanlara moral vermeliyiz” dedi. Hakko, dünyanın Haziran’dan sonra toparlanacağını ve çok güzel günlerin yakın olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin de iyimser olması için yeterince sebebi bulunduğunu kaydetti.


Vakko, babasını beyaz iş gömlekleriyle uğurladı
Önceki gün vefat eden Vitali Hakko, dün son yolculuğuna uğurlandı. Bay Vitali'nin son ana kadar giymekten vazgeçmediği beyaz iş gömleğinin anısına, tüm çalışanları ve oğlu Cem Hakko da törene beyaz iş gömleğiyle katıldı. Hakko için ilk tören, Vakko'nun Merter'deki fabrikasının bahçesinde kurulan çadır içinde düzenlendi. Hakko'nun çadırda hazırlanan platforma konulan tabutunun önüne, büyütülmüş bir fotoğrafı ile üzerinde "Cem'', "Vaytel'ciğim'' ve "Papiciğim'' yazılı beyaz orkidelerle bezeli kalp şeklinde çiçek bırakıldı. Tabutun arka tarafında Vitali Hakko'nun sevdiği beyaz renkli erengül ve antoryum çiçeklerinden aile fertlerinin isimlerinden oluşturulmuş çelenkler yer aldı.

HERKESE SİHRİ DEĞDİ
Burada konuşan Hakko'nun iş ortağı Alberto Elhadef, Vakko'nun 73 yıl önce "Şen Şapka'' adıyla Vitali Hakko'nun bebeği olarak dünyaya geldiğini ve bugün, kocaman bir adam olan o bebeğin babasına veda edeceğini söyledi. Elhadef, "Ama insan nasıl böylesine sevdiği ve saydığı birine veda eder? Aramızda Vitali Hakko'nun sihrinin değmediği kimse yoktur'' dedi. Vitali Hakko'nun, yakın dostları Vehbi Koç, Nejat Eczacıbaşı gibi Cumhuriyet'in ilk girişimci kuşağından olduğunu dile getiren Elhadef, Hakko'nun Türkiye'ye ilk hazır giyim kavramını, ilk modern mağazacılığı, ilk defileyi getirdiğini de anlattı.

'MERAKLI ÇOCUK GİBİYDİ'
Uzun yıllar Vitali Hakko ile çalışan Deniz Adanalı da, Hakko'nun pek çok dostunun söylediği gibi, hiç büyümeyen meraklı bir çocuk olarak çok şey öğrendiğini, etrafına çok şey öğrettiğini söyledi. Konuşmaların ardından Vitali Hakko'nun tabutu, alkışlar arasında siyah renkli bir cenaze aracına konuldu. Hakko'nun naaşı, eşi Ketty, oğlu Cem Hakko ve kızı Sima Lodrik tarafından, dini törenin yapılacağı Karaköy Büyük Hendek Caddesi'ndeki Neve Şalom Sinagogu'na uğurlandı. Törene katılanlara çıkışta Vitali Hakko'nun "Hayatım Vakko'' adlı anı kitabı da dağıtıldı.

'PARAMIZA GÖZ DİKMEDİ'
Vakko'da örgütlü Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Yedikule Şube Başkanı Sabahattin Çetin de, Hakko'nun işçilerine baba şefkatiyle yaklaştığını dile getirerek, "Hiçbir zaman paramıza göz dikmedi. Bugün Türkiye'de böyle işverenler parmakla gösterilecek kadar az'' diye konuştu.

Dostları Vitali Hakko’yu andı
Vitali Hakko’nun Pera Müzesi’nde düzenlenen anma gecesinde sanat ve iş dünyasının ünlü isimleri Hakko ailesini yalnız bırakmadı

Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği kurucularından Vitali Hakko sevenlerinin katıldığı bir davetle anıldı. Pera Müzesi’nde gerçekleştirilen geceye Hakko ailesinin yanı sıra cemiyet hayatının ünlü isimleri katıldı.

Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği tarafından, “Yeni Bir Beyoğlu’na Merhaba Resepsiyonu” kapsamında gerçekleştirilen davet Vitali Hakko’nun tanıtıldığı belgesel filmiyle başladı. Anma gecesi Perran Kutman, Vural Gökçaylı, Deniz Adanalı, Zafer Ergin ve Vitali Hakko’nun kızı Sima Lodrik’in babasıyla ilgili anılarını anlatmasıyla devam etti.

Vitali Hakko’nun yıllar önce tarihi eser kaçakçılığından tutuklandığını ve bu tutuklamanın daha sonra bir yanlışlık olduğunun anlaşılması üzerine yaşanan komik olayları anlatan Gökçaylı geceye katılanları güldürdü. Davette dernek Başkanı Nizam Hışım, desteklerinden ötürü Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür etti.

fft16 mf193169

Sevgilisi Ronit Gülcan ile geceye katılan Cem Hakko konuklarla yakından ilgilendi.


fft16 mf193168

Vakko’nun yeni fabrikasını Başbakan Erdoğan açtı

Esenyurt’taki Vakko üretim merkezinin açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Vakko markasının 1934 yılında bir Şen Şapka’dan çıktığını hatırlatttı

Erdoğan, “Bu şapkadan tavşan değil koskoca bir Vakko markası çıkmış. Ben Vitali Hakko’yu belediye başkanlığım döneminden tanıyorum. Bir gün İstiklal Caddesi’ndeki Vakko Mağazası’nın eski mimariye göre yapılmasının iyi olacağını kendisine söyledim. O da kabul etti. Bir İtalyan mimara proje çizdirildi. Projeyi bana da getirdi. Çok güzel bir projeydi. Ama yapılması kısmet olmadı. O proje şimdi nerede bilmiyorum. İnşallah onun bu mirasını çocukları yapar. Orası da İstiklal’e uygun bir hale getirilir” dedi.

Ancak Erdoğan’ın sözünü ettiği Vakko Mağazası’nın Hakko Ailesi tarafından aylar önce satıldığı öğrenildi.

Vitali Hakko’nun ölümünün birinci yıldönümünde yapılan açılışa seçkin davetlilerin yanı sıra işçiler de beyaz önlükleriyle katıldı. Tören Vitali Hakko için hazırlanan barkovizyon gösterisiyle başladı.

‘Duygulu anlar yaşandı’
Vitali Hakko’nun oğluna gözyaşları ile verdiği nasihat duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Hakko’nun oğlu Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko ise, koltuk değnekleriyle çıktığı kürsüde yaptığı konuşmada, “İlk hazırlık çalışmalarında Vitali Hakko’nun da bulunduğu bu tesisi onun ilk ölüm yıldönümünde açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Hakko, “Bay Vitali, açılışın ekonomide yaşanan böyle güç günlerde olmasından, eminim ayrıca mutluluk duyacaktı. Çünkü onun bize aktardığı iş kültürünün önemli prensiplerinden biri, olumlu olmaktır. Bize ’Zor günler, doğru işlere inançla devam ederek geçer ve güçlükler er geç aşılır’ derdi” diye konuştu.
Son düzenleyen Jumong; 30 Ekim 2015 14:46 Sebep: aktif link
M A D - avatarı
M A D
Ziyaretçi
16 Eylül 2009       Mesaj #16
M A D - avatarı
Ziyaretçi
1955 yılında İstanbul’da doğan Cem Hakko eğitimini Cenevre, Strasbourg, Paris ve İsviçre’de tamamlamıştır. Vakko’yu babası Vitali Hakko’dan teslim aldığı günden itibaren, holding bünyesine kattığı yeni marka ve girişim örnekleriyle önemli atılımların öncülüğünü yapan Hakko, halen Vakko Holding ve Power Group YönetimBaşkanlığı görevini yürütmektedir.

Başkanlığı görevini yürütmektedir.Vakko Holding’de moda kreasyonu, üretimi ve dağıtımında önemli kararlara imza atan Cem Hakko; Vakko, Vakkorama, V2K Designers ve W Collection olmak üzere dört büyük markanın da yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Cem Hakko, Vakko çatısı altında üstlendiği sorumlulukların yanı sıra Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Profesyonel Yöneticiler Derneği, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği gibi yaklaşık 11 dernekte faal olarak görev almaktadır. Vakko bünyesinde sosyal sorumluluk projelerinin yürütülmesine önem veren Hakko’nun destek verdiği projeler arasında “Su Projesi”, “Alkollü Araç Kullanma, Taksi Kullan” gibi güncel projeler de yer alıyor.

İş yaşamının yanı sıra yaşam tarzı haline getirdiği sporla da profesyonel olarak ilgilenmekte olan Cem Hakko; kayak, yelken, rüzgar sörfü, ralli, karting ve Formula 3 sporları ile uğraşıyor. Hakko özellikle karting ve ralli sporlarında, gerek Türkiye’de gerekse yurtdışında çeşitli ödül ve şampiyonluklar kazanmıştır. Aynı zamanda Formula 1 Derneği’nin Kurucu Üyesi de olan Cem Hakko, Motor Sporları ve Organizasyonu Denetleme Kurulu Üyeliği de yapmıştır.

Doktora tezi olarak hazırladığı “Moda Olgusu” adlı çalışmasını kitap halinde yayınlayarak Vakko arşivine kazandırmıştır। Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko; Katia, Pia ve Can adlarında 3 çocuk babasıdır.

AKUT GECESİNDE VAKKO ESPACE İMZASI…

AKUT’a destekte bulunmak üzere Conrad Otel’de, Nisan 2009’da düzenlenen ‘Sesimi Duyan Var mı?’ yardım gecesi iş ve sosyal yaşamın ünlü simalarını bir araya getirdi.
Dağ ve diğer doğa koşullarında, doğru ve etkin arama-kurtarma faaliyetleri düzenlemek amacıyla 1996 yılında kurulan ve Türkiye’de 18 bölge ekibiyle gönüllülük ilkesiyle faaliyet gösteren AKUT’a(Arama Kurtarma Derneği) destekte bulunmak üzere “Sesimi Duyan Var mı?” isimli bir yardım gecesi düzenlendi. AKUT çalışmalarının kısa bir film gösterisiyle sunulduğu gecede, dernek tarafından gerçekleştirilen 523 arama kurtarma çalışmasında 748 kişinin hayatının kurtarıldığı belirtildi.
Feyyaz Berker, Suzan Sabancı Dinçer, Ahmet Kocabıyık ve Çiğdem Simavi’nin himayelerinde gerçekleşen geceye konuklar 1.000 TL’lik bağış yaparak katıldı. Geceden elde edilen gelirle; AKUT’un arama ve kurtarma çalışmaları için ihtiyaç duyduğu araç-gereçler, ilk yardım malzemeleri, operasyona katılan AKUT üyelerinin sigorta paketi ve ekiplerin yakıt gelirleri karşılanacak.

Birlikten doğan kuvveti simgelemek üzere gecenin sonunda sahne alan perküsyon grubu Drum Cafe’ye tüm misafirler ve AKUT’un 18 bölge temsilcisi eşlik etti. Gecede tüm masa ve mekan süslemesi Vakko Espace tarafından gerçekleştirildi.

Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, gecede bir araya geldikleri AKUT Başkanı Nasuh Mahruki’ye çalışmalarından dolayı şükran duyduklarını dile getirdi.

INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE GAZETESİ TARAFINDAN İSTANBUL’DA DÜZENLENEN LUXURY 06 KONFERANSI’NIN GALA GECESİ “CHIC&SLEEK”E TÜRKİYE’DE MODA VE LÜKSÜN SEMBOLÜ VAKKO İMZA ATTI...

The New York Times’a bağlı olarak yayınlanan ve 180 ülkede dağıtımı yapılan, dünyanın en yaygın okuyucu kitlesine sahip gazetesi International Herald Tribune (IHT) her yıl farklı bir şehirde, moda ve lüks tüketim temalarının mercek altına alındığı, “Luxury” adlı bir konferans düzenliyor. Moda anlamında dünyanın en prestijli konferansı olarak tanımlanan Luxury’nin bu yılki ev sahibi ise, son dönemlerde pek çok uluslararası projenin mekanı olmayı başaran İstanbul’du...
Her yıl olduğu gibi bu yıl da, IHT’un “Legion d'Honneur” ödüllü efsanevi moda editörü Suzy Menkes tarafından yürütülen konferans, gazetenin patronu Michael Golden ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in açılış konuşmalarının ardından, Menkes’in Osmanlı etkileşimleri ve İstanbul’un görsel cazibesi üzerine yaptığı konuşma ile devam etti.Konferans konuşmacısı Zac Posen ise, Vakko macerasını anlattı.

Modaya tarafsız bakış açısı ve güçlü kalemi ile yön veren ünlü editör Suzy Menkes, Vakko’nun Nişantaşı’ndaki yeni mağazasını da gezdi. Menkes, Vakko’nun konsept mağazaları aracılığı ile yarattığı dünyadan çok etkilendiğini dile getirdi.

Konferans konuşmacısı Zac Posen ise konferansta Vakko macerasını anlattı.Kurulduğu günden beri Türkiye’de moda ve lüksün sembolü olan Vakko, geçtiğimiz sezon ünlü New Yorklu moda tasarımcısı Zac Posen ile gerçekleştirdiği işbirliği ile dünya basınında geniş çapta yer almış; Vakko’nun marka bilinirliğini uluslararası boyuta taşımıştı.

DB GrandClassicIstanbul13

vakko herald 1

Vakko tüm markalarını tek çatı altında topluyor

Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, konsept mağazalarını2.5 milyon dolarlık yatırımla Galleria’da toplayacağını söyledi

Vakkorama, V2K ve Vakko Chocalate konseptlerinin tümünü Galleria’da toplamayı hedefleyen Vakko, Autoban Mimarlık tarafından tasarlanan Vakkoroma-V2K mağazasını açtı. Mağazanın açılışını Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko ve Dati Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kalkavan yaptı.

Galleria’daki Vakko mağazasının Türkiye’de en fazla ciro yapan üç Vakko’dan biri olduğunu söyleyen Cem Hakko, “Sadece bu mağazamıza 500 bin dolar harcadık. Müşteriler tüm trendleri bulabilecekler. Özellikle gençlerin yeni adresi olacak” dedi.
60 milyon dolarlık yatırım

Yaşanan krizinin yatırımlarını durduracak kadar büyük olmadığını dile getiren Hakko, krize rağmen 60 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.
Hakko şöyle konuştu: “20 gün evvel Başbakanımızın katılımıyla 30 bin metrekarelik Vakko Esenyurt fabrikamızı açtık. Bunun dışında Nakkaştepe’deki 12 bin metrekarelik holding binamızı yapımı sürüyor. Mağazalarımızı büyütmeye ve yeni konseptler açmaya devam ediyoruz. Bu dönem toplam 60 milyon dolarlık bir yatırım yaptık.

İyiye doğru gittiğimizi düşünmesek yatırım yapmazdık. 2009 yılı içerisinde yeni mağazalarla yüzde 10 büyüme bekliyoruz. Krizde büyümeye devam ediyoruz.”
Bu arada Vakko, Galleria’daki mağazanın metrekaresini, bugün açılışı gerçekleştirilen Vakkoroma-V2K’nın ardından Vakko ve Vakko Chocalate ile toplam 2.5 milyon dolarlık yatırımla iki katına çıkaracak.

Şubat ayından itibaren Ataköy Sheraton içinde Butik Vakko’nun da yer alacağı ve yeni yatırımlarla 30 yeni istihdam sağlayacak.

2009’da önemli bir sürpriz var!

2009 yılında ciroda yüzde 10 büyüme öngördüklerini ifade eden Cem Hakko, buna yeni mağazaların dahil olmadığını söyledi.

Yılın ilk yarısında mağazacılık açısından önemli sürprizleri olacağını dile getiren Hakko, 2009’da yoğunlaşacakları bölge konusunda “Müşterinin gittiği yer neresiyse, orada olacağız” dedi.

Yurtdışından ortaklık teklifleri aldıklarını belirten Hakko, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yurtdışında daha değişik bir büyüme var. Yurtdışında toptancı şeklinde büyüme yapıyoruz ve belli ürünlerle yapıyoruz. Yurtdışından ortaklık teklifleri geliyor. Ama dışarıda olduğu için ortaklarımızı çok iyi tanımamız la
zım.”
Son düzenleyen Jumong; 30 Ekim 2015 14:46 Sebep: aktif linkler
M A D - avatarı
M A D
Ziyaretçi
6 Ekim 2009       Mesaj #17
M A D - avatarı
Ziyaretçi
CemHakko  31

Cem Hakko

CemHakko  24
Cem Hakko

CemHakko ald 1
Cem Hakko


CemHakko  Dita20von20Teese Cem20Hakko
Cem Hakko

CemHakko  25
Cem Hakko

CemHakko  26
Cem Hakko

CemHakko  11
Cem Hakko

CemHakko  01
Cem Hakko

CemHakko  03
Cem Hakko

CemHakko  02
Cem Hakko

CemHakko  30
Cem Hakko

CemHakko  14
Cem Hakko

CemHakko  15
Cem Hakko

CemHakko  16
Cem Hakko

CemHakko  22
Cem Hakko

CemHakko  23
Cem Hakko

CemHakko  27
Cem Hakko

CemHakko  28
Cem Hakko

CemHakko  29
Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Temmuz 2014 11:17 Sebep: sayfa düzeni
M A D - avatarı
M A D
Ziyaretçi
6 Ekim 2009       Mesaj #18
M A D - avatarı
Ziyaretçi
CemHakko 10 hurriyet kelebek zac20posen20davet

Cemhakko

CemHakko 1205330217 50799533
Cem Hakko

CemHakko 46 1205312945 59806483
Cem Hakko

CemHakko 0409
Cem Hakko

CemHakko 130309
Cem Hakko

CemHakko 280309
Cem Hakko

CemHakko  04
Cem hakko

CemHakko  05
Cem Hakko

CemHakko  06
Cem Hakko

CemHakko  07
Cem Hakko

CemHakko  08
Cem Hakko

CemHakko  09

Cem Hakko

CemHakko  10
Cem Hakko
Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Temmuz 2014 11:18 Sebep: sayfa düzeni
M A D - avatarı
M A D
Ziyaretçi
6 Ekim 2009       Mesaj #19
M A D - avatarı
Ziyaretçi
CemHakko3 0003

Cem Hakko

CemHakko3 0003 1 01
Cem hakko

CemHakko3 0004
Cem Hakko

CemHakko3 0005
Cem Hakko

CemHakko3 0006
Cem Hakko
CemHakko3 0007
Cem Hakko

CemHakko3 0008
Cem Hakko

CemHakko3 0008 1 01
Cem Hakko

CemHakko3 0009
Cem Hakko

CemHakko3 0011
Cem Hakko

CemHakko3 0012
Cem hakko

CemHakko3 0013
Cem Hakko

CemHakko3 0013 1 01
Cem Hakko

CemHakko3 0014 1
Cem Hakko

CemHakko3 0015
Cem Hakko
Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Temmuz 2014 11:18 Sebep: sayfa düzeni
M A D - avatarı
M A D
Ziyaretçi
6 Ekim 2009       Mesaj #20
M A D - avatarı
Ziyaretçi
CemHakko3 0016
Cem Hakko

CemHakko3 0016 1
Cem Hakko

CemHakko3 0016 1 01
Cem Hakko

CemHakko3 0016 1 02
Cem Hakko
Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Temmuz 2014 11:19 Sebep: sayfa düzeni

Benzer Konular

9 Eylül 2007 / KisukE UraharA Müzik tr
25 Nisan 2011 / ThinkerBeLL Sanat tr
10 Mart 2016 / BARIŞ Spor tr
30 Temmuz 2008 / estudiantes Sinema tr
17 Mayıs 2008 / Misafir Taslak Konular